Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Cuky »

radi kao i ovi u F1...liftaj prije zavoja, šaltaj ranije i sl :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Nemam pojma kolko uopće stane goriva...valjda je sve na normal.
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Armanini je napisao/la: ok, a kako da mi znamo koja je to verzija?
jbg, ja sam do sada skidao sa servera našeg, nije me brinula verzija
no, ova jhe gore
http://rfactorcentral.com/detail.cfm?ID ... ife%202007" onclick="window.open(this.href);return false;
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Jedna za meditaciju prije dugačke trke :)

http://www.youtube.com/watch?v=O0mZldBbO1k
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ima li pass za server danas? idem gore pa da znam unaprijed :D

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

moze nice :)

sve si mislim sad da cu pustit nesto da svira, vjerujem da ce se velika vecina utrke vozit solo.. sumnjam ni da ce nas bit puno..

a box.. pa vjerojatno ce trebat 2, a jos vjerojatnije 5 :)
rFactor F1 HR server Info
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Cuky je napisao/la:ima li pass za server danas? idem gore pa da znam unaprijed :D
zasad nema, brzo na server dok ga ne stave. :)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pass je finale..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:bit ce zajebano danas izvuc se prvi krug bez sjebanog auta..
3. utrka da vozim tamo (ako ne računam kada sam bio Fiore) i 3. put da u 1. utrci nastradam u prvom zavoju pokošen otraga. Sada onaj nedo napuca antišu direkt u mene, ja još okrenut dobijem udarac u prednji dio i gotovo, previše nosi u stranu.

Na njihovom serveru od sada na dalje više ne pazim na nikoga osim na timske kolege, nema smisla....

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

a ja si razmisljam dal da vise uopce vozim tamo...
nakon sat i 20min muke i stiskanja nađe se lik kojeg zaobilazim za krug a on ne pušta, i onda mislim da će mi se napokon maknut s putanje al ne, i ja se izvrtim iza njega i u zid, ma jebemti sve... :zid:
naravno auto skroz sjeban, ne možeš vozit više...
2. mjesto potpuno sigurno, ovaj bruce je bio jedno 15sec iza, a mans 10-ak sec ispred...
super utrka do tad i onda su uvijek nađe neki panj koji će ti sve pokvarit. :x :roll:

i ne kužim zašto se u boksu ne može mjenjat kolko goriva ces stavit, meni je trebalo samo za 15 krugova a morao sam stavit full tank za 30 krugova. :? I to mi je uzelo taman 7,8 sec, vratio bi se možda čak i ispred mansa ili 2,3 sec iza...
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Izasao je novi YUGO v2 mod, pa tko voli nek izvoli (unutra je jos i Kicevo HD & Wet i lite verzija rfactora)
DOWNLOAD
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

imaju neka čudna pravila:
1. ako režeš zavoj ili izlaziš široko sa staze u redu je jer je "rubnik dio staze"?!?! mislim ono, wtf?!?! lijepo u svim serijama u svijetu pravilnik definira stazu kao sve što se nalazi između bijelih ili u nekim slučajevima žutih linija, a astroturf, rubnici i asfaltne zone nisu dio staze. Eto, na račun toga je Janosh danas i pole osvojio jer je sjekao šikanu, ali po njegovim pravilima to je ok.

2. ako gledaš svoja posla i netko te udari otraga ili s boka ti si kriv zato jer nisi predvidio da će te konj otraga naguzit

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

s ljepše strane:

macci dESIGN radi na potpuno novoj, od nule rađenoj, verziji staze Tsukuba
slika

do sada jedini gotov projekt ovog tima (ili jedne osobe, nisam skroz siguran) je najvjernija verzija staze u Koreji za rFactor

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Sakupio sam staze na kojima se do sada vozila GP3 serija:
Barcelona, Valencija (ulična), Hockenheim, Nurburgring, Hungaroring, Spa, Abu Dhabi, Monza, Ricardo Tormo (Valencija), Istanbul + nekoliko na kojima se nije vozio GP3 (Interlagos, Melbourne, Suzuka) pa ću ih večeras dignuti gore da možete skinuti. Silverstone nisam ubacivao jer ga već svi imamo

