U biti,jeste tako..Samo to oko goriva ce biti krucijalno,a dosad se moglo izbalansirati jer se gorivo nadoljevalo..Ferrari-BiH je napisao/la:Pa vise-manje kao i u ovoj sezoni, ili cak kao i uvijek. Sve to je potrebno da bi bolid bio najbolji
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FERRARI
Re: Formula 1 team - Ferrari
FORZA FERRARI!!!
- Ferrari-BiH
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Da, a tu moze dosta doprinijeti vozac i njegovo umijece da vozi brzo a da pri tom stedi gorivo.nikolaa je napisao/la:U biti,jeste tako..Samo to oko goriva ce biti krucijalno,a dosad se moglo izbalansirati jer se gorivo nadoljevalo..Ferrari-BiH je napisao/la:Pa vise-manje kao i u ovoj sezoni, ili cak kao i uvijek. Sve to je potrebno da bi bolid bio najbolji
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- jaki
- Rezervni vozač
Ja bi istaknuo još jednu mogućnost, a to je da Ferrari nastupa s 5-6 kg viška balasta u odnosu na ostale tj. da je suh težak cca 610 kg.
Za takvu bi se soluciju odlučili radi boljeg rasporeda težine (bolje rade prednje gume s tih 5-6 kg u nosu), ali i na neki način uštimavanja bolida za sljedeću sezonu jer se od sljedeće sezone diže min. težina bolida. Naravno sve spekulacije padaju u vodu ako Ferrari zbilja pije ko smuk.
Pokušavam naći razna obješnjenja čisto zato što mislim (nisam provjeravo, trenutno mi se neda, ali hoću
) da Torro Rosso nema takvih problema vezanih za potrošnju.
Za takvu bi se soluciju odlučili radi boljeg rasporeda težine (bolje rade prednje gume s tih 5-6 kg u nosu), ali i na neki način uštimavanja bolida za sljedeću sezonu jer se od sljedeće sezone diže min. težina bolida. Naravno sve spekulacije padaju u vodu ako Ferrari zbilja pije ko smuk.
Pokušavam naći razna obješnjenja čisto zato što mislim (nisam provjeravo, trenutno mi se neda, ali hoću

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Kako znas da Toro Rosso nema problema sa potrosnjom???Njih niko i ne prati jer vecinu utrka zavrse u prvom stintu,a i nemaju nekih znacajnijih rezultata i borbi da bi to bilo ocito.jaki je napisao/la:Ja bi istaknuo još jednu mogućnost, a to je da Ferrari nastupa s 5-6 kg viška balasta u odnosu na ostale tj. da je suh težak cca 610 kg.
Pokušavam naći razna obješnjenja čisto zato što mislim (nisam provjeravo, trenutno mi se neda, ali hoću) da Torro Rosso nema takvih problema vezanih za potrošnju.
Domenicalli je sam izjavio da imaju problem sa potrosnjom goriva i to je to.Izrazilo se na ovoj utrci jer je jako zahtjevna i treba se poraditi na tome.Vjerujem da ce odraditi dobar posao i jos vise unaprijediti Type 056.Sad bi im dobro dosao Martinelli iz FIAT-a(nekad u Ferrariju pravio genijalne V10 motore,kao i prvu verziju V8 Type 056).Sad je tu Giles Simon koji je sa Martnelli-jem radio,dok je sad on na celu odjeljenja za motore.I on je jako dobar strucnjak.Siguran sam da ce dobar posao odraditi po tom pitanju...
FORZA FERRARI!!!
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Evo ti sto se tice Belgije i SC:
Q: (Michael Schmidt – Auto Motor und Sport) Kimi, according to the fuel weights, you should have been able to go at least two laps longer than Giancarlo. Giancarlo mentioned before that he was saving fuel behind the safety car but I guess you did the same, so why did you come in on the same lap?
KR: I don’t know. It’s difficult to say. Some engines use a bit more fuel than others. I think our engine probably uses a bit more fuel than the Renaults or McLarens. Maybe that’s the one difference. I tried to get my tyres warmed up quite heavily behind the safety car, so I definitely didn’t try to save as much as we could. But it paid off, we got first place after the safety car and that counts much more than one lap on a pit stop.
Q: (Michael Schmidt – Auto Motor und Sport) Kimi, according to the fuel weights, you should have been able to go at least two laps longer than Giancarlo. Giancarlo mentioned before that he was saving fuel behind the safety car but I guess you did the same, so why did you come in on the same lap?
KR: I don’t know. It’s difficult to say. Some engines use a bit more fuel than others. I think our engine probably uses a bit more fuel than the Renaults or McLarens. Maybe that’s the one difference. I tried to get my tyres warmed up quite heavily behind the safety car, so I definitely didn’t try to save as much as we could. But it paid off, we got first place after the safety car and that counts much more than one lap on a pit stop.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- jaki
- Rezervni vozač
Rekao sam da mislim,a ne da znam.nikolaa je napisao/la:Kako znas da Toro Rosso nema problema sa potrosnjom???Njih niko i ne prati jer vecinu utrka zavrse u prvom stintu,a i nemaju nekih znacajnijih rezultata i borbi da bi to bilo ocito.jaki je napisao/la:Ja bi istaknuo još jednu mogućnost, a to je da Ferrari nastupa s 5-6 kg viška balasta u odnosu na ostale tj. da je suh težak cca 610 kg.
Pokušavam naći razna obješnjenja čisto zato što mislim (nisam provjeravo, trenutno mi se neda, ali hoću) da Torro Rosso nema takvih problema vezanih za potrošnju.
Domenicalli je sam izjavio da imaju problem sa potrosnjom goriva i to je to.Izrazilo se na ovoj utrci jer je jako zahtjevna i treba se poraditi na tome.Vjerujem da ce odraditi dobar posao i jos vise unaprijediti Type 056.Sad bi im dobro dosao Martinelli iz FIAT-a(nekad u Ferrariju pravio genijalne V10 motore,kao i prvu verziju V8 Type 056).Sad je tu Giles Simon koji je sa Martnelli-jem radio,dok je sad on na celu odjeljenja za motore.I on je jako dobar strucnjak.Siguran sam da ce dobar posao odraditi po tom pitanju...

