Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Re: Formula 1 team - Ferrari
Ma bilo tko da je doso bio bi bolji od Badoera.Fisico daj sve od sebe
Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- Ferraristica
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Ferrari-Massa
Drago mi je da su njega izabrali i želim mu puno sreće u preostalim utrkama za Ferrari 

- Icy
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Crvenog Baruna
Drago mi je za Fisica i nadam se da neće imati previše problema s privikavanjem na KERS. Ako je istina ono što kažu stručnjaci (6 desetinki prednosti po krugu) i nakon odlične vožnje u Belgiji, mogao bi on i do postolja na domaćem terenu.
Uh bit će pakleno, jedva čekam

Uh bit će pakleno, jedva čekam

F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre

- Ferrari-BiH
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Pa opet recite da nema cura na forumu
Dva posta zaredom!!! 
E sad da vas pitam, zna li neko pripremaju li se kakve modifikacije na bolidu, za Monzu???

E sad da vas pitam, zna li neko pripremaju li se kakve modifikacije na bolidu, za Monzu???
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Pa razvoj bolida je obustavljen i sredstva su prebacena za sledecu sezonu, poslednji paket je dodat jos u Madjarskoj.Ferrari-BiH je napisao/la:E sad da vas pitam, zna li neko pripremaju li se kakve modifikacije na bolidu, za Monzu???
Hmm Fisichella.... tandem sledece sezone Alonso-Fisichella, i jos da dovedu Flavia

KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Dobar poslovni potez FI, jer sigurno ga nisu badava pustili, pa će podebljati proračun za iduću godinu ovim prelaskomgringo73 je napisao/la:Fisico će ostatak sezone voziti za Ferrari!
A fisicela bi mogao i do pobjede (uz malo sreće) do kraja godine
- Ferrari-BiH
- Veteran
Znam to, ali ipak je Monza u pitanju, a i nakon pobjede mozda se predomisle...Kimi the best je napisao/la:Pa razvoj bolida je obustavljen i sredstva su prebacena za sledecu sezonu, poslednji paket je dodat jos u Madjarskoj.Ferrari-BiH je napisao/la:E sad da vas pitam, zna li neko pripremaju li se kakve modifikacije na bolidu, za Monzu???
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Kimi the best
- Početnik
http://www.autosport.com/news/report.php/id/78270" onclick="window.open(this.href);return false;Ferrari-BiH je napisao/la:Znam to, ali ipak je Monza u pitanju, a i nakon pobjede mozda se predomisle...
Danas je Raikkonen opet ponovio da je razvoj zaustavljen i da ce biti tesko boriti se i za podijume kako trke odmicu....
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Prošli trku je hvatao Ferrari ispred sebe, a sljedeću će ga voziti 
Inače, Fisico će biti i službeni rezervni vozač Ferrarija u 2010. Link Očito ne žele ponoviti grešku od ove godine, da imaju kornjaču kao rezervu...

Inače, Fisico će biti i službeni rezervni vozač Ferrarija u 2010. Link Očito ne žele ponoviti grešku od ove godine, da imaju kornjaču kao rezervu...

