Pravila su tu i jednaka za sve. Ljudi su u proslosti za takve stvari dobivali drive through. Rekoh da je sreckovic da suci vise nisu dosljedni. Zasto onda bojat linije?Dani je napisao/la:O cemu ti ? Nikakvo ugrozavanje sigurnosti niti je dobio na vremenu ni na poziciji. Najlakse je bukvalno lupati komentare.
Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Lewis Hamilton

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
U proslosti se davao stop and go ako ces vec cjepidlacit. Sa Rosbergovim problemama sa gumama moglo j3 biti zanimljivo. Ovako je komotno rijesen pobjednik.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
u prošlosti se za prelazak linije nije dobivala kazna jer nisu postojale. Kad su se sredinom i krajem 90-ih počele crtati služile su kao napomena da u slučaju ako netko dolazi na pravcu dok vozač izlazi iz boksa (signalizira mu se mirnom plavom zastavom) onda se drži unutar nje kako nebi došlo do nezgode...tek početkom 2000-ih kada se uvela drive through kazna se počelo i kontrolirati da vozač ne smije niti nagaziti tu liniju, a gaženje ili prelazak linije se počeo kažnjavati drive through kaznom. Nikad se prelazak linije nije kažnjavao stop/go kaznom. Također, F1 nije jedina sa time, sve serije pod FIA-om imaju to identično pravilo
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Danasnja voznja Hamiltona uzas, biti je pokusao doci Rosberga ni nista. Lose jednostavno lose
Darkness rises when silence dies
- F1NAC
- Moderator
Ma ne. Sto govoris ti? Danas je Rosberg imao srece. Lewis opet zrtva nesrece..elder je napisao/la:Danasnja voznja Hamiltona uzas, biti je pokusao doci Rosberga ni nista. Lose jednostavno lose

- elder
- Svjetski prvak
A joj vis da zaboravil sam cisto na to, uh fala ti kaj si me podsjetilF1NAC je napisao/la: Ma ne. Sto govoris ti? Danas je Rosberg imao srece. Lewis opet zrtva nesrece..
Darkness rises when silence dies
- Dani
- Legenda
1998. Šumi dobiva stop and go kaznu za prelazak LINIJE i izbacivanje Frentzena.

- Cuky
- Moderator
kazna je za nesiguran povratak na stazu i izbacivanje Frentzena. Kao što sam napisao, prelazak crte je bio dozvoljen u to vrijeme, tj. tolerirao se...ali kada je na pravcu dolazio drugi bolid linija je služila kao naputak kuda ići za siguran povratak. Schumacher se nije vratio sigurno, uletio je u putanju Frentzenu i dobio kaznu jer ga je izbacio. Da Frentzena nije bilo tu nebi bilo baš nikakve kazne
Nikakav prelazak linije se ne spominje nego izbacivanje Frentzena sa staze
http://www.grandprix.com/gpe/rr621.html" onclick="window.open(this.href);return false;When the race restarted Coulthard suddenly slowed with a throttle linkage problem and at the same moment Mika Salo crashed his Arrows heavily and another Safety Car was ordered. Michael Schumacher took advantage of this to come into the pits but when he rejoined he drove Heinz-Harald Frentzen off the road. This resulted in a 10-sec stop-go penalty for the Ferrari driver.
Nikakav prelazak linije se ne spominje nego izbacivanje Frentzena sa staze
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- marcus
- Profesionalni vozač
Razočaran. Danas je Lewis odglumio Rosberga (nezainteresiran za išta osim 2. mjesta i čekanje tuđe greške), a Nico odglumio Hamiltona. Nadam se samo da su danas zamijenili mjesta te će od slijedeće utrke stvari doći nazad na svoje.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ne kužim zašto svi misle da je Hamilton samo pustio ovo
Dakle, na kraju prvog stinta je Rosbergu skidao prednost (kroz nekoliko krugova je skinuo 1 sekundu, a Rosberg je imao i onaj široki ulaz u T2), onda je Rosberg promijenio na soft i ponovno složio tu prednost (jer je Haimlton ušao tek 2 kruga kasnije, ne jedan, Rosberg je imao još taj jedan ekstra krug na novim gumama). Nakon Hamiltonovog boksa dolazi kazna i u kakvoj se on situaciji sada nalazi? Ima nekih 4-5 sekundi zaostatka, što s kaznom daje 10, mora proći vozača u istom bolidu na stazi na kojoj je to teško i nakon što ga prođe treba napraviti 5s razmaka.
I uz sve to, jučer nije bio toliko (ako je uopće i bio brži) od Rosberga.
Dakle, na kraju prvog stinta je Rosbergu skidao prednost (kroz nekoliko krugova je skinuo 1 sekundu, a Rosberg je imao i onaj široki ulaz u T2), onda je Rosberg promijenio na soft i ponovno složio tu prednost (jer je Haimlton ušao tek 2 kruga kasnije, ne jedan, Rosberg je imao još taj jedan ekstra krug na novim gumama). Nakon Hamiltonovog boksa dolazi kazna i u kakvoj se on situaciji sada nalazi? Ima nekih 4-5 sekundi zaostatka, što s kaznom daje 10, mora proći vozača u istom bolidu na stazi na kojoj je to teško i nakon što ga prođe treba napraviti 5s razmaka.
I uz sve to, jučer nije bio toliko (ako je uopće i bio brži) od Rosberga.

