Od Mađarske ne testiraju ništa tako da koriste drugačiji osnovni setup koji služi samo za postaviti bolid za utrku - ne za evaluaciju novih dijelova bolida. Očito se ta dva setupa prilično razlikuju...ice_man je napisao/la:Dobre kvalifikacije za kimija, šteta što značajnije rezultate postiže tek od mađarske. Bilo bi dobro kad bi sutra došao do postolja i napravio još jedan korak do osvajanja 3. mjesta u konstruktorima.
Kimi Raikkonen [#7]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Pirelli i DRS
Re: Kimi Raikkonen
- GT-R
- Početnik
- Navijam za: Schumacher i Massa
Kimi, Kimi...
Kakav bi to bio start da ti nije nastradao prednji spojler... Odlično do 3. mjesta, doslovno juriš, a onda mali dodir i morao si u box... Čak si bio i malo u vatri u boxu dok si išao iza Kovalainena koji je za sobom vukao crijevo od goriva.. Pokaži nam što znaš..
Kakav bi to bio start da ti nije nastradao prednji spojler... Odlično do 3. mjesta, doslovno juriš, a onda mali dodir i morao si u box... Čak si bio i malo u vatri u boxu dok si išao iza Kovalainena koji je za sobom vukao crijevo od goriva.. Pokaži nam što znaš..
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Cestitke na sestom mjestu. Dobar je bio start, onda onaj nesretan sudar i ulazak u boks. Pa malo vatre.... steta, bio bi na postolju definitivno da nije bilo sudara. 

- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Slažem se. Da nije bilo onih dodira kod starta, vjerujem da bi bio na postolju, pa čak možda i u borbi za 1. mjesto.Scuderia je napisao/la:Cestitke na sestom mjestu. Dobar je bio start, onda onaj nesretan sudar i ulazak u boks. Pa malo vatre.... steta, bio bi na postolju definitivno da nije bilo sudara.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Bravo za Kimija ,odlicna utrka.Da nije bilo onoga na startu mozda bi cak i mogao pobijediti.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- fenomeno
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
Da nije Webbera 100% bi Raikkonen bio na postolju,možda i 1.u borbi s Webberom.
Volio bi da na kraju svjetskog prvenstva Raikkonen bude ispred Hamiltona.
Volio bi da na kraju svjetskog prvenstva Raikkonen bude ispred Hamiltona.
- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Svašta bi danas bilo da nije bilo incidenta iz prvog kruga. Neznam, ono Webberovo zatvaranje. Hmm...
Ali svejedno, solidna utrka za njega.

-
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Kimi Raikkonena
Ovo je bila odlicna utrka da nije bilo toliko incidenata bilo bi puno bolje.....bravo KIMI!!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Kimi bi ze borio za pobjedu u to sam siguran.Imao je dobru strategiju,dobar start,a nije bilo ni kise koja bi kompromitirala strategiju koju je Ferrari pripremio za Kimija.Mislim da je mogao biti znacajan faktor da nije bilo Weberovog prilicno na rubu pravila zatvaranja..Steta,ali se bar nadam da ce u Abu Dabiju moci vratiti 3.mjesto od McLarena u poretku konstruktora,a Kimi vratiti mjeso u vozackom poretku od Hamiltona.U pitanju je samo jedan bod...
FORZA FERRARI!!!
- Mime Icegirl
- Navijam za: Kimija
Svaka čast Kimiju danas.Šteta za incident sa Webberon jer bi sigurno bia na postolju, ako ne i pobijedia.
Keep on flying Iceman
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Odlična vožnja danas. Pametno kao i Hamilton. Šteta za taj sudar.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- mmilo42
- Početnik
KImi dobar za nešto više pobrinuo se Weber .
-
- Mlada nada
Kakva šteta za Kimija da mu se ono sa spojlerom nije dogodilo, borio bi se za sam vrh 

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Kimi nije zadovoljan s sestim mjestom, te se (ajmo to tako reci) ljuti na Marka Webbera.
Govori, da je drugo mjesto bilo tu., ali ga je Webber blokirao. Kaze da ga nije blokirao, prosao bi ga, KERS je pomogao.
Takodjer su ga novinari pitali za onaj dogadjaj u boksu s gorivom.
" Malo sam dobio benzina po ocima, skoro sam se zaustavio, no kada sam vidio da je vatra prestala gorjeti, nastavio sam dalje voziti".
Govori, da je drugo mjesto bilo tu., ali ga je Webber blokirao. Kaze da ga nije blokirao, prosao bi ga, KERS je pomogao.
Takodjer su ga novinari pitali za onaj dogadjaj u boksu s gorivom.
" Malo sam dobio benzina po ocima, skoro sam se zaustavio, no kada sam vidio da je vatra prestala gorjeti, nastavio sam dalje voziti".

