Testiranja - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Testiranja 2013.

Post Postao/la gringo73 »

Force India mechanic escapes serious injury after Rossiter incident - jutros je Rossiter promašio točku kočenja pri ulasku u boks i skupio jednog mehaničara. Nakon pregleda, ustanovljeno je da nema težih povreda, samo par modrica.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Scrabs o novim bolidima http://peterwindsor.com/2013/02/07/one- ... r-another/" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

F1NAC je napisao/la:
King iCool je napisao/la:Uglavnom, na mekanijoj komponenti. Ali gledaj, sva ta vremena su u principu jako spora još. Niti jedna momčad neče otkriti svoje karte na testiranjima tako da se ne može zaključiti tko je kako brz. Ja sam siguran da bi ove veće momčadi mogle ići ispod 1:15 da se radi o nečemu važnom...
schumacher je 2004 isao 1:15.650 .. sumnjam da mogu ovi bolidi brze
Da, ali opet samo na testiranju...
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

gringo73 je napisao/la:Force India mechanic escapes serious injury after Rossiter incident - jutros je Rossiter promašio točku kočenja pri ulasku u boks i skupio jednog mehaničara. Nakon pregleda, ustanovljeno je da nema težih povreda, samo par modrica.
dobro ga je lupio ako su ovakva oštečenja na nosu bolida.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8KSgnOntdo" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Gary Anderson uz stazu:
"I'm out on the track watching the cars and it looks like the Red Bull has 10% more downforce than anything else. The McLaren still has constant understeer through the corners, the Mercedes has understeer on entry and then the rear snaps on exit, while the Lotus looks well balanced."
slika
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

Ovaj McLarenov understeer je vjerojatno tu jer je bolid rađen po Buttonovim željama...a ako ga je previše, morat će izvuć iz ladice neko prednje krilo iz 2011.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

crvena zastava , ostecenja na pasici . slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Zašto je Pedro napravio samo 2 kruga?
Neki kvar, ili drugačiji program?

EDIT: Pročitao u temi Ferrari :(
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Pedro upravo izašao na stazu

Izgleda da je to bio krug da provjere radi li sve. Odradio je krug i vratio se u boks. Valjda će voziti kasnije
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 08 vel 2013, 14:01, ukupno mijenjano 1 put.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Matt_77 je napisao/la:Ovaj McLarenov understeer je vjerojatno tu jer je bolid rađen po Buttonovim željama...a ako ga je previše, morat će izvuć iz ladice neko prednje krilo iz 2011.
Moguće, ja sam razmišljao u suprotnom smijeru.
Prvo što mi je palo na pamet je, ako je ovo istina i ako ostane tako, da ne znam koliko će Perez i Button moći da izvuku iz auta. Buttonu sve smeta ako auto nije posložen kako treba.
slika
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

mrd je napisao/la:
Matt_77 je napisao/la:Ovaj McLarenov understeer je vjerojatno tu jer je bolid rađen po Buttonovim željama...a ako ga je previše, morat će izvuć iz ladice neko prednje krilo iz 2011.
Moguće, ja sam razmišljao u suprotnom smijeru.
Prvo što mi je palo na pamet je, ako je ovo istina i ako ostane tako, da ne znam koliko će Perez i Button moći da izvuku iz auta. Buttonu sve smeta ako auto nije posložen kako treba.
Da, znam da je Jenson mimoza,...nadam se da je Perez u tom pogledu nešto bolji, ali ne znam kakav ima stil vožnje i hoće li moći izvući maksimum iz auta koji naginje understeeru, vidjet ćemo...., al ipak mislim da će lakše dobit nešto gripa naprijed ako ga fali nego što bi bilo da ga fali iza...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

rezultati 4. dana:
slika

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Komponente guma na kojem su postignuta top 3 vremena za svaki dan testiranja.

slika
Longest runs
- 20 laps on the hard compound
- 24 laps of the medium compound
- 12 laps on the soft compound
- 8 laps on the supersoft compound
- 3 laps on the intermediate compound
- 1 lap on the wet compound
- Highest / lowest ambient temperature over four days: 3 °C (day 3) / 22 °C (day 1)
- Highest / lowest track temperature over four days: 5 °C (day 3) / 28 °C (day 1)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Autosports says Button's "incredible" lap is invalid...They're saying he's cutted the Senna chicane...
edit na jednom njemackom portalu sam naletio da je button odvezao svoje vrijeme prvog dana na super softu ?
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

F1NAC je napisao/la:
Autosports says Button's "incredible" lap is invalid...They're saying he's cutted the Senna chicane...
edit na jednom njemackom portalu sam naletio da je button odvezao svoje vrijeme prvog dana na super softu ?

Daj izvor da prevedem.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Speziell mit der Supersoft-Mischung setzte das Graining laut Button sofort ein. "Es ging nach einer Runde schon los. Diese Mischung verdient wahrlich die Bezeichnung Supersoft", sagt der McLaren-Pilot, der in Jerez auch die veränderten Medium- und Hard-Mischungen testete.

