Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la dmarijon »

McLewis je napisao/la:
vidc je napisao/la:ah... svi su krivi samo Rosberg nema šanse da je brži od Hamiltona... danas je Hamilton vjerojatno mogao brže vozit,ali je isto tako i Rosberg u bahreinu i barceloni mogao brže voziti al je završio drugi pa ne vidim (ili se barem ja ne sjećam)da je ovoliko dramio i plakao na team radio-o i tražio nekakva objašnjenja. Rosberg ako je pametan sad bi se trebao maksimalno posvetit radu s timom i pustit medijski šou i prepucavanje Hamiltonu
Prvi puta da se slazem s tobom.... Jednostavno nico je bio bolji, tj nasao se tu gdje i iskoristio... Sta sam vidc kaze nico nije dramio u bahreinu i spanjolskoj, zavrsio je tu gdje je i kao pravi sportas prisao lewisu i pruzio ruku...
Istina. Ali to je dvojsekli mač. Sigurno da je Rosberg više čovjek. Puno "prirodnije" ljudskiji i normalniji tip. Problem je u tome što takvi nisu materijal za prvaka (osim kad nemaju dostojnu konkurenciju).
Najveći prvaci koje znamo bili su teški, prgavi, sebični, egocentrični... :) . "ja ja i samo ja"
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

mah,još poslije utrke komentira kako je u mclarenu imao bolji položaj...sam sebe ukopava
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

upravo zbog toga ga volimo što je takav :)

šta bi bio Tyson u boxu da nije svima pičkaro mame, najavljivo spektakl, tuko se sa svima okolo sebe, ljutio na svoj tim i mrzio bjelce...pa na kraju odleži u zatvoru malo, ohladi se i svima se ispriča :D pravi dečko iz geta.

Na drugoj strani postoji jedan stroj (po izgledu i osjećajima) Wladimir Klitschko, koji samo udara, ne priča puno, nema spektakularne borbe, fin, njemac/ukrajinac (slično ko i Rosberg, mješanac), bavi se politikom itd... :D

Slično je u F1, kad nitko nebi ništa izjavljivao i samo držao to u svojoj glavi nebi znali ni šta planiraju, žele li naslov prvaka, žele li veću plaću, jesu li zadovoljni itd...

Meni je draže kad se puca :)

Hamilton se ohladio i danas kaže kako je jučer to bio maksimum te je tim odradio najbolje i još uvjek radi za naredne utrke:

''I felt very strong out there today and I really drove with all my heart, giving everything that I could to improve my position. This just hasn't been my weekend but I can leave today feeling happy that we have achieved another one-two finish for the team. We have such a great car and everyone who has worked on it deserves the incredible results that we are getting at the moment. Back to this afternoon, this is such a difficult circuit to overtake. I was following Nico as close as I could and had great pace but I just couldn't get past. Towards the end, I got some dirt in my eye through the visor which made it very tough for a few laps but thankfully it cleared up and I was able to hold off Daniel and keep second place. This hasn't been the greatest of weekends but I'll go into the next race with even more energy and determination. The team are working so hard and we're determined to keep the momentum going.''
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ohladio ili primio dozu PR sranja od Mercedesa... i ispao upravo onakav kakav ti se ne sviđa, fin u komentarima, pun pozitivnih stvari o timu itd.
on kao da ne zna cijeniti tim koji stoji iza njega... ostvario je četiri pobjede zaredom i nakon jednog drugog mjesta on nešto gunđa. poslije će ispast da je Mercedesu Rosberg draži od njega a on se sam dovodi u tu situaciju. džaba ovi komentari danas kad je on jučer, poslije podijuma i svega (imao je vremena i ohladit se i sve) on opet kritizira ekipu. misliš da će, na ljudskoj razini, ljudi u mercedesu samo tako preći preko toga? što se mene tiče, ja volim što je on ovakav i govori iskreno šta misli i osjeća... samo za njega to nije dobro i smiješno će mi biti ako se tim stvarno okrene Rosbergu a on ne bude svjestan da je upravo on kriv za to nego se nastavi žalit i kritizirat.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

naravno da je zahvalan cjelom timu i svima, ali lakše je kad je netko drugi kriv.

