Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FERRARI
Re: Formula 1 team - Ferrari
Ferrari puca po FIA-i,a FIA sigurno nece ostati ni najmanje duzna pa ce tokom sezone na razne nacine udarati po Ferrari-ju..FIA izgleda,ne moze da se ne zamjeri jednom od vodecih timova u F1..
http://www.autosport.com/news/report.php/id/74969
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... je-vijesti
FORZA FERRARI!!!
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Izgleda da je sad Ferrari na redu...
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
unistise ovaj sport i FIA i mosley, sa ovim novim pravilima, cuj ograniceni budzet, e da mi je uzivo srest onog mosleya sto bi ga stocem odvalio 

- jaki
- Rezervni vozač
Nadam se da je Ferrari napokon napravio dobar posao s bolidom.
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 4433.shtml
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 4433.shtml
Zadnja izmjena: jaki, dana/u 03 svi 2009, 01:44, ukupno mijenjano 1 put.
- ivan599
- Početnik
- Navijam za: Michaela Schumachera
To je kad sport kroje multi miljarderi oni su se para nabrali i sad izmišljuj gluposti tako da bi bilo zanimljivo,a krše prvo pravilo koje je bilo zasnovano kad se krojilo natijecanje formule 1 a to je najmodernija tehnoligija u automobilima i bez previše pravila.
Ali kad hrp delika sjedne za isti stol ona dobijemo ovo što sad imamo automobili izgledajo ko vešmašine a brzina im je jednaka onima koje možemo kupiti u autosalonima takvu f1 nikad osnivatori nisu zamišljli i sad se okrecu u grobu.
Sve u svemu na korak smo da Ferrari napusti F1 i osnuje svoje natjecanje.
Ali kad hrp delika sjedne za isti stol ona dobijemo ovo što sad imamo automobili izgledajo ko vešmašine a brzina im je jednaka onima koje možemo kupiti u autosalonima takvu f1 nikad osnivatori nisu zamišljli i sad se okrecu u grobu.
Sve u svemu na korak smo da Ferrari napusti F1 i osnuje svoje natjecanje.

- Schumy.d
- Legenda
Mislim da ovo nije u redu za jake timove. Sav dosadašnji rad im sa ovim ograničenim budžetom pada u vodu. Ovi čelni ljudi hoće izjednačiti slabije momčadi sa ovim jakima i time ukinuti njihovu dominaciju... Jednostavno, ne hebu ih ni 5%.

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Mislim da tako i treba. Jer ovo sto radi Max i njegov mladi kolega Bernie nema veze s vezom. Govore o nekakvoj stednji, a silne promjene pravila, tjeraju ekipe da trose vise novaca, na unaprijedjenja, itd.nikolaa je napisao/la:Ferrari puca po FIA-i,a FIA sigurno nece ostati ni najmanje duzna pa ce tokom sezone na razne nacine udarati po Ferrari-ju..FIA izgleda,ne moze da se ne zamjeri jednom od vodecih timova u F1..

Neka je Ferrari krenuo u "rat". Nek FiA nesto pokusa, Ferrari moze odustati i osnovati svoje natjecanje, pa bi tek onda netko vidio u kakva se go**a uvalio.

- LEWIS HAMILTON McM
- Početnik
- Navijam za: Lewis Hamilton McLaren
neka neka,dosta je mclaren bio na piku FIA-e sad je došo ferrarijev red hahahanikolaa je napisao/la:Ferrari puca po FIA-i,a FIA sigurno nece ostati ni najmanje duzna pa ce tokom sezone na razne nacine udarati po Ferrari-ju..FIA izgleda,ne moze da se ne zamjeri jednom od vodecih timova u F1..
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:neka neka,dosta je mclaren bio na piku FIA-e sad je došo ferrarijev red hahahanikolaa je napisao/la:Ferrari puca po FIA-i,a FIA sigurno nece ostati ni najmanje duzna pa ce tokom sezone na razne nacine udarati po Ferrari-ju..FIA izgleda,ne moze da se ne zamjeri jednom od vodecih timova u F1..