I Domenicalli nije ništa izjavio, nego je na brzinu odgovorio na pitanje novinara, koji je samim pitanjem aludirao na takav odgovor.
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Ajmo malo računati pa da vidimo jeli "pila naopako" ili ferrari stvarno više troši. Znamo da je na startu Kimi bio (655 naspram 648) 7kg teži od Fisica (oko 10 litara više) i da su sve pitstopove odradili u istim krugovima (14. i 31. krug). Ukupno vrijeme provedeno u pitstopu je 49,764 za Kimija i 49,289 za Fisica, dakle razlika je 0,475 sekundi što je dovoljno za nekih 6 litara više (12 litara u sekundi se toči) ili 4,2kg. Ovo je samo okvirno jer nemam podatke koliko je tko stvarno stajao na pitstopu već od crte ulaza do crte izlaza no brzina je limitirana i za sve ista tako da bi moglo biti vjerodostojno. Ova računica veli da je ferrari potrošio oko 6 litara benzina više za 30 krugova ili za 210,12 kilometara. Prvi stint nisam uzeo u obzir zbog nagađanja da ferrari koristi balast koji ga diže iznad minimalnih 605kg... potrošnja je nešto veća ali kroz dva stinta je bio teži samo 4,2kg u odnosu na početnih 7kg za prvi stint ... zaključite sami!
- Schumy.d
- Legenda
S tim da je Kimi bio još i kraće u boksu ako se uzme činjenica da je čekao 2 bolida da prođu pored Ferrarijevog pita.zvjerko je napisao/la:Ajmo malo računati pa da vidimo jeli "pila naopako" ili ferrari stvarno više troši. Znamo da je na startu Kimi bio (655 naspram 648) 7kg teži od Fisica (oko 10 litara više) i da su sve pitstopove odradili u istim krugovima (14. i 31. krug). Ukupno vrijeme provedeno u pitstopu je 49,764 za Kimija i 49,289 za Fisica, dakle razlika je 0,475 sekundi što je dovoljno za nekih 6 litara više (12 litara u sekundi se toči) ili 4,2kg. Ovo je samo okvirno jer nemam podatke koliko je tko stvarno stajao na pitstopu već od crte ulaza do crte izlaza no brzina je limitirana i za sve ista tako da bi moglo biti vjerodostojno. Ova računica veli da je ferrari potrošio oko 6 litara benzina više za 30 krugova ili za 210,12 kilometara. Prvi stint nisam uzeo u obzir zbog nagađanja da ferrari koristi balast koji ga diže iznad minimalnih 605kg... potrošnja je nešto veća ali kroz dva stinta je bio teži samo 4,2kg u odnosu na početnih 7kg za prvi stint ... zaključite sami!