Mercedes se neće okrenuti nijednom vozaču dok ih nitko ne ugrožava. Jučer prije utrke je rekao Paddy Lowe (teh direktor) na Hamiltonove komentare o Senni da je to normalno, neka se utrkivaju da ostane uzbudljivo.

Možda nema potpunu podršku kao u McL za sve samostojne odluke ali ako će se kome okenut tim prije bi to bilo Hamiltonu, jer Rosberg je morao propuštat Schumahera iako je cjelokupno bio bolji.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

e sad već izmišljaš... Mercedes nikad nije favorizirao Schumachera...jedan put je Rosberg "nepotrebno" pustio Schumachera (u Belgiji 2011. čini mi se, iako bi se prije moglo reći da nije pružao neki otpor nego klasično propuštanje jer urađeno u DRS zoni a Schumacher je bio brži dosta)... i to je to.
ja mislim da ako će se okrenut nekome, da će to biti Rosberg. jednostavno, Hamilton svojim stavom i ponašanjem ne pridonosi dobroj atmosferi u ekipi i kad tad će to prestat štimat ako nastavi ovako kenjat. hladan, profesionalan odnos je bez veze i time neće ništa postići i ako dođe do toga Hamilton može krivit samo sebe i nikog više.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

a ja sam mišljenja da se, ako se nešto gadno ne promijeni, neće okrenuti niti jednome nego će ih pustit da do kraja to sami na stazi riješe. To što oduzimaju jedan drugome bodove ne predstavlja im nikakav problem jer su uvijek 1-2 dok se ovi iza izmjenjuju na 3-4-5 pozicijama i zaostaju sve više i više
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

normalno da se neće okrenuti ni jednom vozaču jer im ne treba ničija pomoć da uzmu oba naslova, kao što je to bilo prijašnjih sezona da je ponekad Webber ispao taj koji je stavljen u vatru sa strategijom da bi uštopao na stazi Alonsa ili nekog trećeg.

@vidc - Rosbergu je 2011. na spa javljeno da je Schumaher brži što znači pusti ga, jer ga nije mogao sam izravno na stazi proć.
Kao da bi jučer rekli Rosbergu Hamilton je brži, čemu?

Hamilton je već lani dokazao da je bolji vozač od Rosberga u ovoj momčadi sa više nego trostruko više bodova na svom kontu. Ne vidim problem zašto i ove sezone nebio bio bolji, zapravo već jest jer je nadoknadio jedno odustajanje dok Rosberg do sad nije imao takvu poteškoću (25 bodova se čini malo, ali kad ti protivnik na svakoj stazi završava najmanje drugi onda nadoknada od 25 bodova se može rastegnut više od pola sezone).

ISPRAVAK: nije trostruko više, toliko je bil od drugog Nicke :)
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ne sjećam se baš nekog dvoboja i pokušaja u kojim Schumacher "nije mogao" proći Rosberga na izravno pa su morali Rosbergu naredit?? to je bio poklon Schumacheru za "20 godina" u f1, čim se približio Rosbergu javili su mu da ga "pusti" nisu baš ni dozvolili dvoboj.
neće oni govorit Hamiltonu ili Rosbergu da je netko brži, propusti ga ili šta već... to će samo od sebe doć, međuljudski odnosi mogu napraviti veliku razliku.
hmmm...trostruko više bodova... opet ćale izmišljaš...18 bodova razlike je bilo na kraju sezone...uz jedno odustajanje više za rosberga tako da nije definitivan dokaz da je hamilton bolji vozač. button je za 3 godine skupio više bodova od hamiltona pa se nitko ne usudi reći ni da je on blizu hamiltonu, a kamo li bolji

EDIT: vidio sam ispravku nakon što sam završio post :D
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

[quote="vidc"
neće oni govorit Hamiltonu ili Rosbergu da je netko brži, propusti ga ili šta već... to će samo od sebe doć, međuljudski odnosi mogu napraviti veliku razliku.
[/quote]

neznam baš koliko bi Hamilton ostao u istoj momčadi da postane podređen. Isto kao što je Button dolaskom u McL rekao ako ikad budu davali naredbu da propusti Hamiltona dok je još matematički moguće se borit, napušta momčad.

