Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Armanini »

gdje vi vidite napredak da mi je samo znat? nije katastrofa u utrci koliko to izgleda kroz vikend, al je svejedno vrlo lose..

svi se vesele i nadaju nekakvim 6-im mjestima kao da je to neki uspjeh.. jest za willimas, sauber.. al za ferr je sprd..
a i oni lakse skupljaju bodove nego taj jedan ferrari..
evo i danas kad je massa bio solidan i imao dobru utrku.. gdje zavrsi? a to je u biti negdje i njegov maximum u ovom bolidu..

veselit se i nadat se 6im mjestima je blago receno posprdno..
rFactor F1 HR server Info
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Armanini je napisao/la:gdje vi vidite napredak da mi je samo znat? nije katastrofa u utrci koliko to izgleda kroz vikend, al je svejedno vrlo lose..

svi se vesele i nadaju nekakvim 6-im mjestima kao da je to neki uspjeh.. jest za willimas, sauber.. al za ferr je sprd..
a i oni lakse skupljaju bodove nego taj jedan ferrari..
evo i danas kad je massa bio solidan i imao dobru utrku.. gdje zavrsi? a to je u biti negdje i njegov maximum u ovom bolidu..

veselit se i nadat se 6im mjestima je blago receno posprdno..
slazem se sa tobom,sve osim podiuma(da ne kazem pobjede) nije nista,za Ferrari naravno,pa i za Alonsa,Massa moze biti zadovoljan tim 5 i 6 mjestima,nekad ni on nebi bio..
Zadnja izmjena: Alonso-champ, dana/u 15 tra 2012, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.
Alonsista hasta la muerte..
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Mika_bar je napisao/la:Pa Massa je zapravo napravio odličan posao danas, štopao je Hamiltona i Webbera tako dugo dok ih Alonso nije stigao. Ferrari ima problem u drugom djelu utrke, u prvoj polovici još i drže ritam sa vodećima, nakon 2-ih boksova dosta padaju, mislim da im je najveći problem tvrđa komponenta guma, na njima jako loše izgledaju dok na mekšim to još kolko tolko ide.
U Bahreinu mislim da će jako teško ijedan Ferrari u Q3, al pričekajmo još par dana.
ne bi se baš kolega složio s tobom da je massa radio odličan posao a završio 13. van bodova. On jeste radio dobro za Alonsa al ako je Ferrariu u interesu već sad na početku sezone to radit onda su stvarno banana. Mogu oni to onda na svakoj trci radit, Massu povuć najzadnjeg u boks kad izmuči sve vodeće koji izađu iz boksa samo što onda on sam s jednim pit-om manje ima ogromne probleme na stazi s gumama a takva strategija će ga svaki put izbacit iz prvih 10. Nisam siguran da se na ovu kartu isplati igrat jer je nitko ne prakticira :) ...Massa je specifičan slučaj o njemu bi se dalo al najbolje im je uzet drugog vozača i sigurnije bodove
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kako mislis nitko ne prakticira?
pa sauber redovno prakticira stop manje sa jednim bolidom i najcesce im uspijeva..

pa massi i je jedini nacin za koji bod te strategije iz drugog plana, set guma vise i takvi neki pokusajcici..

