MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la dmarijon »

Dominacija... moguće. A moguće i da se potpuno ne prilagodi na MOTO GP. (iako čisto sumnjam).

Ovaj vijest me skroz zbunila, jer zadnje što sam čitao je da su im odbili promjenu pravila i dozvolu da rookie vozi tvornički. Ili mi je nešto promaklo?
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Promaklo ti je. Honda drži Dornu za jaja. I to je to.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Nisu trebali Marqueza toliko hvaliti... :)
Iannone - nadam se da će jednog dana završiti u MOTO GP. Strašno me podsjeća na pokojnog SImoncellija. I po konfiguraciji (visini), ali pogotovo po astilu vožnje.
Samo neka se trkaju.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

dakle vise manje se sve zna, osim sto ostaje upitan spies? iako su pricali da najvjerojatnije ostaje.. jbga jamerika je to..

pretpostavljam da ce hayden ostat, a i rossi, crutchlow ce jos malo pocekat..

spies opet imao neki problem? ono je bilo prelose, morao je imat neko sranje..

utrka solidna.. bez dogadjanja, al zanimljiv poredak.. super voznja bradla, dobra utrka i za haydena ja bi reko, sve do zadnjeg nesretnog kruga :)

bas gledam na startu kako je opet malo motora.. i kako fali suzuki..
rFactor F1 HR server Info
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Armanini je napisao/la:dakle vise manje se sve zna, osim sto ostaje upitan spies? iako su pricali da najvjerojatnije ostaje.. jbga jamerika je to..

pretpostavljam da ce hayden ostat, a i rossi, crutchlow ce jos malo pocekat..

spies opet imao neki problem? ono je bilo prelose, morao je imat neko sranje..

utrka solidna.. bez dogadjanja, al zanimljiv poredak.. super voznja bradla, dobra utrka i za haydena ja bi reko, sve do zadnjeg nesretnog kruga :)

bas gledam na startu kako je opet malo motora.. i kako fali suzuki..
Spies - trovanje hranom ... dobro da je ikako mogao vozit, a prvo sam pomislio da ima problema sa motorom jer ga je De Puniet prešao kao da stoji! Na ubrzanju iz zavoja!!?

Što se suzukia tiče kruže neke nejasne glasine koje potiču od Juliana Ridera ... http://superbikeplanet.com/2012/Jun/120 ... rnotes.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Na motomatters forumu se pojavila još jedna informacija (dezinformacija - nikad neznaš) koja veli da je tip razgovarao sa "japanskim gospodinom u plavoj majci" - motor je uglavnom spreman (about ready) ...
Sve u svemu mišljenja su da će suzuki tek slijedeće godine "ozbiljno testirati" sa "ozbiljnim vozačem" koji ima iskustva sa motogp zvjerkama i bridgestone gumama ali da čekaju pravilnik o standardiziranoj elektronici. Imena koja se spominju su Hopkins, Vermuelen no ako imalo misle ozbiljno tu bi trebalo dodati neko zvučnije, olinjalo ime poput Edvardsa (mislim da bi se radje igrao razvijajući punokrvni motogp motor a ne CRT) ili uloviti nekog poput Haydena pošto mu je ugovor istekao, a spominje se Crutchlow kao zamjena ...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da, nesto je moralo bit.. vec se polako navikava na crt drustvo jer je cesto zbog ovog il onog na zacelju..

dobru ideju imas vezano za haydena, mislim da si dobro to nanjusio kao mogucnost :) prije to nego da ode u wsbk, nekako mi se ne cini taj tip, unatoc nekim pricama..
da, crutchlow je kao pol rjesena stvar, al meni sve nekako mirise da ce hayden ostat jos sezonu..
osobno bi mozda rado da dodje do nekih promjena, jer hayden nije tip koji je pun zelje i ambicije u utrkama, a ionako fali vozaca koji ce se utrkivat..

sad je ajd ajd, ovi sateliti su svi blizu pa ima neke akcije, al van toga je smijeh..
a i tko ce.. honda je ocito odustala i sa znacajnijim razvojem, povezano jasno sa stoner situacijom i to je to.. pedrosa nesto kao bi, extra zadovoljan tim drugim mjestima, a realno je to osigurano mjesto..

kako god.. prosla utrka u njemackoj i onaj onboard cijelog kruga kada su se ganjale honde mi je bio fantastican, tako da ima u svakoj utrci zanimljivog i zabavnog..
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Kako misliš honda odustala? Pa danas su testirali RC213V na Mugellu tj ono što je trebao biti model za iduću godinu ali će ga vjerovatno koristiti već ove sezone ...