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Jako dobra odluka Ferrari-ja.Fisico je iskusan,zna puno o bolidu u tehnickom smislu,kao i vrlo pouzdan na stazi.Bice konstantno u bodovima kada mu to,naravno,dozvoli F60 sto je za Ferrari i vazno.Znaci sa Fisicellom kao drugim vozacem cini se mnogo realnijim sacuvati 3 mjesto u poretku konstruktora.
Druga stvar je sto Kimi 80 % ostaje u Ferrari-ju sljedece sezone.Da je Kubica dosao onda bi tu bilo guravo i vjerojatno da bi Kimi ispao.Znaci,velika je vjerojatnost da na Massu nece moci racunati 2010 da se bori za naslov,tako da se ide na kombinaciju Alonso-Raikkonen,a rezervni vozaci Fisicella-Massa(do 2011 ako se potpuno vrati).Mislim da se vec sada otvara ta mogucnost.
Sto se tice Masse,realno gledajuci kao i sto oni vjerojatno tumace je da nece biti na tom nivou da se bori za naslov prvaka iduce sezone.Prvo,sto covjek nece sjesti u F1 bolid punih 7 mjeseci(naravno ako racunamo da ce voziti 2010 za Ferrari),tamo do 2.mjeseca kada pocinju pravi testovi.A onda ima oko 45 dana,ili 12 test dana da se prilagodi novom bolidu,da prilagodi sam sebe jer je mnogo odsustvovao,kao i da se privikne na fizicke napore F1 bolida.I onda pocinje 2010 sezona.Ferrari ima ambicije da se direktno bori za naslov prvaka 2010(vec su se skroz prebacili na razvoj bolida za sljedecu sezonu),tako da zele 2 vozaca u prve 4 pozicije na svakoj utrci,a to Felipe nece moci ispratiti na pocetku sezone.Zato,realno govoreci(naravno da zelim da se Felipe vrati i vec sam mnogo optimizma pisao po forumu sto se tice njegovog povratka tako da sad sebe mozda sam iskljucujem u pojedinim postovima)sve je izglednija kombinacija Kimi-Alonso.Nisu ovo vise vremena Hakkinena,kada se mogao vratiti i odmah osvajati naslove.Sad je konkurencija surova i razlike su nevjerojatno male.Sami ste svjedoci kako je ova sezona izjednacena i koliko ima razlicitih pobjednika na utrkama.A tek ko je sve stajao na podiju,bio u bodovima i sl......FORZA FELIPE!!!
Sto se tice priprema za VN Italije,Ferrari ce vjerojatno ubaciti nekoliko novih stvari an bolid jer to oni uvijek rade na VN Italije bez obzira na smrzavanje projekta F60.Znace dijelovi se uglavnom razvijaju unaprijed,tako da su dijelovi za VN Italije dizajnirani u 7. ili polovinom 8.mjeseca kada je projekat F60 imao zeleno svjetlo za razvijanje.
Izvinjavam se na poduzem postu,ali sam htio da obuhvatim sve sto se dogadja i sto ce se dogadjati u narednom periodu..
Druga stvar je sto Kimi 80 % ostaje u Ferrari-ju sljedece sezone.Da je Kubica dosao onda bi tu bilo guravo i vjerojatno da bi Kimi ispao.Znaci,velika je vjerojatnost da na Massu nece moci racunati 2010 da se bori za naslov,tako da se ide na kombinaciju Alonso-Raikkonen,a rezervni vozaci Fisicella-Massa(do 2011 ako se potpuno vrati).Mislim da se vec sada otvara ta mogucnost.
Sto se tice Masse,realno gledajuci kao i sto oni vjerojatno tumace je da nece biti na tom nivou da se bori za naslov prvaka iduce sezone.Prvo,sto covjek nece sjesti u F1 bolid punih 7 mjeseci(naravno ako racunamo da ce voziti 2010 za Ferrari),tamo do 2.mjeseca kada pocinju pravi testovi.A onda ima oko 45 dana,ili 12 test dana da se prilagodi novom bolidu,da prilagodi sam sebe jer je mnogo odsustvovao,kao i da se privikne na fizicke napore F1 bolida.I onda pocinje 2010 sezona.Ferrari ima ambicije da se direktno bori za naslov prvaka 2010(vec su se skroz prebacili na razvoj bolida za sljedecu sezonu),tako da zele 2 vozaca u prve 4 pozicije na svakoj utrci,a to Felipe nece moci ispratiti na pocetku sezone.Zato,realno govoreci(naravno da zelim da se Felipe vrati i vec sam mnogo optimizma pisao po forumu sto se tice njegovog povratka tako da sad sebe mozda sam iskljucujem u pojedinim postovima)sve je izglednija kombinacija Kimi-Alonso.Nisu ovo vise vremena Hakkinena,kada se mogao vratiti i odmah osvajati naslove.Sad je konkurencija surova i razlike su nevjerojatno male.Sami ste svjedoci kako je ova sezona izjednacena i koliko ima razlicitih pobjednika na utrkama.A tek ko je sve stajao na podiju,bio u bodovima i sl......FORZA FELIPE!!!
Sto se tice priprema za VN Italije,Ferrari ce vjerojatno ubaciti nekoliko novih stvari an bolid jer to oni uvijek rade na VN Italije bez obzira na smrzavanje projekta F60.Znace dijelovi se uglavnom razvijaju unaprijed,tako da su dijelovi za VN Italije dizajnirani u 7. ili polovinom 8.mjeseca kada je projekat F60 imao zeleno svjetlo za razvijanje.
Izvinjavam se na poduzem postu,ali sam htio da obuhvatim sve sto se dogadja i sto ce se dogadjati u narednom periodu..
FORZA FERRARI!!!
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Nisam ga nikad nešto gotivio ali vidi se da ima iskustva i još je dobro što je Talijan u Ferrariju.
Gori od Badoera teško da može biti.
Gori od Badoera teško da može biti.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Da te pitam, da li si to ti negdje procitao, ili je to tvoje nekakvo misljenje?nikolaa je napisao/la:Jako dobra odluka Ferrari-ja.Fisico je iskusan,zna puno o bolidu u tehnickom smislu,kao i vrlo pouzdan na stazi.Bice konstantno u bodovima kada mu to,naravno,dozvoli F60 sto je za Ferrari i vazno.Znaci sa Fisicellom kao drugim vozacem cini se mnogo realnijim sacuvati 3 mjesto u poretku konstruktora.
Evo, ja sam sada procitao, da bi Kimi mogao u Renault. Jedna mobitelska kompanija bi navodno bila(ili vec je, ne znam) spoznor Renault-u iduce sezone, pa bi nekako napravili da dovuku Kimija u Renault.
Ne znam, Ferrari je izjavio da na njega (Felipea) racuna za iducu sezonu, jer (kako oni kazu) bi trebao biti onda 100% spreman. Ne znam, valja pricekati Monzu. Neke stvari ce onda biti jasnije.