danas jest odvozio prilicno dobru utrku, al da je odvozio odlicno, bio bi izvan bodova pa ne znam sto to sve znaci..
slika
Mika_bar
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Mika_bar »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
Mika_bar je napisao/la:Pa Massa je zapravo napravio odličan posao danas, štopao je Hamiltona i Webbera tako dugo dok ih Alonso nije stigao. Ferrari ima problem u drugom djelu utrke, u prvoj polovici još i drže ritam sa vodećima, nakon 2-ih boksova dosta padaju, mislim da im je najveći problem tvrđa komponenta guma, na njima jako loše izgledaju dok na mekšim to još kolko tolko ide.
U Bahreinu mislim da će jako teško ijedan Ferrari u Q3, al pričekajmo još par dana.
ne bi se baš kolega složio s tobom da je massa radio odličan posao a završio 13. van bodova. On jeste radio dobro za Alonsa al ako je Ferrariu u interesu već sad na početku sezone to radit onda su stvarno banana. Mogu oni to onda na svakoj trci radit, Massu povuć najzadnjeg u boks kad izmuči sve vodeće koji izađu iz boksa samo što onda on sam s jednim pit-om manje ima ogromne probleme na stazi s gumama a takva strategija će ga svaki put izbacit iz prvih 10. Nisam siguran da se na ovu kartu isplati igrat jer je nitko ne prakticira :) ...Massa je specifičan slučaj o njemu bi se dalo al najbolje im je uzet drugog vozača i sigurnije bodove
Pa to sam i mislio, da radi za Alonsa, Massa za sebe vec dugo nije napravio nešto dobro, a jedino šta trenutno može je da štopa druge iza sebe da Alonso uhvati priključak.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Armanini je napisao/la:kako mislis nitko ne prakticira?
pa sauber redovno prakticira stop manje sa jednim bolidom i najcesce im uspijeva..

pa massi i je jedini nacin za koji bod te strategije iz drugog plana, set guma vise i takvi neki pokusajcici..

danas jest odvozio prilicno dobru utrku, al da je odvozio odlicno, bio bi izvan bodova pa ne znam sto to sve znaci..
neznam kakva vam je matematika al startat 12. završit 13. nije baš nešto... i ne sjećam se kad je Sauberu to puno pomoglo. Možda kad startaš 17.-18. pa ciljaš na 10. mjesto a pri tome te mora pokakit da nigdje previše ne zapneš u promet i da se suludo ne braniš te paziš na gume da nadoknadiš 1 set. Ili ako si startao 10. dođeš nekoliko krugova u vodstvo al isto tako moraš računat da će doć stint u kojem ćeš bit po sek i pol sporiji od dečki na svježim gumama. Massa takav kalibar nije i ne vjerujem da mu nit paše ovakva strategija nit je sam zadovoljan bilo čime.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pa nije nesto, al vise ni ne moze.. kazem.. da je odvozio i odlicno bio bi izvan bodova..

sauberu je to pomoglo u vise navrata.. prosle godine u maleziji, ove godine u maleziji.. i u jos nekoliko utrka.. uvjet je dakako da je bolid tako poslozen i da je vozac sposoban..
slazem se da massa nije takav vozac (nije nikad trebao bit), a i bolid ove godine nije bas za takvu namjenu.. iako eto.. nije puno zaostao.. zapravo su sve brzi bolidi bili ispred njega..
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Da bi se osvojilo ili borilo za WCC potrebno je od početka sezone imati dobar bolid i dva dobra vozača, Ferrari nema ni jedno ni drugo, tako da ostaje neka nada za WDC ako "ubodu" sa upgradom u Španjolskoj i na utrkama posle Španjolske. Što se tiče Masse ova strategija je dobra i za njega i za Alonsa, jer mislim da trenutno u nekoj "normalnoj" strategiji i utrci on nema šta tražiti.
Inače kada se u obzir uzme budžet Ferrarija i Saubera, njihova infrastruktura itd. Sauber dere Ferrari ko Musa jarca. ;)
Ja sam siguran da je Ferrari brz kao Sauber da bi Alonso u Kini startao sa druge pozicije i da bi se borio za pobjedu, jeste da ovo spada u ono "šta bi bilo kad bi bilo" ali to je moje mišljenje.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ljudi o kakvo manjku top speeda vi pričate?? Jeste vi gledali utrku?? Na početku Alonso je BEZ DRS-a prošao Webbera na pravcu, a kasnije Webber sa DRS-om nije mogao preteć Alonsa.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

rbr je jedan od sporijih bolida, a na pocetku su bolidi tankeri..
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Da ne bude samo da kritikujem Ferrari, pit stopovi opet najbrži =D>
Alonso 1-20.296, 2-20.136, 3-20.024, ukupno=1:00.456
Ostali koji su imali strategiju 3 pit stopa
Hamilton-1:01.771
Webber-1:01.322
Button-1:07.655

