...Gdje to možeš tvrditi na temelju slike - na kojoj od ovih 17 slika se vidi ili primjećuje da je bio bez svijesti? Ne tvrdim da se nije onesvijestio ili doživio potres mozga - samo želim prekinuti više svakakva naklapanja da je bilo ovo ili ono...gjoko-mkd je napisao/la:Ovde se mogu videti slike i pre i za vreme udara u zid,kao i u trenutcima gde je Alonso bez svesti:
Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Toon
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: mclaren
Re: Fernando Alonso
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
pojavila se ova slika na twitteru..

Hvalim te Bože .

Hvalim te Bože .
Alonsista hasta la muerte..
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Vatrogasci i ostali se muvaju oko bolida,a Alonso se ne miće uopće. Normalno bi bilo da je izvukao barem ruke
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
drze ga dosta dugo u bolnici. Kad je Kimi roknuo u VB prosle godine nis strasno. Steta sto vjerovatno u dugackom periodu necemo znat uzrok. Ovo s vjetrom? Hmmmm

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
po onome što sam ja skužio:F1NAC je napisao/la:drze ga dosta dugo u bolnici. Kad je Kimi roknuo u VB prosle godine nis strasno. Steta sto vjerovatno u dugackom periodu necemo znat uzrok. Ovo s vjetrom? Hmmmm
Na ulasku u T3 imao je understeer i to ga je lagano povuklo prema vanjskoj strani gdje je izašao na onaj manji dio umjestne trave koji je postavljen da vozači ne šire stazu previše. Tu je lagano počeo bježati bolid, on je išao ispraviti i tad je naletio malo jači udar vjetra i izgubio je kontrolu. Jbg, ni prvi ni zadnji, jučer se i Toro Rosso razbio na sličan način. Razlika u ta dva sudara je da je Alonso udario sa dijelom koji nije dizajniran da se raspadne pri udaru i na taj način smanji sile koje djeluju na vozača, dok je kod TR-a bio drukčiji slučaj i sudar je bio manjom silom.
Kimi je u VB udario nosom direkt u zid. Pravilima je definirano točno na koji način se nos mora raspadati (tj. kolikom brzinom) kako bi sila usporavanja na vozača bila što manja. Kimi je tad natukao nogu jer je njom udario u unutrašnjosti kokpita, no nije bilo nikakvih posljedica kao npr. lagani potres mozga kod Alonsa sada.
Čemu teorije zavjere, nećemo znati uzrok i slično? Uzrok je objavljen - udar vjetra u trenutcima kada je Alonso ispravljao situaciju od prije...a dvije situacije odjednom ne možeš ispraviti. I Alonso je samo čovjek, nije svemoguć i ne može baš svaku situaciju ni on izvuć.
Evo što Matt Somers kaže
We know that cross winds are a particular pain for both drivers and designers as they upset the aerodynamics and therefore balance of the car (detachment of airflow being a particular issue). The fact that T3 requires a lift mid corner means that the car is already de-stabilised, throw in a sudden gust and it could have been enough to upset the McLaren.
Također i ovo:
I kompletan članakThe reason there are so many theories about the crash circulating, is that Fernando has built up an air of infallibility. Lest we forget he is known for bringing 6 tenths and dragged a Ferrari to victories and podiums over the last few seasons that seemed implausible, besting his team mates countless times. This immediately makes us question the machinery rather than the man, however, we should remember that he is new to McLaren. Meaning he also has to get used to the MP4-30, not only in terms of control ergonomics but the cars mechanical and aerodynamic behavior too
http://somersf1.blogspot.co.uk/2015/02/ ... elona.html" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Gomila teorija ko u američkim filmovima.
Ja mislim da su one plahte držali kako se ne bi vidjelo da Alonso uopće nema noga.
One su amputirane a na njihovo mjesto ugrađene karbonske proteze radi smanjenja težine.
Ja mislim da su one plahte držali kako se ne bi vidjelo da Alonso uopće nema noga.
One su amputirane a na njihovo mjesto ugrađene karbonske proteze radi smanjenja težine.

