Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Alonso

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la _dreamer_ »

Alonso-champ je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
E pa moracu te razocarati, no lose mislis... Massa je 5-6 krugova prije no sto je ALO opalio po gasu pitao svoj tim "Why is Alonso so slow", a Smedley mu je odg "He is saving tires, you should too"!
Jarane imas li link od toga??
Nemam nazalost, na jednom drugom forumu je jedan inace pouzdani forumas to napisao za vrijeme utrke...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Massin team radio je bio na Pit kanalu i izjava je točna ali nema još snimke svih razgovora ;)

f430@ ništa novo oko DDRS-a osim špekulacija ;)

Vizualizacija protoka zraka preko bodywokra i finova na kraju monokoka na F2012

slika
Slika 1

slika
Slika 2

slika
Slika 3

slika
Slika 4

Novi usmjerivači zraka na kočnicama i usmjerivači zraka ispod nosa (Massin bolid) i kućište kočnica na bolidu iz Monaca.

slika
Link Slika
F2012

Diverter under the brake ducts

Alonso and Massa raced with different turning vanes under the nose. The Brazilian has used the split in the frame version (like version on RB8), while Alonso had the usual specification. In the brake duct inlet area there is new air flow diverter similar to Red Bull. This modification allows greater air flow rearwards. Ferrari also introduced new fairing in the brake cylinders area.
slikaslikaslika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Idemo ,idemo do pol-pozition-a i dalje:
http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport ... 80254.html
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

source BlogF1.it
Pat Fry anticipa quello che sarà il pacchetto Evo per la classica del Québec: “In Canada porteremo alettoni nuovi, sia anteriore che posteriore, e proveremo un’altra versione degli scarichi”

Pat Fry anticipates what will be the Evo package for Montreal: "in Canada we will have new front and rear wings, and we will try another exhaust system"
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

U istom intervijuju na španjolski Caranddriver piše, da če bit 3 različite verzije krila.
Fry "We will have three new packs front and rear wings for Canada with different levels of downforce. And we are working on the exhaust system. "
Link ESP
Scuderia Ferrari Racing News n.8 (EN)- video
slikaslikaslika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Ferrari nece dati ugovor Perezu zbog neiskustva,javise danas.
Mislim da je i Perez bez veze srao kako bi odbio ponudu Ferrarija u pola sezone.Mozda ga jezik kostao.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa normalno da neće vozača mijenjati u pola sezone...nijedan ozbiljan tim to ne radi...

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Alonso Fernando je napisao/la:Ferrari nece dati ugovor Perezu zbog neiskustva,javise danas.
Mislim da je i Perez bez veze srao kako bi odbio ponudu Ferrarija u pola sezone.Mozda ga jezik kostao.
Zašto? I Hulkenberg ih je odbio 2009e
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Cuky je napisao/la:pa normalno da neće vozača mijenjati u pola sezone...nijedan ozbiljan tim to ne radi...
Procitaj pazljivo ponovo sta sam napisao.
To za Hulka nisam znao,jesi siguran ili pretpostavljas?
A ovo za Pereza,naravno da ne znam razloge vec samo glasno razmisljam.Mislim da nije zvijezda koja bi mogla reci ne Ferrarriju,pa makar presao u pola sezone.Naravno pod pretpostavkom da dobije duzi ugovor a ne samo ostatak sezone.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zašto nebi mogao reći ne? Vozi u momčadi koja ima solidan bolid, u čijem je razvoju on sudjelovao i kojeg poznaje. Ako pređe u Ferrari dolazi u momčad koja nije navuknuta na njega niti on na nju, bolid koji ne poznaje i pritisak da odmah bude bolji od vozača kojeg je zamijenio. Što bi ti odabrao?

