Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la p@rtibrejker »

mmilo42 je napisao/la:Gledaj kako se uzme, u svakom sportu ima uspona i padova (i u životu uopce)
ali mislim da je Kimi trenutno u boljoj formi od Alonsa.
Što se tice 2008 nebi otvarao pandorinu kutiju ali Kimi prvih 5,6 trka stoji bolje od Masse,
a onda pad i vracanje zadnjih par utrka.
Dali je bilo prckanja bolida, forsiranja Masse neznam ali evo vidimo kad se ekipa koncentrirala na njega
on u 4 zadnje utrke osvaja 30 bodova više od ikoga na gridu.
Ipak otvara prostor za za špekulacije i nevjericu kod realnog promatraca. #-o
Isitna. Vidjenje forme je isuvise subjektivna stvar posebno za navijace jednog ili drugog. :)
U tom slucaju je onda najbolje vjerovati Ferrariju, ako zele Alonsa umjesto Kimija, onda znaju zasto ga zele,ako ga zele, zar ne?
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

[quote="p@rtibrejker"

Isitna. Vidjenje forme je isuvise subjektivna stvar posebno za navijace jednog ili drugog. :)
U tom slucaju je onda najbolje vjerovati Ferrariju, ako zele Alonsa umjesto Kimija, onda znaju zasto ga zele,ako ga zele, zar ne?[/quote]

Potpuno se slažem. =D>
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

mmilo42 je napisao/la:

Gledaj kako se uzme, u svakom sportu ima uspona i padova (i u životu uopce)
Što se tice 2008 nebi otvarao pandorinu kutiju ali Kimi prvih 5,6 trka stoji bolje od Masse,
Dali je bilo prckanja bolida, forsiranja Masse neznam ali evo vidimo kad se ekipa koncentrirala na njega
interesantno, za mene je raikkonen posljednji puta bio u formi 2005., kako su stvari relativne....

2007. je odvezao 4-5 dobrih utrka, ostalo prosječno, 2008. 2 dobre utrke, ostalo da se sakrije pod zemlju, 2009. ne možemo suditi jer od mađarske nema masse, a da tada je massa bio bolji............dakle opet ništa posebno

uostalom, kao što je netko rekao, da je kimi iole opravdao očekivanja danas bi imao ugovor u ferrariju do 2015.g......a to sve govori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

luka_kimi je napisao/la:@Schumy.d-subjektivan je, ali nisam pričao gluposti već činjenice.Idiotizam je ako žele otpustiti vozača koji se ne žali na bolid, relativno je miran i najvažnije skuplja bodove i postolja.Čemu ga onda mijenjati?
A skuplja bodove u zadnjih per utrka, ali kako je i p@rti rekao - on nema tu konstantu. Čas je dobar, čas nezainteresiran... :?
A Alonso ne skuplja bodove za Renault? Pa cijelu ovu sezonu, Renault ovisi samo o jednom čovjeku - Alonsu. Koliko je on već bodova skupio za slabi Renault. I on se buni ponekad na bolid zato jer stvarno ne valja, a on je vozač koji želi pobjeđivati. ;)
Ja smatram da je u jednu ruku i dobro kad se vozač pobuni na loš bolid.

A s druge strane, Kimi po meni nije pružio u Ferrariju ono što se od njega očekivalo. ;) Kad je dolazio u Ferrari, mnogi su očekivali da će pomesti Massu i da će bit vozač broj 1. U prvoj sezoni je osvojio naslov i pokazao svoju brzinu, međutim u drugoj sezoni ga nije bilo nigdje skoro. Massa se u istom bolidu kao on borio za naslov, a ovaj je cijelu sezonu tražio svoju formu. :?
Uz to, on je najplaćeniji vozač trenutno (ako se ne varam) i zato možda njega žele zamijeniti jer je Massa pokazao da je rame uz rame s Kimijem, a preskupo bi im možda bili toliko plaćati i Kimija i Alonsa po sezoni.

Kažem, u ovih zadnjih nekoliko utrka, Kimi je pokazao zašto je doveden u Ferrari i zaslužuje ostanak, ali mora ipak biti konstantniji u toj formi.
Ja ne želim da ode, ali ako mu Alonso dolazi kao zamjena ja se neću buniti jer smatram da je Alonso bolji vozač od Kimija.
mmilo42
Početnik
Početnik

Post Postao/la mmilo42 »

sunseeker je napisao/la:
mmilo42 je napisao/la:

Gledaj kako se uzme, u svakom sportu ima uspona i padova (i u životu uopce)
interesantno, za mene je raikkonen posljednji puta bio u formi 2005., kako su stvari relativne....

2007. je odvezao 4-5 dobrih utrka, ostalo prosječno, 2008. 2 dobre utrke, ostalo da se sakrije pod zemlju, 2009. ne možemo suditi jer od mađarske nema masse, a da tada je massa bio bolji............dakle opet ništa posebno

uostalom, kao što je netko rekao, da je kimi iole opravdao očekivanja danas bi imao ugovor u ferrariju do 2015.g......a to sve govori
Da kad bi se tebe pitalo Kimi nebi ni bio u F1, sreca niko nece, zato nemoj se sakrivati iza ovoga da
navijaš za F1 to ocito nije istina. [-X
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

mmilo42 je napisao/la: Evo vidiš ovaj komentar kužim. Covik navija za Alonsa i za svog ljubimca samo najbolje.
Evo dodat cu još nešto Alonso je sigurno top 3 vozac ali po meni on više nece osvojiti nijedan naslov.
Netreba se ljutiti to je moje mišljenje. =P~
Tko bi se ljutio na neki apsurdni komentar. Vec sam na F1 Racing forumu odgovorio na slicnu stvar. Koliko zdrave logike ima u toj boldanoj izjavi? Rekao bih malo, a evo i zasto:

- Dotični vozač je dvostruki prvak u F1 (trenutno jedini u F1)
- Dotični vozač je u svojoj karijeri do sada jedini uz Kimstera i Rubensa skupio preko 500 bodova i na All Time listi djele 5. mjesto
- Dotični vozač ima iskustvo vožnje u SLABIM i JAKIM momčadima
- Dotični vozač ima 2 naslova i još uvijek nema 30 god.
- Dotični vozač prema svim adekvatnim stručnjacima, vozačima, web portalima i poznavaocima ovog sporta je trenutno najbolji F1 pilot
- Dotičnog vozača krasi pobjednički duh, privrženost u radu na bolidu, odlično nošenje s pritiskom u velikim situacijama

Još bi tu se moglo dodati jako dosta stvari, ali ovo su samo najbitnije stavke i onda se čovjek zapita koliko ima smisla tvoja izjava? Ovo ne pišem u navijačkom zanosu već najobjektivnije što mogu i istu stvar bi napravio kada bi netko napisao sl. za Hamiltona, Vettela, Massu, Raikkonena ili bilo kojeg drugog odličnog, perspektivnog i talentiranog F1 vozača.

Što se tiče ovog famoznog transfera, iskreno mislim da je sve izvjesnije da će Alonso u 2010. nositi crveni kombinezon i voziti za propetog konjica jer je trenutno bas on vozac kakav treba Ferrariu. Ima odličan pristup prema razvoju bolida, krasi ga pedantnost i ima pobjednički duh, znači 100% daje od sebe kada dodje u situaciju da se bori za pobjede, postolja i prvenstvo. S druge strane Kimi je kroz zadnje dvije godine i ovu tekuću sezonu dao ono što treba Ferrariu - osvojio je naslov i sada im brani to treće mjesto u prvenstvu ali opet mislim da njegova forma neće biti definirana te da će možda u 2010. kada Ferrari bude u borbi za oba naslova njegova promjenjiva forma doći glave.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

mmilo42 je napisao/la:
Da kad bi se tebe pitalo Kimi nebi ni bio u F1, sreca niko nece, zato nemoj se sakrivati iza ovoga da
navijaš za F1 to ocito nije istina. [-X
opet ti brzopleto zaključuješ........

takvo što nikada nisam rekao, tek sam se osvrnuo na njegovu formu posljednjih godina. bez obzira na osvojeni naslov, činjenica ostaje da se u ferrariju nije snašao kako se od njega očekivalo i zato sad odlazi, prije nego je ugovorom vezan, a to sve govori....

kimi je fantastičan vozač, onakav kakav se rađa jednom u 15 godina, ali on nažalost ima jedan veliki problem - nije savršen
a to znači da je prilično podložan oscilacijama i to mu je najveća mana i zato jednostavno nije na razini alonsa

on će na svoj dan voziti na razini jima clarka ili još brže od njega, ali nažalost on tako ne može voziti u kontinuitetu nekoliko utrka, a kamoli cijelu sezonu

suma sumarum, kimi je fantastičan i jedinstven vozač i nikako ne bi želio da ode u loš bolid, a kamoli da ode iz f1!
dakle, moja želja bi bila povratak u mclaren i da lewisu obriše nos, kad već alonso nije mogao ;)
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

Nekako mislim da u Ferrariju griješe kad izbacuju Kimija a zadržavaju Massu. Ako je dolazakl Alonsa gotova stvar, mislim da bi puno bolje funkcionirao par Raikkonen-Alonso. Zašto? Alonso ima ponašanje primadone i sigurno će željeti svu pažnju i status br. 1. Kimi se jednostavno neće svađati oko toga - točno ga mogu zamisliti kako na Alonsovo grintanje i predbacivanje samo odmahuje rukom i okreće leđa. Dok je Massa latinski temperament kao i Alonso, i tu će biti puno veće vatre... Osim ako Massa ne prihvati status drugog vozaća, što ipak mislim neće ići... [-X
mmilo42
Početnik
Početnik

Post Postao/la mmilo42 »

Ricxpa je napisao/la:
Da bi se osvojio naslov nije dovoljno biti top tri vozac a ni imati pobjednicki duh
Ajde mi ovo objasni molim te #-o

Moraš imati odlican bolid, pravu ekipu mehanicara, pravog takticara, pomoc timskog kolege i puno srece. :biggrin:
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Schumy.d je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:@Schumy.d-subjektivan je, ali nisam pričao gluposti već činjenice.Idiotizam je ako žele otpustiti vozača koji se ne žali na bolid, relativno je miran i najvažnije skuplja bodove i postolja.Čemu ga onda mijenjati?
A skuplja bodove u zadnjih per utrka, ali kako je i p@rti rekao - on nema tu konstantu. Čas je dobar, čas nezainteresiran... :?
A Alonso ne skuplja bodove za Renault? Pa cijelu ovu sezonu, Renault ovisi samo o jednom čovjeku - Alonsu. Koliko je on već bodova skupio za slabi Renault. I on se buni ponekad na bolid zato jer stvarno ne valja, a on je vozač koji želi pobjeđivati. ;)

A s druge strane, Kimi po meni nije pružio u Ferrariju ono što se od njega očekivalo. ;) Kad je dolazio u Ferrari, mnogi su očekivali da će pomesti Massu i da će bit vozač broj 1. U prvoj sezoni je osvojio naslov i pokazao svoju brzinu, međutim u drugoj sezoni ga nije bilo nigdje skoro. Massa se u istom bolidu kao on borio za naslov, a ovaj je cijelu sezonu tražio svoju formu. :?
Uz to, on je najplaćeniji vozač trenutno (ako se ne varam) i zato možda njega žele zamijeniti jer je Massa pokazao da je rame uz rame s Kimijem, a preskupo bi im možda bili toliko plaćati i Kimija i Alonsa po sezoni.

