Formula 1 team - Alfa Romeo F1 Team ORLEN [C42]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: BMW - Heidfeld
odgovor na sve: s takvom strategijom nemože se usporedivati tko je bolji Heidfeld ili Kubica, jer imaju različite strategije i bolid s manje gorive brze ide a s više sporije, sto je logično. Kubica je dva puta isao s laksom strategijom a Nick s težom, nomalno da ce biti Kubica brzi jer mu je bolid lakši, o tome ja govorim. to nije realan pokazatelj tko je brzi od njih dvojice. da su na istim onda bi bila druga prica.
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
- Navijam za: McLaren
Znaci da Nick potrosi vise goriva od Kubice tokom trke?Ako ti je odgovor DA zapitaj se sta si jeo danas ili pio.bmw_sauber_f1 je napisao/la:odgovor na sve: s takvom strategijom nemože se usporedivati tko je bolji Heidfeld ili Kubica, jer imaju različite strategije i bolid s manje gorive brze ide a s više sporije, sto je logično. Kubica je dva puta isao s laksom strategijom a Nick s težom, nomalno da ce biti Kubica brzi jer mu je bolid lakši, o tome ja govorim. to nije realan pokazatelj tko je brzi od njih dvojice. da su na istim onda bi bila druga prica.
-
- Profesionalni vozač
o čem ti pricas, ja sam dao svoje misljenje oko takvih strategija, tebi se to svidjelo ili ne, nezanima me.Adriana Lima fan je napisao/la:Znaci da Nick potrosi vise goriva od Kubice tokom trke?Ako ti je odgovor DA zapitaj se sta si jeo danas ili pio.bmw_sauber_f1 je napisao/la:odgovor na sve: s takvom strategijom nemože se usporedivati tko je bolji Heidfeld ili Kubica, jer imaju različite strategije i bolid s manje gorive brze ide a s više sporije, sto je logično. Kubica je dva puta isao s laksom strategijom a Nick s težom, nomalno da ce biti Kubica brzi jer mu je bolid lakši, o tome ja govorim. to nije realan pokazatelj tko je brzi od njih dvojice. da su na istim onda bi bila druga prica.
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
mislim da si u krivu,barem si krvi primjer dao i sad se čupaš raznim objašnjenjima koja ne stoje. ama baš nema nikakve veze ko je teži na startu važno je ko koji završi,heidfeld je dobar vozač ali jednostavno ga je robi nadmašio za sad dok je prošle god. bilo obrnuto. a već sam reko o strategijama tak da nema druge priče,svak sebi odluči i priča je opnakva kakvom se utrka pokažebmw_sauber_f1 je napisao/la:odgovor na sve: s takvom strategijom nemože se usporedivati tko je bolji Heidfeld ili Kubica, jer imaju različite strategije i bolid s manje gorive brze ide a s više sporije, sto je logično. Kubica je dva puta isao s laksom strategijom a Nick s težom, nomalno da ce biti Kubica brzi jer mu je bolid lakši, o tome ja govorim. to nije realan pokazatelj tko je brzi od njih dvojice. da su na istim onda bi bila druga prica.
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- zbhc
- Početnik
- Navijam za: BMW
Ajde više dosta natezanja! Obojica su odlični vozači, a trenutno stanje u poretku sugerira da je Nick bolji! I Robert bi bil tu negdje da nije bilo Nakajime, al kaj je to uopće bitno!? Pa obojica su vozači BMW-a i obojica su već puno toga pokazali u ovoj sezoni: Robert (P1, dva postolja), Nick (najbrži krug, postolje, pretjecanja), dakle molim vas da smirite strasti! BMW je ionako momčad koju krasi odlični odnosi i unutar vozačke postave, i unutar cijelog tima uopće! To je zapravo jedan od njihovih većih pluseva!
Keep your friends close...but your enemies closer!!!
