Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:mislim da je vrijeme da se pocne mislit na 2014 :)
Sa ovime bih se čak mogao i složiti. 2014. su nova aerodinamička i tehnička pravila tako da ima smisla krenuti od nule. No onda bi bilo pametnije sad "izgubiti" ovu sezonu na izgradnju novog zračnog tunela koji će biti prilagođen testiranju modela po pravilima koja važe zadnjih nekoliko sezona (model koji se testira mora biti 60% veličine pravog) a ne kao ovaj trenutni tunel koji je dizajniran za testiranje 50%-nog modela, pa naknadno prerađen.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

da, i ovdje je bio preko 10 kmh sporiji od recimo mcma.. od mecke valjda 20 :)
promjenili su valjda skroz karakter auta, jer nije nikad bas ferr bio spor bolid..
misli si covjek da nisu morali nis previse pametovat od lani, obzirom da su imali uvjerljivo najbrzi bolid kad se makne ebd, kad ono kiturina..
mada je to sve vise manje do setupa, tako da sam siguran da ce se mjenjat stvari..
Zadnja izmjena: Armanini, dana/u 17 ožu 2012, 10:12, ukupno mijenjano 1 put.
rFactor F1 HR server Info
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ako je istina ovo što je novak rekao da je na 3. treningu Alonso uspio u duzem stintu odmah prvi krug odvest brzo al da je brzo popao gume onda nam se mozda pise Barcelona 2011.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma nije valjda novak o gumama pricao? :)
kakvo je to pitanje - "ako je istina".. pa ne prica novak bedastoce :)
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

jedva cekam da vidim kako ce ih Gazzeta zbombardirati...
Alonsista hasta la muerte..
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Armanini je napisao/la:da, i ovdje je bio preko 10 kmh sporiji od recimo mcma.. od mecke valjda 20 :)
promjenili su valjda skroz karakter auta, jer nije nikad bas ferr bio spor bolid..
misli si covjek da nisu morali nis previse pametovat od lani, obzirom da su imali uvjerljivo najbrzi bolid kad se makne ebd, kad ono kiturina..
mada je to sve vise manje do setupa, tako da sam siguran da ce se mjenjat stvari..
Omjer brzina:
Speed trap: 1.Perez - 316.7
2.Hamilton - 314.0
17.Massa - 305.5
18.Alonso - 305.0

Intermediate 1:
1.Ricciardo - 287.2
2.Schumacher - 287.1
7.Hamilton - 284.1
16.Alonso - 282.2

Int.2:
1.Schumacher - 306.9
9.Hamilton - 300.9
16.Alonso 298.7

Int3:
1.Rosberg - 310.1
8.Hamilton - 307.7
16.Alonso - 303.4
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

izgleda da na tom F2012 nema bas nista da valja ...
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

Armanini je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: Sad cekam samo izjavu Flavija :biggrin: dali se treba okrenut 2013 :D
mislim da je vrijeme da se pocne mislit na 2014 :)
Hahah najbolji :D
Šta reći, kakvu posluku porati?
Politika zadignutog nosa je popušila.
McM je momčad koja ima viziju a Ferrari je kilavo društvo pred stečajem. Toliko vremena za razvoj a napravit katastrofu od bolida?
Čuj, Australija nikad nije odgovarala Ferrariju, ili biće dobri kad dođu u Europu itd, itd.
Koliko je ta momčad kilava, da oni moraju vidit neki bolid, pa ga onda koparat, i da onda hvataju priključak? #-o
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

ovo je katastrofa, blago receno
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Domi je napisao/la:Mogla bi ovo lako biti ALonsova oproštajna sezona ako Ferrari ne izvuče neko čudo iz rukava.
Zašto? Možda ode u Red Bull ili Mercedes.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma di ce on iz ferrarija? zbog cega? ima mjesto do kad.. do 2017? briga njega..
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

bilo bi im bolje da zaborave sezonu i krenu radit bolid za sljedeću godinu
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Auto je neupravljiv, nestabilan, nebalansiran, trakcija najgora na gridu, najagresivniji što se tiče guma a što je najbolje ljudi moji Australija je staza na kojoj ne trebaš aerodinamičnu zvijer da bi bio dobar. U Maleziji predviđam da ce i Caterham biti bolji. Imam feeling da su pola vremena za dizajniranje bolida posvetili pull-rodu koji na kraju ne donosi apsolutno ništa.
Do sada sam bio uvjeren da bolid ima potencijala ali gledajuci kako to izgleda u stvarnosti par aero trikova i novih dijelova nece promjeniti ništa. Bolid je jednostavno loše dizajniran.

