Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
garx
Početnik
Početnik

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la garx »

mislim da ste malo pesimisticni, bit ce ferrari jak, stici ce sve, ali sve vise se osjeti mediteranski stih iz sredine 90-tih prije germanske uprave
a kad se tako zuri s razvojem, lako se dogodi da bolid bude izdrzljiv bas kako je vuksa opisao
BrunoS
Ja sam: Vozač
Navijam za: F1 HR TrackMania Team

Post Postao/la BrunoS »

edo je napisao/la:Dragi ferraristi,ja sam ubjedjen da nas ceka teska i mucna sezona...Honda ce biti hit
godine,a ferrari razocarenje ubjedjen sam u to...
Po ovome pomislio bi čovjek da si nostalgičan za Ross Brawnom. Što se tiče Honde iz tvojih usta u Božje uši, nadam se da Bruno dolazi u Hondu i da će ona biti OK.

Što se tiče Ferrarija, mislim da će ono biti standardno dobri i da će se Kimi vratiti naredne sezone mnogo jači.
slika

The yellow helmet has gone now, All that remains are the tyre marks on the asphalt A void in our hearts and the memories

slika
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

Ja iskreno mislim da Ferrari neće biti dominantan sljedeće sezone, ali će definitivno biti pri vrhu. predpostavljam da će Renault, Honda i Bmw sljedeće sezone dominirati i da će McLaren ponoviti svoju 2004. ili 2006. sezonu odnosno Ferrari 2005. Nadam se da će se Alonso sa Renaultom boriti za naslov prvaka. Ali vidit ćemo još. Jedva čekam siječanj da počnu prava testiranja. Renault razvija KERS i kažu da će ga predstaviti u siječnju. BMW i Honda su već daleko s njim dogurali. Ne znam koliko je pouzdan taj KERS i koliko će biti funkcionalan u nekih timova. Vjerojatno je da će Toro Rosso biti zadnja momčad sljedeće sezone, a da će Force Indija biti puno bolja nego ove prošle. Toyota nište isto neće pokazati, čak i KERS najavljuju tek sredinom sezone što je po meni suludo s obzirom da su počeli koliko toliko ići prema naprijed. Ali sam siguran da bi Renault trebao biti pri vrhu. Imaju odličnog brzog vozača koji puno pridonosi razvoju. Sve se nekako sada zakompliciralo. Po svemu sudeći imamo GP1 umjesto GP2 i mislim da će se oboriti rekord u različitim pobjednicima utrka. Još nešto. Ne znam hoće li ipak biti dopušteno Renaultu i Hondi da "poprave" motor. Zbog "hendikepa" razvoja aerodinamike mislim da će i motor imati puno veću ulogu u brzini za razliku od prošle dvije sezone. Ali opet tu ne bi trebao Toro Rosso biti zadnja momčad nego Williams, ali oni su jako dobra momčad, ali imaju velikih financijskih problema i otišao im je jak sponzor. Sve je ovo otišlo u k...!!! Ne znam ni sam šta bi mislio. Nekako mo do sada znali unaprijed koliko-toliko tko je gdje, a sada ne znamo ništa. To je dobar čar sljedeće sezone. Nadam se da će biti sezona jedna od najboljih i najneizvjesnijih u povjesti, što je jako teško ali ide se pravim putem da se to ostvari. Oprostite na predugom postu.
kakav potpis staviti???
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

BrunoS je napisao/la:
edo je napisao/la:Dragi ferraristi,ja sam ubjedjen da nas ceka teska i mucna sezona...Honda ce biti hit
godine,a ferrari razocarenje ubjedjen sam u to...
Po ovome pomislio bi čovjek da si nostalgičan za Ross Brawnom. Što se tiče Honde iz tvojih usta u Božje uši, nadam se da Bruno dolazi u Hondu i da će ona biti OK.

Što se tiče Ferrarija, mislim da će ono biti standardno dobri i da će se Kimi vratiti naredne sezone mnogo jači.

A počemu si ti to molim te zaključio???

OK ross...shvačam da će snjim biti jači...No ima toliko ekipa ispred njih koje mislim da će još uvijek teško stići...Jedina stvar koja ti ide u prilog su nova pravila...Skojima zbilja neznamo što nam budučnost donosi...

A što se tiće Ferraria...Dva odlična vozača...Te super uigran i iskusan tim mislim da nemože razočarat...A za mene je razočarenje ako nebudu u borbi za naslove...
1982 UCV 1919
BrunoS
Navijam za: F1 HR TrackMania Team

Post Postao/la BrunoS »

Dr. DJ je napisao/la: A počemu si ti to molim te zaključio???