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
-
Pa naravno a onda ljudi kazu da FIA nije za******** McLaren zbog Dennisa...
- STEFAN BELLOF
- Navijam za: Schumachera i MercedesGP
Evo i mene, novog člana punopravne zajednice!!! 
Danas sam pročitao članak gdje Bernie kaže kako Formuli 1 fali Beckham. Upravo je Max taj Beckham koji svako malo nešt izmisli. Mislim da je prerano govoriti o budžetima i novim pravilima za 2010. Tek je četvrta utrka za nama, sve će se to srediti tam prije početka iduče sezone. Mislim kako je ovo pokušaj da se uvede još drame u ovu sezonu. Time žele privući medije koji će to prodati, zaintrigirati će se javnost koja voli dramu, nešto novo (divlje)...i to je to. Dobro će zaraditi pa će opet izmisliti nekaj sasvim lijevoga. Čudi me kako je sve to izašlo prije prve euro trke. Zakaj ta pravila i sve to nije objavio na azijskoj turneji? Zato kaj u europi vlada neviđen interes za ovu sezonu. Sve u svemu, nekaj je trulo u državi Danskoj. To je samo moje mišljenje. Ne trebate se složit.

Danas sam pročitao članak gdje Bernie kaže kako Formuli 1 fali Beckham. Upravo je Max taj Beckham koji svako malo nešt izmisli. Mislim da je prerano govoriti o budžetima i novim pravilima za 2010. Tek je četvrta utrka za nama, sve će se to srediti tam prije početka iduče sezone. Mislim kako je ovo pokušaj da se uvede još drame u ovu sezonu. Time žele privući medije koji će to prodati, zaintrigirati će se javnost koja voli dramu, nešto novo (divlje)...i to je to. Dobro će zaraditi pa će opet izmisliti nekaj sasvim lijevoga. Čudi me kako je sve to izašlo prije prve euro trke. Zakaj ta pravila i sve to nije objavio na azijskoj turneji? Zato kaj u europi vlada neviđen interes za ovu sezonu. Sve u svemu, nekaj je trulo u državi Danskoj. To je samo moje mišljenje. Ne trebate se složit.
- LEWIS HAMILTON McM
- Početnik
za mene je i ovo prestroga kazna,umjesto da vrate poredak australije kakav je bio po završetku utrke i kazne mclarena sa max miljun eura cjelu zbrku su napravili,a kolko se ja sječam ni schumacher nije bio kažnjen za ono kad je stao u monacu tako da ni ovo nije trablo kaznitFelipe Massa je napisao/la:ne znam ja ko je prosao bez kazne za laganje.Ja ono ne smatram kaznom.A vi nastavite podjebavati jedino to vam je i ostalo
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
kako nije bio kaznjen...???U Monte Carlu '06 su ga vratili sa polepositiona na 22 mjesto,na stazi na kojoj je pretjecanje skoro pa nemoguce...LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:za mene je i ovo prestroga kazna,umjesto da vrate poredak australije kakav je bio po završetku utrke i kazne mclarena sa max miljun eura cjelu zbrku su napravili,a kolko se ja sječam ni schumacher nije bio kažnjen za ono kad je stao u monacu tako da ni ovo nije trablo kaznitFelipe Massa je napisao/la:ne znam ja ko je prosao bez kazne za laganje.Ja ono ne smatram kaznom.A vi nastavite podjebavati jedino to vam je i ostalo
FORZA FERRARI!!!
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
LEWIS HAMILTON McM je napisao/la: ,a kolko se ja sječam ni schumacher nije bio kažnjen za ono kad je stao u monacu tako da ni ovo nije trablo kaznit

