Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Kimi the best je napisao/la:Ja nisam navijac Ferrarija vec Raikkonena ali su mi cudne zelje navijaca Ferrarija koji zele da se po svaku cenu otarase Kimija, mislim koliko je neozbiljno zeleti da iz tima ode vozac koji je osvojio jedinu vozacku titulu u poslednjih 5 godina, i jos dve konstruktorske, i to sve zbog par trka od prosle godine.

Ja bih prvi voleo da Raikkonen ode iz Ferrarija, ali mislim da cudo treba da se desi pa da ne vozi i sledecu sezonu za njih.
Ove 2 rečenice u istom postu?? Malo zbunjujuće... :?
Meni je svejedno tko će voziti, samo nek to bude dobro za Ferrari i nek osvajaju što više bodova. Zato bih volio da dođe Alonso jer je on fighter i nikad ne odustaje. A sad drugi vozač, Massa ili Kimi, to ću ovaj put zadržati za sebe. ;)
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

Schumy.d je napisao/la:
mmilo42 je napisao/la:Možda alonso nije imao loših sezona ali svi koji su vozili s njim jesu ,on bi trebao momcad koja ima samo jedan bolid jer ovaj drugi nece dobro proci
Da, baš...
Vozio je sa Fisicom, on je otišao i nije pokazao ništa više od Sutila, znači moglo bi se reći da je i tamo 2. vozač.
Vozio je s Heikkijem, on je otišao u McM i tamo je uvjerljivo drugi vozač.
Znači, baš nije bila neka kvaliteta od vozača...
A sezona u mclarenu pocetnik mu je oprao uši a on se ponašao ko uvrijeđena tetkica kukao gdje je stigao blokirao timskog kolegu i dobio nogu poslije jedne sezone a imao je najbolji bolid.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Ja sam nekako dobio dosad dojam da Tifosi ipak vise vole srcanije vozace.
Na stranu sad vozacke osobine.
Massa je po meni omiljeniji od Kimija. Covjek pokazuje emocije na sve strane, dok je Kimi tipicno hladnokrvan. I cak koliko primjecujem, prelaskom Kimija u Ferrari sele se i navijaci s njim, ali vecina navijaca Ferrarija se opredjeljuje za Massu. Schumi je takodjer bio emotivna bomba, Alesi... a svi su oni obozavani od strane Tifosa.
Tu naravno Alonso upada kao jedan od optimalnih izbora za Ferrari.
Ne gledajuci vozacke osobine, takav srcani emotivac je kao stvoren za Tifose.
Da zajedno dijele dobro i lose.
A sa Alonsom nikad nece i nije bilo sumnje da ne izvlaci sve iz bolida. Covjek uvijek ide do max granica.
Dok za Kimija, vjerovatno radi njegove hladnokrvnosti, uvijek postoji sumnja u motiviranost i predanost poslu. Opravdana ili ne - drugi par rukava.

Alonso je vise vozac za Ferrari, Kimi je vise vozac za McLaren.
Temperament nasuprot hladnokrvnosti.
Ferrari nasuprot McLarena.

mmilo42 je napisao/la:A sezona u mclarenu pocetnik mu je oprao uši a on se ponašao ko uvrijeđena tetkica kukao gdje je stigao blokirao timskog kolegu i dobio nogu poslije jedne sezone a imao je najbolji bolid.
Mali ispravak;
da je Alonso imao najbolji bolid hladno bi 2007 uzeo prvenstvo. Naravno sjecas se zadnje utrke? Bilo je to jako, jako daleko od najboljeg bolida. A zadnja utrka je sve odlucivala.
Ili je uvrijedjena tetkica namjerno vozila sporo da McM ne uzme naslov vozackog prvaka? =D> :lol:
Zadnja izmjena: schuey, dana/u 17 kol 2009, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: postovi u nizu
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

p@rtibrejker je napisao/la:
mmilo42 je napisao/la:A sezona u mclarenu pocetnik mu je oprao uši a on se ponašao ko uvrijeđena tetkica kukao gdje je stigao blokirao timskog kolegu i dobio nogu poslije jedne sezone a imao je najbolji bolid.
Mali ispravak;
da je Alonso imao najbolji bolid hladno bi 2007 uzeo prvenstvo. Naravno sjecas se zadnje utrke? Bilo je to jako, jako daleko od najboljeg bolida. A zadnja utrka je sve odlucivala.
Ili je uvrijedjena tetkica namjerno vozila sporo da McM ne uzme naslov vozackog prvaka? =D> :lol:

Teško je to reci ali i vozacki i kao covijek nije bio na razini reputacije,neka dođe u ferrari vidit cemo i to cudo i kako ce proci njegov kolega .
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

mmilo42 je napisao/la:Teško je to reci ali i vozacki i kao covijek nije bio na razini reputacije,neka dođe u ferrari vidit cemo i to cudo i kako ce proci njegov kolega .
Nebuloze.
O sezoni 2007 bi se mogla razviti poprilicna debata i ne zelim ulaziti u nju.
Samo sam htio reci da najbolji bolid ne moze zaostati za onim koji nije najbolji skoro pa jednu minutu.