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

super. :thumbup:
zaboravio si monaco samo, pa stavi i njega da imamo upotpunjenu kolekciju. :)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja sam za razliku od vas prilicno zadovoljan utrkom :)

prvo kvale.. 2. krug mjereni ja mislim, odvozio konacno ispod 13 i to 12.5.. i ja zadovoljan, pogledam kad ono vuks samo pol desetinke sporiji krug :) al svejedno sam ostao u garazi, trebalo mi vremena da pripremim zalihe za utrku jbga := pa da budem komotan.. bilo je il cu popusit ko rosberg u q2 zadnju il ce ostat vrijeme dovoljno.. i ostalo je srecom.. ovi iza nitko nije popravio, ovi ispred ionako su ispred..

tako da zadovoljno cekao utrku.. nisam bio bas spreman za sam pocetak, nisam bas bajno startao, al mislim da sam odmah uzeo gasu..
bilo mi je samo vazno da mi nakon t1 ne bude nikog na guzici, ako bog da malo slipa od nekog pokupit.. polovicno upjesno, iza me nisu slipali, ja nisam uspio ostat sa vodecima i tako je pocela trka..
odmah sam u t2 dodirnuo zid ko telac, al to mi je bilo upozorenje poslije za cijeli race.. mislim da sam jednom jos dodirnuo zid malo..
u onom zadnjem brzom prije kocenja za spust sam skrenuo previse ostro i unutra i izgubio auto skroz, srecom sa tc, kocnicom i kontrom, uspio sam ostat na cesti i taman sam imao dosta prednosti da me iza bartoli ne pokupi..
onda sam nanizao 3 kruga zaredom 14.6, to mi je bio kao neki fast lap :) i imao malo prostora za disanje..
fiore me je stigao brzo, pa sam ga propustio u zadnjem i nastavio vozit za njim.. on se malo odvojio, iza njega bartoli kojeg sam stizao i koji se onda izvrtio ja mislim..
zatim smo fiore i ja imali par krugova borbe, sto nam je skresalo krugove posteno tako da su nas vrlo brzo uhvatili vuksa i bartoli.. bilo malo zajebano, jer nisam htio pustit mjesto, uspio sam se obranit na ravnici zadnjoj i prvoj par puta, al vuksa je bio na guzici i znam da ako idem opreznije i sporije da ce on uzet mjesto tako da je bilo fino trkanje..
bili smo na kupu tako nas 4ica, bez puno promjene, dok fiore nije misteriozno nestao :/

btw vuks, ja mislio da smo se tamo takli u 4. zavoju, al vidim da nismo nego si ti lupio u zid sto je samo tvoja krivica :)
to je bilo u prvih pol ure.. tad je sljedio dobar tempo vukse koji je po malo nadoknadjivao 3 sekunde koliko sam bio ispred i vec dosao na kakvih sekundu i pol i ja reko, oces k i stisnuo par krugova i prelomio konacno..

to je bilo zapravo vise manje to.. ubrzo kimi odlazi i pocinje promet i preznojavanje..
nisam imao vise kako napred, nisam ni znao tko je gdje osim da je mans prvi :)
nekih pol ure pred kraj vidim da je zapravo bruce 2., nekih 27 sekundi ispred.. mislio sam mozda postoji sansa da jos mora u box, racunao da je nekih 30 sek stop pa mi je cilj bio probat drzat ispod 30 razmak.. s tim sam se zavaljao par krugova, onda malo previse gubio kroz promet i konacno prihvatio da taj nemora u box :)

moram rec da mi je ovo jedna od drazih utrka, zavrsit je vec uspjeh, a zavrsit u istom krugu kao vodeci najbrzi covjek na balkanu := i bit na podiju je lijepo :)

kimi mozes mjenjat sto ces da ti rade u boxu..
mislim da je lcd increase i decrease..