- jaki
- Rezervni vozač
U najmanju je ruku zanimljivo da Webber (koji je, ako se ne varam, predsjednik udruge vozača i koji se uvijek nešto žali vezano za sigurnost vozača) uvijek u izravnoj borbi za poziciju tj. kad ga netko pokušava preteći često(uvijek) koristi "prljave poteze" (protiv Alonsa Bahrain 2004 i Suzuka 2005, protiv Masse prošle godine na Fuji-u, protiv Barichela ove na Nurbergringu, pa čak i protiv Alonsa ove godine u Barceloni, ovo sad protiv Kimija....) i tako dovodi sebe i ostale u opasnost.Arai je napisao/la:Svašta bi danas bilo da nije bilo incidenta iz prvog kruga. Neznam, ono Webberovo zatvaranje. Hmm...
- kimi#1
- Početnik
- Navijam za: Kimi MS
glavno da je njemu bitno kad treba prekinut utrku zbog uvjeta da on druge pita treba li nastaviti,rekao je da je siguran da bi i Kimi napravio istu stvar njemu...jaki je napisao/la:U najmanju je ruku zanimljivo da Webber (koji je, ako se ne varam, predsjednik udruge vozača i koji se uvijek nešto žali vezano za sigurnost vozača) uvijek u izravnoj borbi za poziciju tj. kad ga netko pokušava preteći često(uvijek) koristi "prljave poteze" (protiv Alonsa Bahrain 2004 i Suzuka 2005, protiv Masse prošle godine na Fuji-u, protiv Barichela ove na Nurbergringu, pa čak i protiv Alonsa ove godine u Barceloni, ovo sad protiv Kimija....) i tako dovodi sebe i ostale u opasnost.Arai je napisao/la:Svašta bi danas bilo da nije bilo incidenta iz prvog kruga. Neznam, ono Webberovo zatvaranje. Hmm...
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!