Bitno je kako se u startu postaviš (oba imaju iza sebe naslov i neko iskustvo pa si mogu dozvolit takve drznosti).

Radi Hamiltona je Mercedes lani razvijao sustav kočnica (neznam točno što) jer se žalio da nema osjećaja na kočenju te se nikako nije mogao naviknut, znači nisu ga uzeli u momčad pa vozi ti kako znaš već mu pomažu da dođe njegov stil do izražaja.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

lol :D

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Lewis kada je imao kvarove bio je u vodstvu. Nico pak dok je bio 5-6 u najboljem slučaju. Ona pobjeda iz Silverstonea mu je bila poklon. Kao Heikkiju Mađarska.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ćale od Lewisa je napisao/la:normalno da se neće okrenuti ni jednom vozaču jer im ne treba ničija pomoć da uzmu oba naslova, kao što je to bilo prijašnjih sezona da je ponekad Webber ispao taj koji je stavljen u vatru sa strategijom da bi uštopao na stazi Alonsa ili nekog trećeg.

@vidc - Rosbergu je 2011. na spa javljeno da je Schumaher brži što znači pusti ga, jer ga nije mogao sam izravno na stazi proć.
Kao da bi jučer rekli Rosbergu Hamilton je brži, čemu?

Hamilton je već lani dokazao da je bolji vozač od Rosberga u ovoj momčadi sa više nego trostruko više bodova na svom kontu. Ne vidim problem zašto i ove sezone nebio bio bolji, zapravo već jest jer je nadoknadio jedno odustajanje dok Rosberg do sad nije imao takvu poteškoću (25 bodova se čini malo, ali kad ti protivnik na svakoj stazi završava najmanje drugi onda nadoknada od 25 bodova se može rastegnut više od pola sezone).

ISPRAVAK: nije trostruko više, toliko je bil od drugog Nicke :)
Rosberg je tada bio na puno starijim gumama i nije imao nikakve šanse približiti se vozaču ispred, Schumacher je tu utrku startao sa začelja (pukao ovjes, guma il tak nešto u Q1 ak se ne varam) i sa dobrim startom i drugačiom strategijom našao se na bržim i svježim gumama iza Rosberga. Nije istina da ga nije mogao proć, odnosno nije baš lijepo reći "nije istina" nego nije baš sasvim točno da ga nije mogao proći jer bio je sekundu brži po krugu tak neš kolko me sjećanje služi, mogao ga je bez problema proći, stvar je da Rosberg nije imao nikakve šanse za napredak dok Schumacher je sa svježim gumama s kojima bi prije il kasnije prošao Rosberga i čemu gubiti vrijeme ako imaš šanse za još veći napredak sa svojom strategijom.. A poklon za 20. godinu!? Pa 6. il 7. mjesto i nije nešto za pokloniti..
I Schumacher se u par navrata sklonio Rosbergu u te 3 godine.. No to je bila potpuno drugačija situacija, nije isto kad sjediš u bolidu koji nije sposoban za više od 6. mjesta na kraju ako su okolnosit normalne (nema kvara ili sudara bolida ispred) i kad ti svaki bod puno znači u borbi za 4. mjesto u konstruktorskom poredku i kada je situacija kao danas..

Da se osvrnem na komentar kolege eldera...
Jel ti citas kaj su ljudi prije napisali. U Mclarenu svaki vozac ima svojeg stratega, u mercedesu je samo jedan. I radi toga pravo odabira ima vozac koji je ispred.
Pa da, čitam.. upravo zbog toga sam i napisao onaj komentar.. U mercedesu je jedan strateg, odnosno pravo odabira ima vozač koji je ispred..
Pa baš zato, timski kolege se bore za naslov prvaka, i vjerovatno će se borit do zadnje utrke... Upravo zato treba isprovocira svoju sreću (uspjeh) i sam povuč potez/donjet odluku...odluku koja može baš tebi donjet naslov prvaka..
Pa šta misliš, da se sve svede na zadnju utrku sezone i zadnji ulazak u boks, mjesto ispred donosi naslov prvaka, dali bi bilo/hoće li biti "vozač ispred ima pravo odabira?" Situacija je specifična, tu se radi o borbi unutar momčadi, ne možeš se osloniti na "vozač ispred ima pravo odabira" jer tu nema 3. faktora koji je u borbi za naslov prvaka. Vozimo za istu ekipu al ja se borim protiv tebe,donjet ćemo bodove ekipi al zašto da ti osvojiš više bodova od mene ako ja mogu jednom odlukom, svojom odlukom promijeniti situaciju u svoju korist?