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Moje misljenje!!!Scuderia je napisao/la:Da te pitam, da li si to ti negdje procitao, ili je to tvoje nekakvo misljenje?nikolaa je napisao/la:Jako dobra odluka Ferrari-ja.Fisico je iskusan,zna puno o bolidu u tehnickom smislu,kao i vrlo pouzdan na stazi.Bice konstantno u bodovima kada mu to,naravno,dozvoli F60 sto je za Ferrari i vazno.Znaci sa Fisicellom kao drugim vozacem cini se mnogo realnijim sacuvati 3 mjesto u poretku konstruktora.
Evo, ja sam sada procitao, da bi Kimi mogao u Renault. Jedna mobitelska kompanija bi navodno bila(ili vec je, ne znam) spoznor Renault-u iduce sezone, pa bi nekako napravili da dovuku Kimija u Renault.
Ne znam, Ferrari je izjavio da na njega (Felipea) racuna za iducu sezonu, jer (kako oni kazu) bi trebao biti onda 100% spreman. Ne znam, valja pricekati Monzu. Neke stvari ce onda biti jasnije.
A ta mobitelska kompanija je NOKIA.Medjutim mislim da ta prica sa Kimijem i Renault-om ne drzi vodu,ali et'..Ja se sog misljenja drzim jer je realnije po svim aspektima.Mada sta je sada realno u F1.Jedna rijec - NISTA!!!
Treba sacekati Monzu,mada sumnjam da ce Ferrari ista konkretno objaviti na toj VN..
FORZA FERRARI!!!
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Jbte kako vi razmisljate to je strasno.Prije nego je Kimi pobjedio svi ste govorili da bi Massa uz Alonsa mogao biti u Ferrariju,a sad skroz druga prica.Zbog jedne jeb*ne pobjede vi gurate Kimija sa Alonsom.Iskreno ne bi volio da ni Kimi ,ni Felipe ne dobiju otkaz i nadam se da ce i sledece sezone zajedno voziti u Ferrariju...

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- Schumy.d
- Legenda
Gledaj kolega...Felipe Massa je napisao/la:Jbte kako vi razmisljate to je strasno.Prije nego je Kimi pobjedio svi ste govorili da bi Massa uz Alonsa mogao biti u Ferrariju,a sad skroz druga prica.Zbog jedne jeb*ne pobjede vi gurate Kimija sa Alonsom.Iskreno ne bi volio da ni Kimi ,ni Felipe ne dobiju otkaz i nadam se da ce i sledece sezone zajedno voziti u Ferrariju...
Situacija s Massom je komplicirana, on ima ugovor, ali je doživio jednu tešku nesreću i pretrpio je ozbiljnu ozljedu. Pitanje je u kakvom je stanju njegovo oko, onda je pitanje koliko dugo neće moći sjesti u bolid. Da li će mu to odsustvo štetiti. Pitanje je hoće li se uopće moći vratiti slijedeće sezone, sve ovisi o njegovom zdravlju koje još trpi ozljedu. Zato vjerojatno mnogi stavljaju Kimija uz Alonsa.

- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Kimi the best je napisao/la:Pa razvoj bolida je obustavljen i sredstva su prebacena za sledecu sezonu, poslednji paket je dodat jos u Madjarskoj.Ferrari-BiH je napisao/la:E sad da vas pitam, zna li neko pripremaju li se kakve modifikacije na bolidu, za Monzu???
Hmm Fisichella.... tandem sledece sezone Alonso-Fisichella, i jos da dovedu Flavia
Hahah, još će kad Renault zatvori butigu, i Flavio doć.

