Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- edo
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FELIPE MASSA
- Kontakt:
Re: Formula 1 team - Ferrari
Kimiev kers u spaniji bit ce za 6kg laksi od massinog kersa,felipe ovu laksu verziju dobiva tek u monacu!!!
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
- jaki
- Rezervni vozač
- Navijam za: Ferrari
KERS ili šasija?edo je napisao/la:Kimiev kers u spaniji bit ce za 6kg laksi od massinog kersa,felipe ovu laksu verziju dobiva tek u monacu!!!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
I KERS i sasija.Sasija ce biti 15 kg laksa i KERS ce biti laksi 6 kg.Znaci olaksanje od 21 kg na bolidu..jaki je napisao/la:KERS ili šasija?edo je napisao/la:Kimiev kers u spaniji bit ce za 6kg laksi od massinog kersa,felipe ovu laksu verziju dobiva tek u monacu!!!
FORZA FERRARI!!!
- edo
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
E bas me i ne cudi da kimi ima prvi to olaksanj!!!
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Može li kakav link?
Koliko sam ja skužio glasine sa raznih strana, radi se o 6kg lakšoj šasiji i ukupnoj uštedi na masi cijelog bolida oko 15kg...
Koliko sam ja skužio glasine sa raznih strana, radi se o 6kg lakšoj šasiji i ukupnoj uštedi na masi cijelog bolida oko 15kg...
- jaki
- Rezervni vozač
nikolaa je napisao/la:I KERS i sasija.Sasija ce biti 15 kg laksa i KERS ce biti laksi 6 kg.Znaci olaksanje od 21 kg na bolidu..
I ja bi link. 21 kgzvjerko je napisao/la:Može li kakav link?

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Pa ni nema te šta čudit. Prvi razlog je taj šta je kimi jedno 10ak kila teži od masse, a drugi taj da je kimi u ove prve četiri utrke više poazao (čitaj:bio bolji) od masse, tako da je potpuno razumljivo zašto su baš njemu prvom omogućili tu olakšanu verziju bolida...edo je napisao/la:E bas me i ne cudi da kimi ima prvi to olaksanj!!!

- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
- zvjerko
- Svjetski prvak
To sam već vidio ali zanima me gdje se došlo do brojki 15kg za šasiju i 6kg za KERS?
- jaki
- Rezervni vozač
Malo mi sumljivo zvuči tih 21kg. Na stazi u Bareceloni 21kg manje, donosi skoro 0.9 sekundi po krugu. Budući da bolid neće biti zapravo lakši nego će samo imati optimalniji raspored mase, vjerujem da se može ostvariti 1/3 toga vremena tj. 0.3 sekunde po krugu. To mi se čini jaaaako puno.
Iskreno se nadam da je brojka 21kg istinita, ali razum mi kaže da je to malo vjerovatno. Nadam se da griješim.
Iskreno se nadam da je brojka 21kg istinita, ali razum mi kaže da je to malo vjerovatno. Nadam se da griješim.
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Novi Ferrarijev bolid bi morao biti za 21kg lakši???AKo je to stvarno tak onda treba momcima čestitati na odrađenom poslu. Pa gdje su našli 21kg?Ako je tako onda Ferrari ima bolid s kojim može pobjediti,ali treba počekati subotu i kvale pa će sve biti jasnije.
- edo
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
I onda ce nakon utrke u Barceloni reci ljudi kimi opet razvalio felipea!!!
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
da upravo to.kako je Massa los a ustvari ce Kimi imati laksi bolidedo je napisao/la:I onda ce nakon utrke u Barceloni reci ljudi kimi opet razvalio felipea!!!

