Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la One and only »

Scuderia je napisao/la:
130R je napisao/la:Da ne otvaram novu temu tu ću postaviti pitanje:

Koga biste voljeli vidjet u drugom Ferrariju umjesto Badoera (ili šta mislite tko će doći)?
Felipea. ;) Ne znam za vas ostale, ali meni nedostaje na stazi.

Ferrari čeka rezultate Massinih pretraga

KLIK
Vjeruj mi da bi svak od nas volio vidjeti Massu u drugom Ferrariju, ali s obzirom na okolnosti ne bi ga želio vidjeti tu do kraja ove sezone. Neka se oporavi, nek dobro posloži sve u svojoj glavi i onda se vrati iduće sezone još bolji i brži.
I mislim da će Massa sijevnuti iduće sezone ko nikad do sada.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Ajd, kad već biram, može Vettel, Alonso ili Kubica. :biggrin: :lol:
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Ja hocu MS-a i nikog vise :biggrin:
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Hamilton Kubica,dream team,ak ne onda samo Hami :biggrin:
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Logo
Navijam za: ferrari

Post Postao/la Logo »

Ma kakav hamilton ljudi, kubica je moj izbor. Ali ako on već ne može onda neka mlada krv, u svakom slučaju mislim da je bilo tko bolji od Badoer-a. Lik je opće tragedija i ne mogu vjerovat da si jedan ferrari to može priuštiti. [-X
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

slika

Za 2010. :)
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Samo da se Felipe oporavi ... i ja se nadam da ce sledece sezoni zasijati kao nikad do sad.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Ferraristica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Ferraristica »

I ja se isto nadam da ce s Felipeom biti sve OK i bilo bi super da se do kraja sezone vrati,medjutim...
Puno je vaznije da se vrati kada potpuno ozdravi,a ako je to tek iduće sezone,onda bolje sačekati.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Mislim da je vozački par u Ferrariju za iduću sezonu potpuno otvoren. Postoji puno kombinacija. :)
Evo nekoliko:
Kimi - Massa
Kimi - Alonso
Massa - Alonso
Kimi - Kubica
Alonso - Kubica
:biggrin:
Tko tu može znati šta nas čeka, svaka mu čast.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Schumy.d je napisao/la:Mislim da je vozački par u Ferrariju za iduću sezonu potpuno otvoren. Postoji puno kombinacija. :)
Evo nekoliko:
Kimi - Massa
Kimi - Alonso
Massa - Alonso
Kimi - Kubica
Alonso - Kubica
Ništa,...... idemo se kladiti........... ja sam za.... hm.....Kimi/Fernando.......
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Logo
Navijam za: ferrari

Post Postao/la Logo »

pospani gad je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:Mislim da je vozački par u Ferrariju za iduću sezonu potpuno otvoren. Postoji puno kombinacija. :)
Evo nekoliko:
Kimi - Massa
Kimi - Alonso
Massa - Alonso
Kimi - Kubica
Alonso - Kubica
Ništa,...... idemo se kladiti........... ja sam za.... hm.....Kimi/Fernando.......
Teško....možda prije massa/alonso.....no massa je pod velikim upitnikom, ja bi najrađe kimi/kubica
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

MIslim ili kimi - alonso ili kimi - kubica .
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

bibi_Alonso 4ever je napisao/la:Volio bih vidjeti Bourdaisa da pokaze ono sto nije mogao u Torro Rossu
Ja bih isto najradije Sebastiena Bourdaisa. Je, dobio je priliku u F1. No, on puno više može pokazati..... šteta.... :evil:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ferrari radi na smanjenju potrošnje goriva. Link
Stvar koja je bila vidljiva na Spa (u usporedbi sa FI), i stvar koja će biti itekako bitna iduće sezone.
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

mmilo42 je napisao/la:MIslim ili kimi - alonso ili kimi - kubica .
a zbog cega ti stalno stavljas Kimija??? brate oladi malo dosadan si sa Kimijem.Ti kao da si njemu neki rodjak pa sve znas :roll: .Takvu vozacku postavu mozes okaciti da ne kazem gdje.Na VN Italije ce biti objavljena vozacka postava za 2010 sezonu ,a do tad bolje ne pricajte ono sto neznate...
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

