Kolko mene pamćenje služi problem s Michellinkama je bio da su u krivinama, gdje se javljaju jake bočne sile, gume bile podložne smicanju, tako da je površina koja je inače na boku gume postajala tarna površina i samim tim gume bi u krivinama izlazile iz pravilima propisanih gabarita.schuey je napisao/la:0Dani je napisao/la:Ako si pratio kako tvrdiš tu 2003. tada znaš da je FIA zabranila te Michelinke koje su predstavljene na GP Monaka, a pred kraj sezone su bile ilegalne. Sada ili je to previd fia-e, pritisak ferrarija i bridgestonea ili stvarna varka Michelina tko će ga znati. A tehnički i logički Schuey nisi nikako mogao pogledati jednak broj utrka kao i ja ako pratiš f1 od 94. a ja od 89. Zar ne?
ne govorim za sebe nego za kolegunisam ja ni tvrdio da sam više odgledo
nego back to subject-u potpunosti se slažem sa zvjerkom jer Gerrari zadnje dvije godine ima užasnih problema sa gumam i zagrijavanjem,sve me to podjeća na početke schumachera u Ferrariju,ako su i uspjeli sklepat bolid da vozi uvijek je u gumamm bio strašan rpoblem,em ne prijanjaju,em se ne grioju,em se prebrzo griju,nikad na zelenu granu![]()
a po meni Michellin 2003.je bio za zabranu,no opet im se išlo strašno u korist jer nije odmah stato na kraj. sada,ako me sjećanje dobro služi,bio je problem što su se gume nakon zagrijavanja iznimno širile i nisu imale gabarite orginala,time su imale veću podlogu prijanjanja i time bolji grip. Recimo sljedeća godina im nije bila uspješna ali je bila prijelaznai onda kreće dominacija,gdje su bili iznimno jači od Ferrarijevog Bridgestonea,inače taj isti Bridgestone ne paše Ferrariju već nekih 4 godine,nema ono što ovi žele,nikako da se vrate na staru slavu i počnu radit gume za prvaka... još samo nekaj,koliko su gume bile loše,iz Ferrarija su javnim priopćenjem tražili odmah početak rada na novima i drastična poboljšanja ili su i oni htjeli preć na Michellin,tek tada su počeli stizat konkurenciju
Pojednostavljeno: gume bi u krivinama bile šire nego na pravcu. Ta širina koju bi imale na pravcu je ona maksimalna dozvoljena, tako da se pri mjerenju dimenzija gume dok nije na autu ne može naći ništa pogrešno. Po meni genijalno riješenje iz Michellina, ali ipak nelegalno. Guma ne smije imati veće gabarite od propisanih u bilo kojem trenutku.