Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FERRARI
Re: Formula 1 team - Ferrari
Utrka je imala katastrofalan ishod za Ferrari.Sve je bilo odlicno dok nije Massi stao bolid.Onda se sve rasplinulo i otislo dodjavola...
I Massa i Raikkonen su bili dobri danas.Massa se odlicno snasao po kisi i to me jako raduje.Kimiju od pocetka nije valjalo nesto u motoru tako da je cijelu utrku vozio sa rezervom i mislim da je na pravcima koristio manje okretaja nego obicno jer se to dalo cuti sa onboard-a,a i po tome koliko je po pravcu brza recimo Toyota koja je na kvalam bila na pravcima sporija do 8 km/h..
J a se nadam povratku Ferrarija u Bahreinu.Tu su testirali dosta dana i odgovara im ta staza.Mislim i imam osjecaj da bi se mogao ostvariti dobar rezultat na toj stazi.Bili su na predsezonskim testiranjima brzi od Toyota-e na toj stazi,pa valjda sada nece biti u velikom zasotatku.A poslije Bahreina dolazi Spanjolska koja bi trebala donijeti znacajniji pomak u performansama.
Stefano Domenicalli nema autoriteta i samo filozofira,a tim ide kako ide..Mislim da bi mu ilo pametnije da k'o Whitmarsh ponudi ostavku i nek' dodje neko ko hoce da radi,a ne samo da prica...
Ostaje samo nada!!!
FORZA SCUDERIA FERRARI!!!
I Massa i Raikkonen su bili dobri danas.Massa se odlicno snasao po kisi i to me jako raduje.Kimiju od pocetka nije valjalo nesto u motoru tako da je cijelu utrku vozio sa rezervom i mislim da je na pravcima koristio manje okretaja nego obicno jer se to dalo cuti sa onboard-a,a i po tome koliko je po pravcu brza recimo Toyota koja je na kvalam bila na pravcima sporija do 8 km/h..
J a se nadam povratku Ferrarija u Bahreinu.Tu su testirali dosta dana i odgovara im ta staza.Mislim i imam osjecaj da bi se mogao ostvariti dobar rezultat na toj stazi.Bili su na predsezonskim testiranjima brzi od Toyota-e na toj stazi,pa valjda sada nece biti u velikom zasotatku.A poslije Bahreina dolazi Spanjolska koja bi trebala donijeti znacajniji pomak u performansama.
Stefano Domenicalli nema autoriteta i samo filozofira,a tim ide kako ide..Mislim da bi mu ilo pametnije da k'o Whitmarsh ponudi ostavku i nek' dodje neko ko hoce da radi,a ne samo da prica...
Ostaje samo nada!!!
FORZA SCUDERIA FERRARI!!!
FORZA FERRARI!!!
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Ne znam koliko dugo ce tolerirati u Ferrariju ove lose rezultate, kao sto u Renaultu trebaju promjeniti vozaca (mislim na onog talenta Piqueta), tako i u Ferrariju trebaju naci nekog sposobnog da vodi momcad!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
mozda i dodje...Nicholas Todt se cijeli vikend,a i na utrci na gridu vrzmao u Ferrari-jevoj jakni,kacketu i hlacama...Nitrous Oxide Systems je napisao/la:treba nam novi Jean Todt

FORZA FERRARI!!!
-
- Navijam za: Renault
- Kontakt:
Ferrari bi mogao obustaviti razvoj F60-ke!
http://f1racing.com.hr/index.php?option ... je-vijesti" onclick="window.open(this.href);return false;
http://f1racing.com.hr/index.php?option ... je-vijesti" onclick="window.open(this.href);return false;
- sp33d
- Početnik
več mi je muka od domenicalija i njegovih izjava. cijelo vrijeme nešta ima za komentirat, a rezultati neče doč od pričanja.
vjerujem da još ima nade da se tim popravi.

vjerujem da još ima nade da se tim popravi.