"Im Vergleich zum Vorjahr fühlen sie sich anders an. Der Verschleiß wird mit Sicherheit wieder ein Thema werden, aber Pirelli hat gute Arbeit geleistet, das Arbeitsfenster der Reifen zu vergrößern", so Button, der bezüglich der 2013-Reifen positiv herausstellt: "Eine Sache ist mir sofort aufgefallen. Du kannst mit diesen Reifen selbst in der ersten Runde voll attackieren. Das war im vergangenen Jahr nicht möglich."
slika
Scuderia
Moderator
Moderator

Odmah u prvom krugu se pojavio Graining. Ova komponenta se s pravom moze nazvati " super soft ", rekao je McLarenov vozac koji je testirao i promjenjene medium i tvrdu komponentu.

Razlika je vidljiva izmedju proslogodisnjih i ovogodisnjih guma. Potrosnja ce sigurno biti jedna od temi, ali Pirelli je napravio dobar posao da trajanje guma poveca, kaze Button, koji gume za 2013 ocjenjuje pozitivno.

" Jedna stvar mi je odmah pala na pamet. Sa ovim gumama mozes odmah u prvom krugu napadati. Prosle godine to nije bio slucaj ".

Da, odvezao je.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

a vidio sam na forumima ljudi su pisali da se u clanku govori da je odvezo FL na supersofticama pa nisam ni isao translate koristit . Hvala :biggrin:
slika
karabaja

Post Postao/la karabaja »

Koliko sam shvatio iz ovog teksta Button kaže da je vozio na tim gumama ali ne da je i onaj krug odvezao na softu, tj. najbrži kruh ni ne spominje. Možda sam u krivu, nisam baš "na ti" s njemačkim...
Scuderia
Moderator
Moderator

karabaja je napisao/la:Koliko sam shvatio iz ovog teksta Button kaže da je vozio na tim gumama ali ne da je i onaj krug odvezao na softu, tj. najbrži kruh ni ne spominje. Možda sam u krivu, nisam baš "na ti" s njemačkim...
Tako je, u pravu si. Napravio malo testiranje softica, i to je to.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ko je koliko km napravio na testiranjima http://www.gpupdate.net/en/f1-news/2904 ... -at-jerez/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jel neko zna kolika je maksimalna kilometraža koju timovi smiju da naprave?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ograničeni su na 15.000km
As the sport's technical demands have grown in recent years, so too has the importance of testing. But with the FIA ever mindful of rising costs, since 2009 teams have been limited to 15,000 test kilometres during a calendar year. Promotional events (of which each team is allowed eight per season up to a maximum distance of 100km each) do not count towards this tally.
Evo i detaljnije ograničenja koja imaju za testove:
22.3 No competitor may carry out more than 15,000km of track testing during a calendar year.
22.4 No track testing may take place:
a) Whilst a Championship Event is taking place.
b) With more than one car per day at any such test.
c) Before 09.00 or after 18.00 on any day at any such test.
d) On any track located outside Europe without the agreement of the majority of teams and the FIA.
e) During the month of August except under (h)(iii) below.
f) During the month of January.
g) Between 1 February and the start of the week preceding the first Event of the Championship of the same year with the exception of three team tests of no more than four consecutive days duration, carried out on a site approved by the FIA for Formula 1 cars.
h) Between the start of a ten day period which precedes the start of the first Event of the Championship and 31 December of the same year with the following exceptions :
i) One three day young driver training test carried out on a date and site approved by the FIA following consultation with all teams. No driver who has competed in more than two F1 World Championship races may take part in this test and all drivers must be in possession of an International A Licence.
ii) Four one day aerodynamic tests carried out on FIA approved straight line or constant radius sites between 1 January of the current year and the start of the last Event of the Championship. Any of these days may be substituted for four hours of wind-on full scale wind tunnel testing to be carried out in a single twenty four hour period.
iii) If a team declares that one of its current race drivers is to be substituted by a driver who has not participated in an F1 race in the two previous calendar years, one day of track testing will be permitted between the start of a ten day period which precedes the start of the second Event and the last Event of the Championship. The following must be observed :
- Any such day may only be carried out by the new driver and may not take place on a circuit hosting a race in the current Championship year.
- Any such day may only take place within a period 14 days prior to the substitution and 14 days after the substitution has taken place.
- If a team, having declared the driver's substitution and performed the test, does not then enter an Event with the new driver, the team will be penalised by a reduction of one day from the pre-season track testing days available in the following year.
22.5 During all track testing cars must be fitted with the FIA ECU required by Article 8.2 of the FIA Formula One Technical Regulations. However, FIA approved software need not be installed in the FIA ECU when aerodynamic testing is being carried out in accordance with 22.4(c)(iii) above.
22.6 No track testing is permitted at sites which are not currently approved for use by Formula 1 cars. In order to ensure that venue licence conditions are respected at all times during track testing, competitors are required to inform the FIA of their test schedule in order that an observer may be appointed if deemed necessary.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Malo akcije iz Jereza, i sa staze i iz boksa.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

gringo73 je napisao/la:Malo akcije iz Jereza, i sa staze i iz boksa.

2:57 :biggrin:
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Evo Gary Anderson sa BBC-a pokušava da odgonetne koji timovi će biti brzi uzimajući u obzir najbrže krugove i količinu goriva. Zanimljiv tekst, pogotovo zato što je mclaren među najbržima ;)
Number crunching gives early F1 form guide
slika
Zaključano