Kolega, nakon više desetaka krugova vozač "nauči" voziti sa takvim hendikepom.F2004_the_best_ever je napisao/la:To za šljakenje bolida je po meni preuveličano od strane Alonsajer kako onda objasniti Alonsov drugi najbrži krug u utrci ako je imao toliko problema sa mjenjačem, imao je sigurno problema sa bolidom ali ne u tolikoj mjeri u kojoj on želi to da prikaže kako bi se opravdao za rezerviranu vožnju iza Masse, bezuspješne napade na Buttona i kvar na motoru Ferrarija.
![]()
Massa je čekao Alonsa da mu priđe pa da mu pokaže kako se prestiže Button ali očigledno da to Alonsu nije pomoglo, znači da je Alonso loš učenik.
Jer "sve" što mora uraditi je u zadatom trenutku turirati motor da upadne u brzinu

Dakle može voziti. S Kakvim posljedicama?
Brzine se ne mijenjaju tečno kao da je mjenjač 100% funkcionalan - tu se gubi vrijeme.
Motor se još više opterećuje - tu se gubi stabilnost.
To dakle znači da se sporije koči i sporije ubrzava iz zavoja. Sve ono što je potrebno za pretjecanje.
Vrijeme je odvezeno na čistoj stazi kada nije bio iza bolida pa je imao i čisti zrak a i nije morao paziti ispred sebe na nekog i ponekad smanjiti brzinu u nižu.
Jer valjda si primjetio da vozač ponekad kad je blizu onom ispred smanji brzinu da ne lupne u njega ili ne napravi veću pogrešku?
Što onda misliš, koliko je Alonso onda sporije ustvari vozio što zbog mehaničke neispravnosti, što zbog toga jer je morao na određeni način mjenjati bzine (koji nije optimalan) - dakle misliti na dodatne stvari dok se vozi iza Buttona?
Da se razumijemo, mislim da je ovakav način mijenjanja brzina ono što bi svaki vozač posebno iz F1 mogao raditi (i na osobnom automobilu ako pogodiš broj okretaja možeš više - manje bezbolno promijeniti brzinu bez kvačila) i nije sad tu Alonso izmislio toplu vodu, ali Alonso je i ovako vozeći pokazao da može biti brz kao ili brži od Masse.
Tako da ja nemam daljnjeg komentara osim onog da je Massa trenutno nažalost sporiji od njih dvojice i da se nadam da ovo nije bio još jedan taktički čavao u lijes Ferrarija za ovu godinu.
Massa možda ne vozi kako bi mogao, možda nije u formi, ali možda je i u top formi trenutno. U svakom slučaju, Alonso ga zasjenjuje i definitivno je brži u ovom vozačkom dvojcu.