Zadnja izmjena: sp33d, dana/u 19 tra 2009, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- nikolaa
- Profesionalni vozač
po meni logican izbor u slucaju da na VN Spanjolske ne budu dobri rezultati...Bolje je da se svi napori uloze za 2010 i osvajanje naslova 2010 nego tapkanje i trazenje prolema kroz cijelu sezonu na ovom bolidu i onda opet ne stizu da razviju za sljedecu sezonu.Ovako ako ne bude dobro islo,preusmjeriti se potpuno na 2010 i napraviti bolid koji mora biti odlican ako se tako rano krene...cro_blue je napisao/la:Ferrari bi mogao obustaviti razvoj F60-ke!
FORZA FERRARI!!!
- Schumy.d
- Legenda
To mi puno znači...Scuderia je napisao/la:Domenicali: Massa je mogao završiti na postolju
KLIK

Zašto nije završio?? Bolje neka se Domenicali potrudi da uistinu tamo i završi.
- Chaotic
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
Svaka čast Kimiju i Massi, ali nažalost imam osjećaj da oni nisu tip vozača koji može pomoći Ferrariju da se izvuče iz ovakve krize.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Šteta je što u Evropi vrijede takva pravila u poslu da kada krene loše, svi nastradaju osim menadžmenta. Oni tek na kraju dođu na red. U Americi je uvijek drugim redoslijedom. Vazda menadžment prvi nastrada kad kola krenu nizbrdo. Domenicallija pod hitno treba maknuti. Jedina konstanta neuspjeha u posljednje vrijeme je upravo on.Krscho je napisao/la:Mislim da se sve frustracije odnose prema budali od Stefana Domichelija koji je vise politicar nego voda tima, barem kako je Mladen rkeo nakon onog intervjua sta bio na Studio F1 poslije trke, sta s emene tice ja sam protiv sadasnje uprave iliti Domenchelija jer potezi koje je donio i ljudi s kojim se okruzio su pre slampavi kao i on sam da ucine nesto da se sada uzdignu iz ove situaicje

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- ivan599
- Početnik
- Navijam za: Michaela Schumachera
Ajd ne blatite sad svi Ferrari do prije koji mj kad su se borili za naslov svi su bili za Ferrari ( od navijaca Ferraria ) a sad tu pricamo protiv njih i blatimo ih i stavljamo na stup srama.
Što je tu je treba im sad potpora više nego ikad da se izvuku iz ovih problema.
Što je tu je treba im sad potpora više nego ikad da se izvuku iz ovih problema.

- Icy
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Crvenog Baruna
Loša, jako loša utrka za Ferrari. Čini mi se da je bolid bio mrvicu brži bez KERSa, ali to je zanemarivo i po meni bi se trebao vratit već za tjedan dana. Massa je bio vidno iznerviran odustajanjem, a kako i nebi kad je vozio odličnu utrku i bio čak na 3. mjestu.
E sad, šta će dalje bit, to nitko nezna. Koliko god me lik nervira i ide na živce, Domenicalli bi trebao ostat tu gdje je. Sad to ne izgleda kao neka opcija, ali vjerujem da je to najbolje na duge pruge, a i uvijek se najbolje uči iz vlastith pogrešaka. Besides, tko bi drugi mogao doć na to mjesto? Očito je da će ova godina biti teška, ali rađe da žrtvuju jednu sezonu bez bodova, nego da sljedećih 10 budu na dnu.
Evo i izjava nakon trke.

