Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi i Frijns

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la K1M1 »

sjecam se da smo pricali o tome nas dvoje zadnje, pa smo gledali kako se boduje druga gp2 utrka sada i prije..
da, tog se sjećam i ja, al mislim da se nismo bili dogovorili, nego smo rekli da ćemo još vidjeti... al ajd sad smo i to riješili. :)

heh da, zaboravio sam nakon zadnje utrke apdejtat tablicu u prošloj ligi, mans je toliko premoćno uzeo naslov da nije bilo napetosti na kraju, pa zaboravio... :D napravit ću onda i to usput kad budem radio ovu novu. ;)
bilo bi super da cuky i u ovoj ligi stavlja rezultate, baš lijepo izgledaju onako u onoj grafici... al ako mu se ne da, stavljat cu ja one skrinove samo, kao što smo u prošlim ligama..

kad je onda okupljanje večeras? 20:30?
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

kad se postaju ingame skrinovi, nakon par utrka postaju preglomazni postovi.. ja osobno nisam skoro nikad otvarao te teme nakon par kola jer se slike izlistavaju pol dana.. antisi recimo pol prometa skine jedan pogled na rezultate :)
kad je onda okupljanje večeras? 20:30?
hm.. ma nema razloga da zbog nas dvojice cekate.. od 8 na dalje se skupljajte, practice je ionako 90 min ja mislim tako da cemo se skupit svi do 9..

dobro da sam se sjetio da moram promjenit i damage na 50%.. moglo bi bit 100, al obzirom na neke odredjene zavoje koje odredjeni redovno poljube mislim da je bolje da mogu nastavit utrku..

al to ne znaci da je dozvoljeno u onom brzom lupit guzicom u zid na izlazu rally style svaki put, koji put se prevesla pa se dodirne, al neka vam to ne bude navika..

ok, stavio sam adelaide, practice pauzira dok se prvi ne spoji..
stavio sam black flag i 50%.. ako treba jos nes vicite na vrijeme (do 7 i 20)..

ako sam dobro izracunao (krug 1.23) prva je utrka 22 kruga, druga 15..
ako vam je draze mozemo zaokruzit na 20..

start je normalan bez formacijskog..
rFactor F1 HR server Info
slika
Fiore

Post Postao/la Fiore »

tu sam veceras. dodjem na sever ok 20:15
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

weee, sve se vise veslim vecerasnjoj utrci :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ingame screenovi se uvijek mogu odrezati tako da pokazuju samo ono što treba, a ne kompletan ekran i onda spremiti u .jpg

Što se grafike tiče, probat ću večeras/sutra osmisliti neku jednostavniju, sličniju originalnoj V8 grafici pa ću stavljat. Najveći mi je problem skupiti volju za postaviti rezultate utrke na kojoj nisam bio, ali kako mi se ovaj semestar potrefio mislim da ću moć svaki petak biti na utrci :)

I večeras sam odmah malo iza 8 tu...igranje sa ispisnom opremom odgođeno sutra..to čak nije ni moja ideja bila, ali super ispalo :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pa i jesu odrezani, al opet je slika par sto kb, brzinskim racunanjem 10 utrka po par slika dobijes par mb, + sporiji hostovi koji su ispod 400 kbs, dobijes preko 5 sekundi cekanja :P

ispisna oprema :D

ja cu kroz 5 min dal moram skocit il ne.. ako ne tu sam, ako da, tu sam oko 20:40..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo da prokomentiram utrku danas (i usput da zamolim nekog da mi pošalje rezultate i da točan sistem bodovanja pa da probam nekakve tablice riješiti). Dakle, došao sam nakon što zadnjih najmanje 3 tjedna nisam ovaj V8 mod upalio. Ne zato jer nisam imao vremena ili jer nisam mogao nego jednostavno zato jer mi mod i dalje ne leži. Neznam, pretpostavljam da je volan lijevo da bi mi puno bolje bilo, a možda je to i samo takav auto koji mom stilu vožnje i mom kontroleru ne odgovara.