A Hayden, to je više nekakvo moje razmišljanje. Doveo bih starije iskusne vozače bar za prvu sezonu zbog razvoja motora (zato sam spomenuo i Edvardsa) tek nakon toga bih bacio u vatru nekog perspektivnog mladca jer mislim da je pogrešno trošiti juniore na poluproizvodu - ubiješ im motiv posebno ako ima padova sa posljedicama zbog toga što pokušava izvuć više nego motor može dati. Iskustvo za razvoj i mladost za rezultate.
... i nikako se neslažem da Hayden nije ambiciozan i željan utrkivanja. Problem leži u karakteristici motora koja se neda ispraviti setupom a to je problematična zadnja faza kočenja i ulazak u zavoj - ono što bi bila faza napada. Ducati ima karakteristiku understeera na ulazu i izlazu iz zavoja i teško je biti agresivan u vožnji jer upravo ta agresivnost se nekako asocira kao napaljenost na utrkivanje ...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ah ti rani razvoji :) nikad ne upale..

ma znam da su i sasiju mjenjali od pocetne, al su usli u sezonu kao najbrzi motor i polako padali.. a i logicno je da ce fokus sad bit za sljedecu godinu jer nema bas nekog smisla.. nemaju se za sto pevise borit.. za naslov? s kim? pedrosom? stoner je vec out i ovakva situacija nemoze bit nikako dobra za tim..

hayden je zeljan utrkivanja na jednoj stazi od 10.. ambiciozan nije u smislu da gotovo ni jednu utrku ne progresira.. ne mislim za ovu sezonu, ove sezone mi je solidan, vec zadnjih nekoliko.. rjetko koju utrku vozi sa nekim zarom, prosle je godine imao par zabavnih utrka gdje se cesto borio u nekom triu, al vecinom utrke zavrsava tamo gdje je poceo ili malo ispod..
prosla utrka je super primjer, trebalo mu je svega 2 kruga pred kraj stisnut desetinku/dvije da si sacuva solidno mjesto, a on si dozvoli onakav rasplet..

sto se tice testiranja, pricali su i da ce ducati ostat 3 dana duze od ostalih testirat i ovisno o rezultatima ce za lagunu bit izmjenjen motor..?
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Ček malo, jesmo istu utrku gledali? Prešao Bradla i spremao se za napad na Dovia kad mu je Bradl vratio milo za drago plus kamate tako što ga je natjerao na šiiiiiiroku putanju zbog čega su ga prešli i Rossi i Crutchlow. Rasplet je bio takav jer nije htio "zadržati solidno mjesto" već je htio više i kako onda reći da nema žara za utrkivanjem.

Ambiciozan ne djeluje u tvojim očima valjda zato što ima dobro riješen kvalifikacijski setup dok onaj za utrku malo šepa ...

Ducatiev novi motor, kojim se nadaju riješit dosta toga, nije spreman. Koliko sam skužio testirali su nekakva prelazna riješenja, u prvom redu elektroniku za koju Rossi kaže da je bolja ali ... morali su prekinuti kad je otkazala tj Rossiu se usred zavoja ugasio motor pa je "malo pao" ...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kazes presao bradla rookieja na satelitu? nije to bas neka velika stvar, pogotovo obzirom na to sto je bradl otisao jako siroko na prljavu stranu i izgubio sav momentum..
usporedi njegov progres pred kraj utrke i progres rossija i crutchlowa.. koliko su oni nadoknadili, a koliko je hayden zapravo stagnirao.. priblizio se bradlu i doviju samo jer su se oni medjusobno fajtali i posljedicno imali sporije krugove..
nije mozda fer usporedit kraj utrke izmedju rossija i haydena, prvo jer se jedan zove rossi, a drugo jer su imali razlicite gume, al nekakav lov na neke satelite i rookije nije neki veliki pothvat.. jer nije hayden da je od jucer tu i nije da nije prvak..

