upravo tako,moje osobno misljenje i moj osobni predosjecajdribler je napisao/la:Ma na osnovu čega vi to kolega imate "hunch"? Bolidi nisu niti predstavljeni, nikakva testiranja nisu napravljena... Mclaren izgleda ubjedljivo?! Gdje, kako, kad? Nismo ga ni vidjeli još.Buba je napisao/la:mislim da ce Schumy i Mercedes gp ove godine do par dobrih rezultata,mislim na bodve i po koje postolje i to je sve....imam nekakav osjecaj da ce Mclaren i Ferrari biti redovni za pobjede,posebno mi Mclaren iz nekog cudnog razloga djeluje jako ubjedljivo ...
To je samo vaše osobno mišljenje, nasreću...
Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Buba
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Mclaren i Mercedes
Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
-
- Navijam za: Mercedes GP
Sve duele će bit zanimljivo gledat ali pored Hamiltona koji je super brz draze mi je vidjet djeda sumija protiv Alonsa koji ga je vec istamburo par puta ali ovog puta će to biti u Sumijevom Ferrariu!!Dani je napisao/la:Jednako kao što i ti u temi o Alonsu tvrdiš da neće biti šora LH-MS već MS-FA. A kao što si i rekao bolidi još nisu predstavljeni.Vjerojatno temelji na činjenici da imaju najbolji motor dostupan u f1(svaka čast ferrariju aili ipak..), te na tome da je McM napravio najveći pomak od svih momčadi sa početka sezone, a paralelno je rađen i bolid za 2010.dribler je napisao/la:Ma na osnovu čega vi to kolega imate "hunch"? Bolidi nisu niti predstavljeni, nikakva testiranja nisu napravljena... Mclaren izgleda ubjedljivo?! Gdje, kako, kad? Nismo ga ni vidjeli još.Buba je napisao/la:mislim da ce Schumy i Mercedes gp ove godine do par dobrih rezultata,mislim na bodve i po koje postolje i to je sve....imam nekakav osjecaj da ce Mclaren i Ferrari biti redovni za pobjede,posebno mi Mclaren iz nekog cudnog razloga djeluje jako ubjedljivo ...
To je samo vaše osobno mišljenje, nasreću...

Nezahvalno je davati prognoze tko ce imat najbolji auto jer tu su sad i Mercedes i Red Bull ali svakako da glave riječi vode Mclaren i Ferrari.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
- jaki
- Rezervni vozač
- Navijam za: Ferrari
I onda kažu da je Ferrari prejednostavan. Ovo je jedini bolid do sada sa spuštenim nosom.
-
- Navijam za: Mercedes GP
Merđo možda je ružan ali bit će konkurentan, to je sigurno! Zapravo, odvratna je ova Petronas zelena...
- gringo73
I to DOBRO spuštenim.jaki je napisao/la:I onda kažu da je Ferrari prejednostavan. Ovo je jedini bolid do sada sa spuštenim nosom.

- jaki
- Rezervni vozač
Zanimljiv podjeljen na lijevu i desnu stranu usisnnik zraka.
Schumi ne izgleda oduševljeno. lol

A vidi ga ovdje zuri u sunce ili tako nešto.

I da možda je ova pregrada u usisniku zraka samo tu radi čvrstoće same konstrukcije...
Schumi ne izgleda oduševljeno. lol

A vidi ga ovdje zuri u sunce ili tako nešto.

I da možda je ova pregrada u usisniku zraka samo tu radi čvrstoće same konstrukcije...
Zadnja izmjena: jaki, dana/u 01 vel 2010, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.
- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
- Navijam za: Schumachera
nadam se da je brz.. koncepciski drugačiji od svih.. uff
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

- Schumy1
- Test vozač
- Navijam za: Schumacher_Massa
- Kontakt:
A sigurno nije spor, zna ross šta radi, uvijek je imao drugačija rješenja od drugih, najćešće bolja, e sad jel najbrži to ćemo još vidit jer se ove godine mora očekivat ferrari u punoj formi, a i mclaren i redbull nisu za odbacit tak da će bit baš zanimljivo.Dodi_napalm je napisao/la:nadam se da je brz.. koncepciski drugačiji od svih.. uff
Zadnja izmjena: Schumy1, dana/u 01 vel 2010, 13:00, ukupno mijenjano 1 put.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Dobro spusten nos,mada je to bio slucaj i sa njihovim proslogodisnjim dizajnom bolida ( a la Brawn - niski nosonjagringo73 je napisao/la:I to DOBRO spuštenim.jaki je napisao/la:I onda kažu da je Ferrari prejednostavan. Ovo je jedini bolid do sada sa spuštenim nosom.