- vidc
- Veteran
ovo crvenim slovima je glupost čista. stvarno ne znam tko bi mogao razmišljat na takav način, da po defaultu Alonso ne može pogriješit i da mora biti problem s bolidom il šta već.Cuky je napisao/la: Također i ovo:I kompletan članakThe reason there are so many theories about the crash circulating, is that Fernando has built up an air of infallibility. Lest we forget he is known for bringing 6 tenths and dragged a Ferrari to victories and podiums over the last few seasons that seemed implausible, besting his team mates countless times. This immediately makes us question the machinery rather than the man, however, we should remember that he is new to McLaren. Meaning he also has to get used to the MP4-30, not only in terms of control ergonomics but the cars mechanical and aerodynamic behavior too
http://somersf1.blogspot.co.uk/2015/02/ ... elona.html" onclick="window.open(this.href);return false;
razlog za teorije je taj što na slikama bolid uopće ne izgleda oštećeno a navikli smo da vozači iskaču iz bolida nakon naizgled težih situacija.jednostavno je sve izgledalo dosta čudno i to je to.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ono što ja ne kužim i zbog čega mi ovaj incident još uvijek nije čist je ovo:
Mclaren kaže da je bio na astroturfu
...što se vidi i na slici (malo sam ju na brzinu uredio da se lakše skuži)

Zumirajte, vidi se da je prednji kotač iza bijele crte, a na ovoj slici se vidi koliko je Maldonado šire otišao prije nego se slupao

Dakle, ako je i bilo vjetra, nije ga bacio na astoturf. Možda (vjerojatno) je disbalansirao auto, ali ovo demantira taj dio Mclarenove izjave
Nakon toga kažu da je šaltao u niže i kočio, što se i vidi na slikama

ali na temi downshiftanja Brundle kaže ovo
http://indavideo.hu/video/F1_Spain_2014 ... nado_Crash
Nakon sudara je priča jasna, ali ovo što sam napisao gore mi ostavlja jedan upitnik
Mclaren kaže da je bio na astroturfu
Dok Jordi Vidal, (fotograf, on je tvorac onih slika) kaže da nije:His car ran wide at the entry to Turn Three – which is a fast uphill right-hander – allowing it to run onto the Astroturf that lines the outside of the track. A consequent loss of traction caused a degree of instability, spitting it back towards the inside of the circuit, where it regained traction and struck the wall side-on.
Ako čovjek ovdje kaže da Nando nije bio na astroturfu i to se vidi na slici, ne vidim zašto bi bilo što drugo rekao Mclarenu, koji ga je pitao što je vidio. Zašto u Mclarenovoj izjavi piše suprotno?"I can see that there is much controversy surrounding the case, Alonso, so again I will repeat what I saw. I do not want any controversy. "
"I started taking pictures in the dentate number 1, with his back to the sun and the wind, which was annoying. In turn number two was the same. "
"Then I went on the outside of the track. In turn number three the sun was shining in my face and there was no appreciable wind, it got colder. I have been there for some time. "
"Looking at the two pictures of Fernando Alonso, it is both on the track. He did not touch any of the green zone of the wheels, the car did not look damaged, everything that could be seen that was going slowly. "
"I have a picture, which is in front of Vettel, Alonso, who is already on the wall and [Vettel] had a much higher speed."
"By analyzing the sequence also see that none of the signs of deceleration does not belong to Alonso."
"I'm not an expert, but the impact was not strong."
"At the end of McLaren asked me to his garage, where he showed pictures of the chief engineer."
...što se vidi i na slici (malo sam ju na brzinu uredio da se lakše skuži)

Zumirajte, vidi se da je prednji kotač iza bijele crte, a na ovoj slici se vidi koliko je Maldonado šire otišao prije nego se slupao