sto se tice setupa to stoji, al ostaje svejedno njegov slab progres u utrkama opcenito, ne samo ove godine..

btw, ono stonerovo probijanje?? frustracija? ili "dogodi se i najboljima"..?
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Čekaj malo, taj rookie je na satelitskoj hondi (bolja od tvorničkog ducatia ili tvrdiš da je Bradl bolji i od Rossia) i taj rookie se borio sa satelitskom yamahom koja lovi mjesta na podiju (također bolja od ducatia ili tvrdiš da je Dovizioso bolji od Rossia) ...

Sve dok ducati ne složi motor koji mogu brzo voziti i drugi dobri i brzi vozači, a ne samo Stoner, nemožeš pričat tko je koliko dobar ili loš. Točnije sve dok ima elektronike poput TC-a, antiwheelya ... i svih drugih gluposti koje ubrzavaju motor ispravljajući ljudsku nesavršenost, možemo objektivno pričat samo o tome tko je složio dobar motor ali ne i tko je dobar vozač...

Stoner situacija? Mislim da je i jedno i drugo bilo u pitanju. Nakon utrke nije pokazivao znake da bi se trebao ispričati (smijao se i spominjao Alvarovu gestu sa prstićem) ali se isprika ipak nekako našla u službenoj izjavi ... valjda nakon kozultacija sa PR-om ...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nigdje nisam rekao da je hayden los vozac.. dapace.. pogotovo mi ove sezone potpuno na razini, al da nije jednako motiviran kao neki drugi vozaci to mislim..

upravo ovo sto pises o setupiranju motora se odnosi upravo na to.. hayden je vozio zadnje sezone onako kako voze mnogi vozaci koji imaju osigurano mjesto i koji imaju jos koju godinu ugovora - vozi onoliko koliko je dovoljno.. nema tu prevelike angaziranosti u pripremi motora za vikend, u isrprobavanju razlicitih stvari..

previse generaliziras i umanjujes vaznost vozaca koja se sada ocituje upravo u tome koliko je netko zeljan utrkivanja i dokazivanja, jasno uz backup tima jer je voazc tek jedna karika.. upravo razlika kod prisutpanju vikendu izmedju rossija i haydena je ono na sto mislim.. gdje rossi kroz vikend prije nedjelje promjeni 4 prakticki totalno razlicita motora, ukljucujuci i haydenov setup i kombinacije svega i svacega hayden ostane na istome.. i tu dolazi do razlike u samoj utrci gdje rossi ima bolji motor za race u cjelini..
haydenu ne igra bas neku ulogu, 7,6 ili mozda 5 mjesto.. isti mu je k.. progresa nema.. vecinom se krece unatrag po pozicijama..

i kako je sad taj hayden zeljan utrkivanja i napretka? opravdanje je sto nema konkurentan motor? naravno.. i upravo je to ono zasto je mlak.. ako mu das dobar motor bit ce i on dobar? jel onda i massa zeljan utrkivanja?

ako izuzmes udio vozaca i svedes sve samo na razliku u motoru onda pretpostavljam da je pedrosa uvijek imao losiji i puno losiji motor od stonera? nema smisla..
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ali pored svega toga je žalosno da ova ekipa inženjera ne može napraviti motor sposoban za pobjede. Pa nije to neka tamo kineska firma, to je Ducati.