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Dobro je to,nek se FIA sad malo ispuca na ferrariju tj. massi i raikkonenu...
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Ferrari i Mosley pred svađom
Odnosi između Ferrarija s Maxom Mosleyem i Bernijem Ecclestoneom već su duže vrijeme zategnuti, a FIA-ina jučerašnja objava novih pravila za sezonu 2010. trenutno je izazvala iskrenje i britanski The Times nekako se dokopao pisama koje je uvijek elegantni Ferrarijev predsjednik markiz Luca Cordero di Montezemolo osobno potpisao i uputio Mosleyu te ga u njima optužio da uništava sport.
Mosley je najprije nasumično odabrao brojku od 30 milijuna funti kao dostatan proračun za natjecanje u Formuli 1, a nakon konzultacije s F1 momčadima odlučio je da je 40 milijuna funti ipak primjereniji proračun. Konzultacija zapravo nikad nije ni bilo jer su momčadi zajednički odbacile njegov prijedlog i zatražile još vremena, što je Mosley ignorirao. Diktat mu je jučer potvrdio i FIA-in Svjetski motorsportski savjet čija je volja samo na papiru neovisna o njegovoj.
Momčadi koje dobrovoljno pristanu ograničiti svoj proračun imat će više tehničkih sloboda u odnosu na momčadi koje će operirati s neograničenim proračunom te će Formula 1 tako imati dva tehnička pravilnika, što su već oštro kritizirali iz Williamsa i McLarena, a, doznalo se, i iz Ferrarija.
Osim što ga je optužio da uništava sport, di Montezemolo je Mosleyu spočitao i da je pravila uveo bez prethodne i pravovremene najave. Upozorio ga je i da će prvenstvo s dvostrukim tehničkim pravilnikom zbuniti publiku.
"Postoje dvojbe o tome je li potrebno kreirati dvije kategorije momčadi što će neminovno dovesti do situacije u kojoj jedna kategorija ima prednost u odnosu na drugu te će prvenstvo tako od svojih temelja biti nepošteno, a, možda, čak i pristrano," piše di Montezemolo u svom pismu Mosleyu. "Nešto takvo bi na svakoj utrci unijelo konfuziju u razmišljanja publike, što bi ozbiljno umanjilo vrijednost Formule 1."
Zabrinutost Ferrarijevog predsjednika očito ne dira Mosleya. U pisanom odgovoru, Mosley je objasnio da je ovakva reakcija njegova dužnost s obzirom na teške ekonomske prilike.
"Ne možemo samo sjediti i čekati, nadajući se da se ništa neće dogoditi," piše Mosley. "Već smo izgubili jednog proizvođača. Unatoč mojim opetovanim naporima, niti jedan proizvođač još nam se nije obvezao da će ostati u Formuli 1. Mi već znamo da su trenutne razine troškova neodržive za nezavisne momčadi. Ukoliko želimo reducirati rizik od kolapsa svjetskog prvenstva Formule 1, moramo dozvoliti ulazak novih momčadi. Te moramo drastično reducirati troškove."
Talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport je prije nekoliko dana objavio tekst "Ferrari, neprijetelj ti je pred vratima" u kojem je objašnjena priroda narušenih odnosa između Ferrarija s jedne te Mosleya i Ecclestonea s druge strane. Kako stoji u njihovom tekstu, Luca di Montezemolo je i u Bahrienu pokušao nagovoriti Ecclestonea da se odustane od, kako piše, "ideja ludog Mosleya" koji bi Formulu 1 mogli pretvoriti u GP2 natjecanje, no čini se bez uspjeha.
hmmmm, sprema se oluja...
Odnosi između Ferrarija s Maxom Mosleyem i Bernijem Ecclestoneom već su duže vrijeme zategnuti, a FIA-ina jučerašnja objava novih pravila za sezonu 2010. trenutno je izazvala iskrenje i britanski The Times nekako se dokopao pisama koje je uvijek elegantni Ferrarijev predsjednik markiz Luca Cordero di Montezemolo osobno potpisao i uputio Mosleyu te ga u njima optužio da uništava sport.
Mosley je najprije nasumično odabrao brojku od 30 milijuna funti kao dostatan proračun za natjecanje u Formuli 1, a nakon konzultacije s F1 momčadima odlučio je da je 40 milijuna funti ipak primjereniji proračun. Konzultacija zapravo nikad nije ni bilo jer su momčadi zajednički odbacile njegov prijedlog i zatražile još vremena, što je Mosley ignorirao. Diktat mu je jučer potvrdio i FIA-in Svjetski motorsportski savjet čija je volja samo na papiru neovisna o njegovoj.
Momčadi koje dobrovoljno pristanu ograničiti svoj proračun imat će više tehničkih sloboda u odnosu na momčadi koje će operirati s neograničenim proračunom te će Formula 1 tako imati dva tehnička pravilnika, što su već oštro kritizirali iz Williamsa i McLarena, a, doznalo se, i iz Ferrarija.
Osim što ga je optužio da uništava sport, di Montezemolo je Mosleyu spočitao i da je pravila uveo bez prethodne i pravovremene najave. Upozorio ga je i da će prvenstvo s dvostrukim tehničkim pravilnikom zbuniti publiku.
"Postoje dvojbe o tome je li potrebno kreirati dvije kategorije momčadi što će neminovno dovesti do situacije u kojoj jedna kategorija ima prednost u odnosu na drugu te će prvenstvo tako od svojih temelja biti nepošteno, a, možda, čak i pristrano," piše di Montezemolo u svom pismu Mosleyu. "Nešto takvo bi na svakoj utrci unijelo konfuziju u razmišljanja publike, što bi ozbiljno umanjilo vrijednost Formule 1."
Zabrinutost Ferrarijevog predsjednika očito ne dira Mosleya. U pisanom odgovoru, Mosley je objasnio da je ovakva reakcija njegova dužnost s obzirom na teške ekonomske prilike.
"Ne možemo samo sjediti i čekati, nadajući se da se ništa neće dogoditi," piše Mosley. "Već smo izgubili jednog proizvođača. Unatoč mojim opetovanim naporima, niti jedan proizvođač još nam se nije obvezao da će ostati u Formuli 1. Mi već znamo da su trenutne razine troškova neodržive za nezavisne momčadi. Ukoliko želimo reducirati rizik od kolapsa svjetskog prvenstva Formule 1, moramo dozvoliti ulazak novih momčadi. Te moramo drastično reducirati troškove."
Talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport je prije nekoliko dana objavio tekst "Ferrari, neprijetelj ti je pred vratima" u kojem je objašnjena priroda narušenih odnosa između Ferrarija s jedne te Mosleya i Ecclestonea s druge strane. Kako stoji u njihovom tekstu, Luca di Montezemolo je i u Bahrienu pokušao nagovoriti Ecclestonea da se odustane od, kako piše, "ideja ludog Mosleya" koji bi Formulu 1 mogli pretvoriti u GP2 natjecanje, no čini se bez uspjeha.
hmmmm, sprema se oluja...