Kažem, u ovih zadnjih nekoliko utrka, Kimi je pokazao zašto je doveden u Ferrari i zaslužuje ostanak, ali mora ipak biti konstantniji u toj formi.
Ja ne želim da ode, ali ako mu Alonso dolazi kao zamjena ja se neću buniti jer smatram da je Alonso bolji vozač od Kimija.
Kolega, cjenim te puno, možda i najviše od svih članova na ovom forumu, jer mislim da pišeš odlične postove, znaš puno o f1 i naravno o nogometu.Ali ova ti glupost nije trebala.Po tebi, a i po nekim drugim članovima ispada da je dovođenje Kimija u Ferrari promašaj te da Kimi nije opravdao očekivanja.WTF??????Osvojio je naslov prvaka, druge godine bio 3. u ukupnom poretku, ove godine vozi odlično i sakuplja bodove te drži Ferrari u konstruktorskom poretku.Usporedimo ga recimo, sa Massom-Kimi 2007. prvak, Massa 4., Kimi 2008. 3. a Massa 2.Kimi ima plasmane 1. i 3. a Massa 2. i 4.Po tvojoj teoriji ispada da je Massa Ferrarijev promašaj desetljeća, a znamo da nije tako.U redu je što misliš da je Alonso bolji od Kimija, u redu je i što ga želiš u Ferrariju, ali tako pljuvati Ferrarijevog vozača kao što ti radiš nije OK.
Nije li konstantnost, opet pogledaj ukupni poredak 1. i 3.?Uostalom, Kimi je 2007.pokazao da Ferrari ima bolid za naslov, dok Masse recimo nije bilo nigdje(iako nije tako), ali ipak, bio je potpuno van borbe za naslov.Massa je 2008.pokazao da Ferrari ima bolid za naslov, dok je Kimi bio tu negdje, ali opet stativa.Ali ako se sjetimo svih Kimijevih pehova, one Kanade, Francuske gdje je Felipeu poklonio pobjedu, dolazimo do zaključka tko je konstantniji Kimi ili Massa.Massu sam uzeo zato što su zajedno vozili u Marranellu, on i Kimi, ne zbog navijačkih prepira koji su poznati između Kimijevih i Massinih navijača.On je tu čisto zbog ove konstatacije da je Kimi nekonzistentan...Vidjet ćeš da ćete požalit svi vi Ferrari Alonso fanovi kada on dođe.Pogotov Massini fanovi.Nije zbog toga što će Alonso raditi gluposti, nego što će Ferrari, misleći i želeći zadržati Alonsa u slijepom uvjerenju da je on Mesija, raditi sve što možda Alonso ne bi niti tražio, kao na primjer da Massa promijeni nacionalnost iprezime, iz Brazilac u Finac, i iz Massa u Kovalainen.Meni će biti jako jako žao kada i ako se to dogodi.Tada ćete žaliti za onim skladom koji je vladao kad je Kimi bio tu.
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

luka_kimi je napisao/la: Kolega, cjenim te puno, možda i najviše od svih članova na ovom forumu, jer mislim da pišeš odlične postove, znaš puno o f1 i naravno o nogometu.Ali ova ti glupost nije trebala.Po tebi, a i po nekim drugim članovima ispada da je dovođenje Kimija u Ferrari promašaj te da Kimi nije opravdao očekivanja.WTF??????Osvojio je naslov prvaka, druge godine bio 3. u ukupnom poretku, ove godine vozi odlično i sakuplja bodove te drži Ferrari u konstruktorskom poretku.Usporedimo ga recimo, sa Massom-Kimi 2007. prvak, Massa 4., Kimi 2008. 3. a Massa 2.Kimi ima plasmane 1. i 3. a Massa 2. i 4.Po tvojoj teoriji ispada da je Massa Ferrarijev promašaj desetljeća, a znamo da nije tako.U redu je što misliš da je Alonso bolji od Kimija, u redu je i što ga želiš u Ferrariju, ali tako pljuvati Ferrarijevog vozača kao što ti radiš nije OK.
Nije li konstantnost, opet pogledaj ukupni poredak 1. i 3.?Uostalom, Kimi je 2007.pokazao da Ferrari ima bolid za naslov, dok Masse recimo nije bilo nigdje(iako nije tako), ali ipak, bio je potpuno van borbe za naslov.Massa je 2008.pokazao da Ferrari ima bolid za naslov, dok je Kimi bio tu negdje, ali opet stativa.Ali ako se sjetimo svih Kimijevih pehova, one Kanade, Francuske gdje je Felipeu poklonio pobjedu, dolazimo do zaključka tko je konstantniji Kimi ili Massa.Massu sam uzeo zato što su zajedno vozili u Marranellu, on i Kimi, ne zbog navijačkih prepira koji su poznati između Kimijevih i Massinih navijača.On je tu čisto zbog ove konstatacije da je Kimi nekonzistentan...Vidjet ćeš da ćete požalit svi vi Ferrari Alonso fanovi kada on dođe.Pogotov Massini fanovi.Nije zbog toga što će Alonso raditi gluposti, nego što će Ferrari, misleći i želeći zadržati Alonsa u slijepom uvjerenju da je on Mesija, raditi sve što možda Alonso ne bi niti tražio, kao na primjer da Massa promijeni nacionalnost iprezime, iz Brazilac u Finac, i iz Massa u Kovalainen.Meni će biti jako jako žao kada i ako se to dogodi.Tada ćete žaliti za onim skladom koji je vladao kad je Kimi bio tu.
A čuj, to je moje mišljenje. ;)
Iskreno, ja sam od Kimija očekivao više kad je došao u Ferrari i s obzirom na to koliko je plaćen. ;)
U prvoj sezoni je osvojio naslov i ja mu skidam kapu. Ali naslov u kojem je Hamilton dao velik doprinos svojim glupostima na kraju sezone. A i Massa je pomogao Kimiju da osvoji taj naslov.
U drugoj sezoni dobro počeo i onda upao u krizu i dosta mu je trebalo da se vrati iz nje. Čak ako se ne varam i na ovom forumu je bilo jako puno kritika šta se tiče njegovh vožnji (ja sam ga branio ;) ).
Ove sezone nije na početku došao da izražaja jer je auto bio loš i nije se tu puno moglo. Ali zadnje 4 utrke pokazuje zašto je ustvari doveden u Ferrari i da tako stalno vozi (ili barem češće) ja ne bih riječi rekao. Ja ne kažem da je Massa bolji od njega. Dapače, mislim da je Kmi bolji vozač od Masse, ali sam htio reći kako ga je Massa oprao u istom bolidu... A i ove sezone je bio bolji od njega do ozlijede.
Ja ne želim da ode, ali jedino ako će biti pun želje i ovako nastaviti voziti. A uz to, volio bih vidjeti jednog Alonsa u crvenom bolidu da vidim koliko on može napraviti. A vjerujem da može puno. ;) A to bi bilo odlično za momčad.
Ja se ne bojim jakih vozača u timu. Mislim da takav tim može dobro funkcionirati.
kimi#1
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi MS

