Bolid je trebao biti predstavljen online, ali zbog tehničkih problema koje su imali, još nema prvih slika...ali čim izađu, stavljajte.

Bolid putuje za Silverstone gdje će sutra prve krugove voziti Timo Glock. Na Silverstonu će biti 2 dana.

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Svi pričaju da je USF1 najlošiji, a vidim da ni Virgin nije išao u zračni tunel.gringo73 je napisao/la: VR-01 je u potpunosti napravljen u CFD-u, bez zračnih tunela.
potpuno se slažem s tobombrg je napisao/la:Pa njima je najvažnije da je dobro ofarban ,nisu oni tu radi osvajanja prvenstva nego radi reklame
luka_kimi je napisao/la:Iznenadila me zapravo smionost Virginovih inžinjera, pored svih tih bolida koji su, laički gledano, normalne dužine, oni naprave jedno takvo "čudovište", duljine preko 5 metara.
Ali prednje krilo im je "suho"! Šta je s tim?"We have quite a variation in the length of cars this season with the McLaren, BMW Sauber and Ferrari at the longer end of the scale and the Renault and Williams shorter. It appears that the longer cars are working better, but it’s early days yet and hard to draw conclusions."
E pa žao mi Glocka ako bude tako..gringo73 je napisao/la:Vozači ovog trolejbusa su Glock i Di Grassi.
Hm.... ne želim biti zloguk... niti mi je to namjera.... iako... ponekad ostavljam negativistički dojam komentiranja ( kod nekih članova ).luka_kimi je napisao/la: Što se tiče performansi, nisam siguran. Ako sam dobro shvatio, bolid je dizajniran samo pomoću CFD-a i CAD-a. Tehnički gledano, po tome, bolid će funkcionirati, sada, kako će se taj bolid pokazati u praksi... Tko zna.
Iznenadila me zapravo smionost Virginovih inžinjera, pored svih tih bolida koji su, laički gledano, normalne dužine, oni naprave jedno takvo "čudovište", duljine preko 5 metara.
Nos je veoma neobičan. Uzak, dugačak i nekako špicast. Koliko vidim,podignut je slično kao i Ferrarijev, što u kombinaciji sa tanjim prednjim gumama donosi veći protok zraka i drugačije performanse prednjeg ovjesa. Nos je, kao što smo i očekivali, u stilu prošlogodišnjeg nosa Red Bulla , žljebovit, dakle, ako gledamo od kokpita prema prednjem kraju bolida, što je sada postalo vrlo "in".
Shark fina zasada nema. Bolid djeluje pomalo agresivno, iako to ne mora ništa značiti. Kako je nikolaa rekao, ima puno pojedinih djelova i inovacija sa drugih i vjerojatno konkurentnijih bolida. To ne mora nužno značiti da je bolid dobar, ali isto tako, niti loš.
isto tako možeš povući paralelu sa williamsom......ne trebaš tako gledati, momčadi su uvijek riskirale i išle do svojih granica, nažalost ponekad je to završilo kobno ali to je konstantna prijetnja svakom vozačupospani gad je napisao/la: Hm.... ne želim biti zloguk... niti mi je to namjera.... iako... ponekad ostavljam negativistički dojam komentiranja ( kod nekih članova ).
Htio bih biti oprezan kod ove izjave. Što želim? Želim se osvrnuti na svoje sjećanje i informacije o glavnom tehničkom licu ove momčadi - Nick Wirth.
On je za sezonu 1994. složio ( ili odobrio ) bolid momčadi Simtek. A znamo da je Roland Ratzenberger poginuo na VN Imole 1994. zbog otpadanja dijela prednjeg krila ( mislim ). To je tada bio dokaz.... koliko su nove momčadi ( njihovo tehničko vodstvo ) riskirale kako bi uspjele.... koliko su bile krhke i neispitane uslijed gomile sati testiranja. Simtek se ugasio 1995. Ali Nick Wirth i dalje radi....
Zato sam skeptičan. Skeptičan sam što on vodi tu novu momčad i što je tako malo testiranja. Eto, toliko....
P.S. A iza Nicka Wirtha ( odnosno tvrtke koja je vodila Simtek - mislim da je Wirth Research ili tako nekako ) je stajao nitko drugi do Max Mosley.... kao i ovaj put... kada je gdin. Mosley odobrio ulazak momčadi Manor GP ( tj. Virgin GP ) u elitno društvo F1.
Dobro, smrt Rolanda Ratzenbergera više je plod debilne ekipe u boksu nego samog dizajna bolida. Ratzenberger je imao sudar u kojem je oštećeno prednje krilo, međutim, ekipa iz boksa vrši "provjerupospani gad je napisao/la:Hm.... ne želim biti zloguk... niti mi je to namjera.... iako... ponekad ostavljam negativistički dojam komentiranja ( kod nekih članova ).luka_kimi je napisao/la: Što se tiče performansi, nisam siguran. Ako sam dobro shvatio, bolid je dizajniran samo pomoću CFD-a i CAD-a. Tehnički gledano, po tome, bolid će funkcionirati, sada, kako će se taj bolid pokazati u praksi... Tko zna.
Iznenadila me zapravo smionost Virginovih inžinjera, pored svih tih bolida koji su, laički gledano, normalne dužine, oni naprave jedno takvo "čudovište", duljine preko 5 metara.
Nos je veoma neobičan. Uzak, dugačak i nekako špicast. Koliko vidim,podignut je slično kao i Ferrarijev, što u kombinaciji sa tanjim prednjim gumama donosi veći protok zraka i drugačije performanse prednjeg ovjesa. Nos je, kao što smo i očekivali, u stilu prošlogodišnjeg nosa Red Bulla , žljebovit, dakle, ako gledamo od kokpita prema prednjem kraju bolida, što je sada postalo vrlo "in".
Shark fina zasada nema. Bolid djeluje pomalo agresivno, iako to ne mora ništa značiti. Kako je nikolaa rekao, ima puno pojedinih djelova i inovacija sa drugih i vjerojatno konkurentnijih bolida. To ne mora nužno značiti da je bolid dobar, ali isto tako, niti loš.
Htio bih biti oprezan kod ove izjave. Što želim? Želim se osvrnuti na svoje sjećanje i informacije o glavnom tehničkom licu ove momčadi - Nick Wirth.
On je za sezonu 1994. složio ( ili odobrio ) bolid momčadi Simtek. A znamo da je Roland Ratzenberger poginuo na VN Imole 1994. zbog otpadanja dijela prednjeg krila ( mislim ). To je tada bio dokaz.... koliko su nove momčadi ( njihovo tehničko vodstvo ) riskirale kako bi uspjele.... koliko su bile krhke i neispitane uslijed gomile sati testiranja. Simtek se ugasio 1995. Ali Nick Wirth i dalje radi....
Zato sam skeptičan. Skeptičan sam što on vodi tu novu momčad i što je tako malo testiranja. Eto, toliko....
P.S. A iza Nicka Wirtha ( odnosno tvrtke koja je vodila Simtek - mislim da je Wirth Research ili tako nekako ) je stajao nitko drugi do Max Mosley.... kao i ovaj put... kada je gdin. Mosley odobrio ulazak momčadi Manor GP ( tj. Virgin GP ) u elitno društvo F1.