Da se razumijemo, ja ne navijam za Lewisa, nikad nisam i nikad neću. Ne navijam niti za Rosberga (nikad nisam i nikad neću), navijao sam za Schumachera, a od današnje postave favoriziram jedino Massu.
Ljut sam na neki način na Lewisa jer sam ga smatrao i smatram ga za "prgavca" ne u lošem smislu, nego u smislu jer sam smatrao da je on vozač koji ima ono nešto u sebi, kao Senna, kao Schumacher... Tu smo da osvojimo naslove, doći 2. samo znači biti 1. od gubitnika..
Lewis puno priča a malo radi, čisto sumnjam da bi Senna ili Schumacher u ovoj situaciji došli "mirno 2.", poduzeli bi sve što je u njihovoj moći da završe ispred suparnika, Hamilton nije poduzeo ništa, cijelu utrku, niti na stazi niti u situaciji kada je mogao nešto iskreirati kroz to famozno zaustavljanje u boksu.. i tu se razlikuju veliki šampioni.
Ne možeš plakat na radio "zašto me niste povukli u boks".. pa deri se, vrišti na radio, prepoznaj situaciju. je** im mamu nek se spreme jer ja dolazim na promjenu guma!!
Žao mi je Lewis ali jako sam se razočarao, neka mi oproste njegovi navijači. Brz jesi, nevjerovatno si talentiran ali nisi materijal za velikog šampiona.

Nadam se da će Rosberg uzeti naslov.

THE END
Michael is faster than you!!
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Od kuda ti znaš koliko Hamilton radi za tim? Iz ove dvije godine je vidljivo da je njegovim dolaskom bolid koji je bio brz u jednome krugu prošle godine osvojio 3 pobjede, a mogao je i puno više da nije bilo kvarova. prošle godine ih je držao u utrci za 2 mjesto unatoč 2 pobjede Rosberga ( 1 je poklonjena od strane rb-renaulta i pirellija ). Koliko mi je poznato upravo je on davao feedback kako i gdje poboljšati bolid. Uostalom to su zajedno on i Paddy Lowe napravili 2009. u McLarenu. Vidimo gdje je McLaren danas, a svi ste seruckali kako je Button taj koji bi trebao biti vođa tima. I mene ponekad zasmetaju njegove nepromišljene izjave. Podsjeća me ponekad na Šumija i njegovu izjavu " Mi nismo tu da tugujemo već da vozimo" nakon Sennine smrti. Od tada ga ne volim, iako cijenim njegove vozačke vještine.

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Igor18 je napisao/la: Lewis puno priča a malo radi, čisto sumnjam da bi Senna ili Schumacher u ovoj situaciji došli "mirno 2.", poduzeli bi sve što je u njihovoj moći da završe ispred suparnika, Hamilton nije poduzeo ništa, cijelu utrku, niti na stazi niti u situaciji kada je mogao nešto iskreirati kroz to famozno zaustavljanje u boksu.. i tu se razlikuju veliki šampioni.
Ne možeš plakat na radio "zašto me niste povukli u boks".. pa deri se, vrišti na radio, prepoznaj situaciju. je** im mamu nek se spreme jer ja dolazim na promjenu guma!!
Žao mi je Lewis ali jako sam se razočarao, neka mi oproste njegovi navijači. Brz jesi, nevjerovatno si talentiran ali nisi materijal za velikog šampiona
ne vidim šta bi drugo tu napravio Schumaher ili bilo koji vozač. Čovjek nije imao šansu za proć i njegov je cilj ostati duže od Rosberga na stazi nebi li kasnije možda izašao ispred njega (ako bi Rosberga dovoljno omeo promet), nitko ne računa na SC prije nego se desi. Da se nije pojavio SC nebi ništa ni kukao na radio jer bi tad najviše ovisilo o njemu samom.