Post Postao/la kimi#1 »

Schumy.d je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la: Kolega, cjenim te puno, možda i najviše od svih članova na ovom forumu, jer mislim da pišeš odlične postove, znaš puno o f1 i naravno o nogometu.Ali ova ti glupost nije trebala.Po tebi, a i po nekim drugim članovima ispada da je dovođenje Kimija u Ferrari promašaj te da Kimi nije opravdao očekivanja.WTF??????Osvojio je naslov prvaka, druge godine bio 3. u ukupnom poretku, ove godine vozi odlično i sakuplja bodove te drži Ferrari u konstruktorskom poretku.Usporedimo ga recimo, sa Massom-Kimi 2007. prvak, Massa 4., Kimi 2008. 3. a Massa 2.Kimi ima plasmane 1. i 3. a Massa 2. i 4.Po tvojoj teoriji ispada da je Massa Ferrarijev promašaj desetljeća, a znamo da nije tako.U redu je što misliš da je Alonso bolji od Kimija, u redu je i što ga želiš u Ferrariju, ali tako pljuvati Ferrarijevog vozača kao što ti radiš nije OK.
A čuj, to je moje mišljenje. ;)
Iskreno, ja sam od Kimija očekivao više kad je došao u Ferrari i s obzirom na to koliko je plaćen. ;)
U prvoj sezoni je osvojio naslov i ja mu skidam kapu. Ali naslov u kojem je Hamilton dao velik doprinos svojim glupostima na kraju sezone. A i Massa je pomogao Kimiju da osvoji taj naslov.
U drugoj sezoni dobro počeo i onda upao u krizu i dosta mu je trebalo da se vrati iz nje. Čak ako se ne varam i na ovom forumu je bilo jako puno kritika šta se tiče njegovh vožnji (ja sam ga branio ;) ).
Ove sezone nije na početku došao da izražaja jer je auto bio loš i nije se tu puno moglo. Ali zadnje 4 utrke pokazuje zašto je ustvari doveden u Ferrari i da tako stalno vozi (ili barem češće) ja ne bih riječi rekao. Ja ne kažem da je Massa bolji od njega. Dapače, mislim da je Kmi bolji vozač od Masse, ali sam htio reći kako ga je Massa oprao u istom bolidu... A i ove sezone je bio bolji od njega do ozlijede.
Ja ne želim da ode, ali jedino ako će biti pun želje i ovako nastaviti voziti. A uz to, volio bih vidjeti jednog Alonsa u crvenom bolidu da vidim koliko on može napraviti. A vjerujem da može puno. ;) A to bi bilo odlično za momčad.
Ja se ne bojim jakih vozača u timu. Mislim da takav tim može dobro funkcionirati.
oprao????koja je to sezona,gdje si to gledao,daj i meni posalji da vidim,koliko se sjećam Kimi je dobio dobar udarac u Kanadi gdje je imao amo reći bar 2.mjesto sigurno,u Francuskoj je pustio Massu zbog još jednog problema na Ferrarijevom bolidu,u Valenciji je crko motor....na kraju je opet pomogao Massi koliko je mogao,i to je to....a baš sam znao da ćete također govoriti i da ove zadnje 4 Kimijeve utrke ne vrijede ništa jer nema Masse(vi sigurno znate da bi on bio jos bolji),sramotno jer svi smo mi navijači Ferrarija,ali bojim se da će ako dovedu Alonsa,mnogi navijači odlutati od Ferrarija svak na svoju stranu,ja PRVI! daj Bože da Kimi ode u Brawn i pomete konkurenciju,baš bi onda volio vidjeti facu Fernanda Alonsa:hm dobar je taj Brawn,odoh ja potpisat predugovor..... =D>
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!
slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Ricxpa »

luka_kimi je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:

Kolega, cjenim te puno, možda i najviše od svih članova na ovom forumu, jer mislim da pišeš odlične postove, znaš puno o f1 i naravno o nogometu.Ali ova ti glupost nije trebala.Po tebi, a i po nekim drugim članovima ispada da je dovođenje Kimija u Ferrari promašaj te da Kimi nije opravdao očekivanja.WTF??????Osvojio je naslov prvaka, druge godine bio 3. u ukupnom poretku, ove godine vozi odlično i sakuplja bodove te drži Ferrari u konstruktorskom poretku.Usporedimo ga recimo, sa Massom-Kimi 2007. prvak, Massa 4., Kimi 2008. 3. a Massa 2.Kimi ima plasmane 1. i 3. a Massa 2. i 4.Po tvojoj teoriji ispada da je Massa Ferrarijev promašaj desetljeća, a znamo da nije tako.U redu je što misliš da je Alonso bolji od Kimija, u redu je i što ga želiš u Ferrariju, ali tako pljuvati Ferrarijevog vozača kao što ti radiš nije OK.
Never heard for paragraphs? Nevermind, ajmo secirati:
Po tebi, a i po nekim drugim članovima ispada da je dovođenje Kimija u Ferrari promašaj te da Kimi nije opravdao očekivanja.WTF??????
Upravo to, Kimi je drugi najplaceniji sportas i Ferrari kao tvrtka i F1 tim su u tog vozaca investirali ogromne RESURSE, prije svega novčane, i da je opravdao očekivanja onda ne bi se sve svelo na jedan ''poklonjeni naslov'' i 70% utrka odvoženih u stilu ''BMK'', dok je recimo Massa kojeg svi vise manje podcjenjuju propisao krv i srce ostavio na stazi za Ferrari, a da ne govorim koliko je potplaceniji vozac.
Osvojio je naslov prvaka
...zahvaljujuci losoj unutarnjoj politici McLarena koji je te famozne 2007. hladno mogao osvojiti naslov s bilo kojim vozacem (Alonso - Hamilton).
druge godine bio 3. u ukupnom poretku
Malo je glupo reci da najplaceniji vozac u F1 ostvari treci plasman u ukupnom poretku i da mu se na konto toga poklanjaju hvalospjevi? Navijacka zaslijepljenost? Maybe.
ove godine vozi odlično i sakuplja bodove te drži Ferrari u konstruktorskom poretku.
Ova godina je definitivno godina Kimi Raikkonena, em nema Masse, em je napokon ''hladnokrvni-nezainteresirani'' finac uspio odvoziti vise od 4 utrke u bodovima i na postolju, za najplacenijeg F1 vozaca opet nedovoljno, oscilacije u formi ne trebam ni spominjati, svi su vise-manje s tim upoznati.
Kimi ima plasmane 1. i 3. a Massa 2. i 4.
Tipicni ''Ferrarijevsko-adoloscentsko-moj tata je jaci od tvog'' proljev. Ponekada mi je stvarno zao pravih Ferrarijevih navijaca kada moraju se poistovjetiti s ovakvim sramotnim izjavama od strane ''drugih tifosa''.
Po tvojoj teoriji ispada da je Massa Ferrarijev promašaj desetljeća, a znamo da nije tako
Massa je najbolja Ferrarijeva investicija u zadnje vrijeme, u svakom slucaju bolja i isplativija opcija od Kimstera.
U redu je što misliš da je Alonso bolji od Kimija, u redu je i što ga želiš u Ferrariju, ali tako pljuvati Ferrarijevog vozača kao što ti radiš nije OK.
Oprosti, ali ja ne vidim niti u jednoj izjavi da je Schumy.d popljuvao Kimstera, vec je samo objektivno naglasio zasto Kimi ne radi posao kako bi mozda trebao, te zasto bi volio vidjeti nekog drugog/perspektivnijeg vozaca na njegovom mjestu.
Pogotov Massini fanovi
Zalosno je sto na ovom forumu 90% Massinih navijaca su klinci koji dignu nos cim im netko spomene Massin los plasman i sl. Svaka cast, naravno, izuzetcima.
Ali ako se sjetimo svih Kimijevih pehova
Classic, ajmo se vaditi na pehova, bez obzira sto ih redovito svi F1 vozaci imaju (kad-tad).
Vidjet ćeš da ćete požalit svi vi Ferrari Alonso fanovi kada on dođe.
Novi termin u F1 kuloarima, ili pak ne? Anyways, ne znam cemu to zloguko proricanje i predvidjanje kada nista nije potvrdjeno i kada jos nista nije definirano, a dam se kladiti da u slucaju da Massa ide out te da Kimster i Alonso voze 2010 zajedno da bi ti komentar bio u totalno drugom tonu, ali opet cemu definiranje kada je tu dobra stara navijacka zaslijepljenost.
Pogotov Massini fanovi
|
ˇ
[quote=''Richpa'']dobra stara navijacka zaslijepljenost.[/quote]
Nije zbog toga što će Alonso raditi gluposti, nego što će Ferrari, misleći i želeći zadržati Alonsa u slijepom uvjerenju da je on Mesija, raditi sve što možda Alonso ne bi niti tražio, kao na primjer da Massa promijeni nacionalnost iprezime, iz Brazilac u Finac, i iz Massa u Kovalainen
OK, sada si definitivno pao na razinu usera mmilo42 i njegovih transcedentalnih F1 definicija. Ajmo odmah razrijesiti neke stvari koje tebi ocito nisu jasne - Ferrari kao momcad/kompanija/kolektiv/whatever zeli naslov svjetskog prvaka i uz to konstruktorski naslov, njima se jebe 2% hoce li to biti Alonso, Kimi, Kerum ili netko cetvrti, njima je bitna volja, zelja, kvalitet i privrzenost. Do sada su konjica jahali i Kimi i Massa, obojica su lose jahali, Kimi ima vece vozacke kvalitete dok Massa definitivno ima vecu volju i zelju, ali je njima ocito dosta natezanja i tog ''rubnog'' natjecanja, zele nekog (u pozitivnom smislu) bezobraznog i prgavog vozaca s iskustvom, koji je u stanju pobjedjivati, dati sve od sebe za momcad i dobiti to nazad i uz to osvojiti naslov. Trenutno na trzistu imas jednog takvog vozaca a to je Alonso - vozac koji je po svim karakteristikama vjerodostojan naslijediti ono sto je veliki Michael Schumacher zajedno s Ferrarijem izgradio - NEZAUSTAVLJIVI STROJ KOJI MELJE ISPRED SEBE. TBH, to ni Massa a bome ni nezainteresirani Kimster nisu. Ako ce Ferrari dobiti:
NEZAUSTAVLJIVI STROJ KOJI MELJE ISPRED SEBE
onda ocekuj da:
Massa promijeni nacionalnost iprezime, iz Brazilac u Finac, i iz Massa u Kovalainen
Sto naravno vrijedi i obrnuto, ako u nekom slucaju Massa se preporodi i zagrize opasno.
Meni će biti jako jako žao kada i ako se to dogodi.
Normalna stvar, kada uopce ne navijas za Ferrari.
Tada ćete žaliti za onim skladom koji je vladao kad je Kimi bio tu.
Blago vama tifosi moji kada ste se sveli na sklad, Dragojeviceve stihove i prekrasne zalaske sunca. DOBRO JUTRO zanesenjak, dzaba ti sklad ako nema razultata.
Schumy.d
Legenda
Legenda