-
- Početnik
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
zanci da mozes birati da nick vozi prazan kvalifikacije i bude prvi, ili da je tezi i zavrsi 5-6 ti ces radje izabrati drugu opciju jer cemo vidjeti raskos njegova talenta,
.
oba vozaca su jako dobra, i sigurno ce ovojiti jos dosta bodova za bmw, ali moje je misljene da je kubica u ovom trenutku ispred nicka.
i evo jos jedno pitanje: STA MISILTE DA SE U BMW-U MORAJU ODLUCITI IZMEĐU NICKA I KUBICE(znaci kojega bi zadrzali u timu), STA MISLITE TKO BI TO BIO???

oba vozaca su jako dobra, i sigurno ce ovojiti jos dosta bodova za bmw, ali moje je misljene da je kubica u ovom trenutku ispred nicka.
i evo jos jedno pitanje: STA MISILTE DA SE U BMW-U MORAJU ODLUCITI IZMEĐU NICKA I KUBICE(znaci kojega bi zadrzali u timu), STA MISLITE TKO BI TO BIO???
BMW Sauber_F1 Team
-
- Profesionalni vozač
alo čovjece, nek oni sebi biraju strategiju koju hoće, meni se takve strategije nesviđaju, jer nisu realan pokazatelj po brzini naspram kolege koji je na suprotnoj strategiji.Andrinho_F1 je napisao/la:zanci da mozes birati da nick vozi prazan kvalifikacije i bude prvi, ili da je tezi i zavrsi 5-6 ti ces radje izabrati drugu opciju jer cemo vidjeti raskos njegova talenta,![]()
![]()
.
pitanje ti je glupo.
- Toyota fan-girl
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Toyotu
- Vettel fan
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1
alo čovjece, nek oni sebi biraju strategiju koju hoće, meni se takve strategije nesviđaju, jer nisu realan pokazatelj po brzini naspram kolege koji je na suprotnoj strategiji.
Nije mi jasno što ti želiš reći?
Ako imaš manje goriva prije radiš brže krugove i prije moraš u boks, ako imaš više goriva kasnije radiš brže krugove i kasnije naravno ideš u boks. Ne znam što ti se tu ne sviđa?
Ako imaš manje goriva prije radiš brže krugove i prije moraš u boks, ako imaš više goriva kasnije radiš brže krugove i kasnije naravno ideš u boks. Ne znam što ti se tu ne sviđa?
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
-
- Profesionalni vozač
ovo se odnosi na kvalifikacije, Kubica je dva puta isao s strategijom lakseg bolida i osvojio 2 i 1 mjestu u kvalama, a Heidfeld je tada isao s vise goriva u Q3 i bio dva puta 6, sta je sad hoću s time reci. Da je Kubica brzi zato što je imao lakši bolid a Heidfeld malo sporiji jer je ima više goriva, naravno da je lakše odvoziti brzi krug s lakšim bolidom nego s težim.mario 01 je napisao/la:alo čovjece, nek oni sebi biraju strategiju koju hoće, meni se takve strategije nesviđaju, jer nisu realan pokazatelj po brzini naspram kolege koji je na suprotnoj strategiji.
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
Pa sto na kraju ne bude Haidfeld na postolju sve kao Kubica sto je trebo bit?bmw_sauber_f1 je napisao/la:ovo se odnosi na kvalifikacije, Kubica je dva puta isao s strategijom lakseg bolida i osvojio 2 i 1 mjestu u kvalama, a Heidfeld je tada isao s vise goriva u Q3 i bio dva puta 6, sta je sad hoću s time reci. Da je Kubica brzi zato što je imao lakši bolid a Heidfeld malo sporiji jer je ima više goriva, naravno da je lakše odvoziti brzi krug s lakšim bolidom nego s težim.mario 01 je napisao/la:alo čovjece, nek oni sebi biraju strategiju koju hoće, meni se takve strategije nesviđaju, jer nisu realan pokazatelj po brzini naspram kolege koji je na suprotnoj strategiji.