A u Ferrari ce doci ili ne bez obzira sto ja i ti mislili o tome.
Reputacija? Cudo? :lol:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Schumy.d
Legenda
Legenda

mmilo42 je napisao/la: A sezona u mclarenu pocetnik mu je oprao uši a on se ponašao ko uvrijeđena tetkica kukao gdje je stigao blokirao timskog kolegu i dobio nogu poslije jedne sezone a imao je najbolji bolid.
Pa baš ne znam da ga je oprao! ;)
I tamo je Hamilon imao bolji tretman od momčadi nego Alonso jer je ipak Lewis bio iznenađenje, a i on je njihov vozač.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Schumy.d je napisao/la: Pa baš ne znam da ga je oprao! ;)
I tamo je Hamilon imao bolji tretman od momčadi nego Alonso jer je ipak Lewis bio iznenađenje, a i on je njihov vozač.
ja ne mogu vjerovat da još postoje ljudi koji misle da je Lewis od samog dolaska imao bolji tretman od Alonsa, pa zar su u McL toliko blesavi da puste Kimia koji je odlično vozio (6 ili 7 sezona) za njih, jedva dovuku u svoj bolid dvostrukog svjetskog prvaka (koji je po vama tamo bio da skuplja samo bodove za momčad) i još uzmu mulca koji nikad nije sjeo u F1 bolid da odnese naslov. Ako ima nekih koji ovo misle....nemam riječi.

Pa odite na youtube i pogledajte još jednom malo te dvoboje Alonso - Hami pa procijenite dali je Hamilton stvarno imao sekundu brži bolid ili je dao sve od sebe i borio se ko tigar!
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Ćale od Lewisa je napisao/la: Pa odite na youtube i pogledajte još jednom malo te dvoboje Alonso - Hami pa procijenite dali je Hamilton stvarno imao sekundu brži bolid ili je dao sve od sebe i borio se ko tigar!
Kao prvo, ovo si TI rekao, ne nitko drugi, a kao drugo, ovo je :off:
Tema je Ferrari, ne Alonso i Hamilton i Kimi i Massa. Gotovo, kome se piše o tome neka nađe neku drugu temu. :x
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

ne znam, čitam što vi pišete ovdje i moram reći da ne znam sa kojima bih se složio...istina je da alonso nije imao najbolji auto, ali isto tako činjenica jeste da je nepotrebno radio sranja po stazi kao npr mađarija...no da ne ulazimo u daljnji ot, mislim da alonso jeste najbolji, ali da je bio bezobrazan jako to stoji i nitko to ne može poreć...
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Robert Kubica
Navijam za: Roberta Kubicu
Kontakt:

Post Postao/la Robert Kubica »

pa je li ovo tema za uspoređivanje kvalitete vozača ili za raspravu o Ferrariju?
slika
Tommy
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Tommy »

One and only je napisao/la: 98' je McLarenu bio zabranjen sistem kočenja svakog točka zasebno, a pravila se nisu mijenjala. I bez toga bili su gotovo jednako jaki i brzi.
Zabranja necega je minjanje pravila, jer ako dodas u pravila da se nesto ne moze koristiti prominija si pravila. Koliko su bili brzi s time je ovdje nevazno, iako prva utrka s time je bila smijurija jer ako se dobro sjecam niti niti jedan bolid nije zavrsia snjima u krugu, a mogli su vjerovatno ici i jos brze s obzirom da je Mika nakon neplaniranog odlaska u boks veoma brzo sustigao Davida. A slicno je zavrsila i druga trka.
Ćale od Lewisa je napisao/la: ja ne mogu vjerovat da još postoje ljudi koji misle da je Lewis od samog dolaska imao bolji tretman od Alonsa, pa zar su u McL toliko blesavi da puste Kimia koji je odlično vozio (6 ili 7 sezona) za njih, jedva dovuku u svoj bolid dvostrukog svjetskog prvaka (koji je po vama tamo bio da skuplja samo bodove za momčad) i još uzmu mulca koji nikad nije sjeo u F1 bolid da odnese naslov. Ako ima nekih koji ovo misle....nemam riječi.