kimi#1 je napisao/la: oprao????koja je to sezona,gdje si to gledao,daj i meni posalji da vidim,koliko se sjećam Kimi je dobio dobar udarac u Kanadi gdje je imao amo reći bar 2.mjesto sigurno,u Francuskoj je pustio Massu zbog još jednog problema na Ferrarijevom bolidu,u Valenciji je crko motor....na kraju je opet pomogao Massi koliko je mogao,i to je to.... daj Bože da Kimi ode u Brawn i pomete konkurenciju,baš bi onda volio vidjeti facu Fernanda Alonsa:hm dobar je taj Brawn,odoh ja potpisat predugovor..... =D>
Gle, kolega ja se neću s tobom prepirati jer ti navijaš za Kimija i OK. Ja poštujem tvoje mišljenje, nemam ništa protiv. Ja imam svoje koje ne mora biti točno, ispravno ili nešto treće. Pokušavam objektivno iznest činjenice na vidjelo, ništa drugo. Ja nisam ni očekivao niti rekao da se svi trebaju slagati sa mnom i mojim razmišljanjima. Ja gledam na Kimija i Massu ravnopravno i smatram da je Kimi mogao (i trebao) puno više napraviti u Ferrariju. Oprosti, ali Massa ga je 2008. pobijedio, to moraš priznati. Čak mislim da je u istoj sezoni Massa imao više odustajanja od Kimija zbog motora!! ;)
Ja mislim da je Kimi kvalitetniji vozač od Masse, ali ostao je na poprilično velikih -22 na kraju sezone (izlike o odustajanju zbog kvara padaju u vodu jer su bili tu negdje po broju odustajanja). I da, tu sezonu je branio titulu.
Naravno, ne kažem da je Massa svet. Svi se sjećamo njegovih pirueta (zbog ukidanja TC-a), glupih pogrešaka, onog famoznog čupanja crijeva lani itd itd. Svatko ima svoje nekakve muhe.

Naravno da su obojica imala i puno odličnih utrka i fenomenalnih poteza, kao recimo Kimi ove godine u Belgiji. Ono je bilo briljantno. Ali po meni obojica dosta osciliraju. Ponekad voze nezainteresirano da mi dignu tlak tako da želim da se maknu iz Ferrarija, a onda me iduću utrku demantiraju svojim odličnim vožnjama. Ja bih još dao priliku i Kimiju i Massi pa da vidimo tko je bolji i tko zaslužuje ostanak.
kimi#1 je napisao/la:a baš sam znao da ćete također govoriti i da ove zadnje 4 Kimijeve utrke ne vrijede ništa jer nema Masse(vi sigurno znate da bi on bio jos bolji)
Pardon, to si ti rekao. ;)
Ja ovo nisam nigdje napisao u svojim postovima. [-X
kimi#1 je napisao/la:sramotno jer svi smo mi navijači Ferrarija,ali bojim se da će ako dovedu Alonsa,mnogi navijači odlutati od Ferrarija svak na svoju stranu,ja PRVI!
E moj kimi#1, da si ti pravi navijač Ferrarija nebi ti samo tako "lutao" čim neki vozač ode iz tima.
Bez ikakve uvrede, ali mislim da ti navijaš za Ferrari samo zato jer Kimi vozi za Ferrari. :|
Ili se varam?
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

"We will have a Brazilian driver because he deserves another chance given that, thank God, he is fine. Otherwise, we are mulling the best choice but we still have time. We will decide in a few weeks," - reče šjor Luca di Montezemolo. Prema toj izjavi Massa je taj koji "sigurno" ostaje...
Link
slika
Raikkonengirl
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimi Raikkonena

Post Postao/la Raikkonengirl »

A sto ako navijamo za vozaca a ne za cjeli tim........
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Raikkonengirl je napisao/la:A sto ako navijamo za vozaca a ne za cjeli tim........
Nista, samo se treba tako izjasniti i ne nazivati se navijacem tima, nego vozaca ;)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Jedino što je za sad izvjesno je da će Massa iduće godine voziti Ferrari. Di Montezemolova izjava itekako daje do znanja da su pregovori u toku i meni se čini da je najveći problem otpremnina koju traži Kimi, a to je iznos njegove godišnje plaće za 2010. Nemam ništa protiv dolaska Alonsa, isto kao što nemam ništa protiv ostanka Kimija. Oba su vrhunski vozači i kako god da Ferrari odabere neće pogriješiti. WIN - WIN situacija za Ferrari.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Nives_esdm
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Nives_esdm »

hahaha...a ja baš smislila lijepu priču koja bi se mogla pretvoriti u istinu....Massi Rodi Rafaela slatko dijete, a on do kraja ove sezone odvozi jednu utrku i skuži da nebre nastavit dalje, da nebre više riskirat tak puno jer ima jedno malo čudo doma, i on odustane od karjere, i tako lijepo Ferrari voze Kimi i Alonso...:)
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

Nekolicina prethodnih postova je obrisana zbog OT-a. Držite se teme Ferrarija, a ne Alonsa, McLarena, Briatorea ili navijačkog opredjeljenja! Smirite strasti i smatrajte se upozorenima!
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
racer@work
Navijam za: Kubica

Post Postao/la racer@work »

Eto izgleda da se i ta saga bliži kraju! sad je prošlo i saslušanje, Nando je neokrznut i bilo bi doista vrijeme da objave da dolazi u Ferrari. Jer ovo počinje sličiti više na meksičku sapunicu nego ozbiljan sport. ZA Kimija je dobro da je Top 3 vozač sada u F1 pa će naći tim za nagodinu, ali ovo odugovlačenje nije ni najmanje fer (iako vjerujem da Kimi već dugo zna da ide) prema vozaču koji mora tražiti novo vozačko mjesto (i ne samo u ovom slučaju nego i prema svim vozačima koji su na odlasku iz momčadi). Al dobro većih posljedica neće biti.