ja sa, startao pun i kad je ostalo jos nekih 20ak litara isao sam u box.. maknuo da mi popravljaju damage, maknuo gume jer su ove bile ko nove, al pustio 100 litara jer mi se nije dalo racunat ni riskirat..
ostalo je jos nekih 20-ak litara na kraju tako da je isti k..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nisam zaboravio Monako nego sam ga namjerno izostavio iz nekolioko razloga:
1. ne sjećam se kad smo na serveru u ove 3 godine vozili Monako
2. Imam 3 varijante, a svaka ima milijun verzija...definitivno najbolje pogođen layout (doduše mrvicu preširok) je konverzija iz codemastersove F1, ali on ima problema sa slabijim FPS-om. Odličan FPS, ali dosta loš layout ima konverzija iz F1 Challenge...postoji i onaj iz GP79 moda, ali je to opet drukčiji layout nego što je ovaj moderan. Sjetio sam se da negdje na dvd-ima moram imati i procurjelu betu na kojoj je radio CTDP, ali ta ima bug sa ogradama pa se ne isplati ni voziti na njoj...doduše, WCP radi na 2012 verziji, totalno sređuju verziju iz F1C pa da pričekamo...

A sad sam skužio da podosta staza ima već gore, pa da ih ne uploadam ponovo evo linkova:
Melbourne
Valencija
Barcelona
Hockenheim
Hungaroring
Monza
Suzuka
Abu Dhabi

Linkovi rade, pričekate par sekundi nakon klika i kreće download :)

CoTA
Buddh International

Obje su rađene od nule, a ne konverzije iz Codemastersovih igara. Layout je super pogođen na obje, FPS isto OK, jedino su boje možda malo prežive za moj ukus, tj. volio bih da su bljeđe...

Korea + Fix 1.1

staza je od strane macci dESIGN-a, rađena od nule...

dakle, ostalo je još nekoliko staza za upload koje ću večeras/ujutro dignuti da možete skinuti
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 11 srp 2013, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

koliko stupnjevi koristite za OW modove ? na volanu mislim(okretaj volana)
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Eto,da se i ja javim sa par rečenica,pošto je liga završena.
Što se tiče zadnje trke,moram priznati da sam očekivao pobjedu.Očekivao sam i pole,a bogme i fl.Pole nisam uzeo,nisam pogledao Janoshev krug,koji je po nekima sporan.
Odmah da kažem da mi još sada nije jasno tih 99 min,zašto toliko,a pogotovo zašto na toj stazi.
Tankao sam 90lit,a strategija mi je bila 1 pit stop u 22.krugu,sa promjenom guma i tankanjem 80 lit.Nisam mogao promjenit količinu goriva,koja je bila 100l.tako da sam isto ko Kimi tankao 100lit.
Bez obzira na sve,odradio sam posao koncentrirano,osim toga ovo mi nije prva takva trka,vozio sam 24h Sebringa,sa izmjenom dana i noći...i prošlo je isto ok.
Kad govorimo o ostalim vozačima,moramo biti svjesni da je tu dosta početnika,koji još neznaju osnovna pravila utrkivanja.Zbog toga sam se na posljednjoj utrci najviše bojao obolaženja za krug,te sam isto obavljao sa posebnom pažnjom.Kimi je tu na*ebo,nažalost.
Veseli me odličan rezultat Arme,a bogme i Vukse.Ko bi reko =D>
Jasno mi je i nezadovoljstvo Culeta,ali treba biti svjestan da je rizik starta sa recimo 6-7 reda drastično veći od starta sa prvog ili drugog...znači treba je biti čim bliže prvom..u tom grmu leži zec.To je uzrok,a sudar je posljedica,ako me razumijete.
Antiša i Hotto očito nisu bili na ti sa ovom stazom,ali bit će još prilika :D
Mislim da nas se sada malo i boje,tak da ne vjerujem da bi trebalo biti nekih problema sa nekim drugim modovima.
Eto,ja se raspisao,pa da ipak završim.Dakle,čestitam cjeloj ekipi (i Fioretu kojeg skoro zaboravih),pokazali smo da smo najbolji,a pokazat čemo im još,ako bude trebalo.Živjeli :zivili: :zivili: :zivili:
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Mansell je napisao/la:Jasno mi je i nezadovoljstvo Culeta,ali treba biti svjestan da je rizik starta sa recimo 6-7 reda drastično veći od starta sa prvog ili drugog...znači treba je biti čim bliže prvom..u tom grmu leži zec.To je uzrok,a sudar je posljedica,ako me razumijete.
Razumijem ja to i slažem se sa ovime što si napisao (nakon dugo vremena da se ja i ti složimo u nečem :biggrin: ), ali mi svejedno nije jasno da ljudi u T1 na startu koče kao da sami hotlapaju na stazi. Ja od kad sam se pomaknuo sa svog mjesta na startu dok nisam počeo kočiti za T1 (čak i malo prije 100m tabele) niti jednom nisam gas imao 100% pritisnut. Jbg, gužva je, auti su na Bathu čudno posloženi na gridu i nisam htio završiti u nečijoj guzici.

