Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: FERRARI

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la nikolaa »

King iCool je napisao/la:Mosley:F1 može i bez Ferrarija!
U slucaju da se Ferrari povuce iz sporta,to bi sigurno izazvalo lanac povlacenja za njima.Prvenstveno BMW i McLaren.To je sigurno.A mozda bi islo i dotle gdje bi napravili vlastito takmicenje ove tri momcadi i tako bi FIA sama se bi skocila za vrat i ostala bez F1 jer bi tada svi timovi tamo otisli...
FORZA FERRARI!!!
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

@ nikolaa
Evo, na ovom LINKU može se pročitati mišljenje jednog čovjeka, bivšeg promotora Kanadskog Grand Prix-a, koji se odaziva na ime Normand Legault. On misli da FOTA ne treba FIA-u i FOM.
slika
STEFAN BELLOF
Navijam za: Schumachera i MercedesGP

Post Postao/la STEFAN BELLOF »

130R je napisao/la:
Arai je napisao/la:Nije Mosley tolko glup čovjek da dopusti odlazak Ferrarija iz F1, valjada misli da je to još jedan blef.
Mosleyu ne znači puno ako je Ferrari u F1, ali znači Ecclestoneu jer on dobiva novac od gledanosti, a on će sigurno nagovoriti Mosleya da nešto poduzme ako se Ferrarijeve namjere pokažu ozbiljne.
Slažem se s tobom. Kao što rekoh, još jučer, netko će zaraditi goleme novce iz ove drame i počet će se tražiti nova kako bi opet zaradili, kad im se prohtje, i tako u krug... You spin me round ruond...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Arai je napisao/la:@ nikolaa
Evo, na ovom LINKU može se pročitati mišljenje jednog čovjeka, bivšeg promotora Kanadskog Grand Prix-a, koji se odaziva na ime Normand Legault. On misli da FOTA ne treba FIA-u i FOM.
Čovjek mudro zbori.
Iskreno, ja se nadam da će se najbolje momčadi složiti i osnovati svoje takmičenje. Bernie bi tada vjerovatno propao ko žeton, a Max Mosley bi ovaj put dobio po guzi, ali ne od tete obučene u naci uniformu.
Najveći problem bi mogla biti TV prava ako su prodata nekim kompanijama unaprijed. Ali s druge strane te kompanije vjerovatno bi i plaćale manje ukoliko u takmičenju ne bi bilo najboljih. Prvih sezona, dok im ne istekne ugovor s FOM-om, nek momčadi traže od TV prava manje novca, a kasnije nek traže iznose koji se i sad plaćaju.
Ne daju novac momčadima, a hoće da ostanu. Jedini logičan potez je da nasilu smanje troškove. Međutim to donosi jedan problem, a to je da ovo prestaje biti elitni motosport. Formula 1 nikad nije bila sport u koji je mogao ući kome se ćefne, nego onaj ko je imao novce i prave ljude. Zato je valjda i elitni sport. Ovako će se olakšati ostanak postojećih momčadi, privući nove momčadi, oslabiti FOTA-u i pretumbati stvari da sve bude zanimljivije.
A hajmo sad vidjeti kako bi to izgledalo kad bi momčadi držale sport u svojim rukama. Ne bi bilo ograničenja budžeta, jer nema potrebe. Novca bi bilo puno više nego sada, jer bi momčadi dijelile dobit od sporta. Onaj ko hoće da uđe u sport morao bi biti bogat, ali bi imao itekako koristi od ulaganja. Sport bi ostao elitni. FIA se ne bi mješala kako joj ćeif u sport. Pravila bi se mijenjala onako kako momčadima odgovara.
Jedina razlika između dva scenarija je ta da u prvom slučaju ugled sporta ide silaznom putanjom, a u drugom slučaju bankovni saldo Bernie Ecclestone-a ide silaznom putanjom. Mi koji volimo sport znamo šta nam je važnije, a Berniju je očito njegov džep važniji od čitavog sporta.

p.s. A šta će mu više para, ko da će 1000 godina živjet :?
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
STEFAN BELLOF

para nikad dosta
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

E da je neko od starih diktatora živ lijepo bi on ovog intelektualca Mosley-a naucio pameti, jer covijek je tolko bahat i bezobrazan da naprosto nemožeš vjerovat što sve crna zemlja na sebi nosi ili što sve majka može rodit.
slika
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

@ One and only

Slavica je vjerojatno opelješila Bernija, pa sad čovjek hoće malo podebljat svoj, ionako debeo novčanik! ;) :lol:
slika
STEFAN BELLOF

Ne vjerojatno neg je. Bernie je imao 1466 milijuna funti, a od toga je izgubio 934 mil funti. Slavica je od rastave dobila (od onih 934 mil) 734 milijuna. Tako to rade Hrvati :) Nema recesije dok Slavica ima para. Siroti Bernie sada mora žicariti :)
P.S.-podatak o Bernievom gubitku su u prijenosu za vrijeme VN Bahreina spomenuli Blažićko i Novak
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Marc Gene je danas testirao Ferrarijev F60B u Vairanu. Finski Turun Sanomat piše da je Gene izjavio da je ovaj model Ferrarija najinovantniji Ferrarijev bolid u zadnjih 10 godina!!! Bolid je puno lakši i ima senzacionalnu(?!) podnicu.
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

gringo73 je napisao/la:Marc Gene je danas testirao Ferrarijev F60B u Vairanu. Finski Turun Sanomat piše da je Gene izjavio da je ovaj model Ferrarija najinovantniji Ferrarijev bolid u zadnjih 10 godina!!! Bolid je puno lakši i ima senzacionalnu(?!) podnicu.
Mislim da je ferrari bas za inat pronašao sve moguće rupe u pravilniku interpretirajuci sada "pravila" po svome, nakon DD difuzora mislim da su si dali slobodi xD
sad kad se gadno zaratilo pa nek fia misli kad piše pravila.. Baš bi volio da bolid podigne prašinu oko legalnosti

No mislim da su u ferrariju napravili strasan posao, jedva cekam da vidim na što bolid izgleda
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

gringo73 je napisao/la:Marc Gene je danas testirao Ferrarijev F60B u Vairanu. Finski Turun Sanomat piše da je Gene izjavio da je ovaj model Ferrarija najinovantniji Ferrarijev bolid u zadnjih 10 godina!!! Bolid je puno lakši i ima senzacionalnu(?!) podnicu.