Na treningu sam bio dosta dobar, svoje najbolje vrijeme sam postavio sa 1. sektorom bržim od Kimijevog za 0.007 sec ( :D ) i to sa 60-etak litara goriva u tanku. Kad sam išao sa praznim tankom probati kvalifikacijsko vrijeme hvatat prvi sektor mi je bio 0,6 sec sporiji pa sam tu odlučio da kvalifikacije vozim sa punim spremnikom.

Kvalifikacije su prošle očekivano po rezultatima treninga, na 4. mjestu. Nisam baš zadovoljan bio jer sam znao da će biti gadno, pogotovo ako startam dobro kao što znam u zadnje vrijeme (a mislim da je odličan pokazatelj kako mi startovi idu u zadnje vrijeme i taj da uspjevam u F1 modovima odlično startati bez imalo dima pod kotačima, čak i sa turbo zvijerima iz 80-ih) jer je prva šikana blizu, staza uska, a auti kao da tenkove vozimo :D

1. Utrka je krenula ok. Odličan, ali oprezan start sve dok nisam došao do 1. zavoja. Pazeći iza oko sebe i boreći se sa padom fps-a zaboravih gledati naprijed i lagano dodirujem Kimija, ali dovoljno da mu pokvarim prolazak kroz zavoj. Neznam točno gdje je pao, ali nisam htio raditi čep na tom mjestu računajući da će me ionako dohvatiti pa sam ga mislio kasnije pustiti ako bi došlo do borbe. Uglavnom, držao sam ta 2 kruga korak sa Ćaletom, a za petama su mi puhali Fiore, Kimi i ostali. Početak 3. kruga - udarac u zid i okretanje, no sa minimalnim oštećenjima. Pad na zadnje mjesto, ali ne odustajem. Računam, i ako ostanem zadnji i završim imam pole u 2. utrci. No ja nebi bio ja da nisam krenuo pritiskati pa na kraju 5. kruga gubim kontrolu na izlasku iz zadnjeg zavoja, udaram ogradu i bušim prednju desnu gumu. Odem u boks i nastavljam dalje, ali onda sam morao doma nešto vidjet i morao sam odustat.

2. Utrka: start sa zadnjeg mjesta, ovaj put jako loš start jer sam se zabuljio nešto "u daljinu". Uglavnom, uspjevam se probiti mislim da 2 mjesta i onda se opet okrećem. Krenem dalje pa se opet okrenem i onda u zadnjem zavoju izlijećem, udaram u ogradu, odustajem i odlazim sa servera.

Sve je ovo bilo u neku ruku pozitivno iskustvo. Ono što mi se nije svidjelo je to da gotovo i nije bilo pretjecanja. U 1. utrci se Kimi vozio na Ćaletovom krilu zadnjih 5-10 krugova i nije mogao naprijed, a meni je djelovao brži. U 2. utrci dok se nisam okrenuo sam u par krugova skinuo 4 sec Antimonu kojeg onda u 2 kruga dok se nisam okrenuo nisam uspio ni napasti, a kamoli proći. A mislim da nije do staze jer smo vozili tu i druge modove pa je pretjecanja bilo. Mišljenja sam da nisam pogriješio da bih 1. utrku završio na podiju i to 2. ili 3. ako bi Kimi prošao Fioreta pa ja onda njega pustio.