Massa 1-20.250, 2-20.051, ukupno=40.301
Ostali koji su imali strategiju 2 pit stopa
Vettel-42.595
Rosberg-41.758
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:rbr je jedan od sporijih bolida
Zašto se onda spominje Ferrarijev nedostatak top speeda, a isti se problem ne spominje kod RB-a??

slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

@armanini

fakt je da je ferrari blize po brzini mclarenu i red bullu nego sto je bio, i to u svim dijelovima, i u kvalama i u utrci. ovdje su svi ocekivali katastrofu, a ona je izostala. imali smo bolji racepace i od saubera kojeg spominjes, i zaista ne vidim kako ovo ne moze biti napredak. konacan rezultat i okolnosti utrke cesto maskiraju pravu situaciju na gridu.

a ako ne vjerujes meni, onda barem vjeruj Fernandu:

Fernando Alonso is convinced he could have finished in sixth position in the Chinese Grand Prix at the very least, had it not been for the traffic.

The Ferrari driver, the winner of the previous race in Malaysia, had to settle for ninth in Shanghai, behind the two Williams drivers and Lotus's Romain Grosjean.

Alonso said he could have beaten the trio easily had he not been stuck in traffic all race long.

He admitted, however, that today's performance was a truer reflection of where Ferrari stands in the competitive order.

"This is probably a most realistic position than what we saw in Australia or Malaysia especially," Alonso told reporters.

"But I'm convinced that in a race without traffic or with some clean air in front the car would have been quicker than it was, because we couldn't do a single free lap.

"So I think we are a little bit further up, or I want to believe that we would have finished ahead of Williams and Grosjean without too many difficulties."

The Spaniard, who dropped from first to third in the drivers' standings after the Chinese event, said he is expecting next weekend's Bahrain Grand Prix to be Ferrari's worst race so far.

"We have Bahrain next week, which in theory it could be the worst for us. The car is lacking top speed and traction, and Bahrain is nothing else but traction and top speed, so I guess it's going to be an even more complicated weekend than the previous ones.

"And then we will improve for Barcelona, but we will improve three of four tenths. That's the improvement most teams have for Europe. So if we improve five or six tenths and the rest four, then we'll gain two tenths."

Team-mate Felipe Massa finished in 13th position - the Brazilian is yet to score a point this year.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 15 tra 2012, 13:36, ukupno mijenjano 1 put.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

damjan.cule je napisao/la:
Zašto se onda spominje Ferrarijev nedostatak top speeda, a isti se problem ne spominje kod RB-a??
Ali je zato Red Bull dobar u sporim i srednje brzim i brzim zavojima, dok je Ferrari solidan samo u brzim zavojima. ;)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

damjan.cule je napisao/la:

pa valjda jer rbr nije kanta i takav im je bolid.. lani su lupali po 3 puta u blokadu na jednoj stazi pa opet bili dominantni..
ovdje su svi ocekivali katastrofu, a ona je izostala
citava 2 uzeta boda i tebi to nije katastrofa?
oke, rezultat mozda i nije pravo stanje stvari, i bio bi i bio je alonso ispred tih par auta.. al svejedno je to 6 mjesto jedino ako netko od vodecih ispadne..
meni je to katastrofa..
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Nije katastrofa ukoliko smo polazili od toga da cemo kasniti sekundu po krugu, i da ce nas pojesti Sauber. Lotus i eventualno Williams. Takvih prognoza je bilo ovdje. A ispalo je da smo bili brzi i od Lotusa, i od Saubera, ali da je dobra strategija izostala.

Slazem se da je rezultat razocaravajuci, ali se ne slazem da tim nije napravio napredak (iako jos uvijek nedovoljan) u odnosu na Red Bull, Mclaren i Lotus.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...s obzirom na veličinu ove momčadi sve ispod borbi za postolje se "mora" uzeti kao katastrofa...mislim da je na to "Armanini" mislio...a o napretku smo već sve rekli...dva naprijed jedan nazad, dva naprijed jedan nazad - od 6 su samo dva napravljena...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

tako je.. tocno ovo sto toon kaze..

gledam sad forum na bbcu i sad malo komentiraju ferr i kazu kako nisu u timu sigurno ocekivali bas ovako lose stanje.. zarezalo mi se obzirom da je totalna suprotnost nekim pogledima ovdje..