Jedino je Alonso uspio da auto izgleda kao da ima mjesto u Q3. Da je na novim softicama uspio odvoziti krug ušao bi ali to bi bilo samo zavaravanje svih.

Kao što svi vec znamo pravu brzinu Ferrarija gledajmo po Massi. Znači brži smo samo od njubarskih momčadi.

Do petog mjeseca i potpuno novog koncepta bolida na testiranju u Mugellu to bi bilo to za navijače Ferrarija. Ne mogu se veseliti niti kišnim utrkama jer bolid je trenutno neupravljiv i na suhome.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

dragi mrski navijači ferarija :biggrin:
samo za vas vam poklanjam novi smajli da lakše "spržite" svoje ljubimce :biggrin:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mislim da ću ja počet zaobilazit ovu temu...još nije ni prva utrka startala, a već je toliko crnila ovdje napisano da je to za ne povjerovat...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

damjan.cule je napisao/la:mislim da ću ja počet zaobilazit ovu temu...još nije ni prva utrka startala, a već je toliko crnila ovdje napisano da je to za ne povjerovat...

Ja sam bio žešci optimista dok je kava još trajala.
Jedina nada su mi bile izjave da bolid ima brzinu za jedan kvalifikacijski krug - yeah right 8) .
Kada mi i sam Alonso izjavi da ce sutra u utrci igrati defenzivno nije teško zaključiti na što ce sutrašnja utrka ličiti.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Bernardinac je napisao/la: Čuj, Australija nikad nije odgovarala Ferrariju, ili biće dobri kad dođu u Europu itd, itd.
Kimi R 2007. 0.4 s brži od svih u kvalifikacijama.
Avanti FER, Avanti!!!
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Domi je napisao/la:Mogla bi ovo lako biti ALonsova oproštajna sezona ako Ferrari ne izvuče neko čudo iz rukava.
Pa zar nije potpisao do 2016.?
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Asshole Stefano:

"I understand that at the moment, our fans are disappointed, but I would urge them to be cautious before making any definitive judgement, as if everything was already over."

MA NEMOJ!

Pa isto si govorio i prošle dvije sezone.
Avanti FER, Avanti!!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

The Greatest je napisao/la:Asshole Stefano:

"I understand that at the moment, our fans are disappointed, but I would urge them to be cautious before making any definitive judgement, as if everything was already over."

MA NEMOJ!

