Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Piquet20 »

Testirali su u Bahreinu tako da nije stvar u temperaturi. Ali stvarno neznam zasto su imali tolikih problema. Pa nije valjda da ove zime nisu pozornije testirali super soft gume. :? Mislim da ce u Maleziji imati puno manje problema bas zato sto se ne koriste super soft. Ali zbilja iznenaduje tako velika potrosnja straznjih guma.
Hm :-k ...sada mi pala na pamet jedna zanimljiva teorija: ukoliko bude kise, a svi pokazatelji idu u tom smjeru, Ferrari bi mogao biti prvi favorit za pobjedu upravo zato sto ocito najbrze zagrijava straznje gume! Ako je moja pretpostavka tocna, onda ce se ove sezone Ferrarijevi navijaci moliti za sto vise kise (poput McLarenovih prosle godine). :biggrin:
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Ferrariev problem sa uništavanjem stražnjih guma (soft komponente) je manje vezan uz balans bolida, a više uz oslobađanje extra 80ks na asvaltnoj podlozi koja nije dovoljno gruba kao što je na pravoj 24 sata dnevno, trkaćoj stazi. Već sam iznio svoje mišljenje o problematici u "tehnologija/KERS" i pokušao objasniti "pojavu" karakteristikom elektromotora da ne pulsira... pa da ne ponavljam. Negdje sam i pročitao da baš te soft gume traže što toplije vrijeme (mislim Q&A sa Massom) tako da im možda nije odgovaralo kasno popodne kada temperatura polako pada (plus više sjene zbog kojih se staza na dijelovima još više hladi)... Uglavnom, timovi još uče o karakteristikama bolida, novim taktikama npr da li bi se isplatilo startati jako lagan i riješiti se soft guma uz manje korištenje KERS-a ili pokušati ipak odvesti utrku i ići na mekane u zadnjih par krugova imajući u vidu karakteristike staze ponajviše - kolika je vjerovatnost da safety car pokvari sve kalkulacije. Na Sepangu je ipak manja vjerovatnost da će izaći SC u slučaju krša i loma no opet, mogućnost kiše mijenja i to... još uvijek se može postaviti više pitanja nego dati odgovora...
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Cekaj gume su se trosile zato sto je ova staza nije dovoljno gruba?
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Adriana Lima fan je napisao/la:Cekaj gume su se trosile zato sto je ova staza nije dovoljno gruba?
Vjerovao ili ne ali gume se više troše (nekorisnije) na galtkoj podlozi prosto zato što sama podloga ne pruža "traženi" otpor i, da bi bio dovoljno brz, gume se "siluju" a da nisi ni svjestan toga! Grublja podloga (koj pruža veći otpor) bi trebala naizgled više trošiti gume i zbog same riječi "grubo" to zvuči logično ali treba imati u vidu da najveći i najbolji (najkorisniji) grip pruža guma na gumi! Pojam "zelena staza" se odnosi na premalo položene gume na stazi - na grubljoj podlozi je deblji i postojaniji sloj zato što, u prvom trenu jako troši gume (dok je još "zelena") ali upravo zato se više polaže gume na podlogu koja ju čini manje "zelenom" kad je to važno - što se više vozi, staza je brža, a grublji asvalt je izrazito pogodan jer nije važno biti brz na treningu već na kvalama i utrci...
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

JA nebih tako rekao... KAda se nanese sloj gume svejedno je kakva je staza,a dok se nanosi sloj na glatku stazu taj proces duze traje zbog manjka trenja ali sigurno akd se polozi guma na glatku stazu da je ona bolja.
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

slika Scuderia Ferrari Marlboro Hi-Res Pictures Australia slika

slika
slika

slika

Kod: Označi sve

http://rapidshare.com/files/216331712/Ferrari_F1_Team_Hi-Res_Pictures_Australia2009_upload_by_FICHO.rar
slika

Kod: Označi sve

F1-HR.FICHO
slika
>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Cini se da se budimo polako. Znam da ovo tu za sada nista ne znaci, ( treninzi) ali, lijepo je vidjeti dva Ferrarija nakon ne znam koliko dugo na poziciji 1-2.
slika
sp33d
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la sp33d »

Scuderia je napisao/la:Cini se da se budimo polako. Znam da ovo tu za sada nista ne znaci, ( treninzi) ali, lijepo je vidjeti dva Ferrarija nakon ne znam koliko dugo na poziciji 1-2.
bome da.
još kad bi tak bilo na kraju nedjeljne utrke. hehe
slika
Scuderia
Moderator
Moderator

Da, bas gledam, zadnji puta smo bili 1-2 u Francuskoj prosle godine!!! (22.06) :shock: Vrijeme je da se to promijeni pod hitno...