- vidc
- Veteran
ni meni nije jasno. valjda se ne smije reć da je Rosberg jučer bio bolji i brži vozač (inače rijetki trenuci)... nego eto, Hamiltonu se jednostavno nije dalo, nije bio zainteresiran. inače, da je Lewis htio zaobišao bi ga za cijeli krug 

- Vuksa_KC
- Veteran
Točno to.
- marcus
- Profesionalni vozač
Ne mogu se oteti dojmu da su šefovi Mercedesa za ovu sezonu uveli nova pravila "ponašanja na stazi". Evo već nam je 8. utrka prošla, a nije bilo nikakvih ni naznaka ganjanja/pretjecanja/pritisaka. Tko je ispred u prvom zavoju/krugu/stintu je ispred i na kraju utrke.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
- vidc
- Veteran
eno... sad su šefovi zabranili Hamiltonu da pretekne Rosberga, nije Rosberg bio brži 

- Dani
- Legenda
Ma probao je Lewis ali do pred kraj je nico bio brži. Šteta za sporiji boks i kaznu jer još jednom velim sa Nicinim problemom sa gumama vjerojatno bi bio sitting duck.

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Nico je bio bolji cijeli vikend. Lewis se 'skrumpao' i za pole. Ali, ne vidim tu ništa dramatično, naravno da će mu se nekada sve savršeno poklopiti i da će biti brži. Kao što je i Lewis izjavio: 'dobio me u 2 od 8 utrka, I can live with that'.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Zanimljivo
http://www.planetf1.com/driver/3369/579 ... ign=chrome" onclick="window.open(this.href);return false;
Po meni isto glupo od njega, ali valjda sam zna šta je najbolje za njega.
http://www.planetf1.com/driver/3369/579 ... ign=chrome" onclick="window.open(this.href);return false;
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- F1NAC
- Moderator
Bit ce zanimljivije ako mu kvacilo proklize i u silveru.

- Dani
- Legenda
Potpuno promasen clanak. Bolje bi bilo da vrati stare dijelove ako mu novi ne odgovaraju jer su rađeni zbog Robergovih losih startova. No mozda je samo do privikavanja.Slash je napisao/la:Zanimljivo

- vidc
- Veteran
može bit da je pogriješio, a može bit da ništa ne znači. tko zna šta je mercedes testirao i da li je u pitanju nešto od čega će samo rosberg imat korist
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ne trebaju testirati uopste,osvojili bi prvenstvu sa bolidom iz Australije..zato nje ni isao 

Alonsista hasta la muerte..
- Dani
- Legenda
Mercedes motorsport boss Toto Wolff admitted after the race it was Hamilton's call to change for intermediates and the championship leader said he felt a new-found conviction in making the strategy decision solo.
"The rain came and I lost temperature in my front tyres," Hamilton explained.
"It's always trickier for the guy in the lead, you are the first one to get to it and it's questionable how much risk you take.
"I think it's the first time I made the perfectly right choice to say I was coming in, because I could see the rain coming more.
"The rain came and I lost temperature in my front tyres," Hamilton explained.
"It's always trickier for the guy in the lead, you are the first one to get to it and it's questionable how much risk you take.
"I think it's the first time I made the perfectly right choice to say I was coming in, because I could see the rain coming more.

- vidc
- Veteran
jučer me malo iznenadilo kako ga je Rosberg lako sustigao na mokroj stazi. u tim uvjetima je inače majstor i očekivao sam da će to iskoristit da nabije prednost. ovaj put mu je pametna odluka da ode u boks donijela pobjedu
- Dani
- Legenda
Veli da je izgubio temperaturu u gumama. Pretpostavljam da nije želio pritiskati i zbog toga su se gume ohladile, dok je Rosberg morao kako bi prošao Williamse. Međutim na intermedijima je odvozio prilično dobro.

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Očito nije stiskao koliko zna/može, to je jako škakljiva igra kad se staza smoči a nezna se hoće li i dalje kišit ili će se sušit. Vjerujem da je Hamo bio na iglama u tim krugovima, mogao je on ili čak tim uradit potez koji bi ih koštao sigurne pobjede kao u Monacu. Rosberg i dečki iza nisu imali što izgubiti, samo stiskat i čekat ko će prvi probit led.vidc je napisao/la:jučer me malo iznenadilo kako ga je Rosberg lako sustigao na mokroj stazi. u tim uvjetima je inače majstor i očekivao sam da će to iskoristit da nabije prednost. ovaj put mu je pametna odluka da ode u boks donijela pobjedu
Nelogično zvuči samo je možda ponekad u extremnim uvjetima dobro 3-5sec sporiji krug odvozit da razmisliš ili da pitwall izvuče koji podatak više, prije nego proletiš kraj crte ulaska u boks.