Tuznih 15 godina.
Tuznih za nas koji smo ga velicali i obozavali, ali tuznih i za cijelu orgnizaciju F1 jer od tada do danas tim sportom ili "sportom" zavladao je sterilitet, odnosno od Sennine smrti F1 vise nije vidjela posteno rivalstvo na stazi.
Sva rivalstva su svedena na konstruktore, mehanicare i financijsku snagu pojedine momcadi.
Senna je bio posljednji Mohikanac tog cirkusa koji je mamio uzdahe umijecem pilotiranja i hrabrosti od prvog do zadnjeg kruga.
Iz najslabijih masina izvlacio je maksimume maksimuma i u kombinaciji sa majstorstvom parirao favoritima koji su ispod sebe u svakom trenutku imali xx KS-a vise...
Na kisi njemu samome nitko nije mogao parirati.
Senna je bio majstor nasega vremena.
Sretan sam sta sam imao prilike gledati njegove voznje i vrlo dobro znam da je F1 tada imala kult gledanja i pracenja kod svih generacija...
Danas toga sigurno nema.
Sport je omlohavio, lova ga je prozdrzla do srzi.
Schumaher je imao ubojitu kombinaciju. Neimanje ravnopravnih supranika + super nadmocan bolid u velikom dijelu njegove karijere.
Nama (Senninim fanovima) se zgadio zbog onog postupka od prije tocno 15 godina(za nekih 8 dana)...kad su svi bili pognutih glava i iscekivali doktorski konzilij i njihovo izvjesce o Senninu stanju...on je skakao kao lud i otvarao sampanjac.
Tu je u ocima normalnoga svijeta potonuo.
Kasnije je na stazi pokazivao kakva mu je trenutna narav...a to sta je on kasnije sudjelovao u humanitarnim akcijama i pomagao siromasima i bolesnima ja pripisujem njegovom managmentu.
Barem za neka moja poimanja.
A klinci neka ga slave koliko hoce.
Moze im se.
Sennu gledali nisu, pa neka im "Šumi" bude junak.
Takav kakav je.
Ayrtone neka ti je vjecna slava i hvala.
Bio si moj posljednji junak i idol.