- zvjerko
- Svjetski prvak
Nisam gledao ni na koji već sam iskoristio podatke sa FIA-ine stranice u kojima stoji da je Kimi proveo 25,922 sec na prvom pitstopu (Fisico 25,144) i 23,842 na drugom (Fisico 24,145) - ionako se nameće zaključak da ferrari baš i ne troši više već da je suh teži od 605kg ili su taktizirali sa prvim stopom i ušli ranije (bez obzira na izjave).Schumy.d je napisao/la: S tim da je Kimi bio još i kraće u boksu ako se uzme činjenica da je čekao 2 bolida da prođu pored Ferrarijevog pita.Fisico nije morao čekati tu dvojicu. Naravno, ovo je za 1. ulazak, ne znam kojeg si gledao.
- Schumy.d
- Legenda
Onda ti je ovdje najmanje sekundu, ako ne i 2 kraće. Ako se sjećaš, bili su gotovi već, ali lolly-pop nije mu dao van jer su dolazila 2 bolida koja je morao pustiti, tako da je tu izgubio dio vremena.zvjerko je napisao/la: Nisam gledao ni na koji već sam iskoristio podatke sa FIA-ine stranice u kojima stoji da je Kimi proveo 25,922 sec na prvom pitstopu (Fisico 25,144) i 23,842 na drugom (Fisico 24,145) - ionako se nameće zaključak da ferrari baš i ne troši više već da je suh teži od 605kg ili su taktizirali sa prvim stopom i ušli ranije (bez obzira na izjave).
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Ja ipak mislim da Type 056 trosi vise.Po ovim pitstopovima se da zakljuciti da mnogo manje trosi nego sto sam mislio,jer sam ja pricu vezao sa 7 kg viska u odnosu na FI Mercedes.Dakle malo vise trosi nego Mercedesov motor.zvjerko je napisao/la:Nisam gledao ni na koji već sam iskoristio podatke sa FIA-ine stranice u kojima stoji da je Kimi proveo 25,922 sec na prvom pitstopu (Fisico 25,144) i 23,842 na drugom (Fisico 24,145) - ionako se nameće zaključak da ferrari baš i ne troši više već da je suh teži od 605kg ili su taktizirali sa prvim stopom i ušli ranije (bez obzira na izjave).Schumy.d je napisao/la: S tim da je Kimi bio još i kraće u boksu ako se uzme činjenica da je čekao 2 bolida da prođu pored Ferrarijevog pita.Fisico nije morao čekati tu dvojicu. Naravno, ovo je za 1. ulazak, ne znam kojeg si gledao.
Moguce da je F60 tezi od 605 kg zbog dodatnog balasta koji je sigurno,ako ga ima,stavljen na prednji kraj(nos) kako bi prednje gume sto bolje radile.Ako je to u pitanju onda bi to bilo oko 2.8-3.0 kg(uzimajuci u obzir da ga je lolipop man drzao malo vise u boksu zbog prometa)balasta na bolidu,odnosno bolid je suh 607.8 kg ili 608.0 kg..
Znaci po meni motor Ferrari-ja malo vise trosi nego Mercedesov,ali i velika je mogucnost da bolid ima nesto preko 605 kg.
FORZA FERRARI!!!
- zvjerko
- Svjetski prvak
Ma nije važno... bit mog posta je da priče o većoj potrošnji ferrarievog motora su, blago rečeno - pretjerane.Schumy.d je napisao/la: Onda ti je ovdje najmanje sekundu, ako ne i 2 kraće. Ako se sjećaš, bili su gotovi već, ali lolly-pop nije mu dao van jer su dolazila 2 bolida koja je morao pustiti, tako da je tu izgubio dio vremena.
@ nikolaa
Razlika u potrošnji je vjerovatno jako mala iako 3 litre ili 2,1kg na 100km (skoro za 1 krug) ne izgleda tako ali - povećana osnovna (suha) masa bolida isto utiče na potrošnju kao i drag bolida. Ferrari ove godine nema baš dobru aerodinamiku tako da i to može biti krivac... samo nagađamo i možda nismo daleko od istine.
- Schumy.d
- Legenda
Pa OK, a ovo kraće zaustavljanje samo ide u prilog tvojoj tvrdnji.zvjerko je napisao/la:Ma nije važno... bit mog posta je da priče o većoj potrošnji ferrarievog motora su, blago rečeno - pretjerane.Schumy.d je napisao/la: Onda ti je ovdje najmanje sekundu, ako ne i 2 kraće. Ako se sjećaš, bili su gotovi već, ali lolly-pop nije mu dao van jer su dolazila 2 bolida koja je morao pustiti, tako da je tu izgubio dio vremena.