Mislim da je F60B lakši za 15 kg, barem po ovom IZVORU. Negdje sam pokupio da je 70% bolida potpuno novo!
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Arai je napisao/la:

Mislim da je F60B lakši za 15 kg, barem po ovom IZVORU. Negdje sam pokupio da je 70% bolida potpuno novo!
Tocno tako.Laksi je za 15 kg,a usteda na kilazi se izvela cak i preko promijene primjenjenih materijala u izradi pojaseva za vozace u kokpitu.Znaci islo se skroz u sitnice i trazili su se hiljaditi dijelovi sekunde,tj. trazili su maksimalan nivo performansi iz novog F60.Isto je tocno da je 70 % bolida potpuno novo.Aeropaket,difuzor,podnica,ovjes(straznji) i mnogo toga jos..Ja sam vec govorio da ce Ferrari napraviti nesto jako inovativno kako bi se sustigla i mozda prestigla konkurencija,jer se nisu uvodili nikakvi novi dijelovi poslije VN Australije i bilo je za ocekivati da se nesto ozbiljno kuha u Maranellu.Nadam se,ako je toliko inovativan,da ce se jako pribliziti vrhu.
FORZA FERRARI!!!
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Sad se sjetih, OVDJE sam to pokupil. Mislim da bi Ferarri mogao
napraviti jako, jako dobar rezultat sljedeći tjedan u Španjolskoj! ;)
slika
Ferraristica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Ferraristica »

Arai je napisao/la: Mislim da bi Ferarri mogao
napraviti jako, jako dobar rezultat sljedeći tjedan u Španjolskoj! ;)

Već se neko vrijeme nadam tome :)
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Dero je napisao/la:
Mislim da je ferrari bas za inat pronašao sve moguće rupe u pravilniku interpretirajuci sada "pravila" po svome, nakon DD difuzora mislim da su si dali slobodi xD
sad kad se gadno zaratilo pa nek fia misli kad piše pravila.. Baš bi volio da bolid podigne prašinu oko legalnosti

No mislim da su u ferrariju napravili strasan posao, jedva cekam da vidim na što bolid izgleda
Heh, samo da ne dođe do novog parničenja, a moglo bi :?
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Marc Gene je takodje izjavio za spanski As, jos pre dana, da su ovo najveca poboljsanja na jednom bolidu Ferrarija dok je on njihov test vozac, znaci od 2004. Mene dosta ohrabruje i da bolid dobija novu oznaku F60B.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Ferrari F60B
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

uh sta bi dao da Ferrari sad pobjedjuje sve redom bas u inat onima koji govore da nemaju pojma
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Sve je to super, sto su se bacili na usavrsavanje, no ni konkurencija ne spava ;)
slika
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

Super drago mi je što pokušavamo napraviti nešto od ovog bolida...
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

ovu sličicu sam našao na jednom forumu. Lik je bio na testiranju i valjda slikao mobitelom. Navodno je testirano mnogo konfiguracija, a na ovoj se vidi ogromno stražnje krilo ala Red Bull.
slika
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

jaki je napisao/la:ovu sličicu sam našao na jednom forumu. Lik je bio na testiranju i valjda slikao mobitelom. Navodno je testirano mnogo konfiguracija, a na ovoj se vidi ogromno stražnje krilo ala Red Bull.
[ http://i169.photobucket.com/albums/u223 ... tled-2.jpg ]
Da spušteno je više nego što je bilo prije. Jako podsjeća na ono Red Bullovo!

slika
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

jaki je napisao/la:ovu sličicu sam našao na jednom forumu. Lik je bio na testiranju i valjda slikao mobitelom. Navodno je testirano mnogo konfiguracija, a na ovoj se vidi ogromno stražnje krilo ala Red Bull.
[ http://i169.photobucket.com/albums/u223 ... tled-2.jpg ]
da...krilo je a la Red Bull.Znaci skroz spusteno.
Vidi se na prednjim kotacima nesto,sto ja ne mogu skontati sta je jer je slika mutna.Sljastece je.Ili su novi zasloni na kotacima ili je nesto novo.Takodjer se vidi nesto na pokrovu motora sto strsi...
Mislim da ce se dici velika prasina oko ovog bolida u Petak.
Dosta su toga mijenjali i izgleda da su se stvarno bacili na posao...
FORZA FERRARI!!!
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Jel vama izgleda da je na ovoj donjoj (manjoj) sličici prednji lijevi kotač pod povelikim nagibom?
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

One and only je napisao/la:Jel vama izgleda da je na ovoj donjoj (manjoj) sličici prednji lijevi kotač pod povelikim nagibom?
i meni izgleda da je nagib pomalo prevelik...ali mozda se cini jer je slika loseg kvaliteta,a bolid je dosta udaljen...
FORZA FERRARI!!!
Odgovori