- Vettel fan
- Rezervni vozač
Da točno. Kubica je u kvalifikacijama bio brži i u Q1, Q2 i Q3 od Heidfelda, što znači da je podešavanje bolida i strategiju bolje odradio Kubica i Kubicin tim nego Heidfeld i njegov tim. I sad dali ti to osporavaš ili ne?bmw_sauber_f1 je napisao/la:ovo se odnosi na kvalifikacije, Kubica je dva puta isao s strategijom lakseg bolida i osvojio 2 i 1 mjestu u kvalama, a Heidfeld je tada isao s vise goriva u Q3 i bio dva puta 6, sta je sad hoću s time reci. Da je Kubica brzi zato što je imao lakši bolid a Heidfeld malo sporiji jer je ima više goriva, naravno da je lakše odvoziti brzi krug s lakšim bolidom nego s težim.mario 01 je napisao/la:alo čovjece, nek oni sebi biraju strategiju koju hoće, meni se takve strategije nesviđaju, jer nisu realan pokazatelj po brzini naspram kolege koji je na suprotnoj strategiji.
-
- Profesionalni vozač
neosporavam ja to, nego govorim da je Kubica bio brzi zato što je imao drugaciju strategiju od Heidfelda, imao je manje goriva u bolidu i lakše mu je bilo nego Heidfeldu.mario 01 je napisao/la:Da točno. Kubica je u kvalifikacijama bio brži i u Q1, Q2 i Q3 od Heidfelda, što znači da je podešavanje bolida i strategiju bolje odradio Kubica i Kubicin tim nego Heidfeld i njegov tim. I sad dali ti to osporavaš ili ne?bmw_sauber_f1 je napisao/la:ovo se odnosi na kvalifikacije, Kubica je dva puta isao s strategijom lakseg bolida i osvojio 2 i 1 mjestu u kvalama, a Heidfeld je tada isao s vise goriva u Q3 i bio dva puta 6, sta je sad hoću s time reci. Da je Kubica brzi zato što je imao lakši bolid a Heidfeld malo sporiji jer je ima više goriva, naravno da je lakše odvoziti brzi krug s lakšim bolidom nego s težim.mario 01 je napisao/la:alo čovjece, nek oni sebi biraju strategiju koju hoće, meni se takve strategije nesviđaju, jer nisu realan pokazatelj po brzini naspram kolege koji je na suprotnoj strategiji.
-
- Profesionalni vozač
Heidfeld: "Samo je Ferrari bio brži od nas!"
Iako je na posljednjoj utrci mnogo pažnje otišlo Robertu Kubicu i njegovom još jednom postolju, ne treba zaboraviti Nicka Heidfelda koji je vozio osobitu utrku te je Veliku nagradu Bahraina završio na četvrtoj poziciji.
Nakon što tijekom slobodnih treninga nije uspio podesiti svoj F1.08 da radi onako kako on želi, u kvalifikacijama je ipak završio na šestoj poziciji, dok je utrku završio u sjajnoj formi.
“To je bio prilično težak vikend za mene, i četvrto mjesto je dobar rezultat. Ipak, bili smo brži nego McLaren. Samo je Ferrari bio brži od nas,” rekao je Heidfeld o VN Bahraina.
Četvrta pozicija u Bahrainu, Nicku Heidfeldu omogućila je da u ukupnom vozačkom poretku osvoji drugo mjesto.
Prvi puta u svojoj povijesti, momčad BMW Sauber preuzela je vodstvo u ukupnom poretku konstruktora.
“Ponosan sam na tim. Siguran sam da će dečki u Hinwilu i Munchenu iskoristiti ovo vrijeme do Velike nagrade Španjolske, i napraviti bolid još boljim.”
Iako je na posljednjoj utrci mnogo pažnje otišlo Robertu Kubicu i njegovom još jednom postolju, ne treba zaboraviti Nicka Heidfelda koji je vozio osobitu utrku te je Veliku nagradu Bahraina završio na četvrtoj poziciji.
