Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Re: Formula 1 team - Ferrari
Gene se nada da ce i dalje biti Ferrarijev test vozac.
Njemacki link
Ukratko.- Gene je izjavio da se nada da ce i dalje biti Ferrarijev test vozac. Govori da su ga kontatktirale neke momcadi, medju njima i nova momcad Campos.
On je rekao da mu se ispunio san, vozeci Ferrari, te se nada da ce dobiti novi ugovor.
Njemacki link
Ukratko.- Gene je izjavio da se nada da ce i dalje biti Ferrarijev test vozac. Govori da su ga kontatktirale neke momcadi, medju njima i nova momcad Campos.
On je rekao da mu se ispunio san, vozeci Ferrari, te se nada da ce dobiti novi ugovor.

-
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Nikoga
Biser, bolje mu je da vozi... taj je stvarno mogao imati karijeru!
-
- Mlada nada
- Navijam za: Ferrari
A tko zna, možda mu je to čak i dovoljno, koliko nas Ferrarijevaca bi samo htjelo imati Ferrari, i to bi nam bilo dovoljno, a sad još imati i karijeru u F1 i to još u Ferrari momčadi...
Možda mu je to dovoljno, tko zna
Možda mu je to dovoljno, tko zna

-
- Navijam za: Nikoga
Kaže znak na Lanciji u ulici: "first 9 km driven by mr. luca badoer test driver of scuderia ferrari no. 2036"
trebo je to prodat dok je imo šansu
trebo je to prodat dok je imo šansu

- Retrovizor
- Navijam za: Vise pretjecanja
Ta je već bila iz tvornice isporučena sa slomljenom stražnjom osovinom?Sida79 je napisao/la:Kaže znak na Lanciji u ulici: "first 9 km driven by mr. luca badoer test driver of scuderia ferrari no. 2036"

- Scuderia
- Moderator
Nijemci pitali SEB Vettela i Bernia sta misle o vozackoj postavi Ferrarija iduce sezone
SEB Vettel je izjavio kako misli da Ferrari nece imati problema s dvojicom jakih vozaca, misli kako ce par Massa-Alonso biti jak, te da ce im praviti probleme iduce godine.
Bernie je izjavio da jedva ceka da vidi Massu i Alonsoa zajedno, takodjer je rekao da se ona situacija od prije dvije ( sad ce jos malo tri) godine na relaciji Alonso-McLaren nece desiti.
SEB Vettel je izjavio kako misli da Ferrari nece imati problema s dvojicom jakih vozaca, misli kako ce par Massa-Alonso biti jak, te da ce im praviti probleme iduce godine.
Bernie je izjavio da jedva ceka da vidi Massu i Alonsoa zajedno, takodjer je rekao da se ona situacija od prije dvije ( sad ce jos malo tri) godine na relaciji Alonso-McLaren nece desiti.