Dakle, ako je i bilo vjetra, nije ga bacio na astoturf. Možda (vjerojatno) je disbalansirao auto, ali ovo demantira taj dio Mclarenove izjave
Nakon toga kažu da je šaltao u niže i kočio, što se i vidi na slikama

ali na temi downshiftanja Brundle kaže ovo
ako usporedimo to ponovno s onim Maldonadovim sudarom, on nije downshiftao (stisnuo je kupplung)McLaren say Alonso downshifting while applying full brakes in accident.Unusual to pull for downshifts if you've lost control of a racing car
http://indavideo.hu/video/F1_Spain_2014 ... nado_Crash
Nakon sudara je priča jasna, ali ovo što sam napisao gore mi ostavlja jedan upitnik

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Čovjek koji je nesreću vidio i fotografirao uživo na licu mjesta kaže jedno - McLaren govori drugo, vozač se odvozi u bolnicu u prilično "paničnim" uvijetima s obzirom na težinu i brzinu sudara.
Mclaren kaže da je downshiftao - MB kaže da je to neobično kad izgubite kontrolu s čime se ja osobno slažem. Jer kad izgubite kontrolu nad vozilom jedina stvar koja vam je na pameti i refleksna je da pomoču volana i kočnice pokušate nekako ispraviti vozilo pogotovo kada je vrijeme i distanca od gubitka kontrole do zida mala kao na ovom dijelu, nema zone izljetana pa da se downshiftanjem pokuša dodatno usporiti auto. Ne mogu reći da mi je nevjerovatno ali pomalo čudno da u toliko kratkom razmaku stigneš downshiftat i bacat kontru pokušavajući ispraviti auto.
Puno je kontradiktornih izjava očevidaca (Vettel, fotograf), stručnjaka (MB) i onoga kaj McLarenova PR služba daje u javnost + dugo zadržavanje u bolnici prateći "vitalne znakove" vozača kojem je ustanovljeno na CT-u i MR-u da nema ozljeda.
Vozaži koji su u prošlosti doživjeli puno teže sudare i koji su imali posljedice po zdravlje u obliku raznoraznih bolova u tijelu nisu zadržavani i nisu se pratili njihovi "vitalni" znaci u bolnici.
Meni je to sve čudno, prečudno da tu nema još nečega i da nesreći nije predhodilo nešto o čemu se ne smije govoriti. Netko je ranije spomenuo da je nando unatrag dan - dva imao određenih problema sa zdravljem što također podgrijava tezu da tu ima nešto što očito žele istražiti sa raznoraznim pretragama i motrenjem a što je moglo uzrokovati sam nesreću.
Nisam neki pobornik teorija zavjere, ovo je samo moj osvrt na situaciju čitajući izjave jedne (mclarenove) i druge (ostali) strane, uzimajući i obzir da su izjave očevidaca točne, vjerujući da nema razloga za izvrtanjem činjeničnog stanja i cijelokupne situacije koja se dogodila (sudar, brzina, stvari koje su predhodile svemi i stvari koje su se netom nakon sudara odigrale pa sve do danas).
No najbitnija stvar je da je nando ŽIV, neozljeđen a koliko je zdrav to ćemo vidjeti.
Drž se Fernando! Nadam se da će se sve teorije pokazati krive i da je uzrok jednostavna vozačka greška, a sve ostalo da su samo pojačane mjere predostrožnosti, s obzirom da je tek predsezona i da nema nekog presinga u vidu brzog povratka na stazu radi kvalifikacija ili putovanja na iduću utrku.
EDIT
Fernando Alonso recovers in hospital but in doubt for final F1 test