No, vozaci su oprezni po pitanju prognoza...
KLIK
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Dobro je da su momčadi bez "difuzora na kat"(među njima i Ferrari) uložile žalbe jer su tako barem malo izjednačile situaciju. Kako god se riješila ta aferica nakon nje će Ferrari biti puno jači, a i zbog protesta je bliže nego što bi bio bez njega. Zašto? Zato što nitko ne zna kakva će odluka biti, pa stoga dok primjerice Ferrari(a i Mclaren, Renault...) troši 20 mil. na razvoj novog difuzara, za to vrijeme Brown, Toyota i Williams moraju razvijati ili razmišljati o eventualnom povratku na "običan" difuzor(što isto vjerovatno neće biti "plug and play" metoda) pa im je ograničena mogućnost razvijanja postojećeg bolida. Dakle možda momčadi koje prigovaraju ne polažu baš tako velike nade da će se double deck difuzori zabraniti već si samo kupuju nešto vremena. Ferrari će, a isto vjerujem za BMW i Mclaren ubrzo postaviti letvicu na malo višu razinu.
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Smirite se malo treninzi nista ne znace. JA mislim da ce Brown opet biti prvi akd se polozi gume na stazu i to. Naravno ako bude kisa nova prica...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Zadimljena atosfera u Ferrariju - link
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

gringo73 je napisao/la:Zadimljena atosfera u Ferrariju - link
Navodno da je baterija od kersa otišla...
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

na tudjem se zlu ne raduje,lako dodje do obrata situacije,

nadam se da ce to bit rijeseno sta god da je u pitanju,
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Zanimljivo je da je počelo dimiti u cockpitu. Ako se ne varam baterije su ispod rezervoara, osim ako ih Ferrari nije premjestio negdje u cockpit. To bi im itekako koristilo za balans bolida, a možda bi i objasnilo ovakav povratak, pa makar i na treninzima.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

One and only je napisao/la:
Zanimljivo je da je počelo dimiti u cockpitu. Ako se ne varam baterije su ispod rezervoara, osim ako ih Ferrari nije premjestio negdje u cockpit. To bi im itekako koristilo za balans bolida, a možda bi i objasnilo ovakav povratak, pa makar i na treninzima.
KERS je ispod rezervoara,i udubljenju sa donje strane rezervoara koje je napravljeno knap za KERS.Baterije su kod kokpita negdje.Dodju izmedju rezervoara i kokpita otprilike...
FORZA FERRARI!!!
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

zanimljivo, sad gledam na dsfu snimku treninga, i vidio sam da su na pocetku kad su gurali jedan ferrari u garažu neznam koji, mehaničari na rukama imali gumene rukavice, kakve moja mama koristi za ribanje wc-a..
čini se da imaju neki problem s kersom
Michael is faster than you!!
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Kod Ferrarija je negdje ispod vozačevih nogu kers smješten.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

King iCool je napisao/la:Kod Ferrarija je negdje ispod vozačevih nogu kers smješten.
Teško buraz. KERS prima energiju od motora. Mislim da su baterije tu premjestili negdje. Osim ako i motor nisu premjestili vozaču pod noge :D
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

One and only je napisao/la:
King iCool je napisao/la:Kod Ferrarija je negdje ispod vozačevih nogu kers smješten.
Teško buraz. KERS prima energiju od motora. Mislim da su baterije tu premjestili negdje. Osim ako i motor nisu premjestili vozaču pod noge :D
baterije su smještene ispod vozačevih nogu,generator je kod motora jer on energiju dobiva iz kočnica i pretvara ju u električnu...
Scuderia
Moderator
Moderator

Ajmo sada, da cujem one ljude koji su mi prigovarali prije tjedan dana kako ja tako mogu kritizirati Ferrari.... :arrow:

Da vas cujem sada... Sta kazete na onu odlicnu procjenu za Felipea? Ili treba uzeti to s rezervom, tek je pocelo prvenstvo... :|
Zadnja izmjena: Scuderia, dana/u 04 tra 2009, 12:19, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Meni je stvarno zao Masse, pa sta mu vlastiti tim radi to nisu istine. Da je prosao dalje u kvalama, siguran sam da bi ostvario bolje vrijeme od Kimija.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

ferrari radi amaterske pogreške........tipično za talijane prije schumachera, todta i brawna. ok, brawna i todta više nema, ali šumi je bio danas na pit wallu. dobar savjetnik, nema šta.....
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Scuderia je napisao/la:Ajmo sada, da cujem one ljude koji su mi prigovarali prije tjedan dana kako ja tako mogu kritizirati Ferrari.... :arrow:

Da vas cujem sada... Sta kazete na onu odlicnu procjenu za Felipea? Ili treba uzeti to s rezervom, tek je pocelo prvenstvo... :|
Ferrari je uradio istu gresku i na Kimiju i Felipeu.Samo sto je Felipe ipak slabijim vremenom u Q1 ispao,a Raikkonen ostao.Nijedan nije izlazio iz boksa.
FORZA FERRARI!!!
Krscho
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1HR TMNF Team

Post Postao/la Krscho »

Nogu domencheliu, Schumahera za vodu momcadi, ocito ako je i davo savjete ga ne slusaju ovi
Odgovori