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

A dok zaračunam greške, trebao sam biti dobrih 40 sekundi napred, dakle s Armom se boriti za treće. Ali me neko na startu u t1 odiza lijepo udario da moram na izlasku loviti rapslesani auto i zgubih 2,3 pozicije jer sam dobro startal. Ali onda sve ošlo još radi popravka damagea u boksu kojeg sam zaradio udarivši u Cukya ako se ne varam i makivanja Armi, skoka na desktop iz nekog razloga koji je win imao, pa ono onakvo laganje kaj ti se zamrzne sve pa opet krene, spinanje jedno. Ali sve to normalno za jednu trku od 99 min:)
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Mansell je napisao/la: Antiša i Hotto očito nisu bili na ti sa ovom stazom,ali bit će još prilika :D
Hehe, pa na žalost ne mogu se složit s tobom...
Ne znam za Antišu, meni je ova staza sjela kompletno. Na stazi od 2.11. di ja kasnim 1.5 sec, meni je to uspjeh, a da ne kažem da sam potpuno zadovoljan što sam odvozio trku cijelu, i osvojio bod (ili dva ili četiri?? - do kojeg se mjesta uopce boduje?)

Enivej, kako sam očekivao da ću završiti poput Cukija ili Kimija, i više sam nego sretan.
Na žalost, gužva u prvom krugu i zaobilaženje me koštalo dodatnog ulaska u box, i to nažalost par krugova prekasno, jer sam probao stiskati sa oštećenim autom, ali to je to..
Pa čak sam i Gasu pobjedio :)

Meni osobno jedno od boljih iskustava od kada vozim sa vama i uopće, i ustvari bi volio da se i mi sami nekad ovako posložimo, samo što nas je malo, pa nije fora tolika. Općenito, ova mi je liga super bila upravo zbog toga što nisam zadnji od svih, nego samo od vas :), pa i meni daje neki filing pobjeđivanja..

I za kraj, čestitke svima koji su osvajali bodove, i postolja, stvarno vi to fino vozite, mislim da sa vremenom koje posvećujem svemu skupa neću nikad dostić tu razinu, ali iskreno se lijepo zabavljam, pa u to ime... živili!

ajd sad nova liga.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Na uploadu je paketić staza koji sadrži slijedeće:
*Imola 2006 (konverzija iz GTR/GTL od strane What21a dok je još bio član CTDP tima)
*Sepang, Istanbul i Monaco 2011 (autor je Flo_Flo_F1, član FSONE tima...Sepang i Istanbul su dorađene verzije postojećih staza, Monaco je konverzija sa dosta dorada iz Codemastersa i najbolja verzija Codemasters staze po pitanju FPS-a)
*Ricardo Tormo Valencija (konverzija iz GTR2)
*Spa (konverzija iz GP4, autori momci iz FSR lige.)
*Sears Point
*Interlagos (konverzija iz Game Stock Cars)

slika
Fiore

Post Postao/la Fiore »

sto se tice utrke na bathu, nisam ocekivao da ce biti toliko dugacka. nisam imao vremena odvozit cijelu jer sam morao ic. rekoh, kad sam vec dosao odvozit cu koji krug i pustit vas da odradite posao do kraja. sto ste naravno i uspjesno odradili:)
MarkoD
Navijam za: Kimi

Post Postao/la MarkoD »

Evo još jedne balkanske staze za rF
Odgovori