Mclaren kaže da je downshiftao - MB kaže da je to neobično kad izgubite kontrolu s čime se ja osobno slažem. Jer kad izgubite kontrolu nad vozilom jedina stvar koja vam je na pameti i refleksna je da pomoču volana i kočnice pokušate nekako ispraviti vozilo pogotovo kada je vrijeme i distanca od gubitka kontrole do zida mala kao na ovom dijelu, nema zone izljetana pa da se downshiftanjem pokuša dodatno usporiti auto. Ne mogu reći da mi je nevjerovatno ali pomalo čudno da u toliko kratkom razmaku stigneš downshiftat i bacat kontru pokušavajući ispraviti auto.
Puno je kontradiktornih izjava očevidaca (Vettel, fotograf), stručnjaka (MB) i onoga kaj McLarenova PR služba daje u javnost + dugo zadržavanje u bolnici prateći "vitalne znakove" vozača kojem je ustanovljeno na CT-u i MR-u da nema ozljeda.
Vozaži koji su u prošlosti doživjeli puno teže sudare i koji su imali posljedice po zdravlje u obliku raznoraznih bolova u tijelu nisu zadržavani i nisu se pratili njihovi "vitalni" znaci u bolnici.
Meni je to sve čudno, prečudno da tu nema još nečega i da nesreći nije predhodilo nešto o čemu se ne smije govoriti. Netko je ranije spomenuo da je nando unatrag dan - dva imao određenih problema sa zdravljem što također podgrijava tezu da tu ima nešto što očito žele istražiti sa raznoraznim pretragama i motrenjem a što je moglo uzrokovati sam nesreću.
Nisam neki pobornik teorija zavjere, ovo je samo moj osvrt na situaciju čitajući izjave jedne (mclarenove) i druge (ostali) strane, uzimajući i obzir da su izjave očevidaca točne, vjerujući da nema razloga za izvrtanjem činjeničnog stanja i cijelokupne situacije koja se dogodila (sudar, brzina, stvari koje su predhodile svemi i stvari koje su se netom nakon sudara odigrale pa sve do danas).
No najbitnija stvar je da je nando ŽIV, neozljeđen a koliko je zdrav to ćemo vidjeti.
Drž se Fernando! Nadam se da će se sve teorije pokazati krive i da je uzrok jednostavna vozačka greška, a sve ostalo da su samo pojačane mjere predostrožnosti, s obzirom da je tek predsezona i da nema nekog presinga u vidu brzog povratka na stazu radi kvalifikacija ili putovanja na iduću utrku.
EDIT
Fernando Alonso recovers in hospital but in doubt for final F1 test
Michael is faster than you!!
- F1NAC
- Moderator
onda ovo, bilo bi onda nepravilnosti sa aero pritiskom ako ga je vjetar zaljuljao recimoOur findings indicate that the accident was caused by the unpredictably gusty winds at that part of the circuit at that time, and which had affected other drivers similarly (eg, Carlos Sainz Jnr).
ili pod tim misle opravdat da nijedan komad recimo prednje krilo nije otpalo prije sudara.We can also confirm that absolutely no loss of aerodynamic pressure was recorded, which fact indicates that the car did not suffer any aerodynamic loss, despite the fact that it was subjected to a significant level of g-force.
recimo da je vjetar udario odiza sigurno bi bilo nepravilnosti kod aerodinamickog pritiska. teorijezavjere ovo ono, mene zanima samo uzrok sudara kao i sve ostale. Ali ocito se na tome staje pogotovo kad se glavni svjedok ne sjeća.
Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 24 vel 2015, 20:54, ukupno mijenjano 1 put.

