Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Alonso-champ »

Pa valjda i Hamo zna bolje od nas..al ti nedas ni čuti...
Alonsista hasta la muerte..
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Ma to je u f1 prilično nemoguće procjenit... Teško je procijenit i tko je bolji sad medju aktualnim vozačima, a kamo li ić analizirat tko je bolji iz totalno drugačijih razdoblja. Pitanja dal je bolji fangio ili schumacher, senna ili vettel, alonso ili prost mi baš nemaju smisla...

Al kao što sam vec napisao, kako uopce procjenit u sadašnjem razdoblju tko je koliko dobar? Svi ce se slozit da su alonso, hamilton, vettel i kimi najbolji, vrh, iznad ostalih, što je i istina... I to je manje više to. A procijenit tko je najbolji od njih 4 je skoro nemoguce reć...
Dal je red bull toliko dominantan da bi u njemu skoro svi f1 vozači pobrali naslov ili je pak vettel jedan od najvećih ikad, a rb je samo dobar bolid i ništa više??... Kad se pogleda webbera onda bi se moglo zaključit da je istina ovo drugo, a opet svi nekako imaju dojam da je ovo prvo istina...
Evo npr. Button 2009. u brawnu, dominantno pokupio naslov, rasturio konkurenciju.... jedino nije ima sreće da eto ima takav bolid 4 godine kao vettel, nego je to trajalo samo 1 sezonu... Da je imao takav bolid 4 godine sad bi imao 4 naslova. Dal bi se onda i njega smatralo jednim od najvećih ikad?
Ista stvar Schumacher, da nije imao onih 3,4 sezone tako dominantan bolid, vjerojatno bi sad imao 3,4 naslova, a ne 7. E sad se postavlja pitanje dal su za tako dobar bolid zaslužni i sam vettel i schumi, ili su pak samo imali sreće što su takav bolid dobili u ruke i što su oko njih bili newey, brawn...
U f1 je jako teško nešto uspoređivat, dal je uopce broj naslova pravi pokazatelj kolko je netko dobar? Definitivno nije... Jedan od najboljih f1 vozača ikad, villeneuve, nema ni jedan naslov... S druge strane opet kažem, npr. netko može imat naslov (i više njih), a da je samo prosječan vozač, ako mu se tako poklope stvari i ima tu sreću da dobije priliku sjest u dominantan bolid...
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

vidc je napisao/la:ja ću se pozivati na Giorgioa Ascanellija i njegovu tvrdnju da je Vettel jednako dobar kao Senna kao dokaz Vettelove veličine i talenta.valjda inženjeri koji su u prošlosti radili s vozačima znaju bolje od nas ;)
Ascanelli worked alongside Senna for his final two seasons with McLaren prior to his ill-fated switch to Williams for the 1994 campaign, and eventually wound up at Toro Rosso, where he oversaw Vettel's maiden F1 victory at Monza in 2008.

In between, Ascanelli spent time at Ferrari, which enabled him to work alongside Michael Schumacher but he said it was Senna and Vettel who are the two men he believes are the stand out drivers.

Ovo sve govori o njegovoj vjerodostojnosti. I Lauda je izjavio da današnje bolide mogu i trenirane čimpanze voziti pa se izvrtio u jaguaru.

"All this electronic technology, of course, makes today's car very different to when I raced. Back then, at the start of a race, you had to judge the precise point at which to feed in the clutch and adjust the engine revs to achieve a good start. Today, you press the button for 'launch control' and the engine revs are held at full throttle. You then just let the clutch in - bang! Via the software, the engine then knows that the wheels should not spin and you make a perfect start - every time."

With the electronic traction control able to help limit excessive wheel-spin through and out of the corners, Lauda found the Jaguar R2's handling to be more progressive than the F1 cars he was used to.

"Admittedly today cold tyres did not help but I would say overall grip levels are lower than with the full slicks I remember. This is due to grooved tyres and less aerodynamic pressure on a modern F1 car," he recalled.

"Then, you had very high grip up to a certain point beyond which it would just let go! Today, I was experiencing understeer going into the corner and twitchy oversteer on exit. Although this was due to the track conditions, I would think you would have to drive this car consistently at a very high level to get the maximum out of it, which is tricky due to this low grip/high grip transition.