A sad nevezano za ovu ligu, radi se o onoj ideji koju sam pred koji mjesec dao da ispratimo neke veće događaje u RL sa eventima na našem serveru. 26. svibnja je Indy 500, a kako stvari sada stoje imati ćemo spreman i Indy mod (i to scratch made, a ne ona loša konverzija iz SRW). Jedna sličica bolida: KLIK i
kokpita: KLIK

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

evo, tablica napravljena...
Stavio sam i rezultate u obliku skrinova iz igre. Cuky, ako budeš radio kakvu grafiku reci pa cu stavit te tvoje. Al ne moraš se mučit ako nećeš, meni i ovako izgleda sasvim ok.. :)
pa i jesu odrezani, al opet je slika par sto kb, brzinskim racunanjem 10 utrka po par slika dobijes par mb, + sporiji hostovi koji su ispod 400 kbs, dobijes preko 5 sekundi cekanja :P
uspio sam smanjit na 20 kb po slici, sad nebi trebalo bit nikakvih problema kod učitavanja, čak ni kod onih sa najsporijim netom. :)

evo malo dojmova od jučer:
Kvale sam dobro odvozio, uspio sam ponovit onaj krug iz practica i pole position je tu.
Utrka je startala ok, cale je imao nešto bolji start, i pošto je imao unutarnju stranu do prvog zavoja uzeo me odmah na startu. I bilo bi sve super da se iza nije pojavio cuky i lagano me zakačio u onoj gužvi. Tu sam izgubio kontrolu i pao na 4. mjesto. Mislio sam kako će bit teško preteć i probit se do barem 2. mjesta, ali i fiore i cuky grijese u sljedeca 3,4 kruga i tu se lagano probijam do 2. mjesta. No problem je sto je cale vec odmakao naprijed kojih 5 sec... Ništa, idem stiskat ko lud i probat ga stić. I nakon 10-ak krugova dobrog stiskanja uspijevam. Uslijedilo je 10 zadnjih krugova vožnje oko 2,3 desetinke iza njega i čekanja na njegovu grešku, jer prestić je bilo skoro nemoguće na ovoj stazi. Jedino da je bilo napravit neki kamikaze potez, ali nisam htio naravno. Njegova greška se nije dogodila ( :))i morao sam se zadovoljt s 2. mjestom...
Drugu utrku okreće se grid i startam 5. Start je prošao prilično dobro, mislim da sam za 1 mjesto napradovao, i tako se vozio na 4. mjestu negdje pola kruga, a onda hotto i antimon grijese i dolazim do 2. mjesta. Fiore je bio prvi, opet je trebalo jedno 3,4 sec nadoknadit do njega. Uspijevam to kroz nekih 5,6 krugova. A onda ista stvar ko u 1. utrci s caletom, nemoguće preteć. :) I tako sam mu se zadnjih 6,7 krugova vozio na guzici i nema šanse da bih ga uspio preteć, al onda fiore grijesi 2 kruga prije kraja, prekocio se u onom trecem zavoju i poklonio mi pobjedu. Hvala. :p :)
Naravno, sad kad se ne dijele bodovi za pole i FL, imao sam i pole i FL u obje utrke. :)
Odlično je bilo, dobra borba, malo manjkalo pretjecanja samo al takva je staza, bit ce bolje vec u melbourneu...
slika
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

evo i mojih utisaka :
kvale - namucio se, nikak zadnji sektor nisam mogao poboljšati, imao sam neki stari setup očito previše podešeno zadnje krilo.
Al ajd makar sam bio bolji od Arme, pa mi je bilo malo lakše :-D

Prva utrka: Oprezan start, možda i previše, dodir sa armom, padam na 6. mjesto.u trećem krugu cuky se izvrtio i eto mene na 5. mjestu :-) . vozi odmah iza mene ali griješi u prvom zavoju i stiže ga hotto. peti krug fiore se izvrtio, ja na četvrtom mjestu ;-), malo dalje arma izletio na travu i mi mu se približavamo. par krugova ga pokušavam uloviti al onda u devetom krugu baca me pasica u brzom desnom i udaram jako u zid...naravno više nije to taj auto, prolazi fiore ja lagano zaostajem. 11 krug fiore odlazi u boks?! 12 krug u trećem zavoju (meni jako dobro poznatom) arma odlazi ravno i vraća se iza mene, ulazi u boks također. od 13. kruga eto mene na trećem mjestu, hotto iza mene 25sekundi, laganni vožnja do kraja. eto ni kriv ni dužan na podiju :-)

Druga utrka:

Gužva na startu i prvih par zavoja, nisam htio agresivnije zatvarati ulaz u treći zavoj jer je već ćale pokazao namjeru, da jesam bilo bi nas svugdje ;-). i tak prolaze ćale i kimi, uskoro i cuky, ja na zadnjem mjestu. rekoh polako, ima još puno do kraja. par zavoja dalje cuky je na travi, skoro me pokupio vraćajući se nazad. hoto je isto imao mali izlet tak da mu dolazim blizu. i onda kreće prava uživancija :-). vozio je nekoliko krugova bez greške. uspijem se približiti u prvom sektoru ali u drugom mi zbriše. i tak iz kruga u krug...jako teško za proći na ovoj stazi i sa ovim autima jer nije mi cilj nekoga izgurati. imao sam jedan pokušaj u 3. zavoju ali mi je zatvorio vrata ;-). Onda opet nakon dugog pravca sam skoro zeznuo obojici utrku, blokirao kotače i odsklizao ispred njega. i tak dok smo se mi ganjali, stigao nam cuky iza leđa, brz kao metak. u devetom se izvrtio tak da sam malo odahnuo i mogao se koncentrirati na hotta. uz svu tu jurnjavu nisam nis kužio da se borimo za četvrto mjesto. nakon male greške na kočenju hotta uspijevam nekak proći ispred. pokusava odmah biti iza mene na izlasku iz zavoja ali previše stišće gas te se izvrti. do kraja uz opreznu vožnju dolazim do 4. mjesta.

Odlične dvije utrke, osobito druga koju smo hotto i ja odvezli u jednom dahu :-)

baš sam se raspisao :-o
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Antimon je napisao/la:par zavoja dalje cuky je na travi, skoro me pokupio vraćajući se nazad.
ovo nije bilo baš plansko vraćanje nego je zid inzistirao :D

K1M1 je napisao/la:Cuky, ako budeš radio kakvu grafiku reci pa cu stavit te tvoje. Al ne moraš se mučit ako nećeš, meni i ovako izgleda sasvim ok.. :)
Ajde onda ti odradi ovu ligu do kraja, a ja ću kad mi bude neka zanimljivija...WTCC ili OW neki :D

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Al ajd makar sam bio bolji od Arme, pa mi je bilo malo lakše
a da bude najbolje, ja bio skroz zadovoljan krugom :)

mah.. prvi macici se u vodu bacaju.. nemam pojma, inace sam vozio krugove ispod 23, al jucer ni blizu da vozim ispod..

al ok, utrka je druga stvar.. tako je i bilo.. nakon malo divljeg pocetka utrke, i nekoliko dodira "tu i tam", nakon sto se sve smirilo, i nakon sto su se okrenuli oni od kojih se to ceka (cule :), a i fiore je imao opet ranu gresku, nasao sam se na 3. mjestu, sa ugodnom prednosti..
al po xx put, goriva nedovoljno tako da mi pitstop nije ginuo, najgore sto nisam mogao pozvat box pa namjestit da ne popravljaju auto, nit namjestit gorivo, tako da su decki napunili pun tank i poravljali nekih 30 sekundi.. prije zaustavljanja, a i nakon imao sam izlete po stazi ko da prvi put vozim :) odjednom se zaboravim i jedva spasim jer sam zaboravio gdje sam i takve gluposti..
ugl, osim fioreta koji je takodjer morao u box, ostali nisu bili tako da su svi prosli, i mi ostali na zacelju..
no imali smo zabavan finish utrke, drzao sam se ispred, mozda koji put na granici, al kako god :)

druga utrka, prvi startni, povedem, i nakon par zavoja il koliko vec, tehnicki problemi i ja zavrsio ravno u zid..

jbga, neka je prosao adelaide, cesto nisam brz tu, iako uvijek mislim da ga znam super dobro vozit :)

pohvale svima na podiju, antisa - konacno si se malo okitio :)
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

oće li bit race reporta? i video kvalifikacija?
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

slika

antisa gle nam sektore :)
al to ne znaci da je dozvoljeno u onom brzom lupit guzicom u zid na izlazu

izgleda da su se neki oglusili na upozorenje.. fiore i cale..
obzirom da to nije tehnicki krsenje pravila (barem ja mislim da nije) jer toga u rl i nema (nije 50% damage u rl :), ima samo u rallyu u odredjenim situacijama..
hm zapravo, jedino gdje se jos sjecam da je bilo o tome govora je na roc utrkama gdje se dodir u zid na izlazu kaznjava, odnosno dobije se zuti karton - 2 takva su 5 sekundi penalty.. al tamo je to najvise zbog cuvanja auta.. za usporedbu, starije roc utrke su se vozile na duzim stazama i to pol asfalt pol blato i recimo 2003 sto sam gledao, zadnji zavoj je vecina wrc vozaca, a i mnogi drugi, na izlazu koristila zid (odnosno zemljani nanos), mislim da su corolu vozili pa koji slomljen branik who cares :) tad je to bilo dozvoljeno, al kazem, zadnji dio kruga je bio offroad i ravnanje auta guzicom o zid je rally tehnika pa..

tako da vama warning za iskoristavanje staze :)
na dalje vozimo sa 100% damagea jer bas zbog cinjenice da se moze tu i tamo kresnut bez posljedica za auto, onda se u takve zavoje ide manje oprezno.. sto na kraju bude prednost onima koji bubaju cesce, a oni koji paze svaki put su neposteno u minusu jer cesto prodju puno sporije, ako se uleti brze i pokusa ne dodirnut zid brzina na izlazu je debelo ispod 200.. a na videu se vidi da je cale recimo dobio jos i malo ubrzanje nakon udarca..

antisa tebi cemo pak zaljepit prvu kaznu jbga :)
kad vec pokusavamo eliminirat kracenja, mislim da bi trebalo i kaznit isto jer inace nema previse smisla ni pricat o kracenju..
samo obzirom da nismo definirali kazne, neznam kakav penalty bi bio odgovarajuc..
mislim da je ok jedino kaznit za sljedece kvale, pa recimo da dobijes sekundu hendikepa na sljedecim kvalama.?
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

btw, tko je veceras za voznju i za sto?

ja sam doma, mozemo i prije 8 na server ako je tko za..
slika
Haris KTM
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la Haris KTM »

sta treba da skinem i ja bio ovo vozio, prije pola godine sam vozio v8 sa madjarima i super je mod bio, ne znam kako se ovaj cini, ali gledajuci ove split tajmove mora da je zabavno, pozz
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Armanini je napisao/la:btw, tko je veceras za voznju i za sto?

ja sam doma, mozemo i prije 8 na server ako je tko za..
ja sam tu večeras, al dodjem oko 20:45, kad završi rijeka.. :)
Haris KTM je napisao/la:sta treba da skinem i ja bio ovo vozio, prije pola godine sam vozio v8 sa madjarima i super je mod bio, ne znam kako se ovaj cini, ali gledajuci ove split tajmove mora da je zabavno, pozz
ajd super da si se i ti pojavio nakon dugo vremena, liga se vozi petkom, nadam se da ces moc doc koji put barem. :)
tu ti je sve što ti treba, linkovi za mod, fix i staze.. :arrow: http://f1hracing.co.nf/league/v8/index.html
slika
Antimon

Post Postao/la Antimon »

mislim da je ok jedino kaznit za sljedece kvale, pa recimo da dobijes sekundu hendikepa na sljedecim kvalama.?
nema problema :-)
nisam htio rezati lijevo (da mi zid prođe kroz auto) pa proklizao desno ;-)
antisa gle nam sektore :)
ludnica :-)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

yep, zato sam i usporio tamo da se vidi.. sad dal je to tako samo na replyu bo, al vidio sam nekidan i u utrci da je netko kao prosao kroz taj zid..
glitcheri :) opet iskoristavanje staze :P

nek bude v8 i veceras onda..
prije pola godine sam vozio v8 sa madjarima i super je mod bio
eto, ovo je mod napravljen od madjara pa taman :)
dolazis vec veceras?

mogli bi queensland probat..
http://www.mediafire.com/?m9di4s53g3sc2k7" onclick="window.open(this.href);return false;

race report nisam napravio, malo sam cijeli nekako lijen danas, al bit ce..
slika
Antimon

Post Postao/la Antimon »

mogli bi..
a koju na kraju verziju vozimo u drugoj utrci?
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

joj nemoj barem danas molim te :)

nakon sto smo dogovorili da vozimo noviji melbourne, jucer su neki negodovali tome :)

tako da mislim da ce najbolje bit da ode na votanje.. sutra cu je stavit na server pa cemo kroz ovaj tjedan odlucit..

ja cu na server za 2 min..
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ne vidim da se moram ispričavat za dodir s zidom, ne idem na to da se naslonim na njega jer mi ne donosi ništa a rijetko kad mi je izlaz ispod 210kmh bez da dođem metar do zida (uvjerio se kimi kad me pratio, na tom sam mu djelu redovno se odvajao desetinku-dve, tako da nije ko što kažeš da sam dobio ubrzanje od zida već 5tom prema zidu je auto u iberu). Krug iz kvala je sve samo ne dobar, pun je grešaka i sranja al i sam sam rekao na ne idem na pole jednostavno mi se nije dalo radit setup za prazan auto i soft gume te se prilagođavat za 2 setupa. U kvalama sam napravio 3 mjerena kruga od 10.

U Race1 nisam ni jednom išao na zid, u Race2 zbog polupanog auto mi se desilo više puta al tada brzina nije bila ni blizu 210 (dok nisam skužio u koju ga stranu podupravljat).

-ja sam tu večeras od 8, može queensland.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da sa 200 lupis u zid sumnjam da bi nastavio dalje bez posljedica..
a ovdje se auto odbije ko bubalica, ostecenja nema nit se izgubi na brzini, dapace jos nastavis ubrzavat jer imas pun gas jer nemoras korigirat i usporavat da ne dodirnes kad vec prasnes u zid..
nemoze bit u duhu fer voznje nikako..

za utrku znam da nisi lupao, lupi svatko naravno (i to najvise zbog malog damagea), pricam za kvale gdje bi krugovi trebali bit cisti..

setup za prazan auto i soft gume
mislim da bi trebali adresirat ovo pitanje i vozit sa istim upgradeovima kako smo idejno i zamislili..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

[quote="Ćale od Lewisa"

-ja sam tu večeras od 8, može queensland.[/quote]

di ste?
slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

večeras bi i ja mogao uletiti...

inače, probavam ovaj Group C koji je izronio, uspio sam sve dotjerati, auti izgledaju predivno. Izgleda da je sama fizika malo upitna, dosta ima komentara i prigovora, ali generalno mod je odličan. Motec još ne radi, tako da svi bolidi sa digitalijom nemaju mjerne instrumente (funkcionalne)...

enivej, kome se da neka proba, mozda bi mogli i neko druzenje uz taj mod uskoro, po godištima ili nešto slično...

nadam se da će i neki update uletiti uskoro, što je vjerovatno, jer Porchea apsolutno nema, pošto ekipa posebno te aute radi jer je bila masa skinova.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja cu isprobat kad uhvatim priliku..
nisam bas optimistican, al dat cu sansu :)

sto cemo veceras?

slobodno izrazite zelju.. kako staze, tako i moda..
slika
Odgovori