Dovizioso threatens to quit MotoGP

Hayden’s likely Ducati departure hardly an injustice

slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Armanini je napisao/la:...
Ma otkud ti ili ja znamo išta o njegovoj motiviranosti? Upravo o ovakvim stvarima nevolim pričati jer su 99% subjektivne dok stvarnu situaciju regulira PR tima. Bio on kao gljiva ili šutao inženjere da konačno naprave motor kak spada, to ostaje unutar tima i uzaludno je pokušavat išta iščitati iz nekih "naznaka" tipa tko grize više - od PR-a ćeš čuti uvijek isto dok će pasivni promatrači van tima poput tebe i mene pokušavat izvuć neke zaključke temeljene na čemu?? Na rezultatu Rossia gdje je ovaj uprskao na kvalifikacijama pa trebao lovit kakav takav plasman sa Crutchlowom na repu koji ga nije htio napasti? Da istina je http://superbikeplanet.com/2012/Jul/120717a.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ...
Ili na rezultatu Haydena koji je skoro dovezao ducati u prvi startni red pa pokušao odvesti mirnu utrku (valjda) zato što zna da ducati bolje od toga neide ... da ga Bradli nije poslao onako široko završio bi ispred Rossia i o kakvom onda motivu i malkosti imamo pričat.

Na kraju krajeva Rossi je došao u tim kao neki spasitelj tako da je logično da upravo on mijenja 4 različita motora, a kako mu ide nemoj gledat rezultate, nemoj čitat šta sam Rossi kaže - traži šta Burgess kaže što će biti malo teže ali ne i nemoguće. Burgess je izrazito nezadovoljan načinom rada, analizom napravljenog ... http://motomatters.com/forum/viewtopic. ... 400#p53311" onclick="window.open(this.href);return false; imaš i link na tiskano izdanje odakle je izvučeno za post ... negdje prije je spominjao površnu analizu, bezidejnost i samo preslagivanje već viđenog ... i još jedan link gdje ima malo i Burgessa http://www.motorsportmagazine.com/race/ ... ing-there/" onclick="window.open(this.href);return false;

Šta mislim o današnjim vozačima ću zadržat za sebe samo ću ti skrenut pažnju na to da pogledaš kako Lorenzo daje gas iz zavoja ... kao vozač kapacitetnog motora ili kao klinac na PC-u i prije nego spomeneš napredak razmisli šta taj "napredak" poboljšava.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

dojam se dobije na temelju prikazanog, a ne iz prica ovog ili onog.. a prikazano u posljednjim sezonama je upravo to.. imam ugovor i bmk..
misljenje moje, a i cesti stav komentatora kada se dotaknu haydena..
naravno da nemora bit to tako, al takav je moj feel..
ti se opet hvatas zadnje utrke koja je indikativna, al ja pricam o haydenu kao vozacu, a ne o jednoj utrci koja je 1/50 ukupnog..
rasplet zadnje utrke nema neke veze jer je bilo ili ili..

ja sam extra protiv elektornike u utrkivanju, tako da neznam zasto bi spominjao napredak..
da, mogu oni odvrnut gas koliko hoce, bez posljedica spina, wheelija, al je posljedica losijeg izlaza posto ako pretjeraju naravno da nece izac glatko kao inace i izgubit ce malo vremena dok elektronika ne sredi situaciju..

opet.. sva silna elektronika ne moze povecat pedrosi muda u fazi kocenja i nemozes rec da tu nema utjecaja vozac.. gle dovija.. taj ce kasnit pol sata nakon pedrose i zaustavit bez drame.. sva silna elektronika nemoze ulit u vozaca sense for line, pa vozaci imaju prilicno razlicite putanje..

i meni se dize kosa na glavi od svih helpova, al da cu ic tako daleko da cu iskljucit udio vozaca, jos ipak ne..
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Malo sam kritiziran što nemogu ostavit laptop na miru čak ni na godišnjem ...

Složit ćemo se da se neslažemo jer meni nije dovoljno izvlačit zaključke bez da znam okolnosti, a zadnje utrke sam se uhvatio jer odražava zadnju sezonu i pol otkad su Rossi i Hayden zajedno u timu. Mišljenja komentatora i novinara baš i ne uzimam jako ozbiljno jer dovoljno ti je pročitat link iz Danievog posta pa onda otić na SOUP i pročitat mišljenje amera. Englezi se malo prave "englezi" posebno sad kad se Crutchlow pojavio u perspektivi za isto mjesto u timu, a ameri neće pljuvat po svom - svatko svoga konja hvali.