Nakon što tijekom slobodnih treninga nije uspio podesiti svoj F1.08 da radi onako kako on želi, u kvalifikacijama je ipak završio na šestoj poziciji, dok je utrku završio u sjajnoj formi.
“To je bio prilično težak vikend za mene, i četvrto mjesto je dobar rezultat. Ipak, bili smo brži nego McLaren. Samo je Ferrari bio brži od nas,” rekao je Heidfeld o VN Bahraina.
Četvrta pozicija u Bahrainu, Nicku Heidfeldu omogućila je da u ukupnom vozačkom poretku osvoji drugo mjesto.
Prvi puta u svojoj povijesti, momčad BMW Sauber preuzela je vodstvo u ukupnom poretku konstruktora.
“Ponosan sam na tim. Siguran sam da će dečki u Hinwilu i Munchenu iskoristiti ovo vrijeme do Velike nagrade Španjolske, i napraviti bolid još boljim.”
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
E teško ćeš to vidit u F1 ekipi! To mi je bilo super u Champ Caru...svaki vozač ima svog race menagera i svoju posadu u boksu, i ulazi svako za sebe, nevezano za taktiku vozača koji je s tobom u ekipi.bmw_sauber_f1 je napisao/la: alo čovjece, nek oni sebi biraju strategiju koju hoće, meni se takve strategije nesviđaju, jer nisu realan pokazatelj po brzini naspram kolege koji je na suprotnoj strategiji.

- M Power
- Početnik
Dva majstora za upravljačem Nick i Robert.
Nick:
http://www.youtube.com/watch?v=0ceX5Wk-zSY
Robert:
http://www.youtube.com/watch?v=PIwwCh9EmM0
Nick:
http://www.youtube.com/watch?v=0ceX5Wk-zSY
Robert:
http://www.youtube.com/watch?v=PIwwCh9EmM0
-
- Početnik
- Kontakt:
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Imam nekakav osjećaj da je BMW unaprijeđenja koja su planirali za evropski dio sezone (Barca, Turska) počeo koristiti otpočetka sezone. Rizik koji se isplatio, al su možda sad ostali u malom raskoraku, tako da bi mogli imati uspone i padove tokom sezone.Andrinho_F1 je napisao/la:evo bas sam gledao ove slike sa testiranja i nevidim nikakvih promjena na F1.08. evo ako je netko primjetio, neka stavi koju slikicu...
Ovo je veliko MOŽDA, al nekako mi na to miriše.
p.s. bmw-ovci nemojte me odma razapet. nadam se da griješim

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Početnik
- Kontakt:
- Vettel fan
- Rezervni vozač
Theissen je izjavio da će poboljšanja biti, ali je isto tako izjavio da će se u Španjolskoj tek vidjeti kako stoje i da li su dobro napravili posao.Andrinho_F1 je napisao/la:a slusaj ako i su i krenuli tako sigurno je da ce ipak nekih promjena biti i sada. nevjerujem da bmw nece dozivjeti nikakva poboljsanja,..
U Bahreinu su potpuno pretekli McLaren, a u Barcelona najbolje leži McLarenu.
Ako će moć konkurirat McLarenu u Barci onda imaju konkurentne bolide za cijelu sezonu.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
-
- Profesionalni vozač
[TESTS] BMW Sauber Barcelona test notes (Day 1)
Programme: Today Nick Heidfeld worked on the aerodynamical and mechanical setup of the BMW Sauber F1.08. With sunny weather all day long the team also tried different engine mappings in preparation for the oncoming Spanish Grand Prix. Strong winds in the afternoon and some rain drops just before the end of the session had little affect on the test work. Heidfeld once did a precautionary stop because an alarm light came on. Nevertheless the team could follow its test program as scheduled and achieved progress in various areas.
While some teams today already tested parts according to regulations for the 2009 season – leading to significantly better lap times – BMW Sauber F1 is planning to do so later during the Barcelona test.