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- Schumy.d
- Legenda
A šta drugo rade nego to sa svim ovim promjenama od sezone u sezonu???King iCool je napisao/la:Dobro je to,nek se FIA sad malo ispuca na ferrariju tj. massi i raikkonenu...

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
- Kontakt:

Kod: Označi sve
http://rapidshare.com/files/227838872/Ferrari_F1_Team_Hi-Res_Pictures_Bahrain2009_upload_by_FICHO.rar

Kod: Označi sve
F1-HR.FICHO

>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
- STEFAN BELLOF
- Navijam za: Schumachera i MercedesGP
je$#&? slike buraz
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
- LEWIS HAMILTON McM
- Početnik
ovaj mozli definitvino nije normalan,kolko god nevolim crvene najblaže rečeno,da ferrari istupi iz natjecanja je ko da se iz hnl-a izbaci dinamo ili da iz španjolskog prvenstva izbace barcelonu,to nebi bilo to,zato max mozli imam samo jednu poruku za tebe f*ck offKing iCool je napisao/la:Mosley:F1 može i bez Ferrarija!
- Schumy.d
- Legenda
Ako Ferrari ode, mislim da bi još neke velike momčadi napravile isti potez! 

- hrvatskabloodymary
- Početnik
- Navijam za: Brawn GP
- Kontakt:
Da to bi bia pravi domino efektSchumy.d je napisao/la:Ako Ferrari ode, mislim da bi još neke velike momčadi napravile isti potez!

- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Nije Mosley tolko glup čovjek da dopusti odlazak Ferrarija iz F1, valjada misli da je to još jedan blef.hrvatskabloodymary je napisao/la:Da to bi bia pravi domino efektSchumy.d je napisao/la:Ako Ferrari ode, mislim da bi još neke velike momčadi napravile isti potez!
Ovaj članak je vjerojatno kasan trač da će Ferrari napusti F1, jer su već prije neki drugi mediji pisali iste stvari.
Uglavnom, OVDJE možete pročitati da će Ferrari ostat u F1!
Zadnja izmjena: Arai, dana/u 02 svi 2009, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.

- 130R
- Svjetski prvak
- Navijam za: sve i nikog
Mosleyu ne znači puno ako je Ferrari u F1, ali znači Ecclestoneu jer on dobiva novac od gledanosti, a on će sigurno nagovoriti Mosleya da nešto poduzme ako se Ferrarijeve namjere pokažu ozbiljne.Arai je napisao/la:Nije Mosley tolko glup čovjek da dopusti odlazak Ferrarija iz F1, valjada misli da je to još jedan blef.

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio