Formula 1 team - Alfa Romeo F1 Team ORLEN [C42]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Adriana Lima fan »

bmw_sauber_f1 je napisao/la:Theissen: S Nickom ćemo analizirati kompletni paket i vidjeti u čemu je problem

BMW Sauberov šef Mario Theissen tvrdi da nije zabrinut formom Nicka Heidfelda i njegovim položajem u odnosu na Kubicu.

Koji ga je pobijedio na svim dosadašnjim utrkama, osim prve u Australiji. Iako ostaje otvoreno pitanje zašto Heidfeld ove godine u kvalifikacije redovito ulazi s većom količinom goriva u odnosu na Kubicu, dok su tijekom prošle sezone izmjenjivali takvu praksu.

"Naši su vozači i njihove kvalifikacijske performanse trenutno tema mnogih razgovora i rasprava." primjetio je Theissen.

"No, ja sam miran po ovom pitanju. Prema mojem viđenju stvari, Nick i Robert su jednaki."

"Unatoč sasvim različitim pristupima, ostvaruju slične rezultate."

Problemi koje Heidfeld bilježi na kvalifikacijskim sesijama su bjelodani još od utrke u Australiji. I upravo mu kvalifikacije kompromitiraju šanse na utrkama. Iako redovito vozi s više goriva od Kubice, Theissen je primjetio još jedan problem.

"Nick, sa svojim uglađenim stilom vožnje, ima problem sa zagrijavanjem guma za jedan kvalifikacijski krug, dok Robertu to polazi za rukom." objasnio je Theissen.

"No, Nick nas na utrkama usrećuje svojim spektakulatnim manevrima pretjecanja."

"Sada ćemo s Nickom analizirati kompletni paket i razjasniti te probleme koje ima u kvalifikacijama."

Fala Bogu, pa se više reagiralo na to, zasto stalno tankaju Nicka a Kubicu ne :roll: , nadam se da ce se rijesiti taj problem s Nickom.
Da rascistim jel tebi jasno da oba vozaca imaju tokom utrke istu kolicinu goriva?
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

Adriana Lima fan je napisao/la:
bmw_sauber_f1 je napisao/la:Theissen: S Nickom ćemo analizirati kompletni paket i vidjeti u čemu je problem

BMW Sauberov šef Mario Theissen tvrdi da nije zabrinut formom Nicka Heidfelda i njegovim položajem u odnosu na Kubicu.

Koji ga je pobijedio na svim dosadašnjim utrkama, osim prve u Australiji. Iako ostaje otvoreno pitanje zašto Heidfeld ove godine u kvalifikacije redovito ulazi s većom količinom goriva u odnosu na Kubicu, dok su tijekom prošle sezone izmjenjivali takvu praksu.

"Naši su vozači i njihove kvalifikacijske performanse trenutno tema mnogih razgovora i rasprava." primjetio je Theissen.

"No, ja sam miran po ovom pitanju. Prema mojem viđenju stvari, Nick i Robert su jednaki."

"Unatoč sasvim različitim pristupima, ostvaruju slične rezultate."

Problemi koje Heidfeld bilježi na kvalifikacijskim sesijama su bjelodani još od utrke u Australiji. I upravo mu kvalifikacije kompromitiraju šanse na utrkama. Iako redovito vozi s više goriva od Kubice, Theissen je primjetio još jedan problem.

"Nick, sa svojim uglađenim stilom vožnje, ima problem sa zagrijavanjem guma za jedan kvalifikacijski krug, dok Robertu to polazi za rukom." objasnio je Theissen.

"No, Nick nas na utrkama usrećuje svojim spektakulatnim manevrima pretjecanja."

"Sada ćemo s Nickom analizirati kompletni paket i razjasniti te probleme koje ima u kvalifikacijama."

Fala Bogu, pa se više reagiralo na to, zasto stalno tankaju Nicka a Kubicu ne :roll: , nadam se da ce se rijesiti taj problem s Nickom.
Da rascistim jel tebi jasno da oba vozaca imaju tokom utrke istu kolicinu goriva?
utrka ovdje uopće nije bitna, nego kvalifikacije, u kvalifikacijama tankaju stalno Heidfelda, dok Kubicu ne i zato je Kubica ispred.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

vozač prvenstveno bira gume i taktiku u koju ulazi i količina goriva
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

schuey je napisao/la:vozač prvenstveno bira gume i taktiku u koju ulazi i količina goriva
ja tu sad počinjem sumnjati da vozac sad bira (možda grijesim), jer zasto bi Heidfeld sebi vec cetvrti put izabrao ovakvu taktiku, gubio u kvalifikacijama od Kubice, a zna se da teže gume zagrijava i da ima problema s balansom, dok Kubica takvih problema nema, zasto jednostavno neizaberu laksu strategiju gdje ce prije mislim gume zagrijati i još k tome bolje se plasirati a u utrci napraviti odličan posao kao i uvijek.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

bmw_sauber_f1 je napisao/la:
schuey je napisao/la:vozač prvenstveno bira gume i taktiku u koju ulazi i količina goriva
ja tu sad počinjem sumnjati da vozac sad bira (možda grijesim), jer zasto bi Heidfeld sebi vec cetvrti put izabrao ovakvu taktiku, gubio u kvalifikacijama od Kubice, a zna se da teže gume zagrijava i da ima problema s balansom, dok Kubica takvih problema nema, zasto jednostavno neizaberu laksu strategiju gdje ce prije mislim gume zagrijati i još k tome bolje se plasirati a u utrci napraviti odličan posao kao i uvijek.
on je švabo,rijetko kad da će izabrat taktiku da ide ko munja bez glave skroz na limitu,proračunati su oni,sjeti se samo da je schumi i u najboljim danima rijetko išao na manje goriva od protivnika,uvijek je čekao da mclaren prvi uđe,osim kada je mclaren onih par sezona imao manju potrošnju,tu nije mogo puno
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

schuey je napisao/la:
on je švabo,rijetko kad da će izabrat taktiku da ide ko munja bez glave skroz na limitu,proračunati su oni,sjeti se samo da je schumi i u najboljim danima rijetko išao na manje goriva od protivnika,uvijek je čekao da mclaren prvi uđe,osim kada je mclaren onih par sezona imao manju potrošnju,tu nije mogo puno
dobro to što kažeš, ali opet to mi se nikako nesviđa, i nadam se da će rijesiti probleme više.
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

A mozda i vozac nebira taktiku nego racunaju da je Kubica bolji(sto je) i da ce im on podarit bolji rezultat. A razlika u ovoj trci je bila 2 kruga od Kubicinog 1. ulaska u boks sto je najbrze moguce da se ekipa pripremi na novu zamjenu guma i tankanje.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Adriana Lima fan je napisao/la:
A mozda i vozac nebira taktiku nego racunaju da je Kubica bolji(sto je) i da ce im on podarit bolji rezultat. A razlika u ovoj trci je bila 2 kruga od Kubicinog 1. ulaska u boks sto je najbrze moguce da se ekipa pripremi na novu zamjenu guma i tankanje.
Stavrno nisi pametan kad govoriš da je Kubica bolji (ne mislim po tom da je Heidfeld najbolji), jesi procitao uopće ovaj intervjuu s Theissenom, ako nisi procitaj ga. :roll:
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Adriana Lima fan je napisao/la:A mozda i vozac nebira taktiku nego racunaju da je Kubica bolji(sto je) i da ce im on podarit bolji rezultat. A razlika u ovoj trci je bila 2 kruga od Kubicinog 1. ulaska u boks sto je najbrze moguce da se ekipa pripremi na novu zamjenu guma i tankanje.
Khm...

Onda su u BMW-u jako spori što se tiče pripreme za doček vozača. Jer ne samo da su timovi spremni prihvatiti vozača sa razlikom od 1 kruga, već je dovoljno i pola kruga, ma dovoljno je ja mislim i 15 sekundi da se pit crew reorganizira...

:roll:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Heidfeld 'annoyed' by Kubica defeats

May 12 (GMM) Nick Heidfeld insists that he is not under pressure from BMW-Sauber to up his game, despite in Turkey once again being outclassed by teammate Robert Kubica.

The 31-year-old German said the fact that his Polish colleague seems to have a slight edge on him at the moment is "annoying", but not particularly a worry.

"He is only four points ahead of me," Heidfeld told the German news agency SID.

"The season is long. I will get him.

"I will work on my driving, and warming up my tyres faster.

"But there has been no criticism by my employer," he clarified.

:D

http://nickheidfeld.org/
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Na hrvatskom:

Heidfeld: "Samo je četiri boda ispred!"

Nick Heidfeld inzistira kako nije pod pritiskom od strane BMW-a, bez obzira što njegov momčadski kolega Robert Kubica učestalo ostvaruje bolje rezultate.

“On je samo četiri boda ispred mene,” rekao je Heidfeld za njemačku novinsku agenciju SID.

“Sezona je duga. Ja ću ga dobiti.”

“Imat ću pozitivniji utjecaj na vozački stil, i brže ću zagrijavati gume.”

“Ipak, nisam pod kritikama od strane čelnika.”
M Power
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la M Power »

I Robert i Nick su odlični i konstantni vozači koji jako malo griješe i pridonose napretku momčadi. Bitno je da obojica osvajaju bodove u svakoj utrci i izvuku maksimum iz bolida.
There is no power, like M Power.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

M Power je napisao/la:I Robert i Nick su odlični i konstantni vozači koji jako malo griješe i pridonose napretku momčadi. Bitno je da obojica osvajaju bodove u svakoj utrci i izvuku maksimum iz bolida.
Meni je to bilo bitno prošle i pretprošle sezone i slažem se s prvom recenicom, ali sad mi bas i nije svejedno, kad ljudi s**u po jednom vozacu koji ima problema s bolidom a to nevide nego i dalje s**u, onda nemrem šutit. To nije Kubica kriv naravno, ali ipak stojim iza Heidfelda.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Pa Heidfeldove vožnje u kvalifikacijama su pomalo razočaravajuće, ne znam na koju strategiju ide, ali u trci on i ne može pobjediti Ferrari i Mclaren tako da mu ostaje Kubica, ako svi Ferrariji i Mclareni završe trku onda se može samo zadovoljiti sa 5. ili 6. mjestom.
Ono što bih ja volio vidjeti bio bi direktan dvoboj na stazi između Kubice i Heidfelda.
slika
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Walter je napisao/la:Pa Heidfeldove vožnje u kvalifikacijama su pomalo razočaravajuće, ne znam na koju strategiju ide, ali u trci on i ne može pobjediti Ferrari i Mclaren tako da mu ostaje Kubica, ako svi Ferrariji i Mclareni završe trku onda se može samo zadovoljiti sa 5. ili 6. mjestom.
Ono što bih ja volio vidjeti bio bi direktan dvoboj na stazi između Kubice i Heidfelda.
da razočaravajuce su zbog toga sto ima bolid pun vec 4 kvalifikacije, problem s gumama i s balansom, ovdje negovorim dal može pobjediti mcl i ferrari, može ako je ''prazan'' ko Kubica, neg govorim zasto ga stalno tankaju, zasto i on neuzme isto strategiju kao Kubica, Webber, Trulli i Alonso na zadnje dvije utrke.
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

p@rtibrejker je napisao/la:
Adriana Lima fan je napisao/la:A mozda i vozac nebira taktiku nego racunaju da je Kubica bolji(sto je) i da ce im on podarit bolji rezultat. A razlika u ovoj trci je bila 2 kruga od Kubicinog 1. ulaska u boks sto je najbrze moguce da se ekipa pripremi na novu zamjenu guma i tankanje.
Khm...

Onda su u BMW-u jako spori što se tiče pripreme za doček vozača. Jer ne samo da su timovi spremni prihvatiti vozača sa razlikom od 1 kruga, već je dovoljno i pola kruga, ma dovoljno je ja mislim i 15 sekundi da se pit crew reorganizira...

:roll:
A dobro al strka stvara i pogreske......
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Walter je napisao/la:Pa Heidfeldove vožnje u kvalifikacijama su pomalo razočaravajuće, ne znam na koju strategiju ide, ali u trci on i ne može pobjediti Ferrari i Mclaren tako da mu ostaje Kubica, ako svi Ferrariji i Mclareni završe trku onda se može samo zadovoljiti sa 5. ili 6. mjestom.
da razočaravajuce su zbog toga sto ima bolid pun vec 4 kvalifikacije, problem s gumama i s balansom, ovdje negovorim dal može pobjediti mcl i ferrari, može ako je ''prazan'' ko Kubica, neg govorim zasto ga stalno tankaju, zasto i on neuzme isto strategiju kao Kubica, Webber, Trulli i Alonso na zadnje dvije utrke.
Vidiš ja se ne slažem s tobom, ja mislim da je to što Heidfeld ima više goriva u svom bolidu upravo posljedica toga što je sporiji u kvalama i na treninzima od kubice. Zapravo ne može zagrijati gume zbog mekšeg stila vožnje, evo ti i njegova izjava:http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 3557.shtml
Heidfeldov dio izjave:
"I will work on my driving, and warming up my tyres faster."
Znači problem je u njegovom stilu vožnje i zagrijavanju guma, a ne s koliko benzina kreće.

Heidfeld ulazi u utrku sa više benzina zato jer mu ta taktika daje jednu određenu prednost u slučaju ako ostane dovoljno blizu kubici da ga prođe kroz boks jer duže ostaje na stazi.

I molim te nemoj svatiti ovaj moj komentar kao neki napad na Heidfelda ili tebe osobno. Jednostavno imam drugačiji pogled na ovu temu.
Pozdrav! ;)
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Vleki je napisao/la:
Vidiš ja se ne slažem s tobom, ja mislim da je to što Heidfeld ima više goriva u svom bolidu upravo posljedica toga što je sporiji u kvalama i na treninzima od kubice. Zapravo ne može zagrijati gume zbog mekšeg stila vožnje, evo ti i njegova izjava:http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 3557.shtml
Heidfeldov dio izjave:
Znači problem je u njegovom stilu vožnje i zagrijavanju guma, a ne s koliko benzina kreće.

Heidfeld ulazi u utrku sa više benzina zato jer mu ta taktika daje jednu određenu prednost u slučaju ako ostane dovoljno blizu kubici da ga prođe kroz boks jer duže ostaje na stazi.

I molim te nemoj svatiti ovaj moj komentar kao neki napad na Heidfelda ili tebe osobno. Jednostavno imam drugačiji pogled na ovu temu.
Pozdrav! ;)
Ipak je onda i problem i količina goriva, kako bih onda izgledalo da ga netankaju bez obzira na probleme s gumama, bio bi puno bolji u kvalifikacijama i vjerovatno bi koji put dobio Kubicu.
Ali opet mu ta strategija i odgovara, citao sam neke komentare na drugim forumima i ljudi kažu da je Heidfeld jako brz na dugim sintovima, možda i brzi od Kubice. Sto se tice tog njegovog stila voznje svi znamo da ima njezan stil voznje i precizan, ali i svi znamo kako je raden ovaj BMW-e po Kubicinom stilu, e sad mene tu jako zanima, pa zar nisu jedan bolid mogli napravit po Heidfeldu a drugi po Kubici? , ja bih sad rekao da su oni u BMW-eu oštetili Heidfelda po tom pitanju.
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Da slažem se sa večinom tvojega posta, nažalost činjenica je da je bolid rađen više po kubičinom stilu vožnje i s te strane je heidfeld zakinut te automatski ne može izvuči maksimum iz bolida i sebe.
M Power
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la M Power »

Mislim da ovogodišnji bolid BMW Saubera nije napravljen da više odgovara Kubici, već je bolid napravljen da bude što brži, a na vozaču je da iskoristi puni potencijal bolida. Što se tiče tankiranja goriva, svaki vozač sa svojim trkaćim inžinjerom odlučuje o količini goriva u svom bolidu i o taktici u utrci.

BMW Sauber je njemačka momčad , Heidfeld je Nijemac i vjerujte nema razloga da oni idu na ruku Kubici. Oni su obojici pružili iste uvjete, prošle je godine bio brži Heidfeld, ove je Kubica i to je tako.

Ja se nadam da će obojica ove godine osvojiti svaki barem po 60 bodova.
There is no power, like M Power.
A Senna fan
Navijam za: Kimmi

Post Postao/la A Senna fan »

Prema mojem mišljenju Kubica je bolji vozač od Hedfilda.
Veži konja gdje ti Aga kaže, pa makar konj i krepao !!!
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Vleki je napisao/la:
bmw_sauber_f1 je napisao/la: da razočaravajuce su zbog toga sto ima bolid pun vec 4 kvalifikacije, problem s gumama i s balansom, ovdje negovorim dal može pobjediti mcl i ferrari, može ako je ''prazan'' ko Kubica, neg govorim zasto ga stalno tankaju, zasto i on neuzme isto strategiju kao Kubica, Webber, Trulli i Alonso na zadnje dvije utrke.
Heidfeldov dio izjave:

Pozdrav! ;)
Ipak je onda i problem i količina goriva, kako bih onda izgledalo da ga netankaju bez obzira na probleme s gumama, bio bi puno bolji u kvalifikacijama i vjerovatno bi koji put dobio Kubicu.
Ali opet mu ta strategija i odgovara, citao sam neke komentare na drugim forumima i ljudi kažu da je Heidfeld jako brz na dugim sintovima, možda i brzi od Kubice. Sto se tice tog njegovog stila voznje svi znamo da ima njezan stil voznje i precizan, ali i svi znamo kako je raden ovaj BMW-e po Kubicinom stilu, e sad mene tu jako zanima, pa zar nisu jedan bolid mogli napravit po Heidfeldu a drugi po Kubici? , ja bih sad rekao da su oni u BMW-eu oštetili Heidfelda po tom pitanju.
Nemoguce. Nit iamju novca nit bi 3 vozaca mogla odvest dovoljno krugova da se ta 2. bolida razviju potpuno.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Nitko nije kukao kada se prošlih sezona bolid razvijao po Heidfeldovom ukusu. Možda su zato ove godine uspješniji. ;) :?:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Dani je napisao/la:Nitko nije kukao kada se prošlih sezona bolid razvijao po Heidfeldovom ukusu. Možda su zato ove godine uspješniji. ;) :?:
da bas, to nitko nezna, prošle sezone su obojica bila odlični, malo je Heidfeld bio bolji, ali opet su bili jedan do drugog, a sad u ovih 5 utrka je ovako, jer znamo zasto, no kako je rekao Nick uhvatit cu ga, lol. :badgrin:
zbhc
Početnik
Početnik
Navijam za: BMW

Post Postao/la zbhc »

Ma jel uopće bitno ko je bolji? Pa hebemu, obadva su "naši" i obadva su odlični, razlika je mizerna, osim toga, BMW vozi najbolju sezonu, vozači marljivo skupljaju bodove, drugi smo u poretku..I ja stvarno ne vidim u čemu je problem! Prepucavanja, uspoređivanja i nabijanje pritiska na vozače istog tima samo bezveze unosi nervozu i širi negativnu energiju! Toga nam u BMW-u netreba!
Keep your friends close...but your enemies closer!!!
Odgovori