Neznam tko normalan može prestizat na Monacu, staza je široka za 3 širine bolida, na najširem djelu 4. To je otprilike kao da se ja i ti utrkujemo po zavojitoj van naseljenoj cesti. Možeš imat i 100ks jači auto ako ti ja nedam ili ako nema dužeg pravca nećeš me proć.

Kad je prije par godina s McLarenom prestizao u Monacu (pokušavao prestizat) sve ispred sebe i kad je završavalo kontaktima i svakako, onda je bio malouman jer je neke bolide oštetio i jer uletava svima glavom bez obzira. Sad kad je vozio na limitu stiskajući Rosberga i čekajući njegovu grešku onda to nije to, trebao ga je lupit.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Hamilton nije poduzeo ništa, cijelu utrku, niti na stazi niti u situaciji kada je mogao nešto iskreirati kroz to famozno zaustavljanje u boksu.. i tu se razlikuju veliki šampioni.

ma zasto otvorim ovakve teme kad znam da ce bit napisanih prosera na tone..

vozio se lik 90% utrke unutar sekunde od istog bolida na monacu.. vise od toga se na monacu nemoze napravit.. to i mala djeca znaju.. barem ona koja malo kuze f1.. ti i takvi.. to uopce ne kuzim cemu gledate f1..

famozno zaustavljanje u boxu?
2 stvari - 1. u mercedesu vozac nemoze uc u box svoljevojno kao u vecini drugih timova i 2. isto je tako i rosberg mogao ic u box.. da su lewisa i pozvali i pokusali preskocit ne bi bilo fer prema rosbergu..

u monacu se utrka dobija u subotu, to je barem jasnom, a rosberg ju je dobio igrajuci se pametnjakovica.. zanimljivo i zabavno i gay do bola (zadnji krug koji je najcesce bitan rosberg nije imao vrijeme, lewis je imao 2 desetinke na rosberga)

meni osobno koliko mi god te trzavice izmejdu njih izgledaju nekako umjetne, toliko me i zabavljaju..
izjave nakon utrke su bile lol, prvo lewisovo nismo prijatelji i ne pricamo, potom rosbergovo - naravno da smo prijatelji i da smo pricali :)

a pred mjesec dana su se jos grlili i bili su super par i utrkivali se na stazi medjusobno ko sotone i sve 5.... a u medjuvremenu se nista posebno nije promjenilo nit dogodilo sto mi znamo..
nesto je ocito trulo unutar tima, i siguran sam da nije sve 50-50 izmedju njih..
rFactor F1 HR server Info
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

naravno Monaco je specifična staza, ali da se prestizati, vidjeli smo to prošlih godina a i jučer.. u Lewisu nisam vidio neki žar. pa nakon kvala mislio sam da će ga zabit u zid u 1. zavoju, ne da ga nije "zabio" nego se cijelu utrku vozio alibi iza njega.. nit ga je pritiskao da isprovocira neku grešku, niti se jednom pokazao Rosbergu u retrovizor.. ništa.. samo ga je pratio.
78 krugova (dobro 72) se vozi sekundu iza njega i ništa ne pokuša.. pa tak smo i mi (da smo malo sposobniji vozači) mogli vozit na Rosbergovom mjestu, gledat naprijed i pazit da ne udarimo ogradu jer nam od iza ne prijeti nikakva opasnost.. retrovizore nije ni trebao imat

edit
Armani ne kakaj .. barem u Monacu se mogu razlikovati pravi vozači.. da imaju identični bolid pa baš zato.. lewis slovi za jednog od najagresivnijih i najboljih vozača današnjice, rosberga se nikad nije spominjalo u toj kategoriji.. di je taj lewis jučer bio?
ta agresivnost i žar?

jedan bianchi na mjestu gdje nitko nikad valjda nije prestizao dođe kamuiu, i zavali mu pljusku posred lica, sutil preko rubnika prestiže a lewis ni da proba nešto?
daj molim te, Monaco je to, mjesto gdje se razlikuju muškarci od dječaka...