Pa odite na youtube i pogledajte još jednom malo te dvoboje Alonso - Hami pa procijenite dali je Hamilton stvarno imao sekundu brži bolid ili je dao sve od sebe i borio se ko tigar!
Zapravo sjecam se da su se ljudi zalili na neposten tretman prema Hamiltonu na pocetku, pogotovo nakon trke u Monacu gdje je Hamilton momcadski zatvorija Ferrarija. Cak je i Jergovic ako se dobro sjecam rekao u studiu da je to normalno jer se zna da je Alonso ipak prvi vozac u Mclarenu. Tek se posli sve prominilo.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Ferrari u Valenciju dolazi s evoluiranim prednjim i zadnjim krilom, te malo poboljšanim difuzorom. Još da je i Schumi tu....
Ferraristica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Ferraristica »

Schumi će biti u Valenciji,ali kao savjetnik Luce Badoera...
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Ferraristica je napisao/la:Schumi će biti u Valenciji,ali kao savjetnik Luce Badoera...
Da, u toj ulozi može utjecati na rezultat isto kao i ja od kuće. ;)

EDIT: Luca Badoer u F60 na Fioranu
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Badoer je u roku od pola sata bio 3 puta pre brz u boxu i mora platiti ukupno kaznu od 5.400 eura.
Link na švabskom

EDIT: Nije 3 nego čak 4 puta bio pre brz pa je dobio opomenu od sudaca.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

ah...ne znam ko je gledao slobodne treninge, ali kada god je bila ona uporedna snimka prolaska kroz zavoj, na svakoj je Badoer fulao zavoj (onaj na kraju mosta). Nikada nije pogodio ulaz i izlaz iz tog zavoja...
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kaj očeš ima bolje vrijeme od Hamiltona.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

jaki je napisao/la: Da, u toj ulozi može utjecati na rezultat isto kao i ja od kuće. ;)
definitivno se ne slažemo,pa jedan pogled na telemetriju trnutnu može značiti savijet i do sekunde po krugu,bar sam mislio da ti to znaš ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Ferrari-BiH je napisao/la:ah...ne znam ko je gledao slobodne treninge, ali kada god je bila ona uporedna snimka prolaska kroz zavoj, na svakoj je Badoer fulao zavoj (onaj na kraju mosta). Nikada nije pogodio ulaz i izlaz iz tog zavoja...
pa to nije niš čudno, još se navikava na auto i utrke i samu stazu
badoer bi po meni tek u drugoj ili trećoj utrci mogao pokazati nešto, do onda ga očekujem na začelju jer se mora priviknuti na nove uvijete (testiranje i utrke nisu isto)
a ako pak bude oko 10 mjesta mislim da će i on i ferari biti zadovoljni, a svaki osvojeni bod će biti ravan pobjedi
Uglavnom želim mu sreću i odličan plasman
Senna
Veteran
Veteran
Navijam za: Minardi _ Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Senna »

Čovjek je bio euforičan sve do početka treninga :) sad je u stvarnosti i vozi Ferrari, doć će on k sebi :biggrin:
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Evo sta kaze Badoer.
KLIK
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

schuey je napisao/la:
jaki je napisao/la: Da, u toj ulozi može utjecati na rezultat isto kao i ja od kuće. ;)
definitivno se ne slažemo,pa jedan pogled na telemetriju trnutnu može značiti savijet i do sekunde po krugu,bar sam mislio da ti to znaš ;)
Malo si preoptimističan i naivan ako to zbilja misliš. Inače ovaj smajlić ;) ti je trebao odati "tajnu" da je moj post bio zajebancija.
Što se tiče telemetrije, najbolji čitači(tumači) iste su inžinjeri, a i svaki vozač je može pročitati i po njoj može vidjeti gdje prerano koči, prekasno dodaje gas, nepotrebno mijenja stupanj prijenosa.....
To sigurno lošem vozaču ne može i nikada neće pomoći da bude dobar (malo bolji da, ali...).
Ako ti misliš da je uloga Schumachera kao vozača i kao savjetnika jednaka, razmisli opet.
I da Schumacher sigurno može Badoeru pomoći s puno savjeta kako voziti po stazi koju nikad nije sam vozio. ;)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Nigdje nisam naisao da je iko pisao o poboljsanjima i doradama na bolidu Ferrari-ja.
Dakle,Ferrari kako je najavio na svom F60 je poboljsao difuzor i izmijenio straznji kraj podvozja.Sada je difuzor prosiren na crash zonu u potpunosti,odmah ispod trepteceg svjetla.Ostavljen je veliki ovalni otvor sa jednom vertikalnom pregradom te je sada difuzor dobio jos 2 velika isisivaca zraka iz podnice bolida.
Dodato je jos jedno donje straznje krilo,kao i otvor na kraju pokrova motora koji sluzi za odvod toplote od hidraulickih i elektricnih komponenti.
http://www.autosport.com/gallery/photo.php/id/1315716
FORZA FERRARI!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

Hmm... :doubt:
Očekivao sam više od Badoera. :(
Vidi se da se ne može prilagoditi, šteta. Mislim da će morati Gene ili netko drugi voziti iduću trku.
Odgovori