nisi gledao Hakkinenarnrboi je napisao/la:Sramota, ne znam što da kažem. 2 amaterske greške za 1 vikend, ne znam jesam li ikad vidio na f1 da netko ostane bez goriva.

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
nisi gledao Hakkinenarnrboi je napisao/la:Sramota, ne znam što da kažem. 2 amaterske greške za 1 vikend, ne znam jesam li ikad vidio na f1 da netko ostane bez goriva.
tomidix je napisao/la:Hahaha... Bernie ima besplatne klaune unutar svoga cirkusa... hahahaha... ovo je stvarno smijesno...
Hidraulicki sistem su i redizajnirali...Ja nzm kako ne uspijevaju 2 godine da rijese taj problem sa hidraulikom.U zadnje 2-3 sezone na Ferrari-jevim bolidima od kvarova skoro redovno su se desavali kvarovi hidraulike i elektronike...Kimi the best je napisao/la:Raikkonenu otkazala hydraulica.
Premlad sam bio tadaBuba je napisao/la:jeste Hakkinen 2001. isto u Barceloni u zadnjem krugu,stao 300 metara prije cilja,a do tada vodio utrku ispred Schumachera sa 40 sekundi prednosti...utrka za ne povjerovatirnrboi je napisao/la:Sramota, ne znam što da kažem. 2 amaterske greške za 1 vikend, ne znam jesam li ikad vidio na f1 da netko ostane bez goriva.
rnrboi je napisao/la:Premlad sam bio tadaBuba je napisao/la:jeste Hakkinen 2001. isto u Barceloni u zadnjem krugu,stao 300 metara prije cilja,a do tada vodio utrku ispred Schumachera sa 40 sekundi prednosti...utrka za ne povjerovatirnrboi je napisao/la:Sramota, ne znam što da kažem. 2 amaterske greške za 1 vikend, ne znam jesam li ikad vidio na f1 da netko ostane bez goriva.
tada je hakkinenu motor puko, a cini mi se da je kubica 2007. u kini ostao bez goriva dok je vodio u utrciBuba je napisao/la:jeste Hakkinen 2001. isto u Barceloni u zadnjem krugu,stao 300 metara prije cilja,a do tada vodio utrku ispred Schumachera sa 40 sekundi prednosti...utrka za ne povjerovati
Nesto sam ja drugo nasao...Schumy.d je napisao/la:
Mislim da bi oni voljeli tandem Alonso-Vettel. A iskreno, sve više i ja.
A ako Massi produže ugovor, onda jedan otpada.
Nesto sam ja drugo nasao...Scuderia je napisao/la:Prebacio sam ovo iz tene : Felipe Massa
Mislim da bi oni voljeli tandem Alonso-Vettel. A iskreno, sve više i ja.Schumy.d je napisao/la:
ako to naprave onda je domenicali jako jadan čovjek.mislim da su to ipak samo glasine...ili se nadam...Scuderia je napisao/la:Prebacio sam ovo iz teme : Felipe Massa
Nesto sam ja drugo nasao...Schumy.d je napisao/la:
Mislim da bi oni voljeli tandem Alonso-Vettel. A iskreno, sve više i ja.
KLIK/NJEMACKI
Ukratko: Navodno su odbrojani dani Kimiju u Ferrariju.Domenicaliu je pun kufer Kimija i njegovog ne zanimanja za F1. Navodno bi mu dao otkaz, odmah, vozac bi bio ( trenutni test vozac) Marc Gene.
Razlog: Vise od godinu dana, on ceka na pobjedu.
Govori se da bi Alonso mogao zamjeniti Kimija, iduce sezone.
Ja Kimija ne vidim u formuli 1 iduće sezone. I on sam je sve više zagrijan za WRC i druge auto sportove, tako da mu slabi interes za F1. A u Ferrariju se spremaju promjene, tako da vjerujem da on odlazi iz formule 1 iduće sezone.KIMI AM BESTEN je napisao/la: ako to naprave onda je domenicali jako jadan čovjek.mislim da su to ipak samo glasine...ili se nadam...
Mislim da je Massa povlacen sa staze u boksove iz cistih strateskih razloga.Naime,pratili su kada Red Bull izvodi svoje mehanicare na stazu te i oni pozivali odmah Massu u boks.Razlog je jer su racunali da ako ostave Massu jos na stazi mogu izgubiti poziciju poslije ulaska u boks jer bi Vettel imao nove gume i cistu stazu,dok bi Massa te krugove vozio na prilicno istrosenim gumama.I onda su ga pozvali u boks ne bi li onemogucili Vettel-u da ih prodje kroz bokseve.Nesreca je u tome sto se radilo sa pokvarenim uredjajem za nadoljevanje goriva te su premalo goriva nasuli u bolid.Inace strateski su ovo dobro radili,ali su pogrijesili na drugoj strani.Oni su se previse fokusirali na Vettel-a i pratili sto on radi,a izgubili su iz vida Webera koji je jurcao stazom i prestigao i Vettel-a i Massu kroz bokseve.Tu su napravili propust.zvjerko je napisao/la:Par stvari koje su "isplivale" što se tiče F60(B) i "taktike" -
Uspoređujući mase bolida prije utrke (Massa 655, Vettel 651,5) i odlaske na "tankanje"...