dan prije uspoređuješ se sa Sennom, najavljuješ sodomu i gomoru a onda drugi dan kamilica..
ili je možda lewis odjednom sazrio i shvatio, da je možda bolji vozač i da će ga jednostavno uništit u idućim utrkama

jebiga, ja sam jednostavno razočaran hamiltonovom utrkom
Michael is faster than you!!
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Igor18 je napisao/la:naravno Monaco je specifična staza, ali da se prestizati, vidjeli smo to prošlih godina a i jučer.. u Lewisu nisam vidio neki žar. pa nakon kvala mislio sam da će ga zabit u zid u 1. zavoju, ne da ga nije "zabio" nego se cijelu utrku vozio alibi iza njega.. nit ga je pritiskao da isprovocira neku grešku, niti se jednom pokazao Rosbergu u retrovizor.. ništa.. samo ga je pratio.
78 krugova (dobro 72) se vozi sekundu iza njega i ništa ne pokuša.. pa tak smo i mi (da smo malo sposobniji vozači) mogli vozit na Rosbergovom mjestu, gledat naprijed i pazit da ne udarimo ogradu jer nam od iza ne prijeti nikakva opasnost.. retrovizore nije ni trebao imat
Da se prestizati sporije bolide, kad te bolid kojem se zalijećeš vidi i tolerantno te propusti, za razliku od Masse kad je Hamiltonu još išao zatvrat pa ostao bez krila, tko je dobio kaznu zna se...znači hrabrost se ne isplati.

I kad pričamo o preticavanjima ne pričamo o preticavanjima za prve 3 pozicije jer toga nema, tu su koliko toliko izjednačeni bolidi i doć u šansu za preteć mora se desit greška jednog od vozača, popuštanje koncentracije kod prešaltavanja i slično.

Na Monacu se majstorstvo može samo vidjet po kiši, na suhom može samo SC izmjenit pokoju poziciju.

Neznam sad dali prije 2 ili 3 godine kad je Alonso zapeo iza onog zelenog Lotusa pa se vozio i nikako preteć iako je Ferr bio i više od 2 sec brži.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

jedan bianchi na mjestu gdje nitko nikad valjda nije prestizao dođe kamuiu, i zavali mu pljusku posred lica, sutil preko rubnika prestiže a lewis ni da proba nešto?
daj molim te, Monaco je to, mjesto gdje se razlikuju muškarci od dječaka...

paralele su ti lol..
iz sveg napisanog se vidi da ne kuzis bas ti taj monaco i sto znaci vozit u istom bolidu koji je ekstremno stabilan i easy to drive..
gotovo su sva preticanja u monacu zbog greske ovog ispred, il slabe obrane i dopustanja da se ovaj zabije ispod..
gume su drugi razlog, al ovdje to nije slucaj jer se na ss moze odvozit 2/3 utrke..

svo tvoje naklapanje je cisto hejtanje, i sry al who cares.. dal je tebe lewis razocarao il ne.. dal si ti ocekivao sudar u prvom zavoju il ne.. lol.. grow up i zivi u realnosti..
rFactor F1 HR server Info
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

slika

evo jedna prikladna da se objasni zašto je lujo pizdio :D
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Igor18 je napisao/la:
barem u Monacu se mogu razlikovati pravi vozači.. da imaju identični bolid pa baš zato.. lewis slovi za jednog od najagresivnijih i najboljih vozača današnjice, rosberga se nikad nije spominjalo u toj kategoriji.. di je taj lewis jučer bio?
ta agresivnost i žar?
jebiga, ja sam jednostavno razočaran hamiltonovom utrkom
Tebe je Lewis razocarao, ti si Hamiltona "mrzil" od kad je dosel u F1 kad smo kod toga. A da je slucajno i isel preteci Rosberga i da su se tresnuli onda bi ti prvi rekel kak je unistil trku Rosbergu, itd itd.
Aj mi reci onda od danasnjih vozaca ko je tebi PRAVI vozac koji se tolko iskazal u Monacu ove godine?
Darkness rises when silence dies
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... -in-canada" onclick="window.open(this.href);return false;

NE mogu se ne složit s JB-em.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

THE OFFICIAL VERDICT

Rosberg was summoned to the FIA stewards amid suspicions that he had gone off deliberately to trigger the yellow flags, and guarantee pole in a move reminiscent of Michael Schumacher's at Rascasse in 2006.