- zagor
- Početnik
- Navijam za: Iceman
Izvor F1racing
Kimi Raikkonen smatra da ga je sudar u prvom krugu stajao šanse da Veliku nagradu Brazila završi na pobjedničkom postolju.
Raikkonen je najprije imao dodir sa Sutilom u Force Indiji, a zatim ga je vrlo nesportskim, ali sebi svojstvenim, manevrom blokirao Red Bull Racingov vozač Mark Webber.
Kovalainenovo gorivo se zapalilo na Raikkonenovom bolidu, a nekoliko mu je kapljica upalo i u oči
Nakon što se vraćao iz boksa, Raikkonen je naišao na Kovalainenovo gorivo koje je se zapalilo u doticaiju s njegovim bolidom.
"Ono što se dogodilo u prvom krugu mi je upropastilo utrku," rekao je Raikkonen. "Najprije su me udarili na prvom zavoju, zatim kada sam pokušao prijeći Webbera. Udario je u mene i izgubio sam prednje krilo."
"Tijekom zaustavljanja sam završio tako da mi je nekoliko kapljica goriva upalo u oko, a zatim se gorivo iz Kovalainenovog crijeva zapalilo oko mene. Planirao sam se zaustaviti, ali plamen se srećom jako brzo ugasio."
"Oči me još uvijek peku, ali sam dobro. Na ponovljenom startu sam samo mogao pokušati iskoristiti svoju strategiju i pomoću nje se probiti u poretku. Na kraju sam barem osvojio nekoliko bodova."
"Razočaran sam jer sam siguran da smo danas mogli do pobjedničkog postolja. Do kraja sezone imamo još samo jednu utrku. Vidjet ćemo što možemo u Abu Dhabiju i možemo li vratiti to treće mjesto."
Fisichella imao još jedan očajan nastup
Još jedan očajan nastup je imao njegov momčadski kolega Giancarlo Fisichella.
"Utrka mi je bila kompromitirana startom sa začelja. Zatim sam imao incident s Kovalainenom koji se izvrtio ispred mene zbog čega sam morao na travu. To me onemogućilo da u prvom krugu nadoknadim nekoliko mjesta."
"Odlučili smo se za samo jedno zaustavljanje i to je bila dobra odluka, no u finalnom dijelu utrke gume su bile podložne granulaciji i nisam mogao držati ritam vozača koji su bili ispred, tako da sam izgubio jedno mjesto."
"Govoreći o iskustvima u Ferrariju, ne mogu zanijekati da sam pomalo uznemiren jer nisam imao niti jedan vikend da je sve bilo po planu. Sada idemo u Abu Dhabi koji će svima biti nova staza. Dat ću sve od sebe da momčadi pomognem vratiti treće mjesto koje nam je danas procurilo kroz prste."
Kimi Raikkonen smatra da ga je sudar u prvom krugu stajao šanse da Veliku nagradu Brazila završi na pobjedničkom postolju.
Raikkonen je najprije imao dodir sa Sutilom u Force Indiji, a zatim ga je vrlo nesportskim, ali sebi svojstvenim, manevrom blokirao Red Bull Racingov vozač Mark Webber.
Kovalainenovo gorivo se zapalilo na Raikkonenovom bolidu, a nekoliko mu je kapljica upalo i u oči
Nakon što se vraćao iz boksa, Raikkonen je naišao na Kovalainenovo gorivo koje je se zapalilo u doticaiju s njegovim bolidom.
"Ono što se dogodilo u prvom krugu mi je upropastilo utrku," rekao je Raikkonen. "Najprije su me udarili na prvom zavoju, zatim kada sam pokušao prijeći Webbera. Udario je u mene i izgubio sam prednje krilo."
"Tijekom zaustavljanja sam završio tako da mi je nekoliko kapljica goriva upalo u oko, a zatim se gorivo iz Kovalainenovog crijeva zapalilo oko mene. Planirao sam se zaustaviti, ali plamen se srećom jako brzo ugasio."
"Oči me još uvijek peku, ali sam dobro. Na ponovljenom startu sam samo mogao pokušati iskoristiti svoju strategiju i pomoću nje se probiti u poretku. Na kraju sam barem osvojio nekoliko bodova."
"Razočaran sam jer sam siguran da smo danas mogli do pobjedničkog postolja. Do kraja sezone imamo još samo jednu utrku. Vidjet ćemo što možemo u Abu Dhabiju i možemo li vratiti to treće mjesto."
Fisichella imao još jedan očajan nastup
Još jedan očajan nastup je imao njegov momčadski kolega Giancarlo Fisichella.
"Utrka mi je bila kompromitirana startom sa začelja. Zatim sam imao incident s Kovalainenom koji se izvrtio ispred mene zbog čega sam morao na travu. To me onemogućilo da u prvom krugu nadoknadim nekoliko mjesta."
"Odlučili smo se za samo jedno zaustavljanje i to je bila dobra odluka, no u finalnom dijelu utrke gume su bile podložne granulaciji i nisam mogao držati ritam vozača koji su bili ispred, tako da sam izgubio jedno mjesto."
"Govoreći o iskustvima u Ferrariju, ne mogu zanijekati da sam pomalo uznemiren jer nisam imao niti jedan vikend da je sve bilo po planu. Sada idemo u Abu Dhabi koji će svima biti nova staza. Dat ću sve od sebe da momčadi pomognem vratiti treće mjesto koje nam je danas procurilo kroz prste."
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
- raikkonenica
- Navijam za: Kimija Raikkonena
....sVI SE , DAKLE, SLAŽEMO, DA JE KIMI BIO ODLIČAN U UTRCI.... !! Stvarno je ogromna šteta zbog onog s Webberom.... Mislim da je time utrci oduzet još jedan zanimljiv čimbenik... Ne znam kako vi mislite, ali ja mislim da će Kimi dati sve od sebe da u Abu Dhabiju bude na postolju...To mu je zadnja utrka u Ferrariju, a bori se i za 3.mjesto u poretku konstuktora, kao i s Hamiltonom za 4.mjesto....! Ja mislim da će Kimi biti dodatno motiviran i da možemo očekivati njegovu super izvedbu!!! Moglo bi se dogoditi da Ferrari zažali što ga je tako lako pustio... Ipak je Kimi vozač koji je poslije Mađarske osvojio najviše bodova u prvenstvu s Ferrarijem koji je stao s razvijanjem bolida za ovu sezonu!!Go Kimi!!!
KImI RAIKKONEN _ THE KING OF SPA !!!
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
raikkonenica je napisao/la:....sVI SE , DAKLE, SLAŽEMO, DA JE KIMI BIO ODLIČAN U UTRCI.... !! Stvarno je ogromna šteta zbog onog s Webberom.... Mislim da je time utrci oduzet još jedan zanimljiv čimbenik... Ne znam kako vi mislite, ali ja mislim da će Kimi dati sve od sebe da u Abu Dhabiju bude na postolju...To mu je zadnja utrka u Ferrariju, a bori se i za 3.mjesto u poretku konstuktora, kao i s Hamiltonom za 4.mjesto....! Ja mislim da će Kimi biti dodatno motiviran i da možemo očekivati njegovu super izvedbu!!! Moglo bi se dogoditi da Ferrari zažali što ga je tako lako pustio... Ipak je Kimi vozač koji je poslije Mađarske osvojio najviše bodova u prvenstvu s Ferrarijem koji je stao s razvijanjem bolida za ovu sezonu!!Go Kimi!!!
bore se za 5. mjesto
kimi i lewis po 30 poslije mađarske
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- GT-R
- Početnik
Pa gle, dao je i na ovoj utrci sve od sebe, ali je nažalost imao tu nesreću na početku i to ga je skroz zeznulo. Bio je na super softicama, dok su drugi na intermediama. Zamisli koliku je prednost mogao napraviti i još kad bi ispalio KERS mislim da bi uspio u 2. krugu zavladat utrkom... Stvarno ga je ova Massina nesreća pokrenula, trudi se jako i daje sve od sebe, svaka mu čast. Još da je i iduću sezonu u Ferrariju... A taman sam ga prestao mrziti 

- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Kimi je bio na mekšim gumama, a nitko na utrci nije koristio intermedije. To su gume za mokru stazu. A kad je Kimi došao u boks naGT-R je napisao/la:Pa gle, dao je i na ovoj utrci sve od sebe, ali je nažalost imao tu nesreću na početku i to ga je skroz zeznulo. Bio je na super softicama, dok su drugi na intermediama. Zamisli koliku je prednost mogao napraviti i još kad bi ispalio KERS mislim da bi uspio u 2. krugu zavladat utrkom... Stvarno ga je ova Massina nesreća pokrenula, trudi se jako i daje sve od sebe, svaka mu čast. Još da je i iduću sezonu u Ferrariju... A taman sam ga prestao mrziti
promjenu prednjeg krila, tad su i njemu stavili tvrđe gume koje su ovdje bile brže.

- GT-R
- Početnik
Predpostavio sam da su bili drugi na intermediama jer je Kimi bio na gumama za suho pa je malo glupo što su ovi svi na full wetu.
Nadam se dobrom i ZADNJEM nastupu u Ferrariju na Abu Dhabiju.
Nadam se dobrom i ZADNJEM nastupu u Ferrariju na Abu Dhabiju.
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Problem sa meksim gumama ovde je bio sto se previse trose, Fisichella se jako mucio na njima na kraju trke, dok su Kimiju u poslednjem stintu opet stavili mekse gume, na njim je odvezo 29 krugova, skoro pola trke, a mogli su da mu stave i tvrdje jer je mekse imao na pocetku. On je jedan od vozaca koji najbolje cuva gume, verovatno i najbolji u tome i ako sledece godine bude u F1 to bi trebalo da bude velika prednost za njega.Arai je napisao/la:Kimi je bio na mekšim gumama, a nitko na utrci nije koristio intermedije. To su gume za mokru stazu. A kad je Kimi došao u boks na promjenu prednjeg krila, tad su i njemu stavili tvrđe gume koje su ovdje bile brže.
I ne treba zaliti za onim incidentom se Weberom, kako je lepo primeceno nije to Weberu prvi put ,i da ga je preso i izbio na drugo mesto, Rubens koji je imao isto goriva kao i Kimi je posle boxa zavrsio u saobracaju i da nije imao problem sa gumama opet ne bi zavrsio na podijumu, a tesko da bi Kimi mogao da prati njegov trkacki tempo, tako da bi opet zavrsio negde oko petog mesta.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
-
Yes!raikkonenica je napisao/la:....sVI SE , DAKLE, SLAŽEMO, DA JE KIMI BIO ODLIČAN U UTRCI.... !! Stvarno je ogromna šteta zbog onog s Webberom.... Mislim da je time utrci oduzet još jedan zanimljiv čimbenik... Ne znam kako vi mislite, ali ja mislim da će Kimi dati sve od sebe da u Abu Dhabiju bude na postolju...To mu je zadnja utrka u Ferrariju, a bori se i za 3.mjesto u poretku konstuktora, kao i s Hamiltonom za 4.mjesto....! Ja mislim da će Kimi biti dodatno motiviran i da možemo očekivati njegovu super izvedbu!!! Moglo bi se dogoditi da Ferrari zažali što ga je tako lako pustio... Ipak je Kimi vozač koji je poslije Mađarske osvojio najviše bodova u prvenstvu s Ferrarijem koji je stao s razvijanjem bolida za ovu sezonu!!Go Kimi!!!

Ma Trulli je lud, napade Sutila bez razloga!
-
- Mlada nada
Pa kako je počela utrka može biti i sretan što je 6. završio, iako da se nije dogodilo to što se dogodilo, prošlo bi još povoljnije i mislim da bi završio na podiju, ali i tako ne vjerujem da bi pobijedio.