"When I raced, it was left to the driver to fully control the car. These electronic advances in Formula One now make the sport the technology leader in the auto industry. After all, traction control technology and other computer-driven systems, in different forms, are now available on many road cars, including Jaguars."

Based on today's reunion with a Formula One car, Lauda will now build on this experience as he oversees Jaguar Racing's development of the new R3 and its progress through the coming season. But he has no plans to join Eddie Irvine or Pedro de la Rosa full-time.

"I did no physical preparation for this test - apart from reduce smoking!" he joked.

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ne razumijem šta točno govori o njegovoj vjerodostojnosti?tu ne piše ništa osim što su nabrojani timovi za koje je radio koliko ja vidim i između ostalog dvije sezone je kao što se vidi radio u Mclarenu sa Sennom i skupa s njim prešao u williams...

da napomenem, ja se ne slažem s njim...moje mišljenje je da je schumacher najbolji vozač, ali sam naveo kao vrlo zanimljiv primjer pozivanja na mišljenje nekoga tko radi ili je radio u f1, što bi se reklo iz prve ruke... pa čak je ovo njegovo mišljenje vjerodostojnije nego hamiltonova izjava na osnovu gledanja onboard snimke...ako ništa čovjek je sigurno imao pristup telemetriji bolida.
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Slazem se za MSC koji je spavao pored bolida i smisljao sa ostalim kako dobiti trecinu secunde itd..
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

vidc je napisao/la:sjedio je u torro rossu i dokazao da je vrhunski talent. čovjek koji je radio sa Sennom je izjavio da je Vettel jednako dobar kao i Senna...kad se već pozivamo na komentare ljudi iz formule 1!

a što se tiče korekcija, evo priznajem, nisam znao da su sitne korekcije znak vožnje na limitu. ako je to stvarno tako, onda ne znam šta je Hamilton htio reći jer je očigledno da vettel radi te sitne korekcije i samim time vozi na limitu... možda hamilton ne zna???
Kakvom crnom Torro Rossu jednom mu se posrecilo i ispade sad naj naj . Iz RedBulla su 2009 izjavili : Da smo znali ovo sto sad znamo bili bi svjetski prvaci !! , i sta bi dalje ? postadose evo uskoro i 4. put!
HAM je za VET genijalac , a da ne govorim RAI, ALO
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Alonso-champ je napisao/la:Evo Hamo kaze,da ne bi zelio biti toliko dominantan kao Vettel

http://en.espnf1.com/mercedes/motorspor ... 26573.html
hahah koj izjava. ma da ziher da ima neweya recimo bi mu rekao: ej daj newey nemoj mi vise radit upgradeove nije fora. Right
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

još jedna u nizu glupih izjava... ono, kao ja bih volio pobjeđivati ali sa sporijim bolidom... pa eto ima sporiji bolid, neka se bori i pobjeđuje.
ili on bi volio imat najbrži bolid ali ne toliko najbrži. ako si pravi vozač, 2 desetinke po krugu brži bolid bi ti trebao omogućiti sigurne i lake pobjede,ni tad to ne bi trebala biti neka patnja i borba. on bi vjerojatno u tom slučaju namjerno startao na nižem mjestu da sebi utrku učini zanimljivijom i da ispadne da je on nek fighter, borac ili šta već
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Izjava je glupa za one koji vole gledati krstarenje jednog tima na putu do naslova. Za prave ljubitelje f1 ta je izjava dobrodošla.

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Izjava nije glupa, ali nije ni realna.
Da mi ga je vidjeti kako to izjavljuje kao Vettel s 4 naslova s takvim autom.
Ono - "ej dečki, meni je dosadno voziti avion od bolida, možete vratiti staro krilo, da mi je kompliciranije" :roll:

@vidc
Ako si pravi vozač, dvije desetinke sporiji auto ti bi trebao omogućiti pobjede. ;)
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

speedy56 je napisao/la:Izjava nije glupa, ali nije ni realna.
Da mi ga je vidjeti kako to izjavljuje kao Vettel s 4 naslova s takvim autom.
Ono - "ej dečki, meni je dosadno voziti avion od bolida, možete vratiti staro krilo, da mi je kompliciranije" :roll:

@vidc
Ako si pravi vozač, dvije desetinke sporiji auto ti bi trebao omogućiti pobjede. ;)
ne ako u tom 2 desetinke bržem bolidu sjedi također pravi vozač ;)
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

Dakle, ti si loš vozač :P
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Lujo se raspisao na twitteru od jutros:
Good morning all. Read some of the stories/reports of my comments on Seb. Feel the need to clarify my thoughts. Seb is great champion!!
Not only that, he is a great human being who is funny and humble. Deserves all the success he is having!
I admire his dedication & ability to consistently perform without mistakes. This is the mark of a true champion.
Regardless of what you & I may think about his car, at the end of the day he's doing the perfect job.
I'm just grateful I get to drive in an era with so many great drivers like him. God Bless & have an amazing day!
Ja mislim da je to ok od njega. On je jedan od rijetkih vozaca danas koji pokazuje i tu ljudsku stranu a ne samo PR generičke izjave.
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

mrd je napisao/la:Ja mislim da je to ok od njega. On je jedan od rijetkih vozaca danas koji pokazuje i tu ljudsku stranu a ne samo PR generičke izjave.
Vidiš, ova meni puno više izgleda kao PR kojim liže ona "sranja" koja je ranije iskreno izrekao...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

jasno da je, i moguce da to on uopce ne pise.. kao kad je clarkson pitao kimija nes za twiter a on "nisam ni znao da imam twiter"..

al kako god, ovo svejedno stoji:
Regardless of what you & I may think about his car
i zaista.. prakticki je jedini vozac koji prica kao sto mi gledatelji komentiramo, a ne brani sve i svasta..
rFactor F1 HR server Info
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Armanini je napisao/la:jasno da je, i moguce da to on uopce ne pise.. kao kad je clarkson pitao kimija nes za twiter a on "nisam ni znao da imam twiter"..
Nema kimi twitter, nisam gledao tu epizodu ali vjerovatno je mislio da neke lažne kimi profile. Što se tiče hamiltona, ovo mu je službeni profil i provjereno on piše. Obično na profilima vozača pišu osobno oni, dok na timovi imaju zaposlene za to.
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

mrd je napisao/la:
Armanini je napisao/la:jasno da je, i moguce da to on uopce ne pise.. kao kad je clarkson pitao kimija nes za twiter a on "nisam ni znao da imam twiter"..
Nema kimi twitter, nisam gledao tu epizodu ali vjerovatno je mislio da neke lažne kimi profile. Što se tiče hamiltona, ovo mu je službeni profil i provjereno on piše. Obično na profilima vozača pišu osobno oni, dok na timovi imaju zaposlene za to.
pa da, netko ovako sastrane sigurno nije mogao objavit telemetriju s njegovog i jensonovog bolida prosle godine u belgiji...
McLaren u <3
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Ne kužim zašto bi ''lizao'' to što je prije rekao, to su se svi novinari uhvatili za to: a stoji i to što je prije rekao: da je Formula 1 postala dosadna za gledatelje kao u vrijeme MS. To kao ne stoji? Također stoji i ovo što poslije pisao o Sebu. Ne vidim zašto bi jedno pobijalo drugo kad su obje tvrdnje točne i dapače očite svakome.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Lewis Hamilton is using his 8th engine this weekend. Still five races left in the calendar.
Alonsista hasta la muerte..
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

A ko da je važno.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ali, kao što su rekli na Sky-u...ovo je prva utrka za taj 8. motor, moći će odraditi još barem 2...a za preostale 2 kažu da sigurno u prethodno korištenim motorima ima života da svaki po jednu odradi...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

KAKO SE PONAŠATI PREMA VETTELU?
tutorial by Lewis Hamilton
1. lekcija - rukovanje sa Sebastianom:
- prvo stavite ruku u .... i onda tu ruku....
slika
:smijeh:
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Ma nemres vjerovati, bravo Vettel bravo
Darkness rises when silence dies
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa nije Vettel ništa kriv. Lewis je skrenuo u njega, a ovaj je sa druge strane imao Grosjeana. Kamo je mogao?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Ma nema veze, ali da je bilo obratno bilo bi namjerno :)
Darkness rises when silence dies
Odgovori