Felipe Massa je napisao/la:
mmilo42 je napisao/la:MIslim ili kimi - alonso ili kimi - kubica .
a zbog cega ti stalno stavljas Kimija??? brate oladi malo dosadan si sa Kimijem.Ti kao da si njemu neki rodjak pa sve znas :roll: .Takvu vozacku postavu mozes okaciti da ne kazem gdje.Na VN Italije ce biti objavljena vozacka postava za 2010 sezonu ,a do tad bolje ne pricajte ono sto neznate...
Nisam napisao da znam nego da mislim , a kad malo promislim može kimi i massa .
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

gringo73 je napisao/la:Ferrari radi na smanjenju potrošnje goriva. Link
Stvar koja je bila vidljiva na Spa (u usporedbi sa FI), i stvar koja će biti itekako bitna iduće sezone.
Ja ne vjerujem u te priče. To je Domenicali izjavio u kratkom intervju-u za BBC nakon utrke(između ostalog su ga počeli i gnjaviti oko Badoera pa je dosta ne zainteresirano odgovarao) i on je to dosta nonšalantno i rekao. Možda je to samo trik kako bi poboljšali općenito performanse motora pod krinkom smanjivanja prekomjerne potrošnje (Koliko znam dosad je bilo dozvoljeno "prčkati" po motorima kao bi se smanjila potrošnja i poboljšala pouzdanost). Međutim s druge strane možda ipak troši nešto više goriva od Mercedesa, a mislim da je i Mercedes ove godine ipak nešto bolji (iskorisljiviji) motor. Mislim da ima povoljniju krivulju okretnog momenta. Negdje sam gledao on board Hamiltonov i Massin start i Hamilton kreće s cca 2000 okretaja manje nego Massin Ferrari.(Mislim da je to bila Barcelona)

EDIT: Hamilton , Massa
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

jaki je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:Ferrari radi na smanjenju potrošnje goriva. Link
Ja ne vjerujem u te priče. To je Domenicali izjavio u kratkom intervju-u za BBC nakon utrke(između ostalog su ga počeli i gnjaviti oko Badoera pa je dosta ne zainteresirano odgovarao) i on je to dosta nonšalantno i rekao. Možda je to samo trik kako bi poboljšali općenito performanse motora pod krinkom smanjivanja prekomjerne potrošnje (Koliko znam dosad je bilo dozvoljeno "prčkati" po motorima kao bi se smanjila potrošnja i poboljšala pouzdanost). Međutim s druge strane možda ipak troši nešto više goriva od Mercedesa, a mislim da je i Mercedes ove godine ipak nešto bolji (iskorisljiviji) motor. Mislim da ima povoljniju krivulju okretnog momenta. Negdje sam gledao on board Hamiltonov i Massin start i Hamilton kreće s cca 1500 okretaja manje nego Massin Ferrari.(Mislim da je to bila Barcelona)
Motor je na VN Belgije vise trosio u odnosu na Mercedesov u FI.To je cinjenica.U pitanju je 7 kilograma goriva vise,sto nije malo.Mada Belgija je sprecificna staza i ovdje se najvise izrazila zbog zahtjeva same staze,kao i zbog duzine samog kruga.
Ferrari ce sigurno raditi na tome,jer ce to biti krucijalno za sljedecu sezonu.A naravno da ce oni uz to malo taj Type 056 upakovati bolje i napraviti ga jos iskoristivljijim i mozda i snaznijim.
FORZA FERRARI!!!
kimi#1
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi MS

Post Postao/la kimi#1 »

volio bi najviše kad bi ostali Kimi i Massa ostati voziti u Ferrariju i dogodine.
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

nikolaa je napisao/la:Motor je na VN Belgije vise trosio u odnosu na Mercedesov u FI.To je cinjenica.U pitanju je 7 kilograma goriva vise,sto nije malo.Mada Belgija je sprecificna staza i ovdje se najvise izrazila zbog zahtjeva same staze,kao i zbog duzine samog kruga.
Ferrari ce sigurno raditi na tome,jer ce to biti krucijalno za sljedecu sezonu.A naravno da ce oni uz to malo taj Type 056 upakovati bolje i napraviti ga jos iskoristivljijim i mozda i snaznijim.
Možda je trik u Safety car periodu. U Barceloni je, a to se može vidjeti na gore postavljenom linku "Massa", Smedley za vrijeme Safety cara Massi vikao u slušalice da štedi gorivo. I sada je u igri bio Safety car, a čini mi se da je i u Kini kad se pojavila prvi put spekulacija o potrošnji Ferrarija u prvom stintu izašao Safety car na stazu. Možda Ferrari troši više u tom režimu od Mercedesa. Ne mora to biti drastično više, ali cca 1 kg po krugu više, a Safety Car je ostao 3-4 kruga u Belgiji i s preostala cca 3 kg goriva više Kimi nije mogao odvesti krug više.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