Ocekujem Merc u vrhu,jer ipak je to Ros Brawn,a on rijetko promasi koncepciju bolida,skoro nikada...
FORZA FERRARI!!!
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
nadam se da će samo bolid imat spušten nos a ne da sad cijela ekipa objesi nosnikolaa je napisao/la:Dobro spusten nos,mada je to bio slucaj i sa njihovim proslogodisnjim dizajnom bolida ( a la Brawn - niski nosonjagringo73 je napisao/la:I to DOBRO spuštenim.jaki je napisao/la:I onda kažu da je Ferrari prejednostavan. Ovo je jedini bolid do sada sa spuštenim nosom.
).Koncept mnogo drugaciji od drugih.Prilicno radikalan pristup dizajnu airbox-a i pokrova motora bolida.Ovo ostalo je prilicno klasicno dizajnirano bez nekih ekstremnih poteza ( s obzirom na brzinu BGP001 onda velike promjene i nisu bile nuzne ).Meni jedan od najednostavnijihm,tacnije najklasicnijih bolida koji su predstavljeni.Ferrari je takodjer prilicno jednostavan gledajuci ga izvana,ali ipak ima mnogo promjena u odnosu na F60,tako da su ipak agresivno pristupili na svom bolidu.
Ocekujem Merc u vrhu,jer ipak je to Ros Brawn,a on rijetko promasi koncepciju bolida,skoro nikada...

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Sa odredjenih slika koje cu kad budem imao vremena postaviti,zakljucio sam da na Mercedes-ovom bolidu je zanimljivo rjesenje ovjesa koji je bitno drugaciji od primjerice Ferrari-ja.Izgleda da Mercedes drugacije postavlja bolid prema gumama.Takodjer zapalo mi je za oko to sto ispusne cijevi sa Mercedes-a strse napolje,sto nije legalno.Na rubu legalnosti je takodjer,i velicina difuzora koji je upravo na njihovom bolidu najveci po dimenzijama,narocito gabaritima u sirini koja se okom moze vidjeti sa straznjeg kraja bolida...

EDIT:evo sa ove gringove slike se moze vidjeti prednji ovjes koji je zaista zanimljiv,pogotovo ovaj dio koji ide prema kokpitu i spaja se sa strukturom monokoka,a ne kao kod drugih momcadi kod kojih se spaja blize nosu.Sa ove slike se mogu vidjeti i ispusne cijevi koje sam spominjao kako ocito vire van sto nije legalno prema dijelu tehnickog pravilnika iz 2009 koji je ostao na snazi i ove sezone.
Za ovaj difuzor cu morati potraziti po netu kvalitetnu sliku..

EDIT 01: Kakva-takva slika straznjeg kraja.Izvinjavam se,sve zelim da na brzinu odradim jer zelim da podijelim svoje misljenje s vama.Dakle na ovoj slici se tocno vidi kako krajnje "ojacane" stranice difuzora idu skoro do kotaca bolida sto je maksimalno najsiri difuzor trenutacno na gridu,i mislim da su gabariti odredjeni pravilima,a ovo je zaista preveliko..

EDIT:evo sa ove gringove slike se moze vidjeti prednji ovjes koji je zaista zanimljiv,pogotovo ovaj dio koji ide prema kokpitu i spaja se sa strukturom monokoka,a ne kao kod drugih momcadi kod kojih se spaja blize nosu.Sa ove slike se mogu vidjeti i ispusne cijevi koje sam spominjao kako ocito vire van sto nije legalno prema dijelu tehnickog pravilnika iz 2009 koji je ostao na snazi i ove sezone.
Za ovaj difuzor cu morati potraziti po netu kvalitetnu sliku..
EDIT 01: Kakva-takva slika straznjeg kraja.Izvinjavam se,sve zelim da na brzinu odradim jer zelim da podijelim svoje misljenje s vama.Dakle na ovoj slici se tocno vidi kako krajnje "ojacane" stranice difuzora idu skoro do kotaca bolida sto je maksimalno najsiri difuzor trenutacno na gridu,i mislim da su gabariti odredjeni pravilima,a ovo je zaista preveliko..
FORZA FERRARI!!!
-
- Test vozač
- Navijam za: Michaela Schumachera
imao sam čudan san danas i morao sam ga podjeliti sa Vama:

Ako se slučajno netko našao uvrijeđen ili misli da je ovo neprimjereno slobodno mi kaže i ja ću obrisati post(sliku)
inače osim ovog pigi boxa, bolid mi je gotovo cijeli lijep i elegantan/usklađen. malo me još samo zabrinjava ovaj dosta povišen nos bolida, nadam se da to neće utjecati na vozačevu preglednost u zavoju.

Ako se slučajno netko našao uvrijeđen ili misli da je ovo neprimjereno slobodno mi kaže i ja ću obrisati post(sliku)

inače osim ovog pigi boxa, bolid mi je gotovo cijeli lijep i elegantan/usklađen. malo me još samo zabrinjava ovaj dosta povišen nos bolida, nadam se da to neće utjecati na vozačevu preglednost u zavoju.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Dosao s faxa i slucajno upalim n-tv, i novinar koji u Valenciji kaze da je Ros Brawn dao njima malo inf. o bolidu. Kaze da je bolid jako brz na dugim relacijama, dok je za jedan krug (dva) Ferrari najbrzi.