OK ross...shvačam da će snjim biti jači...No ima toliko ekipa ispred njih koje mislim da će još uvijek teško stići...Jedina stvar koja ti ide u prilog su nova pravila...Skojima zbilja neznamo što nam budučnost donosi...
Ja nisam ni došao do zaključka da će Honda biti dobra, samo sam napisao da želim da se Edina predviđanja ostvare ako Bruno bude vozio u Hondi ;)
I ne bi trebali više ovdje o Hondi, ipak je tema Ferrari.
slika

The yellow helmet has gone now, All that remains are the tyre marks on the asphalt A void in our hearts and the memories

slika
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

Evo poslastica za sve Tifose, sjednite u 16M Scuderia Spider i pogledajte stvari izbliza -> VIRTUAL TOUR.
slika
>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

Čista perfekcija!!!
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Danas na Fioranu testirao Italijanski F3 trio od kojih je najbrzi bio Mirko Bortolotti za volanom F2008.Njegovo vrijeme je bilo 59.111 koje je i najbrze vrijeme ove godine na stazi Fiorano.Vrijeme je ostvareno na suhoj stazi koja je u jutarnjim satima bila prekrivena vodom...

Celnici Ferrari-ja su impresionirani performansama trojice mladih vozaca,a posebno su opcinjeni performansama Mirko Bortolotti-ja.

PS:Ima jos mladih nada koje se zele dokazati.A mozda koja jednom osvane odmah u Ferrari-ju iako to i nije tradicija ovog tima...
FORZA FERRARI!!!
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

Evo i spomenute trojke...

Mirko Bortolotti (18-ogodišnjak - Trento - 1. u talijanskoj Formuli 3) odvozio 40 krugova, najbolje vrijeme 0:59.111.
slika

Edoardo Piscopo (20-ogodišnjak - Rim - 2. u talijanskoj Formuli 3) odvozio 29 krugova, najbolje vrijeme 1:00.336.
slika

Salvatore Cicatelli (18-ogodišnjak - Napoli - 3. u talijanskoj Formuli 3) odvozio 33 kruga, najbolje vrijeme 1:01.243.
slika
slika
>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

Može mi netko reci zašto u Ferrariju i dalje testiraju na prošlogodišnjim gumama a ne na slikovima i zašto su svi spojleri ostali isti s ovsezonskog bolida?
Kolko sam uspio vidjet BMW je krenuo testirat s novim spojlerima a bolid izgleda hm ustvari dal to izgleda ko nešto aerodinamicno?
slika
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

@ivan599
ove fotke gore, koje vidis, to nije testiranje u smislu testiranja bolida, vec testiranje vozaca...
a u barceloni su krenuli s prikupljanjem podataka, jer se iduce godine puno toga mijenja, tako da vjerojatno prvo valoriziraju izmjene i utjecaj izmjena potiska, pa onda gume itd... npr. samo uvodjenje slickova uvjetuje i izmjene u balansu bolida, a onda jos dolaze i nova krila, koja taj ucinak trebaju poluciti, pa utjecaj 60 kg balasta u vidu KERS-a...uglavnom, radi se step-by-step, jednako kao i Mclaren, jer su oni i najdulje radili na evoluciji bolida iz 2008
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

E hvala ti bilo mi je cudno ovi se tam vozikaju s onom aerodinamickom "vešmašinom" a naši crveni se još voze s istim bolidom. :=)
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

garx je napisao/la:@ivan599
ove fotke gore, koje vidis, to nije testiranje u smislu testiranja bolida, vec testiranje vozaca...
Sad kad već spominješ, nigdje nisam vidio (nisam ni tražio, malo sam se ulijenio) jesu li ova testiranja zbrajana u one dozvoljene test kilometre? Za Rossijeva testiranja znam da jesu (i neki su se čudili što Ferrari "razabacuje" kilometre na taj način), ali za ova nemam pojma...
slika
XTRage
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la XTRage »

Imaju svi "bonus" kilometre za testiranje mladih vozaca...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

XTRage je napisao/la:Imaju svi "bonus" kilometre za testiranje mladih vozaca...
Znam da imaju, ali ne znam koji su kriteriji šta ulazi u tu kvotu dozvoljenih test kilometara. Rekoh prije; Rossijevo testiranje je ulazilo (koliko sam upoznat), a za ove ne znam. Ne znam ni kako je kod Red Bulla išla ona priprema na Silverstonu sa Loebom? Iako, do kraja godine je ostalo još malo dana, tako da sumnjam da će sve to odigrati neku veću ulogu...