- speedy56
- Legenda
Sad ću ja još malo zakuhatF1NAC je napisao/la:Ali ocito se na tome staje pogotovo kad se glavni svjedok ne sjeća.

Ok, znam da nije neuobičajno da se vozači ne sjećaju jačih sudara, pogotovo ovako, kad pretrpe svih 30g (Webber se također nije sjećao onog sudara u Interlagosu s Porscheom), ALI što ako jednostavno nešto skrivaju (znaju) kaj nebi baš bilo dobro da javnost sazna, pa su jednosavno rekli da se ne sjeća
Just sayin'

Najvažnije da je on ok, a sad hoće li vozit u Barci ili ne manje bitno. Vjerojatno će staviti Buttona prva 2 dana, da ima malo više vremena za oporavak

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Ne vidim ja ovdje zakuhavanje.speedy56 je napisao/la:Sad ću ja još malo zakuhatF1NAC je napisao/la:Ali ocito se na tome staje pogotovo kad se glavni svjedok ne sjeća.![]()
Ok, znam da nije neuobičajno da se vozači ne sjećaju jačih sudara, pogotovo ovako, kad pretrpe svih 30g (Webber se također nije sjećao onog sudara u Interlagosu s Porscheom), ALI što ako jednostavno nešto skrivaju (znaju) kaj nebi baš bilo dobro da javnost sazna, pa su jednosavno rekli da se ne sjeća
Just sayin'
Najvažnije da je on ok, a sad hoće li vozit u Barci ili ne manje bitno. Vjerojatno će staviti Buttona prva 2 dana, da ima malo više vremena za oporavak

To bi trebalo biti - to. "Poznavajući" Fernanda, Rona, ovdje ja vidim istinu. I što je bitno, neka je Fernando OK. A pravu istinu, izrečenu od glavnog lika u ovome slučaju saznati ćemo kad-tad; ( da ja malo zakuham - nije ovo Singapore 2008. ).

Tako da, budimo sretni, da je Ferdo u komadu. A Honda je ( nažalost ) u dobroj banani.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- speedy56
- Legenda
Dali funkcioniraju onboard kamere na testiranjima ili su samo montirane radi aero testiranja?
Znam da necemo nikada vidjeti sninku, ali me zanima dali postoji
Znam da necemo nikada vidjeti sninku, ali me zanima dali postoji

-
- Legenda
Samo neka se trkaju.
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Byron Young:
Jos u bolnici...Spoke to McLaren just now, they said there was no update on #Alonso's condition. Questions continuing to grow with his third day in hospital

- speedy56
- Legenda
Pusten je iz bolnice, ali nista od testa
McLaren je napisao/la:As a result, he will sit out this week’s final winter test, at which he was due to share driving duties with Jenson Button. Kevin Magnussen, McLaren-Honda’s test and reserve driver, will replace him.

-
- Početnik
- Navijam za: Alonsa
[img][img][img][img][img][img][img][url][url][/url][/url][/img][/img][/img][/img][/img][/img][/img]
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Hahaha super je ova simulacija, ispada da je namjerno skretao 3 puta u zid
.

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- F1NAC
- Moderator
A dobro to zato da bude uz zid nakon sudara jer nemoze igrica simulirat apsorpciju udara određenih dijelova tijekom sudara nego se bolid samo odbije

- speedy56
- Legenda
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Odvratno čovjek se nemože otić ni posrat da ga hrpa novinara neprati, ali drago mi je da je on dobro

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- F1NAC
- Moderator
Na twitteru i dalje je Alonso aktualan. Vise njih uglavnom isto pise
Gazetta are reporting this morning that after the accident, Alonso struggled to remember some aspects of his life and still does. They say he's suffering from retrograde amnesia and is currently unlikely to make the first race of the season

- speedy56
- Legenda
Sad kad će ga pitati tokom sezone o odlasku iz Ferrarija samo će reći da se ne sjeća
U svakom zlu...
U svakom zlu...

- vidc
- Veteran
Zvuci grozno...nadam se da je prolazno.
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
nadam se da ovo nije istinaF1NAC je napisao/la:Na twitteru i dalje je Alonso aktualan. Vise njih uglavnom isto pise
Gazetta are reporting this morning that after the accident, Alonso struggled to remember some aspects of his life and still does. They say he's suffering from retrograde amnesia and is currently unlikely to make the first race of the season

makar tak neka bolest ili poremećaj (ne nužno ovo neg općenito nešto slično) bi mogao biti razlog zadržavanja u bolnici i propuštanja testa - zbog samog sudara koji se dogodio nema razloga da bi propuštao testiranja koja su u novoj momčadi i sa novim proizvođačem motora izuzetno bitna.
Nadam se da je pravi razlog samo možda neki blaži, "neopasni" potres mozga pa se nije htjelo riskirat
Michael is faster than you!!