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Ako su uspeli da ustede 21kg to znaci da je pocetni posao jako,jako,jako lose odradjen, ali cisto sumnjam da se radi o bas tolikoj tezini,nagadjanja idu od 6 do 15 koliko sam ja nasao.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- alek72
- Navijam za: Nikoga
Sorry, valjda nisam prosao sve postove, malo njuskam po netu pa sam naletio i na ovo :hrvatskabloodymary je napisao/la:dobrošao na forum and btw ovaj video je već stavljen u prijašnjim postovima
http://www.f1badger.com/2009/05/new-ferrari/
Don't Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly !!!!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Podaci o 21 kg u najnovijem izdanju Gazzeta delo Sport...Mislim da nema na netu...
Oni su racunali da je 6 kg smanjena tezina samog KERS-a na kojem je radio intenzivno posljednja 4 tjedna Magneti Marelli,a sasija je sama 15 kg smanjena,tako da je ukupno smanjenje tezine 21 kg...Naravno sve treba uzeti sa rezervom...Mislim da je najrealnije 15 kg,ali opet sve su ovo nagadja jer Ferrari ne dopusta da iscure ikakve informacije...
Oni su racunali da je 6 kg smanjena tezina samog KERS-a na kojem je radio intenzivno posljednja 4 tjedna Magneti Marelli,a sasija je sama 15 kg smanjena,tako da je ukupno smanjenje tezine 21 kg...Naravno sve treba uzeti sa rezervom...Mislim da je najrealnije 15 kg,ali opet sve su ovo nagadja jer Ferrari ne dopusta da iscure ikakve informacije...
FORZA FERRARI!!!
- zvjerko
- Svjetski prvak
...osim toga kad su probali bez KERS-a dobili su još mase za balast i, prema Kimijevim riječima, nije se primjetila bolja izbalansiranost tako da sam malo skeptičan u pogledu dobitka na vremenu zbog boljeg balansa... ali vjerujem da nova podnica i difuzor bi mogli donijeti čak i više.jaki je napisao/la:Malo mi sumljivo zvuči tih 21kg. Na stazi u Bareceloni 21kg manje, donosi skoro 0.9 sekundi po krugu. Budući da bolid neće biti zapravo lakši nego će samo imati optimalniji raspored mase, vjerujem da se može ostvariti 1/3 toga vremena tj. 0.3 sekunde po krugu. To mi se čini jaaaako puno.
S druge strane - možda je balans malo narušen izmjenama na zadnjem kraju (hidraulika i elektronika) pa je to mršavljenje bilo potrebno da se vrati kakav je bio...
@ nikolaa - ja sam opet naletio na glasinu da MM radi na flybrid KERS-u za Ferrari...
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Razlike( bolje raceno ne postojanje razlike) u balansu sa KERS-om i bez KERS-a do sada jeste posljedica dizajniranja bolida prema tom sistemu.Cijeli F60 bio je sklopljen prema KERS sistemu.Sada su te izmjene napravljene kako bi se izvuklo sto vise downforce-a,a radilo se na olaksanju bolida kako bi se imalo sto vise balasta radi sto boljeg rada guma.zvjerko je napisao/la:...osim toga kad su probali bez KERS-a dobili su još mase za balast i, prema Kimijevim riječima, nije se primjetila bolja izbalansiranost tako da sam malo skeptičan u pogledu dobitka na vremenu zbog boljeg balansa... ali vjerujem da nova podnica i difuzor bi mogli donijeti čak i više.jaki je napisao/la:Malo mi sumljivo zvuči tih 21kg. Na stazi u Bareceloni 21kg manje, donosi skoro 0.9 sekundi po krugu. Budući da bolid neće biti zapravo lakši nego će samo imati optimalniji raspored mase, vjerujem da se može ostvariti 1/3 toga vremena tj. 0.3 sekunde po krugu. To mi se čini jaaaako puno.
S druge strane - možda je balans malo narušen izmjenama na zadnjem kraju (hidraulika i elektronika) pa je to mršavljenje bilo potrebno da se vrati kakav je bio...
@ nikolaa - ja sam opet naletio na glasinu da MM radi na flybrid KERS-u za Ferrari...
Ja iskreno dosta ocekujem od ovih poboljsanja i Ferrari ce sigurno popraviti formu.Samo sto i ostali ne sjede i tek ce se vidjeti ko je uradio najbolji posao.
I ja sam maloprije naletio na glasinu oko KERS-a sa zamasnjakom kojeg razvija MM.Koliko je taj KERS glupost(samo trosak) se tek sada pokazuje..A sve se radi u pravcu nekog rezanja troskova,proracuna i sl...cista ironija...
FORZA FERRARI!!!
- almeida
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Za ulizivanje..
- Kontakt:
pa di nađeše toliko,viška kilograma na bolidu,što su pola motora izvadili vanka?!
Nadam se da ćemo u španjolskoj viditi neka poboljšanja,adraina newey je rekao da ako ste radili bolid,sa kersom unutra,ne možete ga tako lako vaditi vanka,i obrnuto,ako ste radili bolid koji je zamišljen,da radi bez kersa,ne možete ga samo tako lako ubaciti u cijeli sistem.Znaći treba biti pametan oko tog kersa,koji ionako nićemen ne služi.Bolje da se momćadi uhvati u koštac sa poboljšanjima na aerodinamci,koji donose puno više od samog kersa.
Nadam se da ćemo u španjolskoj viditi neka poboljšanja,adraina newey je rekao da ako ste radili bolid,sa kersom unutra,ne možete ga tako lako vaditi vanka,i obrnuto,ako ste radili bolid koji je zamišljen,da radi bez kersa,ne možete ga samo tako lako ubaciti u cijeli sistem.Znaći treba biti pametan oko tog kersa,koji ionako nićemen ne služi.Bolje da se momćadi uhvati u koštac sa poboljšanjima na aerodinamci,koji donose puno više od samog kersa.