EDIT: Izgleda da nema striktno veze s godianama vozača, evo izvadak iz pravilnika:

22.1 a) Testing shall be considered any track running time undertaken by a competitor entered in the Championship with the exception of :
i) promotional or demonstration events carried out using tyres provided specifically for this purpose by the appointed supplier ;
ii) young driver training, any such driver having not competed in an F1 World Championship Event in the preceding 24 months nor tested a Formula One car on more than four days in the same 24 month period.
b) No competitor may carry out more than 30000km of testing during a calendar year.

itd
slika
XTRage
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la XTRage »

Rossi 29 a Loeb 34, nisu bas mladi vozaci :)

gringo73: EDIT - Izgleda da nema striktno veze s godinama vozača, evo izvadak iz pravilnika:

22.1 a) Testing shall be considered any track running time undertaken by a competitor entered in the Championship with the exception of :
i) promotional or demonstration events carried out using tyres provided specifically for this purpose by the appointed supplier ;
ii) young driver training, any such driver having not competed in an F1 World Championship Event in the preceding 24 months nor tested a Formula One car on more than four days in the same 24 month period.
b) No competitor may carry out more than 30000km of testing during a calendar year.

itd
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

XTRage je napisao/la:Rossi 29 a Loeb 34, nisu bas mladi vozaci :)

gringo73: EDIT - Izgleda da nema striktno veze s godinama vozača, evo izvadak iz pravilnika:

itd

prevedi do kraja,u prijevodu mogući rookie vozači
having not competed
nisu važne godine nego iskustvo,ili vozači koji nisu se natjecali niti testirali bolid u zadnje 2 godine,recimo Yoong da je vozio bi bio podoban za te kilometre ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
natural

Post Postao/la natural »

evo hi. res. slika sa testiranja u Jerezu od 09.-11.12.2008.

slika slika
>>> DOWNLOAD! <<<
slika
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

Hajde Ferrari, da već jednom vidimo smjer u kojem ste krenuli s dizajnom bolida... :) Bella Machina... :D
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

MP4don je napisao/la:Hajde Ferrari, da već jednom vidimo smjer u kojem ste krenuli s dizajnom bolida... :) Bella Machina... :D
Bit će neobičan (ostali su ružni ali za tifosa ferrari može biti samo neobičan) i valjda čekaju da prođe prvi šok sa ostalima pa tek onda pokažu novu bella machinu... :-k valjda...
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

zvjerko je napisao/la:
MP4don je napisao/la:Hajde Ferrari, da već jednom vidimo smjer u kojem ste krenuli s dizajnom bolida... :) Bella Machina... :D
Bit će neobičan (ostali su ružni ali za tifosa ferrari može biti samo neobičan) i valjda čekaju da prođe prvi šok sa ostalima pa tek onda pokažu novu bella machinu... :-k valjda...
Da pokazu STA??????
nemaju oni sta pokazati (to jest vi ferari)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

Ljudi znas sta mi nedostaje (malo prerucavanja) ali samo MALO ne previse
JOOOOOOOOOOJ jedva cekam kad ce poceti sezona. Pa radost kad McLaren pobjedi Ferari
jest to dobro, ili kad JOS GORE IZGUBI od Ferarija, onda mi se nedolazi na forum, da slusam
Ferarija. Al sta cete i to je zar borbe
:lol: :lol: :lol: :lol:
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

McLarem je napisao/la:Ljudi znas sta mi nedostaje (malo prerucavanja) ali samo MALO ne previse
JOOOOOOOOOOJ jedva cekam kad ce poceti sezona. Pa radost kad McLaren pobjedi Ferari
jest to dobro, ili kad JOS GORE IZGUBI od Ferarija, onda mi se nedolazi na forum, da slusam
aj ne mudruj malo previše mudruješ

stavi još koji smajl
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

McLarem je napisao/la:Ljudi znas sta mi nedostaje (malo prerucavanja) ali samo MALO ne previse
Ma ja inače nevolim prepucavanje dok traje sezona - puno zanimljivije je ovako u pauzi između (a šta drugo raditi da se ekipa trgne iz letargije) :biggrin:
...a za ferrari stojim moralno i (skoro) materijalno da će biti bella machina - boja jako utiče...
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Vidim da neki zele provocirati, ali to se nece desit [-X Zna se tko je gazda u konstruktorima 8) Meni Ferrari ne moze biti ruzan, samo lijep. A 09 ce bit ne samo lijep vec i najjaci 8)
Zadnja izmjena: Scuderia, dana/u 12 pro 2008, 20:39, ukupno mijenjano 2 puta.
slika
Odgovori