He was exonerated, by the four-man stewarding panel, including F1 veteran Derek Warwick.

"The stewards examined video and telemetry data from the team and FIA and could find no evidence of any offence related to the Turn 5 incident," read a statement.

Had this been a dispute between two teams, would the verdict have been the same? Perhaps not.

HOW DID IT COME TO THIS?

The Rosberg versus Hamilton rivalry has become increasingly strained over the course of the first six races of the season. The unique intensity of the title head-to-head, with the pair in their own private battle for victory means that they currently just have to turn up to finish first and second.

It has emerged that in their scrap during the Bahrain GP, Rosberg used an aggressive engine mode without authorisation in his attempt to pass. In Spain, it was the other way round, with Hamilton pulling the same trick to ensure he stayed ahead.

Both drivers, Hamilton in particular, appear to be suspicious of the other, creating an atmosphere of distrust. It's perfectly credible that Rosberg might deliberately trigger a yellow flag to secure pole in this atmosphere. But it is equally possible that it was a figment of Hamilton's imagination, an honest mistake rendered as something more sinister through paranoia.

THE CONSEQUENCES

Whatever the reasons for Rosberg's excursion, it earned him a clear run to victory in Sunday's race. A good start laid the foundation for a game of cat and mouse early on, with Hamilton tracking his prey. But this is Monaco, so passing is a near-impossibility.

Inevitably, there was a flashpoint in the race. When Adrian Sutil's Sauber crashed at the chicane on his 24th lap, the two Mercedes drivers were on their 25th and not far off lapping him.

So they both saw the remains of the Sauber and the debris shortly after Sutil had gone off, and will have recognised the possibility of a safety car.

Neither pitted on that lap, and headed into the pits on the next one. Realistically, it would have been difficult for Mercedes to make that call so quickly, especially if it required a quick double stop, which is what happened on lap 28.

The highest-placed driver who did dive for the pits was Jenson Button, who was close to 40 seconds behind the two Mercedes at the time. Hamilton attempted to make the pit call, but the team told him to stay out. He therefore believed that he should have been able to stop on that lap and jump Rosberg into the lead.

"Normally, under the crash we could have come in and I really should have come in, but the team didn't call us in," said Hamilton after the race, having furiously questioned the call over the radio: "We really should have pitted that lap."

When the race got back underway, it was status quo with Hamilton behind Rosberg. There he stayed, until, that is, he started to struggle with vision, often having to drive with his left eye closed thanks to getting dirt in it. Suddenly, there was a third party in what was previously an all-Mercedes gunfight.

Ricciardo closed what had been a 10-second gap very rapidly. On lap 65, Hamilton lost an alarming 2.2s. Even on a tight track like Monaco, there was the very real possibility that Ricciardo might be able to find a way past before Hamilton managed to shed whatever particle it was in his eye and knuckle down to keeping it tight in the final few laps.

Hamilton's struggles did give Rosberg some breathing space. Rosberg has been heavier on fuel use compared to his team-mate throughout the season and at times was being told his fuel situation was "critical" over the radio.

"The fuel was very critical and caught me off guard a little bit," he said. "It was a major change that I had to make and, especially with Lewis being so close behind, it was a tough moment because I had to change the driving style completely, use different gears, different lifting and coasting. Everything was different. But the team managed that well and got me to do what I needed to do."

Rosberg adapted well, so it was an easy victory. It was only his second of the season and first in a straight fight with Hamilton of 2014. His Australian GP victory, remember, had come in the absence of his team-mate who had retired early on with an engine problem.

But the question remained: was this a straight fight?

izvor:autosport

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Eto ga sad...
Lewis Hamilton
We've been friends a long time&as friends we have our ups&downs. Today we spoke&we're cool, still friends #noproblem
slika
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

E drug Hamilton razocaral si me danas
Darkness rises when silence dies
Odgovori