Ukupno vrijeme stajanja u boxu - 1.pit Massa 25,072 Vettel 24,897 ... 2.pit Massa 24,392 (49,464) Vettel 25,099 (49,996) ... moglo bi se zaključiti da Ferrariev motor ipak nije žedniji jer nakon prvog tankanja odvezli su isti broj krugova i natočili približno istu količinu goriva, na drugom tankanju su bili 0,7 sec kraće (???kvar na benzinskoj pa ga pustili ranije???) ali bi moglo značiti da F60B suh sa vozačem je teži od minimalnih 605kg, a to znači je Raikkonen još uvijek u "banani" sa rasporedom balasta i da bi Massi itekako dobro došla nova lakša šasija.
Druga stvar koju sam primjetio je top speed - nisu bili najsporiji ali su na ciljnoj ravnini redovito "udarili limitator" (posebno Raikkonen) što opet može govoriti da nije žrtvovan zbog downforcea već da su jednostavno promašili sa prijenosnim odnosom za zadnji stupanj ... defanzivno razmišljanje ili manjak vjere u vozače da su u stanju preticati pa nije ni važno što im smanjuju šanse ako eventualno dođu u situaciju. Za boga miloga pa KERS može služiti i za to, a ne samo za bolje vrijeme po krugu i odbranu od tuđeg napada!
Ima toga još ali ovo je na prvi "blic" pogled statistike utrke i nekih izjava, posebno ove zadnje vijesti jer razlog je preproziran. BrownGP je dokaz da se pobjeđuje kad se ima čime i ako ti je dopušteno...
Nisam konkretno znao o cemu govoris.Limitator od 18 000 okretaja je stavljen na motor u svakom rezimu njegova rada.P bio to 1 ili 7 stupanj prenosa,te je 18 000 kod svih limitirano.Moguce da su prijenosni odnos promasili..ali to nije to...bar tako mislim...zvjerko je napisao/la:@ nikolaa - mogao bih se složiti sa Massinom situacijom da nije izjave o kvaru na uređaju za nadolijevanje goriva prilikom oba pitstopa - dakle ili ne govore istinu ili su napravili grešku koju ni početnik ne bi napravio jer ako su znali za problem zašto je bio 0,7 sec kraće na drugom nadolijevanju.
Limitator - 18000 o/min (kako pravilnik nalaže) u 7. stupnju prijenosa nije zbog zaštite motora već prekratkog prijenosnog odnosa jer morali su uzeti u obzir da će se naći iza nekoga koga bi valjalo i prestići ako ništa drugo zbog toga što sada nemaju najbrži bolid da mogu računati na čistu situaciju ispred - sad imaju bolid sa kojim se treba boriti za bodove dakle i napasti radi preticanja kad se nađe u zavjetrini...
U pravu si samo utoliko što si tolerantnija osoba od mene. Nisam za "lov na vještice" i moj stav je da traženje krivaca u ovakvim situacijama ne smije biti na prvom mjestu već popravljanje štete i rad na uklanjanju uzroka bez padanja nečijih glava jer vjerujem u drugu šansu ali ovo je otišlo predaleko. Iskreno, najviše me smeta Domenicalieva izjava kako "to neće tolerirati"(!!!!!) opet (!???!) ako ništa drugo zbog kvara na Raikkonenovom bolidu - pedala gasa je prestala reagirati, a gle vraga, i Massi se to desilo u Kini... o situaciji sa Massom - kako su si mogli dopustiti situaciju da mu ništa ne kažu odmah po izlasku sa drugog točenja i puste ga da vozi normalnim režimom rada motora znajući da je za krug prekratak?nikolaa je napisao/la: Nisam konkretno znao o cemu govoris.Limitator od 18 000 okretaja je stavljen na motor u svakom rezimu njegova rada.P bio to 1 ili 7 stupanj prenosa,te je 18 000 kod svih limitirano.Moguce da su prijenosni odnos promasili..ali to nije to...bar tako mislim...
Ovo sa Massom.Mislim da oni tu malo i lage kako bi skinuli pritisak sa sebe.Ili se problem sa uredjajem za nadoljevanje goriva povecao i slao jos cudnije podatke,odnosno jos cudnije kolicine goriva unosio.Mozda jednostavno nisu imali kontrole nad tim problemom...
ma ima tu teorija tisucu,kazem ti ja...mozemo pricati satima,ali opet nece biti jasno sta je,jer to ustvari nije ni njima jasno sto je jos zalosnije...
Ak` se sjećaš - jednodomenzionalno razmišljanje... a na autosportovom forumu sam naletio na ideju o zamjeni Domenicalia (ne znam zašto pišem njegovo ime sa velikim slovom) nekim diktatorom (spominju arijevceLord of the Ring je napisao/la:@zvjerko-da to sam i ja primjetio kako u sedmoj lupa kimi u limit...ma mislim ono kao mi bi trebali bit laici i trube a ispada da bi mi mozda cak i bolje to od njih ovako slampavih odradili...pa kimi je skoro na pola ravnine vec dosao do max RPM...ko je tu lud...meni to nije jasno...pa mozes razvuc tu sedmu brzinu i onda okinut kers...nemam pojma vise, al Ferrarijevo vodstvo meni vise ne ulijeva povjerenje!
...hahaha jesi me opet...ma znam al nije mi jasno opet zasto nisu iskoristili tu ravninu i kers-njihove neke ideje valjda kako bi trebalo i sta bi trebalo...zvjerko je napisao/la:
Ak` se sjećaš - jednodomenzionalno razmišljanje... a na autosportovom forumu sam naletio na ideju o zamjeni Domenicalia (ne znam zašto pišem njegovo ime sa velikim slovom) nekim diktatorom (spominju arijevce) koji nema pojma o tehnici ali zna organizirati ljude i izvući od njih ono najbolje...