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Naravno da bih odabrao Ferrari ako bi dobio recimo ugovor na tri godine,a ne samo ostatak sezone.Ferrari je Ferrari a Sauber je Sauber.Da sada predje svi bi razumili da je nenaviknut na bolid i ne bi imao pritisak da nesto bitno napravi,to bih bilo pola godine privikavanja na novi tim.
Sad nadjoh da je Hulk odbio 2009 voziti umjesto ozlijedjenog Masse.Hulk je tada vodio u GP2,Ferrari nije mogao ponuditi duzi ugovori i sasvim je razumljivo da je odbio.
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

pa normalu ekipu čiji bolid zna , koja ima potencijala , nema puno pritiska
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Alonso Fernando je napisao/la:Naravno da bih odabrao Ferrari ako bi dobio recimo ugovor na tri godine,a ne samo ostatak sezone.Ferrari je Ferrari a Sauber je Sauber.Da sada predje svi bi razumili da je nenaviknut na bolid i ne bi imao pritisak da nesto bitno napravi,to bih bilo pola godine privikavanja na novi tim.
Sad nadjoh da je Hulk odbio 2009 voziti umjesto ozlijedjenog Masse.Hulk je tada vodio u GP2,Ferrari nije mogao ponuditi duzi ugovori i sasvim je razumljivo da je odbio.
Kako nebi imao pritisak? Pogledaj koliki je pritisak imao Grosjean 2009e, a na kraju nije uspio nać novi tim u F1 samo jer se nije stigao priviknit na taj bolid, dok ovu sezonu vozi sasvim dobro. Ugovor na par sezona u F1 ništa neznači pogotovo Perezu koji nema prvenstvo ko Raikkonen, a Raikkonen je dobio otkaz
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Grosjean je imao previse DNF-ova 2009,jednostavno je izgorio da se dokaze.Moras pogledati i cjelokupnu situaciju u timu.
Alonso je odlazio na kraju sezone,trebali su iskusnog vozaca i doveli Kubicu a Renault ima znatno manji budget od Ferrarija,takoda kad je Petrov dosao s vrecom novaca Grosjean nije imao mjesta.Petrov je kupio Grusjeanovo mjesto.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Alonso Fernando je napisao/la:Grosjean je imao previse DNF-ova 2009,jednostavno je izgorio da se dokaze.Moras pogledati i cjelokupnu situaciju u timu.
Alonso je odlazio na kraju sezone,trebali su iskusnog vozaca i doveli Kubicu a Renault ima znatno manji budget od Ferrarija,takoda kad je Petrov dosao s vrecom novaca Grosjean nije imao mjesta.Petrov je kupio Grusjeanovo mjesto.
Ja smatram da je imo DNFove jer nije bio dosta upoznat sa bolidom, a za njegov odlazak koliko se sjećam se znalo i prije spominjanja Petrova, pogledaj Fissichellu u FI je imao odlične rezultate te sezone, a u Ferrariju nije bio nikaki. Misliš da bi Hulkenberg vozio u F1 danas da je 2009e sjeo u Ferrari i bio bez dobrih rezultata?
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Vec sam napisao za Hulka da je bio u pravu sto nije prihvatio,jer ne bih dobio duzi ugovor a imao je sjediste za sljedecu sezonu u Wiliamsu.I sta onda onda bude,odveze skroz ok sezonu,imao je i pol-pozition u Brazilu i opet dobije nogu zbog Maldonada koji je isto imao vrecu novaca kao i Petrov.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

he, da. Ovo je dobar zaključak :)
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Alonso Fernando je napisao/la:Naravno da bih odabrao Ferrari ako bi dobio recimo ugovor na tri godine,a ne samo ostatak sezone.
I sad zamisli scenu: dobije ugovor na tri godine, ne napravi rezultata, Ferrari završi 4. u poretku konstruktora jer on nije donio bodova...i onda se za 2013. oslobodi, npr., Hamilton i Ferrari dovede njega umjesto Pereza. Perez je ostao bez mjesta u Ferrariju, bez mjesta u Sauberu i vjerojatno bez mjesta uopće, pošto je pola sezone odradio katastrofalno

slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Kenny je napisao/la:
Alonso Fernando je napisao/la:Grosjean je imao previse DNF-ova 2009,jednostavno je izgorio da se dokaze.Moras pogledati i cjelokupnu situaciju u timu.
Ja smatram da je imo DNFove jer nije bio dosta upoznat sa bolidom, a za njegov odlazak koliko se sjećam se znalo i prije spominjanja Petrova, pogledaj Fissichellu u FI je imao odlične rezultate te sezone, a u Ferrariju nije bio nikaki. Misliš da bi Hulkenberg vozio u F1 danas da je 2009e sjeo u Ferrari i bio bez dobrih rezultata?
Pretpostavljam da smataras da i sada ima silne DNF jer nije dosta upoznat s bolidom... :D
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Ferrari online auction to raise funds for earthquake victims 31 May 2012