Pa isto si govorio i prošle dvije sezone.
Idiot, trebaju ga sutnuti sto dalje mogu, p***a
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Šta reći? Koju posluku porati? Kome?
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nada umire zadnja. Sutra oderat sve odispred i na postolje ! ovo ce bit prva i zadnja losa trka za Ferrari ove godine !!!!
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Vidim opet me neke kolege prozivaju da sam pesimista, ja moram da kažem da sam samo surovo realan. ;)
Moram reći da su i mene iznenadili malo u negativnom smislu :shock: , jer je Kimi poklonio Massi prolazak u Q2.
Ja sam ranije dao nekoliko scenarija o F2012 i izgleda da je u pitanju onaj najgori scenarijo, Ferrari je totalno fulao sa bolidom.
Vidim da se spominje poboljšanje ali ja sam veoma skeptičan u to i dajem veoma male šanse da to uspije, moram reći da sam se mnogo više nadao 2009 da će Ferrari biti konkurentan kad stavi dvostruki difuzor nego sada kada navodno poboljšaju bolid.
Jedan velik :klanjanje: za tim Ferrarija jer su uspijeli napraviti ovakav bolid, sa tolikim budzetom, tolikim resursima, pravilima koja bi im trebala ići na ruku su uspjeli napravi frankeštajna, ne može to svako ;) , tako da veliki =D> ze Ferrari.
Sreća je da se takmiče ova tri nova tima inače bi Ferrari bio fenjeraš. ;) :biggrin:
Možda će svučati čudno ali ja im kao navijač Ferrarija i čovjek koji prati F1 zbog Ferrari želim sve najgore sa ovim bolidom, ponekad je potrebno dotaći dno dna da bi se krenulo konačno naprijed, nadam se da je u slučaju Ferrari ovo dno dna i da će Ferrari krenuti konačno naprijed. ;)
Šta dalje radit?
Otpustiti određen broj ljudi naravno na čelu sa Domenicalijem.
Dovesti čovjek sa jakim karakterom na čelo Ferrari-ja, sada će svi da mi se smiju ali ću reći da sam siguran da bi Fabio Capello bolje vodio Ferrari od Domenicalija.
Zaposliti određen broj inžinjera iz drugih ekipa.
Vratiti Luca Baldisserria u F1 ekipu, i dati mu značajnu ulogu u ekipi, siguran sam da bi i on bolje vodio Ferrari od Domenicalija, ali naravno on nije bio podoban Domenicaliju i zato ga se ovaj odmah riješio.
Inače meni je zabavno ovako gledat Ferrari, žao mi je jedino Alonsa, jer je Ferrari ovo zaslužio, tačnije poglavica LDM jer je bio previše ohol i reko bih da je imao podcjenjivački stav prema drugim momčadima, jer je mislio da može bilo koga postaviti na čelo momčadi i Ferrari će opet biti među najboljima e pa to može proći samo u njegovoj mašti. ;)
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Vidim opet me neke kolege prozivaju da sam pesimista, ja moram da kažem da sam samo surovo realan. ;)
Moram reći da su i mene iznenadili malo u negativnom smislu :shock: , jer je Kimi poklonio Massi prolazak u Q2.
Ja sam ranije dao nekoliko scenarija o F2012 i izgleda da je u pitanju onaj najgori scenarijo, Ferrari je totalno fulao sa bolidom.
Vidim da se spominje poboljšanje ali ja sam veoma skeptičan u to i dajem veoma male šanse da to uspije, moram reći da sam se mnogo više nadao 2009 da će Ferrari biti konkurentan kad stavi dvostruki difuzor nego sada kada navodno poboljšaju bolid.
Jedan velik :klanjanje: za tim Ferrarija jer su uspijeli napraviti ovakav bolid, sa tolikim budzetom, tolikim resursima, pravilima koja bi im trebala ići na ruku su uspjeli napravi frankeštajna, ne može to svako ;) , tako da veliki =D> ze Ferrari.
Sreća je da se takmiče ova tri nova tima inače bi Ferrari bio fenjeraš. ;) :biggrin:
Možda će svučati čudno ali ja im kao navijač Ferrarija i čovjek koji prati F1 zbog Ferrari želim sve najgore sa ovim bolidom, ponekad je potrebno dotaći dno dna da bi se krenulo konačno naprijed, nadam se da je u slučaju Ferrari ovo dno dna i da će Ferrari krenuti konačno naprijed. ;)
Šta dalje radit?
Otpustiti određen broj ljudi naravno na čelu sa Domenicalijem.
Dovesti čovjek sa jakim karakterom na čelo Ferrari-ja, sada će svi da mi se smiju ali ću reći da sam siguran da bi Fabio Capello bolje vodio Ferrari od Domenicalija.
Zaposliti određen broj inžinjera iz drugih ekipa.
Vratiti Luca Baldisserria u F1 ekipu, i dati mu značajnu ulogu u ekipi, siguran sam da bi i on bolje vodio Ferrari od Domenicalija, ali naravno on nije bio podoban Domenicaliju i zato ga se ovaj odmah riješio.
Inače meni je zabavno ovako gledat Ferrari, žao mi je jedino Alonsa, jer je Ferrari ovo zaslužio, tačnije poglavica LDM jer je bio previše ohol i reko bih da je imao podcjenjivački stav prema drugim momčadima, jer je mislio da može bilo koga postaviti na čelo momčadi i Ferrari će opet biti među najboljima e pa to može proći samo u njegovoj mašti. ;)
Ne kužim zasto i dalje nude nakon svake sezone jednogodisnji ugovor Massi ..
slika
Odgovori