Evo i izjava nakon trke.
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre

- Dero
- Profesionalni vozač
"Moramo biti cool. Nije lako, znam, ali moramo biti cool jer je puno stvari koje se mogu promijeniti u trenutku. Prvi prioritet nam je da osvojimo nešto bodova". Ma koji je to serator, bit cu ja cool kad on ode
-
- Početnik
- Navijam za: Alonso
Moguće da Ferrari od Španjolske obustavi razvoj F60 i okrene se novoj sezoni...
- McLarem
- Test vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
To nije moguce vec ce biti 100%, kao sto ce uraditi i McLaren ako nebude osvajo bodovePavka je napisao/la:Moguće da Ferrari od Španjolske obustavi razvoj F60 i okrene se novoj sezoni...
- Piquet20
- Svjetski prvak
Neznam cemu toliko "prepucavanja" medu Ferrarijevim navijacima. 
Po mom misljenju Ferrari nije uopce toliko los, ali je nevjerojatna nepouzdanost njihovog bolida (bez obzira na neke velike takticke pogreske, nepouzdanost je ono sto dugorocno gledano najvise zabrinjava). U Schumacherovo vrijeme su u par sezona zajedno imali toliko kvarova koliko su sada imali u ove prve tri utrke. Trebaju to srediti i to pod hitno, i ako uspiju u tome lako moguce da se vrate borbi za pobjede.
Recimo Massa je danas bio fenomenalan, probio se do treceg mjesta i vrtio slicne krugove kao Red Bullov dvojac iako je bio puuuuuno tezi, ali sto ga je zaustavilo u necemu vise? - jos jedan u kolekciji kvarova......
Sto se tice Domenicalija, mislim da ste prebrzi na okidacu. Meni se osobno on ne svida, ali treba priznati da je u dvije godine koliko je sef momcadi osvojio 3 od moguce 4 titule sto nije mala stvar.
I samo jedan podsjetnik: na kraju 1999. su Ferrarijevi navijaci protestirali u Maranellu i glasno trazili odlazak Todta (i u malo manjoj mjeri Schumachera)...sto bi se dogodili da su ova dvojica tada zbilja i otisli?

Po mom misljenju Ferrari nije uopce toliko los, ali je nevjerojatna nepouzdanost njihovog bolida (bez obzira na neke velike takticke pogreske, nepouzdanost je ono sto dugorocno gledano najvise zabrinjava). U Schumacherovo vrijeme su u par sezona zajedno imali toliko kvarova koliko su sada imali u ove prve tri utrke. Trebaju to srediti i to pod hitno, i ako uspiju u tome lako moguce da se vrate borbi za pobjede.
Recimo Massa je danas bio fenomenalan, probio se do treceg mjesta i vrtio slicne krugove kao Red Bullov dvojac iako je bio puuuuuno tezi, ali sto ga je zaustavilo u necemu vise? - jos jedan u kolekciji kvarova......
Sto se tice Domenicalija, mislim da ste prebrzi na okidacu. Meni se osobno on ne svida, ali treba priznati da je u dvije godine koliko je sef momcadi osvojio 3 od moguce 4 titule sto nije mala stvar.
I samo jedan podsjetnik: na kraju 1999. su Ferrarijevi navijaci protestirali u Maranellu i glasno trazili odlazak Todta (i u malo manjoj mjeri Schumachera)...sto bi se dogodili da su ova dvojica tada zbilja i otisli?