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Mercedes je u periodu iymedju prosle i trenutne sesije napravio malu izmjenu na bolidu."Pokrov" usisnika za zrak iznda vozaceve glave,je sada drugacijeg oblika.Tacnije,radi se o tome da taj "pokrov" vise nije onako radikalnog i cudnog oblika( sa onim linijama udubljenja prema straznjem kraju ),vec je vracen na konvencionalan izgled( sada je dodatnim elementima zatvoren sa boka i nema vise tog udubljenja ).Mislim da se radi o tome,da je taj oblik na stazi zadavao probleme u oblikovanju zrace struje koja putuje na straznje krilo.Sada je to revidirano...

FORZA FERRARI!!!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Vraca se pit light system ! I to sa Mercom.Doduse svako malo neko pokusava sa tim sistemom u boksevima poput Wiliams-a prosle sezone,ali se brzo vracaju na stari provjereni lolipop.
Ovaj sistem je mozda cak i odlucio svjetskog prvaka 2008 sezone ( Massin peh,da bas u Singapuru sa prvog mjesta pit light zakaze i izgubi dosta bodova,a znamo da je samo jedan bod bio na kraju u korist Hamiltona )..

Jos jedna slika,koja se moze svrstati u "zanimljivo" rubriku...

Ovo kao Jugoslovenska Nacionalna klasa,sa ficama koje su imale otvoren prostor motora radi boljeg hladjenja (a i dijela aerodinamickog efekta,kao i agresivnog izgleda)...Stednja,stednja...

Ovaj sistem je mozda cak i odlucio svjetskog prvaka 2008 sezone ( Massin peh,da bas u Singapuru sa prvog mjesta pit light zakaze i izgubi dosta bodova,a znamo da je samo jedan bod bio na kraju u korist Hamiltona )..
Jos jedna slika,koja se moze svrstati u "zanimljivo" rubriku...

Ovo kao Jugoslovenska Nacionalna klasa,sa ficama koje su imale otvoren prostor motora radi boljeg hladjenja (a i dijela aerodinamickog efekta,kao i agresivnog izgleda)...Stednja,stednja...

FORZA FERRARI!!!
- gringo73
Haha, super asocijacija!nikolaa je napisao/la: Jos jedna slika,koja se moze svrstati u "zanimljivo" rubriku...![]()
[ http://cdn.gallery.autosport.com/pictur ... 011fe282-2 ]
Ovo kao Jugoslovenska Nacionalna klasa,sa ficama koje su imale otvoren prostor motora radi boljeg hladjenja (a i dijela aerodinamickog efekta,kao i agresivnog izgleda)...Stednja,stednja...![]()

Da, tako izgleda bolid nakon bliskog susreta s Kobayashijem. A u Valenciji je Pedro imao kontakt s Hulkenbergom... Opasna je Sauberova ekipa.

- Ferrari-BiH
- Veteran
Rekao Peter da su napravili cvrst bolid, pa ovi hoce da se uvjere....gringo73 je napisao/la:Haha, super asocijacija!nikolaa je napisao/la: Jos jedna slika,koja se moze svrstati u "zanimljivo" rubriku...![]()
[ http://cdn.gallery.autosport.com/pictur ... 011fe282-2 ]
Ovo kao Jugoslovenska Nacionalna klasa,sa ficama koje su imale otvoren prostor motora radi boljeg hladjenja (a i dijela aerodinamickog efekta,kao i agresivnog izgleda)...Stednja,stednja...![]()
![]()
Da, tako izgleda bolid nakon bliskog susreta s Kobayashijem. A u Valenciji je Pedro imao kontakt s Hulkenbergom... Opasna je Sauberova ekipa.
A Kobayashi...ma Satova skola, mora znati na cemu je

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Japanac je to
.Sto rece kolega Satova skola.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
-
- Test vozač
-
- Legenda
što se mercedesa tiče, i meni se čini da bi po svim pokazateljima mercedes ove godine mogao biti 4-ta momčad.
Nije više brawn, pa da ima "set pravila samo za sebe"
kako mladen kaže
Nije više brawn, pa da ima "set pravila samo za sebe"

Samo neka se trkaju.
- ivan599
- Početnik
- Navijam za: Michaela Schumachera
Malo mi je žao što niti na jednom testiranju do sad Mercedes GP nije bio na prvom mjestu. Teško ce Schumacher napravit išta ako mu bolid nebude dovoljno brz da konkurira za prvo mjesto. Što sad nije slucaj 
Možda Brawn drži asa u rukavu pa nas iznenadi

Možda Brawn drži asa u rukavu pa nas iznenadi

-
- Test vozač
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
difuzor tek na prvoj utrci

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Prilicno razvlace sa tim difuzorom.Fazon je to komponenta,poput difuzora,se ne moze tek tako ugraditi na osnovu podataka sa CFD ili aero tunela.Pa sjetite se samo muka McLarena i Ferrari-ja prosle sezone kada su 3 mjeseca dovlacili tisucu verzija DDD-a koji bi odgovarao bolidu.Uslovi sa staze su specificni.spacedoc je napisao/la:http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86
Inace mislim da Mercedes nije pokazao svoje karte.Ross je stari lisac i na tu momcad racunam od pocetka u borbi za sami vrh..
FORZA FERRARI!!!