jaki je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:Motor je na VN Belgije vise trosio u odnosu na Mercedesov u FI.To je cinjenica.U pitanju je 7 kilograma goriva vise,sto nije malo.Mada Belgija je sprecificna staza i ovdje se najvise izrazila zbog zahtjeva same staze,kao i zbog duzine samog kruga.
Možda je trik u Safety car periodu. U Barceloni je, a to se može vidjeti na gore postavljenom linku "Massa", Smedley za vrijeme Safety cara Massi vikao u slušalice da štedi gorivo. I sada je u igri bio Safety car, a čini mi se da je i u Kini kad se pojavila prvi put spekulacija o potrošnji Ferrarija u prvom stintu izašao Safety car na stazu. Možda Ferrari troši više u tom režimu od Mercedesa. Ne mora to biti drastično više, ali cca 1 kg po krugu više, a Safety Car je ostao 3-4 kruga u Belgiji i s preostala cca 3 kg goriva više Kimi nije mogao odvesti krug više.
ferrari je momentalno najrastrošniji motor u f1, bilo je to vidljivo prošle sezone u nekoliko očitih navrata, a ove sezone je još izraženije. naravno da to i nije presudno sada dok ima nadolijevanja goriva, ali iduće sezone bi moglo biti kobno, a možda i neće jer bitnije će biti pogoditi bolid koji će imati adekvatnu brzinu pun i prazan nego motor koji će trošiti koju litru više ili manje.

inače, po nekim spekulacijama najštedljivije motore momentalno ima renault
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

sunseeker je napisao/la: ferrari je momentalno najrastrošniji motor u f1, bilo je to vidljivo prošle sezone u nekoliko očitih navrata, a ove sezone je još izraženije. naravno da to i nije presudno sada dok ima nadolijevanja goriva, ali iduće sezone bi moglo biti kobno, a možda i neće jer bitnije će biti pogoditi bolid koji će imati adekvatnu brzinu pun i prazan nego motor koji će trošiti koju litru više ili manje.

Objasni mi samo ovaj dio, molim te. Gdje je to bilo vidljivo, možda je i trošio više, ali prošle godine nismo znali kilaže bolida i krugove kad bi trebali ići u boks.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

jaki je napisao/la:
sunseeker je napisao/la: ferrari je momentalno najrastrošniji motor u f1, bilo je to vidljivo prošle sezone u nekoliko očitih navrata, a ove sezone je još izraženije. naravno da to i nije presudno sada dok ima nadolijevanja goriva, ali iduće sezone bi moglo biti kobno, a možda i neće jer bitnije će biti pogoditi bolid koji će imati adekvatnu brzinu pun i prazan nego motor koji će trošiti koju litru više ili manje.

Objasni mi samo ovaj dio, molim te. Gdje je to bilo vidljivo, možda je i trošio više, ali prošle godine nismo znali kilaže bolida i krugove kad bi trebali ići u boks.
Pa dobro.Nije se moglo ovako ocigledno znati,ali u nekoliko navrata prosle sezone Ferrari je uvijek u pit stopovima ostajao duze od McLarena za mozda 0.6-1.0 sec. i uvijek se sipalo malo vise goriva od McLarena,a isli su u isto vrijeme u bokseve.U nekoliko navrata je to bio slucaj,samo sto to nije bilo ovoliko izrazeno.
Eto sad kad se skonta,da je F60 Kimija Raikkonena bio laksi za tih 7 kg na kvalama u Belgiji on bi vrlo vjerojatno bio na pole position-u.I u mnogo utrka ove sezone bi rezultati bili mnogo bolji da je motor stedljiviji.
Oni ce vjerojatno raditi puno na tome.I sigurno je da ce uraditi dobru stvar.
A jos jedna stvar koja ce biti krucijalna za sljedecu sezonu je upravo race pace.Znaci tempo koji bolid moze drzati tokom utrke.Na tom podrucju je Ferrari jak godinama.I ove godine,kada su u banani sa F60,Ferrari je u mnogim utrkama zaostajao u race pace-u za vodecim bolidima Red Bull-a i Brawn GP-a po cca 0.2 sec po krugu ili nekad i manje.Samo njih ove godine ubise kvalifikacije i zato race pace ne moze doci puno do izrazaja u rezultatima.

Znaci vec imamo ocite 3 karakteristike koje ce praviti razliku sljedece sezone:
1.Motor - stedljiv,snazan(dovoljno je da se moze vrtjeti do 18000 i da ima dobru krivulju snage) i pouzdan
2.Setup - znaci da i kad je bolid tezak(na pocetku utrke)i kada je lagan(na kraju utrke)da bude dobro balansiran i miran
3.Race pace - ovo je povezano sa prethodnom stavkom.Znaci bolid ce morati biti konstantan tokom cijele utrke i drzati tempo

Ko ovo napravi dobro,imace sampionat 2010..
FORZA FERRARI!!!
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Pa vise-manje kao i u ovoj sezoni, ili cak kao i uvijek. Sve to je potrebno da bi bolid bio najbolji ;)
Zadnja izmjena: Ferrari-BiH, dana/u 02 ruj 2009, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

jaki je napisao/la:

eksplicite? ne da mi se sad kopat ali negdje su mi u podsvjesti nekoliko situacija gjde mi je taj ferrarijev problem bio prilično očit, a i po stranim forumima sam sa ekipom ulazio u rasprave o tome gdje se nagađalo kako ferrari voli popit....bile su tu neke analize oko vremena zaustavljanja u boksovima, nisam tada tome pridavao preveliku pažnju
Odgovori