a da smo brzi od williamsa i nisam bas siguran.. tu je mislim stvar ipak u vozacima, gdje se alonso uspije visoko kvalificirat i napravi si puno laksu situaciju, gdje se ovi mamlazi bore citavu utrku, malo su na kraju poretka, pa na sredini, al utrku zavrse u bodovima.. i to oba.. a gdje su massi bodovi nedostizni.. prema tome ne vidim kako taj will nije bolji bolid..

al i da izostavis will, lotus je sumnjiv, mislim da je slabiji bolid za utrku nego ferr, al opet su tu 3 momcadi ispred, i to podosta..
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Da bi se osvojilo ili borilo za WCC potrebno je od početka sezone imati dobar bolid i dva dobra vozača, Ferrari nema ni jedno ni drugo, tako da ostaje neka nada za WDC ako "ubodu" sa upgradom u Španjolskoj i na utrkama posle Španjolske.
Ostaje nam nadati se i živiti u zabludi do Španjolske.Bolje bi bilo da svi smanjimo očekivanja za taj famozni upgrade jer ćemo tada manje tresnuti od pod,i manje će boljeti :cry: ;)
...put u raj nije posut ružama...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

hm na greškama se uci valjda iz 2011. kad se sjetim ono veselje u kvalifikacijama , pa start ,pa tragedija u trci :(
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Chuck Norris je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Da bi se osvojilo ili borilo za WCC potrebno je od početka sezone imati dobar bolid i dva dobra vozača, Ferrari nema ni jedno ni drugo, tako da ostaje neka nada za WDC ako "ubodu" sa upgradom u Španjolskoj i na utrkama posle Španjolske.
Ostaje nam nadati se i živiti u zabludi do Španjolske.Bolje bi bilo da svi smanjimo očekivanja za taj famozni upgrade jer ćemo tada manje tresnuti od pod,i manje će boljeti :cry: ;)
Da, a nada je majka svih zajhebancija, sad su već neke najave da se više očekuje od upgrada u Kanadi, ako ovako nastave sljedeća očekivanja će biti vjerovatno od upgrade u Monzi, nije sigurno dobro :( , ali šta da se radi možemo se jedino nadati. ;)
Inače kada se govori o Ferrari-jovom paketu uvjek se spominje aerodinamika ali treba reći da i Ferrari-jev motor nije na nivou kakav se očekuje da bude kod Ferrari-ja, mislim da je Simon Martineliju i ekipi ostavio vruć krompir kada je u pitanju motor i njegove perfomanse. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a ja sam baš mišljenja da motor nije problem. 2006. kad su ovi V8 motori uvedeni Ferrari je bio iza jedino Coswortha i BMW-a. Kad su zamrznuli razvoj jedini koji je nadograđivao motor (raznoraznim "doradama na pouzdanosti") je bio Renault, dok su svio ostali takoreć ostali isto.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:a ja sam baš mišljenja da motor nije problem. 2006. kad su ovi V8 motori uvedeni Ferrari je bio iza jedino Coswortha i BMW-a. Kad su zamrznuli razvoj jedini koji je nadograđivao motor (raznoraznim "doradama na pouzdanosti") je bio Renault, dok su svio ostali takoreć ostali isto.
Nebi reko da je Cosworth bio bolji motor, kad se često kvario
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kako je taj motor dobar u sauberu ,a nije u ferrariju?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

damjan.cule je napisao/la:a ja sam baš mišljenja da motor nije problem. 2006. kad su ovi V8 motori uvedeni Ferrari je bio iza jedino Coswortha i BMW-a. Kad su zamrznuli razvoj jedini koji je nadograđivao motor (raznoraznim "doradama na pouzdanosti") je bio Renault, dok su svio ostali takoreć ostali isto.
Svi pričaju da trenutno Mercedes ima najbolji motor a mnogi smatraju da je posle njih renov motor najbolji, a i mogli smo čitati kako se ljudi iz Renoa hvale perfomansama njihovih motora. Moje mišljenje je kada se gledaju ukupne perfomanse motora da je Ferrari na trećem mjestu.
Odgovori