O Pedrobotu i Doviu uopće nemam formirano nekakvo mišljenje točnije Dovi mi se i sviđao kao vozač dok je bio u 250 ali u motogp mi je bez boje, okusa i mirisa no ako baš inzistiraš da razradimo zašto je Dovi u stanju kočit kasnije reći ću ti da to nema nikakve veze sa mudima već fizičkom konstitucijom. Vozač je aktivni dio mase motora što znači da nije važna samo masa već i gdje se nalazi težište vozača ... mislim da ćeš se složiti da je problem smjestiti Pedrobota niže nego što je kako bi se poboljšalo kočenje a da ne razmrdaš ostale faze balansa motora u kretanju npr omogućiš mu da se premjesti pored motora u zavoju. Svaki tim se čvrsto drži odnosa i kuteva u čarobnom trokutu motora (governal, sic, fuzići) i velika većina racera će ti potvrdit da su fuzići najvažniji sporedni dio motora kojim praktično upravljaš, a baš ti fuzići su za Pedrobota smješteni više zato što je "kratak" - odmah ti je i pomaknuto pasivno težište na više i sam transfer mase postaje lošiji prilikom kočenja ... ako i ima kakve veze sa mudima onda to nisu njegova već tatina.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma na kraju dana, takve rasprave su nepotrebne jer nemaju smisla..
ja se ravnam prema prikazanom jer mi je je to jedini pokazatelj, ti ces nalazit opravdanja za vozaca koji je prvak i koji od tada nije imao 2 dobre utrke.. meni je to cista voznja kao posao, ne voznja kao utrkivanje.. moguce i vrlo vjerojatno je da se varam, al opet kazem - takav dojam uvijek daje..

thx na ovom tumacenju kocenja.. zanimljivo i skoro pa i razumijem :)

iako i dalje necu otkantat vozaca kao vaznu kariku jer ne koci dovi kasnije samo od pedrose, koci on kasnije od skoro cijelog grida, a nije da su ostali kepeci kao pedrosa..

prosle sezone u jednom razgovoru sa spiesom pitali su ga malo o lorenzu.. i kaze on kako znaju vozit na treninzima - njih dvoje i crutchlow.. svi na istim motorima i kaze koliko god da stisnu zube i pocnu kocit kasnije, maximalno sto uspiju kasno kocit je i dalje podosta metara prije lorenza i kako ne mogu pojmit njegovu tocku kocenja..
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

A pazi ovo (prvi ulomak točnije dio o Suzukiu i Spiesu) http://superbikeplanet.com/2012/Jul/120720-22mn1.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

i onda na njegovom twitteru naletim na:
"Big things are happening from the horses mouth! not the Internet sites haha. Gonna be fun that's for sure ill keep ya updated!"
"U can say next year will be a bit diff I'd say. excited at all prospects stay tuned"
"I thought I'd be dramatic like all the sites and reporters are haha maybe nothing changes except to be back were we are meant to be!"

https://twitter.com/BenSpies11/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Odlične utrke wsbk-a. Baš mi je drago za Melandrija i BMW.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

yep yep, solidno je skresao razliku..
malo je bio agresivan prema haslamu, al dogodi se..

zanimljiva prva utrka kad su na slickovima vozili 20 sec sporije krugove nego wss na wetu :)
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Ben Spies ode iz Yamahe ...
http://motomatters.com/news/2012/07/24/ ... ll_be.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

eto i prvo iznenadjenje..

place for rossi :)
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ja se nadam. Zanimljivost sezone skače za 300%. Rossi-Lorenzo vs Pedrosa-Marquez. Jao sline cure.

slika
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Je li prelazak Rossija u Yamahu samo patka ili mozda postoji nesto konkretnije?
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

samo naklapanja i nagadjanja.. i nadanja :)
slika
Odgovori