Ferrari have announced they will hold an online auction next week in aid of those affected by the two earthquakes which rocked Northern Italy’s Emilia-Romagna region in May.

A V8 engine and race helmets and suits from drivers Fernando Alonso and Felipe Massa will be amongst the Formula One-related memorabilia available to buy in the sale. The Scuderia will also auction a rare 599 XX Evo car, which has a commercial value of €1.3 million.

Although they emerged unscathed, the Italian team decided to suspend work at their Maranello factory for a day following a second quake on Tuesday. Seventeen people are thought to have died in this latest earthquake, whilst the first quake - nine days earlier - claimed seven lives.

“As soon as news about the earthquakes came out, Ferrari clients and collectors from around the world spontaneously contacted the Maranello headquarters to offer their contribution,” explained the team. “Once again the generosity of Ferrari’s enthusiasts will enable the company to provide support to those most hit by the tragedy.”

In recent years Ferrari have helped to raise money for another Italian region, Abruzzo, which was devastated by its own earthquake back in April 2009. They also contributed over 80 million Yen to build two after-school facilities in the Japanese city of Ishinomaki after last year’s devastating quake and tsunami in the Asian country.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

They also contributed over 80 million Yen to build two after-school facilities in the Japanese city of Ishinomaki after last year’s devastating quake and tsunami in the Asian country.
neznam koliko je to, al ovo me vraca na nedavnu raspravu oko karaktera timova..
ferrari kao kontrast mcmu (ne samo njima) u smislu da nemaju agresivni marketing kao mcm kojem je najveci proizvod vozaci koje prodavaju ko k****
tako se netko divio mcmu jer je donirao neku svotu za nes.. i naravno puna usta tjedan dana.. i kao kontrast ferr "kojeg"su pitali na tweeteru daju li oni u dobrotvorne svrhe - kazu oni - da, dajemo, al nemamo potrebu o tome lajati..
rFactor F1 HR server Info
slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

Armanini je napisao/la:
They also contributed over 80 million Yen to build two after-school facilities in the Japanese city of Ishinomaki after last year’s devastating quake and tsunami in the Asian country.
neznam koliko je to, al ovo me vraca na nedavnu raspravu oko karaktera timova..
ferrari kao kontrast mcmu (ne samo njima) u smislu da nemaju agresivni marketing kao mcm kojem je najveci proizvod vozaci koje prodavaju ko k****
tako se netko divio mcmu jer je donirao neku svotu za nes.. i naravno puna usta tjedan dana.. i kao kontrast ferr "kojeg"su pitali na tweeteru daju li oni u dobrotvorne svrhe - kazu oni - da, dajemo, al nemamo potrebu o tome lajati..
Ajd gledaj to ovako. McLaren je relativno nepoznata firma koja zarađuje isključivo od F1 i marketinga. Ferrari je mega tvrtka za koju zna svaki krelac. Misliš da Ferrariju treba marketing? Ferrari bi mogao nestati iz javnog života i dalje zarađivati.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

AutoSprint reports that Ferrari will test the original version of the F2012 Exhaust in Montreal. Basically, similar to the version Fernando tested on the first day in Mugello. Obviously the Acer Duct version where the exhaust gasses get to the floor provides the most downforce. If it doesn't work, they can revert back to the Spain/Monaco solution which works well. Let's hope this modified/tweaked version works as intended. If so it could provide a significant leap in performance for the F2012 because there will be other parts introduced with this solution.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Drzim palceve vec.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja isto...ali za to da taj novi/stari ispuh nvije utrke, pošto je očito da dobro odgovara bolidu

slika
Odgovori