- zvjerko
- Svjetski prvak
Nagađanju kolega, nagađanjuSchumy.d je napisao/la: Pa OK, a ovo kraće zaustavljanje samo ide u prilog tvojoj tvrdnji.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
naravo, mi ne znamo ustvari kako i na koji način momčadi koriste balast i koliko je pojedini bolid težak kad je potpuno "suh", možda ferrarijev motor na stolu ne troši više od ostalih, ali kad se bolid optereti balastom troši više.....naravno i drag u samoj utrci....zvjerko je napisao/la: Ma nije važno... bit mog posta je da priče o većoj potrošnji ferrarievog motora su, blago rečeno - pretjerane.
@ nikolaa
Razlika u potrošnji je vjerovatno jako mala iako 3 litre ili 2,1kg na 100km (skoro za 1 krug) ne izgleda tako ali - povećana osnovna (suha) masa bolida isto utiče na potrošnju kao i drag bolida. Ferrari ove godine nema baš dobru aerodinamiku tako da i to može biti krivac... samo nagađamo i možda nismo daleko od istine.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
A možda je samo do setupa bolida kao i odabrane mješavine goriva.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- zvjerko
- Svjetski prvak
Po meni to bi i bio najveći razlog uz vjerovatno povećanu suhu masu bolida. Kimi veli da je bolid zadnjih par utrka dobar za voziti ali da fali downforcea. Možda ga pokušavaju djelomično kompenzirati sa većim kutevima krila i evo ti većeg draga koji smanjuje brzinu na pravcu i povećava potrošnju. Prijašnjih sezona, posebno `07. i djelomično `08. (izmjenjivao se sa McM-om) ferrari je bio uglavnom njabrži na pravcu uz odličan grip po zavojima tako da se potrošnja tada nije spominjala. Sada ferrari nije najbrži na ravnom čak ni sa KERS-om koji omogućuje bolje ubrzanje i ranije dostizanje max brzine što znači da downforce traže sa krilima (to se naplaćuje dragom) jer im difuzor (taj downforce je puuno jeftiniji što se tiče draga) nije učinkovit kao nekim drugim bolidima.One and only je napisao/la:A možda je samo do setupa bolida kao i odabrane mješavine goriva.
Moj neki zaključak - sam motor ne troši više ali zapakiran u ovaj bolid postaje malo žedniji.
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
ja isto mislim da potrošnja ne ovisi previše o motoru jer je nemoguće izmislit toplu vodu u ovako striktnim pravilima i napravit čudo da troši manje a ide bolje. BMW su oduvjek imali najjače motore a nikad nisu bili na vrhu, znači najbitnija je aerodinamika čak i težina bolida pri jako sporim zavojima.

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
- Buba
- Rezervni vozač
- Navijam za: Mclaren i Mercedes
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
- Schumy.d
- Legenda
Ajd, baš mi je drago za Fisica!!gringo73 je napisao/la:Fisico će ostatak sezone voziti za Ferrari!

- Ferrari-BiH
- Veteran
Ne ocekujem previse,ali ocekujem vise nego li od Badoera. Welcome Fisico, budi nam dobar.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Senna
- Veteran
- Navijam za: Minardi _ Alonso
- Kontakt:
E neka je i meni je drago!Schumy.d je napisao/la:Ajd, baš mi je drago za Fisica!!gringo73 je napisao/la:Fisico će ostatak sezone voziti za Ferrari!

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Fisicoooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ti to možeš Fisico, nemoj nas razočarati..............Fisico.....

Po meni, to je vrlo ispravna odluka...sve koze na broju, a vuk sit.... svi zadovoljni......
Ti to možeš Fisico, nemoj nas razočarati..............Fisico.....

Po meni, to je vrlo ispravna odluka...sve koze na broju, a vuk sit.... svi zadovoljni......
Zadnja izmjena: pospani gad, dana/u 03 ruj 2009, 17:30, ukupno mijenjano 1 put.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.