What comes next: Testing continues for three more days in Barcelona. Tomorrow Nick Heidfeld will be on duty again, concentrating on setup work and tyre testing in preparation for next week’s Spanish GP.
Nick Heidfeld
Chassis / engine: BMW Sauber F1.08-06 / BMW P86/8
Test kilometres today: 489 km (105 laps)
Fastest lap: 1:21.679 min
Source: BMW Sauber
http://nickheidfeld.org/
Programme: Today Nick Heidfeld worked on the aerodynamical and mechanical setup of the BMW Sauber F1.08. With sunny weather all day long the team also tried different engine mappings in preparation for the oncoming Spanish Grand Prix. Strong winds in the afternoon and some rain drops just before the end of the session had little affect on the test work. Heidfeld once did a precautionary stop because an alarm light came on. Nevertheless the team could follow its test program as scheduled and achieved progress in various areas.
While some teams today already tested parts according to regulations for the 2009 season – leading to significantly better lap times – BMW Sauber F1 is planning to do so later during the Barcelona test.
What comes next: Testing continues for three more days in Barcelona. Tomorrow Nick Heidfeld will be on duty again, concentrating on setup work and tyre testing in preparation for next week’s Spanish GP.
Nick Heidfeld
Chassis / engine: BMW Sauber F1.08-06 / BMW P86/8
Test kilometres today: 489 km (105 laps)
Fastest lap: 1:21.679 min
Source: BMW Sauber
http://nickheidfeld.org/
- M Power
- Početnik
Jučer i danas testiranja u Barceloni obavlja Nick, a od srijede nastavlja Robert:
"Testing continues for three more days in Barcelona. Tomorrow Nick Heidfeld will be on duty again, concentrating on setup work and tyre testing in preparation for next week's Spanish GP. From Wednesday on Robert Kubica will take over."
"Testing continues for three more days in Barcelona. Tomorrow Nick Heidfeld will be on duty again, concentrating on setup work and tyre testing in preparation for next week's Spanish GP. From Wednesday on Robert Kubica will take over."
- M Power
- Početnik
Heidfeld hvali napredak BMW Saubera:
The BMW Sauber F1 Team is one of the teams to have made great progress during the winter test sessions. Nick Heidfeld talks about the development of the F1.08 over the past few months, and reveals that even he is surprised about the dramatic increase in performance.
"We knew we had made great progress", says Nick. "However, we didn't expect the progress to be quite this large. We are the second best team and are leading the championship. A couple of months ago I would never have believed we would be in this position."
One of the decisive factors in the BMW Sauber F1 Team's excellent position is the tireless work carried out by the engineers in Munich and Hinwil, who are constantly striving to improve and optimise the F1.08. And they have been very successful so far: "The car has improved enormously", says Nick. However, in his opinion the car is still a little difficult to drive
compared to last year's model. "Last year's electronics meant it was easier to cover up some of the problems. But it is faster this year, and that is the most important thing", says the German.
Tekst sa službene stranice BMW Saubera.
The BMW Sauber F1 Team is one of the teams to have made great progress during the winter test sessions. Nick Heidfeld talks about the development of the F1.08 over the past few months, and reveals that even he is surprised about the dramatic increase in performance.
"We knew we had made great progress", says Nick. "However, we didn't expect the progress to be quite this large. We are the second best team and are leading the championship. A couple of months ago I would never have believed we would be in this position."
One of the decisive factors in the BMW Sauber F1 Team's excellent position is the tireless work carried out by the engineers in Munich and Hinwil, who are constantly striving to improve and optimise the F1.08. And they have been very successful so far: "The car has improved enormously", says Nick. However, in his opinion the car is still a little difficult to drive
compared to last year's model. "Last year's electronics meant it was easier to cover up some of the problems. But it is faster this year, and that is the most important thing", says the German.
Tekst sa službene stranice BMW Saubera.
There is no power, like M Power.