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
to je napravio i bmw pa vidi gdje ih je to dovelo.....McLarem je napisao/la:To nije moguce vec ce biti 100%, kao sto ce uraditi i McLaren ako nebude osvajo bodovePavka je napisao/la:Moguće da Ferrari od Španjolske obustavi razvoj F60 i okrene se novoj sezoni...
-
- Legenda
Nakon tri utrke, iskreno, meni Ferrari po brzini uopće ne izgleda toliko loše, kako većina priča. I tu na forumu, ali i u F1. Na pole-u nešto ne briljiraju (uglavnom zbog kers-a valjda), ali na utrci su solidni. Uopće nisu tako loši. Istina, imaju glupih grešaka, u strategiji, vozačkih grešaka, kvarova... ali to je drugo. S ovom sadašnjom brzinom, uz malo sreće - umjesto nesreće koja ih prati - mislim da bi se mogli boriti i za pobjede.
Samo neka se trkaju.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Nema potrebe za prepucavanjima. Loši smo i gotovo. Mene nervira što je Domenicali zadnje 4 sedmice dao 1001 izjavu novinarima kako se radi da stvari krenu na bolje, kako će Ferrari reagovati. Ne sumnjam da hoće, ali kad? McLaren je već reagovao, isto kao i Renault. Mi još tapkamo u mraku. I kad očekuješ da stvari krenu na bolje, desi se - ništa.
Iskreno nadam se da pripremaju malo veće promjene za evropsko tlo. Ako nije tako onda ove godine možemo zaboraviti na bilo šta pozitivno.
Iskreno nadam se da pripremaju malo veće promjene za evropsko tlo. Ako nije tako onda ove godine možemo zaboraviti na bilo šta pozitivno.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- McLarem
- Test vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Nemozes porediti ovu i narednu sezonu, u ovoj sezoni se je radilo sve iznova u sljedecoj svi timovi ce imati osnovu i treba "samo" usavrsiti do kraja to sto imas, a po mom misljenju nemozse pogotovo porediti BMW sa McLarenom i Ferarijem.sunseeker je napisao/la:to je napravio i bmw pa vidi gdje ih je to dovelo.....McLarem je napisao/la:To nije moguce vec ce biti 100%, kao sto ce uraditi i McLaren ako nebude osvajo bodovePavka je napisao/la:Moguće da Ferrari od Španjolske obustavi razvoj F60 i okrene se novoj sezoni...
- Ferrari-BiH
- Veteran
Ferrari ne odustaje od ove sezoneLINK na engleskom
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Domenicalli je sef Ferrari-ja drugu godinu.Na mjesto sefa je stigao 2008 godine i od tada je osvojio jednu od moguce dvije titule(konstruktorsku).Piquet20 je napisao/la:Neznam cemu toliko "prepucavanja" medu Ferrarijevim navijacima.
2007 godine sef je bio Jean Todt i tada su osvojili i vozacku i konstruktorsku titulu.
On stvarno isuvise filozofira i previse je eksponiran u medijima.Izgleda mi da ce on za koju godinu biti poput Briatore-a.Medijska licnost.
Po meni je bolje da se usute i zapnu da unaprijede taj F60.Bolje je cutiti i nista ne obecavati nego ovako trcati pred rudu i stavljati cijeli tim pod pritisak.Ovo mu nije dobro sto radi,a nije dobro ni Scuderia-i.Jean Todt je bio susta suprotnost i zato je svima tesko prihvatiti ovo sta se sada radi.
Ja ocekujem znacajan napredak u Spanjolskoj.Ako ga ne bude,moze biti samo mahanje ovoj sezoni...
FORZA FERRARI!!!
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
od sljedeće sezone nema nadolijevanja goriva, to je prilično radikalna promjena + kers je obavezan za sve, to naravno ide na ruku ferrariju jer će imati iskustav iz ove sezone.McLarem je napisao/la:
Nemozes porediti ovu i narednu sezonu, u ovoj sezoni se je radilo sve iznova u sljedecoj svi timovi ce imati osnovu i treba "samo" usavrsiti do kraja to sto imas, a po mom misljenju nemozse pogotovo porediti BMW sa McLarenom i Ferarijem.
ferrari bi svakako trebao intenzivno misliti o 2010.g. i to na način da bolid koji dolazi bude evolucija postojećeg, zato se postojeći treba razvijati (testirati) tako da polako počinje obuhvaćati pravila za 2010.g. to neće biti potpuno otpisivanje ove sezone, a opet, bolid će imati uvjerljivo najviše testiranja pred sljedećom.
ja bi napravio tako, žrtvovao bi ovu sezonu na takav način
- Piquet20
- Svjetski prvak
Istina, moja greska.nikolaa je napisao/la:Domenicalli je sef Ferrari-ja drugu godinu.Na mjesto sefa je stigao 2008 godine i od tada je osvojio jednu od moguce dvije titule(konstruktorsku).
2007 godine sef je bio Jean Todt i tada su osvojili i vozacku i konstruktorsku titulu.

Ali vidis kako se o Todtu sada pisu hvalospjevi, a u prvih 6 sezona nije osvojio niti jednu titulu, i kao sto sam rekao '99. se trazila njegova smjena.
Ono sto zelim reci je da treba ljudima dati vremena...nista se nemoze napraviti preko noci.