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Ja ovo ne govorim zbog te "j***ne" pobjede vec zbog situacije u kojoj se i Massa i Ferrari trenutno nalaze.Nisi procitao moj cijeli post,a nesto komentiras.Ja sam rekao da je ovo mogucnost i da je najrealnije sto i jeste.Ti to sada neces da prihvatis,jer samo vidis to da sad svi mi vise volimo Kimija,a ti jedini kao Massu.Felipe Massa je napisao/la:Jbte kako vi razmisljate to je strasno.Prije nego je Kimi pobjedio svi ste govorili da bi Massa uz Alonsa mogao biti u Ferrariju,a sad skroz druga prica.Zbog jedne jeb*ne pobjede vi gurate Kimija sa Alonsom.Iskreno ne bi volio da ni Kimi ,ni Felipe ne dobiju otkaz i nadam se da ce i sledece sezone zajedno voziti u Ferrariju...
Ja prvenstveno navijam za tim,a to je u mom slucaju Ferrari.Za vozaca sam navijao dok je bio Schumacher,i od kada je on presao u Ferrari od tada sam i poceo navijati za tu momcad.
Meni je nevjerojatno zao,kada je Felipe imao nesrecu,kao da mi je neki rod.Ali to uopste necu da uvlacim posto je ocigledno samo tebi bilo zao.
Drugo:Ja ne mogu da vjerujem da ti nazivas pobjedu "jeb**om".Covjece,pa to je Kimi Raikkonen,momcadski kolega Felipea.Ferrari-jev vozac,a ti kao to nazivas "jeb**nom" pobjedom.Ja se i kad pobijedi Massa i kad pobijedi Kimi radujem maksimalno.
Trece:Muka mi je kad vidim prepiranje izmedju navijaca Kimija i navijaca Masse.
Dakle ne navijam ni za jednog vozaca posebno,vec za tim.I tako i razmisljam i pisem postove.
Ja sam svoje misljenje iznio u svom prethodnom postu i ti prvi nemas pravo da ga omalovazavas,kao i da ja vise nemam sta da dodam na svoj post.
Ti sto gledas sve sa jedne strane to je tvoj problem.
Ja se izvinjavam zbog malo direktnijeg posta svim ostalim forumasima.Nije OT..
Zadnja izmjena: nikolaa, dana/u 03 ruj 2009, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA FERRARI!!!
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Bravo nikolaa!Slažem se sa svime što si napisao, da sam sam pisao ne bih cijelu stvar bolje sročio!
Potpis na oba posljednja posta.
Potpis na oba posljednja posta.

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ako Massa ima bilo kakvih problema s povrijeđenim okom njegova F1 karijera je nažalost završena. F1 vozači su ionako nadljudi i njihov vid mora biti savršen. Tačno stanje Massinog zdravlja niko od nas ne zna. Doktor u Majamiju je bio zadovoljan njegovim oporavkom, ali šta to tačno znači? Doktori u Mađarskoj su bili zadovoljni jer je uopšte živ ostao. Ako su doktori zadovoljni njegovim oporavkom u smislu da će moći svom djetetu pročitati priču prije spavanja onda je definitivno njegova karijera završena. Ono u Mađarskoj nije bila neka bezveze ozljeda nego udar od nekih 700 kila u glavu čovjeka fizičke konstitucije jednog srednjoškolca. Ako se njegovo oko ne oporavi u potpunosti sumnjam da ćemo ga više vidjeti u utrkama. Čovjek može s jednim 100% zdravim okom živjeti manje više normalno, ali ono što Felipe Massa radi u bolidu F1 je sve samo ne normalno.
Nadajmo se najboljem za našeg Massu, ali budimo i malo realni da postoji i ta mogućnost da Massa više nikada neće voziti GP vikende.
Nadajmo se najboljem za našeg Massu, ali budimo i malo realni da postoji i ta mogućnost da Massa više nikada neće voziti GP vikende.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- jaki
- Rezervni vozač
Vidi ga, što je sretan.

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
sad im šansu vratiti Kimi-u kaj mu je uzo 2 ajmo reć sigurne pobjede (suzuka - zadnji krug, i spa prvi krug)
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
ko dijete s najdražom igračkom
lijepo je vidjeti 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- sunseeker
- Profesionalni vozač
ovo je istinska sreća! neka mu je, zaslužio je to!
biti će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u ferrariju protiv kimija.....
biti će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u ferrariju protiv kimija.....
- prljavi harry
- Početnik
- Navijam za: Nikoga
Ako Alonso zaista dođe u Ferrari sljedeće godine, a Massa dobije dozvolu da može voziti, bolje je da ne bude u punoj formi, tako da Fernando ne bude nervozan. Neće u istoj momčadi biti Kimi i Alonso. Nema šanse da španjolac ponovi pogrešku kao sa McLarenom i Hamiltonom. Moje mišljenje.
Čovjek mora biti svjestan svojih ograničenja.