-
- Mlada nada
Bit će dobro ako ih puste da voze što bolje mogu i da ne bude nikakvih naještaljki, jer će opet biti problema i skandala, kao da ih ionako nema dovoljno u zadnje vrijeme.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
F2004_the_best_ever
Nisam bio tu duze vrijeme,pa nisam pisao nista na ovo pitanje.
1.John Iley je otpusten zbog ogromnog deficita na polju aerodinamike na F60,te zbog mnogo manjek pomaka u razvoju te oblasti u odnosu na ocekivano.Tombazis nije doveden na tu poziciju.On je u Ferrari-ju veci broj sezona(bio je u McLarenu,pa se vratio) i bio je medju vecim glavama u polju dizajna bolida.Sada su ga stavili na specijaliziranu poziciju za aerodinamiku i mislim da je to trajno rjesenje,ali mislim i da ce dobiti novu funkciju koja ce pokrivati vise opcija u dizajnu bolida kako bi on i Costa mogli biti tandem koji bi dijelio odgovornost oko dizajna.Byrne je i dalje asistent u dizajnu bolida.
2.Bolid za 2010 je navodno 90 % spreman za pocetak sezone.1:12 maketa bolida za 2010 za zracni tunel je bila uzradjena vec u 4.mjesecu ove godine,odnosno na samom pocetku ove sezone.
3.Vjerojatno je da ce doci 1-2 covjeka,ali nista vise.To ce biti trkaci inzinjer i jos jedan tehnicar koji radi sa postavkama bolida.
4.Trkaci inzinjer i jos jedan tehnicar koji radi sa setup-ovima bolida.
5.Luca Baldisseri je koordinator na relaciji staza-tvornica.Ne vjerujem da ce se vracati na stazu,jer se pravo proslavio sa svojim stateskim odlukama.Otkako je otisao,mogla se vidjeti veca zrelost u odlukama Ferrari-jama,mada nije fer okriviti samo jednog covjeka.
6.Mislim da nece biti pogresan potez.Mada sve cemo vidjeti uskoro.Martinelli je u FIAT-u i njegova su kreacija najnoviji motori FIAT grupacije T-JET benzinci,M-JET dizeli.To su fantasticni motori sa najmanjom emisijom stetnih ispusnih plinova na svijetu u polju bolida sa pogonom na fosilna goriva.Marmorini nije nimalo los strucnjak,mada stvarno je tesko zamijeniti Martinelli-ja jer je frajer carobnjak za motore.Marmorini je doktorirao sa 29 godina,ali se nije uspio posebno dokazati osim ekstremno jakog V12 motora.Mislim da nije korak unazad.
Eto to je moj odgovor...
Nisam bio tu duze vrijeme,pa nisam pisao nista na ovo pitanje.
1.John Iley je otpusten zbog ogromnog deficita na polju aerodinamike na F60,te zbog mnogo manjek pomaka u razvoju te oblasti u odnosu na ocekivano.Tombazis nije doveden na tu poziciju.On je u Ferrari-ju veci broj sezona(bio je u McLarenu,pa se vratio) i bio je medju vecim glavama u polju dizajna bolida.Sada su ga stavili na specijaliziranu poziciju za aerodinamiku i mislim da je to trajno rjesenje,ali mislim i da ce dobiti novu funkciju koja ce pokrivati vise opcija u dizajnu bolida kako bi on i Costa mogli biti tandem koji bi dijelio odgovornost oko dizajna.Byrne je i dalje asistent u dizajnu bolida.
2.Bolid za 2010 je navodno 90 % spreman za pocetak sezone.1:12 maketa bolida za 2010 za zracni tunel je bila uzradjena vec u 4.mjesecu ove godine,odnosno na samom pocetku ove sezone.
3.Vjerojatno je da ce doci 1-2 covjeka,ali nista vise.To ce biti trkaci inzinjer i jos jedan tehnicar koji radi sa postavkama bolida.
4.Trkaci inzinjer i jos jedan tehnicar koji radi sa setup-ovima bolida.
5.Luca Baldisseri je koordinator na relaciji staza-tvornica.Ne vjerujem da ce se vracati na stazu,jer se pravo proslavio sa svojim stateskim odlukama.Otkako je otisao,mogla se vidjeti veca zrelost u odlukama Ferrari-jama,mada nije fer okriviti samo jednog covjeka.
6.Mislim da nece biti pogresan potez.Mada sve cemo vidjeti uskoro.Martinelli je u FIAT-u i njegova su kreacija najnoviji motori FIAT grupacije T-JET benzinci,M-JET dizeli.To su fantasticni motori sa najmanjom emisijom stetnih ispusnih plinova na svijetu u polju bolida sa pogonom na fosilna goriva.Marmorini nije nimalo los strucnjak,mada stvarno je tesko zamijeniti Martinelli-ja jer je frajer carobnjak za motore.Marmorini je doktorirao sa 29 godina,ali se nije uspio posebno dokazati osim ekstremno jakog V12 motora.Mislim da nije korak unazad.
Eto to je moj odgovor...
FORZA FERRARI!!!
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Hvala kolegama p@rtibrejker i nikolaa na odgovorima.
- GT-R
- Početnik
- Navijam za: Schumacher i Massa
- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
To je tvrtka iz Abu Dhabija, i Ferrarijev je sponzor...GT-R je napisao/la:Što znači na prednjem nosu bolida Mubadala, Abu Dhabi?

- almeida
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Za ulizivanje..
- Kontakt:
GT-R je napisao/la:Što znači na prednjem nosu bolida Mubadala, Abu Dhabi?
vjerovatno sponzor nekakav

"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
to je sponzorGT-R je napisao/la:Što znači na prednjem nosu bolida Mubadala, Abu Dhabi?

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
I ima 5% udjela u vlasništvu, od 2005...Arai je napisao/la:To je tvrtka iz Abu Dhabija, i Ferrarijev je sponzor...GT-R je napisao/la:Što znači na prednjem nosu bolida Mubadala, Abu Dhabi?

