Evo da prokomentiram utrku danas (i usput da zamolim nekog da mi pošalje rezultate i da točan sistem bodovanja pa da probam nekakve tablice riješiti). Dakle, došao sam nakon što zadnjih najmanje 3 tjedna nisam ovaj V8 mod upalio. Ne zato jer nisam imao vremena ili jer nisam mogao nego jednostavno zato jer mi mod i dalje ne leži. Neznam, pretpostavljam da je volan lijevo da bi mi puno bolje bilo, a možda je to i samo takav auto koji mom stilu vožnje i mom kontroleru ne odgovara.
Na treningu sam bio dosta dobar, svoje najbolje vrijeme sam postavio sa 1. sektorom bržim od Kimijevog za 0.007 sec (

) i to sa 60-etak litara goriva u tanku. Kad sam išao sa praznim tankom probati kvalifikacijsko vrijeme hvatat prvi sektor mi je bio 0,6 sec sporiji pa sam tu odlučio da kvalifikacije vozim sa punim spremnikom.
Kvalifikacije su prošle očekivano po rezultatima treninga, na 4. mjestu. Nisam baš zadovoljan bio jer sam znao da će biti gadno, pogotovo ako startam dobro kao što znam u zadnje vrijeme (a mislim da je odličan pokazatelj kako mi startovi idu u zadnje vrijeme i taj da uspjevam u F1 modovima odlično startati bez imalo dima pod kotačima, čak i sa turbo zvijerima iz 80-ih) jer je prva šikana blizu, staza uska, a auti kao da tenkove vozimo
1. Utrka je krenula ok. Odličan, ali oprezan start sve dok nisam došao do 1. zavoja. Pazeći iza oko sebe i boreći se sa padom fps-a zaboravih gledati naprijed i lagano dodirujem Kimija, ali dovoljno da mu pokvarim prolazak kroz zavoj. Neznam točno gdje je pao, ali nisam htio raditi čep na tom mjestu računajući da će me ionako dohvatiti pa sam ga mislio kasnije pustiti ako bi došlo do borbe. Uglavnom, držao sam ta 2 kruga korak sa Ćaletom, a za petama su mi puhali Fiore, Kimi i ostali. Početak 3. kruga - udarac u zid i okretanje, no sa minimalnim oštećenjima. Pad na zadnje mjesto, ali ne odustajem. Računam, i ako ostanem zadnji i završim imam pole u 2. utrci. No ja nebi bio ja da nisam krenuo pritiskati pa na kraju 5. kruga gubim kontrolu na izlasku iz zadnjeg zavoja, udaram ogradu i bušim prednju desnu gumu. Odem u boks i nastavljam dalje, ali onda sam morao doma nešto vidjet i morao sam odustat.
2. Utrka: start sa zadnjeg mjesta, ovaj put jako loš start jer sam se zabuljio nešto "u daljinu". Uglavnom, uspjevam se probiti mislim da 2 mjesta i onda se opet okrećem. Krenem dalje pa se opet okrenem i onda u zadnjem zavoju izlijećem, udaram u ogradu, odustajem i odlazim sa servera.
Sve je ovo bilo u neku ruku pozitivno iskustvo. Ono što mi se nije svidjelo je to da gotovo i nije bilo pretjecanja. U 1. utrci se Kimi vozio na Ćaletovom krilu zadnjih 5-10 krugova i nije mogao naprijed, a meni je djelovao brži. U 2. utrci dok se nisam okrenuo sam u par krugova skinuo 4 sec Antimonu kojeg onda u 2 kruga dok se nisam okrenuo nisam uspio ni napasti, a kamoli proći. A mislim da nije do staze jer smo vozili tu i druge modove pa je pretjecanja bilo. Mišljenja sam da nisam pogriješio da bih 1. utrku završio na podiju i to 2. ili 3. ako bi Kimi prošao Fioreta pa ja onda njega pustio.
A sad nevezano za ovu ligu, radi se o onoj ideji koju sam pred koji mjesec dao da ispratimo neke veće događaje u RL sa eventima na našem serveru. 26. svibnja je Indy 500, a kako stvari sada stoje imati ćemo spreman i Indy mod (i to scratch made, a ne ona loša konverzija iz SRW). Jedna sličica bolida:
KLIK i
kokpita:
KLIK