"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
- jaki
- Rezervni vozač
Mislim da Ferrari bez KERS-a nije imao bolji balans nego s KERS-om jer su baterije u bolidu pozicinirane ispod spremnika goriva, zbog čega je spremnik s gorivom poziconiran više nego što bi trebao biti, pa se težište bolida povisuje. Pošto je bolid "rađen oko KERS-a", kad se on i baterije izvade, spremnik goriva vjerovatno ostaje na istom mjestu, a sa preostalim balastom je to povišeno težište teško ispraviti.(baterije su ipak malo poništavale taj više postavljeni spremnik goriva).
Sumljam da su izvadili KERS u Kini samo zbog nepouzdanosti, mislim da su znali da će biti sporiji, ali su nešto testirali. Što? Vi recite meni.
Sumljam da su izvadili KERS u Kini samo zbog nepouzdanosti, mislim da su znali da će biti sporiji, ali su nešto testirali. Što? Vi recite meni.

- 130R
- Svjetski prvak
- Navijam za: sve i nikog
Po meni im je bolje da stave taj KERS sa zamašnjakom, lakši je, pouzdaniji, jednostavniji i jeftiniji što će biti važno sljedeće godine jer će se uz ograničenje buđeta lakše razvijati nešto što je jeftino. A ako im budu povečavali snagu KERS-a kroz godine puno će se lakše prilagoditi ako budu koristili zamašnjak. Volio bi da su ove glasine o takvom zamašnjaku za Ferrari istinite, ja mislim da bi im to bila velika prednost.

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
-
- Početnik
- Navijam za: Alonso
Mislim da treba imati na umu, a to vrijedi za sve ekipe pa tako i za ferrari (da ne skrenem s teme), da će od iduće sezone KERS biti obvezan, pa će ekipe koje ga do tada usavrše (McM, Ferrari, Renault te eventualno BMW) biti u prednosti u tom pogledu dok će ostale momčadi, ako sustav ne razviju do tada, imati problema s porođaljnim mukama, onakve kakve sada pokušavaju riješiti momčadi s KERS-om, a znamo da svaki problem ima rješenje!
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Ajde da se isplati taj rad pa da se novi bolid pokaže na stazi za vikend.To je zadnja nada.
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
pa ljudi moji jel vi znate šta pričate?massa je dosad bio u prednosti, jer je 10-ak kg lakši od kimija, a imaju potpuno identične bolide...kimi je dobio lakši bolid jer je teži od masse...sada su im bolidi jednake težine i sad ćemo vidjet ko je bolji i raspoloženiji ove sezone...a ako je kimi pobijeđivao massu (makar ne treba pravit nikakav momčadski obračun iz toga-to mi se sviđa kod obojice nisu svadljivi nit će prigovarat kak je onaj drugi dobio ovo, kak je on mogo sam 1 u boks, a ja 2-put i tak)s težim bolidom od svojeg, a time i teže upravljivog, onda ćete nakon utrke moći reći s pravom da je kimi razvalio massu ako se to dogodi...ne smije bit nikakvih repova oko toga, jer su u ferrariju samo izjednačili težine bolida oba vozača, a jedini koji se imaju pravo buniti jesu navijači kimija za dva tjedna u monaku kada će i massa dobit istu šasiju, i opet imat prednost pred kimijem...zato ne govorite o felipeu ko o najvećem jadniku kojeg se uvijek zapostavlja...zna se čovjek izborit za sebe, jer nisu mogli dat kimiju takvu šasiju bez da su njega pitali, on se nije usprotivio, pa zašto bi onda vi??????Felipe Massa je napisao/la:da upravo to.kako je Massa los a ustvari ce Kimi imati laksi bolidedo je napisao/la:I onda ce nakon utrke u Barceloni reci ljudi kimi opet razvalio felipea!!!

Zadnja izmjena: luka_kimi, dana/u 08 svi 2009, 17:19, ukupno mijenjano 1 put.

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- Ferrari-F60