Foto kutak
- 47
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Crveno
- Kontakt:
- 47
- Moderator
- Kontakt:
- Zweki
- Gerijatrija foruma
Ima onaj od hame. Noge su mu od nekakve žice ili tako nekaj i da ju se sfrkat kak god hoćeš. Platio ga 25kn i čist je u redu, makar nešto posebno od njega bi bilo glupo očekivati. Dobar ukoliko je priša.47 je napisao/la:moguće je, ako imaš mali stativ, a pretpostavljam da nemaš. prava stvar, mini tripod, 30ak kunića

"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
- 47
- Moderator
- Kontakt:
- Zweki
- Gerijatrija foruma
47 je napisao/la:NIsampa nisu ljudi smotani! sad bi bio red da objasniš narodu dal potpis ima neko značenje?!
i jel se to meni čini il je meni netko samo thumbnail stavio
Da ja sam ti stavio thumb, barem bi ti trebao znati pravila kolika slika smije biti.

Što se tiče potpisa, on vam je zvjezda vodilja. On će se mjenjat s vremenom kao što je to bilo do sada.

"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
- Frane
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
- Scorpyo
- Rezervni vozač
- Navijam za: Dobre utrke
Nope, RAW je format zapisa fotke u foticu na takav nacin da se slika ne procesira u JPG nego se samo zapise vrijednost boje pojednog pixela na CCD chipu. Takvu fotku je prije "Koristenja" potrebno "Razviti" odnosno propustiti kroz program koji ju pretvara u JPG (ili neki drugi graficki format). Za to se moze koristiti Photoshop sa Camera RAW pluginom, ili program koji se dobije uz DSLR kameru.Frane je napisao/la:fino luky, jako fino![]()
ekipa
raw je kad je fotka bez photoshopa a akt kada je s pohotshopo jelda?
Inace, svim korisnicima DSLR kamera se preporucuje slikanje u RAW formatu jer iako slike zauzimaju vise mjesta na memorijskoj kartici i obavezno se moraju doradjivati na kompu, konacni rezultat je uvijek bolji nego da se procesiranje prepusta softwareu kamere...
- Scorpyo
- Rezervni vozač
- Frane
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Nisan mislija na to, ali svejedno fala puno na pojašnjenjuScorpyo je napisao/la:Nope, RAW je format zapisa fotke u foticu na takav nacin da se slika ne procesira u JPG nego se samo zapise vrijednost boje pojednog pixela na CCD chipu. Takvu fotku je prije "Koristenja" potrebno "Razviti" odnosno propustiti kroz program koji ju pretvara u JPG (ili neki drugi graficki format). Za to se moze koristiti Photoshop sa Camera RAW pluginom, ili program koji se dobije uz DSLR kameru.Frane je napisao/la:fino luky, jako fino![]()
ekipa
raw je kad je fotka bez photoshopa a akt kada je s pohotshopo jelda?
Inace, svim korisnicima DSLR kamera se preporucuje slikanje u RAW formatu jer iako slike zauzimaju vise mjesta na memorijskoj kartici i obavezno se moraju doradjivati na kompu, konacni rezultat je uvijek bolji nego da se procesiranje prepusta softwareu kamere...

ako ja smin laički reč, ako se slika u RAW formatu onda se kasnije na kompjutoru može mjenjati White Balans što je staršno korisno kada se slika u zatvorenom prostoru s amnje svijetla gdje je samim time ogroman problem namjestit dobre postavke. Ona zauzima više memorije a i ne preporučava se ako se misli okidati više fotka odjednom (recimo sportski događaj) jer treba mnogo vriemna između okidanja da se s aparata prebace na memory karticu
ex ALONSO
- 47
- Moderator
- Kontakt:
- vulshok
- Rezervni vozač
- Navijam za: McLaren Mercedes
- Kontakt:
- Scorpyo
- Rezervni vozač
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
stvarno pohvale za slike?samo pitanje-od kud ti inspiracija oko toliko vode???il ispucavaš slike dok ti se jedna ne svidi?
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- SLR mclaren
- 47
- Moderator
- Kontakt:
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
nice
to je iz nekog požara ili? 

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!