Meni će se ispuniti želja, Kimi će otići iz momčadi koju nikada nisam nisam volio. Šteta samo što nije otišao na kraju prošle sezone pa da uživam gledajući ih u sredini poretka. NHF navijači Ferrarija, ali nadam se da će slijedeće godine biti i lošiji (to je ono što srce želi, iako razum kaže da će biti dobri). I doista bi mi bilo drago kada Kimi ne bi karijeru završio s Ferrarijem.

Čisto sumnjam da je para neki veliki problem (čitaj:otpremnina). Santander je, vjerujem, spreman platiti dobar dio ugovora samo da Alonso sjedne u crveni bolid, a i Ferrari se želi riješiti Kimija, bez obzira na sve, pa će i oni ubaciti koju kunicu. Ovo je samo bezvezno odugovlačenje, da se što više priča i piše po novinama. A i kad bi bila para u središtu, mislim da bi se težište pregovora prebacilo na to i time bi ispalo da Massa ostaje samo jer je jeftiniji. Iako je to jednim dijelom točno, ali mislim da bi se time obezvrijedio Massin napredak u proteklih par godina. Zato, pare su najmanji problem, IMHO.

Neki totalni WIN-WIN i nije baš. Vozač koji izvisi (izvjesno Kimi) će imati motiv više u borbi protiv Ferrarija, što kažu Dalmatinci dišpet. A bilo Kimi bilo Alonso (čak i Massa, iako je njegov odlazak moguć u omjeru 1-1000) je veliki rival.

Nekako mi se čini da se previše naglašava Nandovo znanje unaprijeđivanja bolida. Iako je to zaista točno, no čiji su onda pobjednički bolidi McLaren 2007 (razvoj započeo kad je Kimi bio u McM-u); pobjednički 2007. Ferrari (razvijali Kimi i Massa) kao i 2008., 2009. koji je nakon lošeg početka sada sposoban za postolja (Massa, zadnje vrijeme samo Kimi). Dok s druge strane kod Renaulta osim Fujija i Brazila 2008. (sada kad se zna što je zapravo bio Singapur), kojeg je razvijao Nando, i nije bilo nekih silnih rezultata. Da budem u potpunosti fer, stavit ću tu i pobjednički McM 2008. koji se razvijao dok je Nando bio u McM-u, iako je legitimno pitati se koliko je sudjelovao u razvoju s obzirom na sve što se događalo 2007.g.. Novac je tu, rasursi i ljudi su tu (Symonds), najkompletniji vozač na gridu u kojeg se polažu najveće nade pa ćorak. Hoće li sve biti sjajno u momčadi koja se sigurno neće baš okretati samo oko njega je legitimno pitanje koje ne bi trebalo izazvati ljutnju nego samo dobro promišljanje: "Jel stvarno Ferrari dobija vozača koji razvija bolide tako dobro kako se priča".

BTW, uz rizik da dobijem ban ili nešto slično, ali ovo moram reći. Svi koji tvrde da je 2007. poklonjen naslov su kreteni! Nijedan naslov, čiji god bio, nije poklonjen, jer nijedan prvak nije bodove ubro s kruške. To što su konkurenti prosipali bodove na kraju sezone je isto kao što je Kimi prosipao bodove u sredini sezone. Samo su ove stvari eksponiranije jer su kraj sezone. Tako možemo reći i da je Ferrari poklonio naslove Alonsu jer su napravili očajan bolid 2005. ili su se kasno probudili 2006., da je Šumi mogao osvojiti naslov samo s dominantnim bolidom pa je to poklon drugih momčadi koje nisu imale znanja napraviti bolid koji bi se mogao nositi s Ferrarijem ili da je Alonso prvak zahvaljujući McLarenu koji je napravio odličan bolid koji je imao usranu pouzdanost. Sve možemo u ovom sportu tumačiti kao poklanjanje i onda nema nikoga tko išta vrijedi. Al eto, kad bi neki Kimijev (ili bilo čiji) navijač tako govorio bio bi smatran vrhunskim kretenom iako analogija stoji u potpunosti. I s pravom. Al kad je riječ o 2007. onda nema govora, jer Kimi je pisao Djedu Božićnjaku a ovaj mu u Brazil, malo ranije nego obično, donio poklon za Božić.

Toliko od mene zasada, sorry na dugom postu, nadam se da se nitko nije našao uvrijeđen, ali neke stvari koje se pišu, ne samo na ovom forumu, su doista već poprilično iritantne.
All warfare is based on deception - Sun Tzu "The art of war"
mmilo42
Početnik
Početnik

Post Postao/la mmilo42 »

racer@work je napisao/la:Eto izgleda da se i ta saga bliži kraju! sad je prošlo i saslušanje, Nando je neokrznut i bilo bi doista vrijeme da objave da dolazi u Ferrari. Jer ovo počinje sličiti više na meksičku sapunicu nego ozbiljan sport. ZA Kimija je dobro da je Top 3 vozač sada u F1 pa će naći tim za nagodinu, ali ovo odugovlačenje nije ni najmanje fer (iako vjerujem da Kimi već dugo zna da ide) prema vozaču koji mora tražiti novo vozačko mjesto (i ne samo u ovom slučaju nego i prema svim vozačima koji su na odlasku iz momčadi). Al dobro većih posljedica neće biti.

Meni će se ispuniti želja, Kimi će otići iz momčadi koju nikada nisam nisam volio. Šteta samo što nije otišao na kraju prošle sezone pa da uživam gledajući ih u sredini poretka. NHF navijači Ferrarija, ali nadam se da će slijedeće godine biti i lošiji (to je ono što srce želi, iako razum kaže da će biti dobri). I doista bi mi bilo drago kada Kimi ne bi karijeru završio s Ferrarijem.

Čisto sumnjam da je para neki veliki problem (čitaj:otpremnina). Santander je, vjerujem, spreman platiti dobar dio ugovora samo da Alonso sjedne u crveni bolid, a i Ferrari se želi riješiti Kimija, bez obzira na sve, pa će i oni ubaciti koju kunicu. Ovo je samo bezvezno odugovlačenje, da se što više priča i piše po novinama. A i kad bi bila para u središtu, mislim da bi se težište pregovora prebacilo na to i time bi ispalo da Massa ostaje samo jer je jeftiniji. Iako je to jednim dijelom točno, ali mislim da bi se time obezvrijedio Massin napredak u proteklih par godina. Zato, pare su najmanji problem, IMHO.

Neki totalni WIN-WIN i nije baš. Vozač koji izvisi (izvjesno Kimi) će imati motiv više u borbi protiv Ferrarija, što kažu Dalmatinci dišpet. A bilo Kimi bilo Alonso (čak i Massa, iako je njegov odlazak moguć u omjeru 1-1000) je veliki rival.

Nekako mi se čini da se previše naglašava Nandovo znanje unaprijeđivanja bolida. Iako je to zaista točno, no čiji su onda pobjednički bolidi McLaren 2007 (razvoj započeo kad je Kimi bio u McM-u); pobjednički 2007. Ferrari (razvijali Kimi i Massa) kao i 2008., 2009. koji je nakon lošeg početka sada sposoban za postolja (Massa, zadnje vrijeme samo Kimi). Dok s druge strane kod Renaulta osim Fujija i Brazila 2008. (sada kad se zna što je zapravo bio Singapur), kojeg je razvijao Nando, i nije bilo nekih silnih rezultata. Da budem u potpunosti fer, stavit ću tu i pobjednički McM 2008. koji se razvijao dok je Nando bio u McM-u, iako je legitimno pitati se koliko je sudjelovao u razvoju s obzirom na sve što se događalo 2007.g.. Novac je tu, rasursi i ljudi su tu (Symonds), najkompletniji vozač na gridu u kojeg se polažu najveće nade pa ćorak. Hoće li sve biti sjajno u momčadi koja se sigurno neće baš okretati samo oko njega je legitimno pitanje koje ne bi trebalo izazvati ljutnju nego samo dobro promišljanje: "Jel stvarno Ferrari dobija vozača koji razvija bolide tako dobro kako se priča".

BTW, uz rizik da dobijem ban ili nešto slično, ali ovo moram reći. Svi koji tvrde da je 2007. poklonjen naslov su kreteni! Nijedan naslov, čiji god bio, nije poklonjen, jer nijedan prvak nije bodove ubro s kruške. To što su konkurenti prosipali bodove na kraju sezone je isto kao što je Kimi prosipao bodove u sredini sezone. Samo su ove stvari eksponiranije jer su kraj sezone. Tako možemo reći i da je Ferrari poklonio naslove Alonsu jer su napravili očajan bolid 2005. ili su se kasno probudili 2006., da je Šumi mogao osvojiti naslov samo s dominantnim bolidom pa je to poklon drugih momčadi koje nisu imale znanja napraviti bolid koji bi se mogao nositi s Ferrarijem ili da je Alonso prvak zahvaljujući McLarenu koji je napravio odličan bolid koji je imao usranu pouzdanost. Sve možemo u ovom sportu tumačiti kao poklanjanje i onda nema nikoga tko išta vrijedi. Al eto, kad bi neki Kimijev (ili bilo čiji) navijač tako govorio bio bi smatran vrhunskim kretenom iako analogija stoji u potpunosti. I s pravom. Al kad je riječ o 2007. onda nema govora, jer Kimi je pisao Djedu Božićnjaku a ovaj mu u Brazil, malo ranije nego obično, donio poklon za Božić.

Toliko od mene zasada, sorry na dugom postu, nadam se da se nitko nije našao uvrijeđen, ali neke stvari koje se pišu, ne samo na ovom forumu, su doista već poprilično iritantne.
Vrlo realan post svaka ti cast kad ti se da toliko pisati.
Uglavnom sa svime se slažem. =D>
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Ima li negdje link ili je to samo nagadjanje za Alonsa...??
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

A ja moram odgovorit da r28 nije otpocetka razvijao Alonso, a napredak na kraju sezone se vidio na bolidu.. Isto tako Renault je shvatio gdje gubi performanse s Bridgestoneom prosle godine ali promjenom pravila ocito su izgubili smjernice... Takoder pokusali su uvesti KERS, pa onda i one stvari sa dd difuzorima... Sve to je narusilo ne samo Renault nego i Ferrari, i Mcm... A svi se polako vracaju... S tim da si dobro rekao, Ferrari razvijaju 2 vozaca, r29 razvijan je manje vise samo s Alonsove strane jer je piruet, pardon piquet takav vozac da od njega mozes samo saznat kako da ti se bolid sto vise okrece na stazi... A ne znam zasto spominjes novac (renault trosi puno manje od ferrarija), Symondsa(on je covjek zaduzen za razradu taktike - ne za razvoj bolida), najkompletniji vozac (oni ljudi koji su tu, ocito nisu bili dovoljno dobri da naprave bolid za vece poduhvate, a alonso svoj posao jako dobro radi sto se vidi iz prilozenog da su svi renaultovi bodovi njegovi)... A Fernando, iako to mozda ne zeli priznat, vjerojatno vise nema motiva unaprijedivati renaultove bolide, mislim da ih nebi nitko imao da se spominje njegov prelazak u ferrari... Ono sto bi ja volio, al sad je malo vjerojatno, je da Alonso i Kimi zamijene mjesta... Kimi bi tako dosao u moju najdrazu momcad koja bi opet imala odlicnog vozaca, a najdrazi vozac ce voziti za ferrari...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Ricxpa
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Ricxpa »

Takodjer bi isto volio viditi Kimstera u Renaultu, pogotovo sada kada cijela momcad krece iz pocetka.
Odgovori