- Piquet stari
- Početnik
- Navijam za: Robert Kubica
http://www.planetf1.com/story/0,18954,3 ... 00,00.html
Eto ga, počinje igra. Massa izjavio da je Alonso morao znati za Piquetov udes u utrci. Negdje sam na ovom forumu već rekao da je Ferrarijeva odluka da uz Alonsa u timu ostane Massa totalna pogreška. Bez ulaženja u rasprave tko je od njih bolji vozać, morali su šutnuti Massu, ako već Alonso mora biti u timu. Alonso i Masa su dva slična temperamenta, obojica latini, vrlo brzi na jeziku. Plus sve to, obojica su i pomalo cendravi kad im baš sve ne ide onako kako oni žele - ovo pogotovo vrijedi za Alonsa koji je uza sve i vrhunski egotrip, primadona oko koje se sve mora vrtjeti (neka mi oproste fanovi Alonsa - njegove vozačke kvalitete uopće ne dovodim u pitanje). Dakle, Alonso će se postaviti kao neupitni broj 1, Ferrari će ga favorizirati (službeno ne, ali stvarno da - zato je i doveden), a Massa sigurno neće skrušeno prihvatiti takvo stanje. Mislim da ćemo sljedeće sezone gledati interni rat u Ferrariju veći nego što je bio u McLarenu. Da su odabrali Kimija imali bi mir u kući - Kimi se jednostavno ne bi dao uvući u rasprave i svađe, niti bi protestirao zbog bilo čega.
Eto ga, počinje igra. Massa izjavio da je Alonso morao znati za Piquetov udes u utrci. Negdje sam na ovom forumu već rekao da je Ferrarijeva odluka da uz Alonsa u timu ostane Massa totalna pogreška. Bez ulaženja u rasprave tko je od njih bolji vozać, morali su šutnuti Massu, ako već Alonso mora biti u timu. Alonso i Masa su dva slična temperamenta, obojica latini, vrlo brzi na jeziku. Plus sve to, obojica su i pomalo cendravi kad im baš sve ne ide onako kako oni žele - ovo pogotovo vrijedi za Alonsa koji je uza sve i vrhunski egotrip, primadona oko koje se sve mora vrtjeti (neka mi oproste fanovi Alonsa - njegove vozačke kvalitete uopće ne dovodim u pitanje). Dakle, Alonso će se postaviti kao neupitni broj 1, Ferrari će ga favorizirati (službeno ne, ali stvarno da - zato je i doveden), a Massa sigurno neće skrušeno prihvatiti takvo stanje. Mislim da ćemo sljedeće sezone gledati interni rat u Ferrariju veći nego što je bio u McLarenu. Da su odabrali Kimija imali bi mir u kući - Kimi se jednostavno ne bi dao uvući u rasprave i svađe, niti bi protestirao zbog bilo čega.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Sve gledam gdje ću postaviti ovo neozbiljno pitanje, i mislim da je ovdje pravo mjesto. Kako se stalno poteže pitanje zašto je Massa ostao, a Kimi otiša otišao, zanima me koliki su bili ugovori i jednog i drugog? Godišnja "plaća"... I sad kad pogledam njihov zajednički boravak u Ferrariju; to je 2 sezone i i ova do Mađarske (što čini 2 i po sezone). Za vrijeme njihovog zajedničkog utrkivanja (do Mađarske) Kimi je osvojio 195, a Massa 213 bodova. I sad, oni koji znaju veličine ugovora (okvirno) nek izračunaju pošto je "kila" bodova za svakog . I to bi trebalo pokazat koji je vozač profitabilniji 

- Piquet stari
- Početnik
- Navijam za: Robert Kubica
Mislim da takve usporedbe nemaju previše smisla. Ali čak i ako stvari gledamo tako - OK, Massa je profitabilniji po pitanju bodova, ali bodovi sami po sebi nisu krajnji cilj - krajnji cilj je osvajanje titule, a nju je osvojio Kimi.gringo73 je napisao/la:Sve gledam gdje ću postaviti ovo neozbiljno pitanje, i mislim da je ovdje pravo mjesto. Kako se stalno poteže pitanje zašto je Massa ostao, a Kimi otiša otišao, zanima me koliki su bili ugovori i jednog i drugog? Godišnja "plaća"... I sad kad pogledam njihov zajednički boravak u Ferrariju; to je 2 sezone i i ova do Mađarske (što čini 2 i po sezone). Za vrijeme njihovog zajedničkog utrkivanja (do Mađarske) Kimi je osvojio 195, a Massa 213 bodova. I sad, oni koji znaju veličine ugovora (okvirno) nek izračunaju pošto je "kila" bodova za svakog . I to bi trebalo pokazat koji je vozač profitabilniji
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Kad se govori o bodovima i o tome da je Kimi dobio prvenstvo za bod a Massa izgubio za bod vecina zaboravi da je :
-Kimi 2007 osvojio 110 bodova iz 17 trka
-Massa 2008 97 bodova iz 18 trka
Koliko su bili placeni ne znam, ima samo nekih novinarskih nagadjanja, s tim sto je Kimi sigurno bio vise placen, i to nije nimalo cudno, osvojivsi WDC verovatno je aktivirao desetine klauzula u ugovoru, a isto tako su se verovatno i aktivirale klauzule u ugovorima koje Ferrari ima sa svojim sponzorima, jer nije mala stvar za sponzore imati broj jedan na bolidu i WDCa, tako da je i Ferrari dobro zaradio od te titule.
Odlaskom Todta njegova pozicija postaje jako ugrozena, to je bio covek koji ga je doveo u Ferrari i koji je u svojoj reli karijeri upoznao dosta Finaca i sigurno je znao da izvuce najbolje od njih.... 2008 deset trka ne mogu da mu srede problem sa zagrevanjem guma,startovi iz 2-3 reda sa ultra brzim krugovima na kraju stinta kada gume konacno dostignu radnu temperaturu- normalno vecini ce teorija da je Kimi bio nemotivisan i da se provudi na 2 minuta da odveze najbrzi krug biti logicnija
.
Koliko su bili placeni ne znam, ima samo nekih novinarskih nagadjanja, s tim sto je Kimi sigurno bio vise placen, i to nije nimalo cudno, osvojivsi WDC verovatno je aktivirao desetine klauzula u ugovoru, a isto tako su se verovatno i aktivirale klauzule u ugovorima koje Ferrari ima sa svojim sponzorima, jer nije mala stvar za sponzore imati broj jedan na bolidu i WDCa, tako da je i Ferrari dobro zaradio od te titule.
Odlaskom Todta njegova pozicija postaje jako ugrozena, to je bio covek koji ga je doveo u Ferrari i koji je u svojoj reli karijeri upoznao dosta Finaca i sigurno je znao da izvuce najbolje od njih.... 2008 deset trka ne mogu da mu srede problem sa zagrevanjem guma,startovi iz 2-3 reda sa ultra brzim krugovima na kraju stinta kada gume konacno dostignu radnu temperaturu- normalno vecini ce teorija da je Kimi bio nemotivisan i da se provudi na 2 minuta da odveze najbrzi krug biti logicnija

KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- Ferrari-BiH
- Veteran
On je "vozacina" pa bi trebao malo i sam nesto da ucini da bi se te gume zagrijale....Kimi the best je napisao/la: Odlaskom Todta njegova pozicija postaje jako ugrozena, to je bio covek koji ga je doveo u Ferrari i koji je u svojoj reli karijeri upoznao dosta Finaca i sigurno je znao da izvuce najbolje od njih.... 2008 deset trka ne mogu da mu srede problem sa zagrevanjem guma,startovi iz 2-3 reda sa ultra brzim krugovima na kraju stinta kada gume konacno dostignu radnu temperaturu- normalno vecini ce teorija da je Kimi bio nemotivisan i da se provudi na 2 minuta da odveze najbrzi krug biti logicnija.
Idu mi na zivce ovi danasnji "vozaci" koji se non-stop bune oko temperature guma....
Je li neko cuo Sennu, Schumachera, Prosta....da ne spominjem one iz 70. ih i prije..kako se bune zbog toga.
Oni su jednostavno sjedali u bolid i vozili najbolje sto su znali, nisu kukali
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Schumy.d
- Legenda
Ali ni to ne stoji zato jer bolidi i konkurencija nisu bili isti u obje sezone.Kimi the best je napisao/la:Kad se govori o bodovima i o tome da je Kimi dobio prvenstvo za bod a Massa izgubio za bod vecina zaboravi da je :

Možeš onda i uspoređivati prošlu Ferrarijevu sezonu sa ovom - to ne vodi nikuda.
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Dobro si me podsetioSchumy.d je napisao/la:Ali ni to ne stoji zato jer bolidi i konkurencija nisu bili isti u obje sezone.Kimi the best je napisao/la:Kad se govori o bodovima i o tome da je Kimi dobio prvenstvo za bod a Massa izgubio za bod vecina zaboravi da je :
Možeš onda i uspoređivati prošlu Ferrarijevu sezonu sa ovom - to ne vodi nikuda.

Pa nije Raikkonen nigde kukao na temperaturu guma, to sam ja izneo probem

KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- Schumy.d
- Legenda
Isto kao i Ferrari i Massa sami sebe.Kimi the best je napisao/la: dok je Kovalainen 2008 pobedjivao sam sebe.

- Scuderia
- Moderator
Ferrari se nada kisi. Fisico izjavio da se bolje osjeca u F60. Mozda dodje do kojeg boda? 

- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Osjećao se on dobro u bolidu i u Monzi i u Suzuki...A na tablici nigdje tog osjećaja...Scuderia je napisao/la:Ferrari se nada kisi. Fisico izjavio da se bolje osjeca u F60. Mozda dodje do kojeg boda?

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
- Kontakt:

Kod: Označi sve
http://rapidshare.com/files/291759901/Ferrari_F1_Team_Hi-Res_Pictures_Japan2009_upload_by_FICHO.rar

Kod: Označi sve
F1-HR.FICHO

>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<