Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la canzve »

vidc je napisao/la:jeste, 2011. je prilično dominantno osvojio, i onda zaboravio voziti 2012. pa se mučio ili???
ili je stvar u tome što red bull nije imao uvjerljivo najbolji bolid, odnosno možda jest imao najbrži ali je imao puno više tehničkih problema...a ne sačekaj, bitno je da je bolid brz a ne da završava utrke, tko se još zamara time...
što se tiče schumachera, naslove je s osigurao 4-5 utrka ranije još 2001. i 2002. jer bolid ni tih godina nije imao prave konkurencije.
Pa ajde mi onda objasni kako je uspeo da osvoji titulu, prosle godine, tako sto je imao vise odustajanja :roll: ? PO tebi ispade da je vozio maurisiju!!!

I niko ne spominje da je zaboravio da vozi, nego da je bolid odlican + on, u nazad 5 god. Zasto to ne prihvatis da je tako. Ne kazem da su ostali bolidi kante,ali je red bul uvek korak ispred.
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

znači svaki osvojeni naslov u povijesti f1 je osvojen u dominantnom bolidu?
canzve
Početnik
Početnik

Post Postao/la canzve »

vidc je napisao/la:znači svaki osvojeni naslov u povijesti f1 je osvojen u dominantnom bolidu?
Vidis li ti sta pise? Ne znam za istoriju, ali za formulu od pocetka 90-ih i zabrane koriscenja turbo motora, i pocetak koriscena atmosverskih uvek je pobedjivao najbolje sklopljen bolid, ili ti mislis drugacije? 91-Mclaren, 92-93 Williams-Renault, 94-95 Benetton, 96-97 williams-renault, 98-99 Mclaren-Mercedes. A, o periodu posle 2000-te, da ne pricamo!

Ovo vise prevazilazi temu alonso, tako da vise nema smisla raspravljati. Ti imas svoje misljenje, ja svoje i molim lepo. Pozz
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ja ne znam kako uvjerljivo najbolji (dominantan) bolid može biti isto kao najbolje sklopljen bolid? pa valjda je jasno kad je neki bolid dominantan u jednoj sezoni. red bull je to bio 2011., ali 2012. i 2010. nije.
pa 2010. vettel je, unatoč manjem broju grešaka od alonsa, jedva osvojio naslov.

možda samo ja imam pogrešnu definiciju dominantnog bolida... možda je u svijetu f1 svaki bolid koji osvoji naslov definitivno te godine bio dominantan i uvjerljivo najbolji.
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

vidc je napisao/la:ja ne znam kako uvjerljivo najbolji (dominantan) bolid može biti isto kao najbolje sklopljen bolid? pa valjda je jasno kad je neki bolid dominantan u jednoj sezoni. red bull je to bio 2011., ali 2012. i 2010. nije.
pa 2010. vettel je, unatoč manjem broju grešaka od alonsa, jedva osvojio naslov.

možda samo ja imam pogrešnu definiciju dominantnog bolida... možda je u svijetu f1 svaki bolid koji osvoji naslov definitivno te godine bio dominantan i uvjerljivo najbolji.
ima nešto u tebi kolega...jer stotinu puta sam sebi kažem da nejdem odgovarat na tvoja postove i opet mi neda mira nego počnem pisati post...možda i zato kaj svaki puta od tebe saznam nešto novo...ja npr.nisam znao da se dominacija bolida mjeri po parametru prednosti prvaka nad viceprvakom i broju preostalih utrka kad on osvoji naslov...
recimo za Williams FW 15C dosta stručnjaka govori da je najdominantniji bolid u povijesti,među najdominantnijim zasigurno da,ali možda i nije jer su njegovi vozači izgubili 6 utrka od 16...a Hill i naslov viceprvaka od Senne
kaj se tiče 2010.g ako hočeš dokazivati superiornost Vettela nad osatatkom grida onda tu godinu bolje preskoči...te godine naime nije uveo ni red u svoju momčad spram Webbera i da je bodovna situacija na kontu bila par utrka prije kraja na kontra stranu vjerojatnogazda ne bi išao riskirat prvi naslov nego objasnio kak se ,tj.ko za koga vozi do kraja prvenstva...doduše,ovo je samo moje razmišljanje,možda skroz krivo...jbg,nemam ja insajderske informacije
ah da,spomenuo sam da nije uspostavio red u momčadi...malo u brojkama...
Vettel-Webber
bodovi- 256-242
pob 5-4
PP 10-5
pozicija 11-7
kvale 12-7
naj.krug 9-10 (al da ne ispadne iako ide u korist Webbera ovaj podatak nema nekog značaja)

eto ti odgovora na pitanje o 2010g...uspješniji...nešto da...superioran...definitivno ne...sad samo stavi u računicu da je razorio Webbera kako bi ta bodovna razlika izgledala...da li imaju najbolju postavu na gridu...nipošto...Lewis-Button je vjerojatno po velikoj većini jača,ali konstruktorski naslov bez brige odnosi RBR...da li je Massa ne može u isti koš s Webberom...sigurno može...
ah da...bila je Njemačka...zaboravio sam...pa Massa je zlostavljan,ali bila je i na početku sezone Australija gdje Alonso zbog momčadi nije napao nego čamio iza njega i čuvao leđa
i sve ovo nije upereno da pišem pritiv Vettela...ne služim se pljuvačinama jer to nije moj nivo...ispadao bih na taj način,ajmo reći smješan(kao neki :badgrin: ) jer ko sa ja da pljujem po trostrukom(uskoro četverostrukom)prvaku pred kojim je još mnoštvo godina i ko zna koje rekorde sve skine...pored ostalom smatram ga dijelom velike četvorke(doduše Kimi mi je trenutno malo iza al možda me on demantira kad sjedne pored Fernanda),ali sorry mišljenja sam da je Fernando malo ispred njega...opet ti ponavljam da mi je drago da su moje mišljenje potkrijepili i stručnajci(kad govorimo o 2012.g)...
stoga rezime svega...
Vettel odličan -apsolutno
RBR najbolji 4 godine -apsolutno
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

što se tiče 2010., vettelu je imao manje bodova samo i samo zato što je imao razno-raznih tehničkih problema tokom sezone, između ostalog i dva odustajanja s prvog mjesta gdje je izgubio čistih 50 bodova a ne zato što je webber bio bolji. ako to ne vidiš onda nemamo šta pričat. ako želiš mogu ti izlistat koliko bodova je vettel izgubio zbog kvarova. najlakše je uzet statistike i prostirat ih bez ikakve analize...
što se tiče ovog williamsa... od 6 izgubljenih utrka, dvije su izgubili kad su već bili prvaci i vozački konstruktorski i jednu u kojoj nisu ni morali pobjediti da bi osigurali oba naslova. ostale tri je dobio Senna,od toga dvije na kiši. toliko o tom primjeru sezone.
pa kako ćemo onda mjeriti dominantnost bolida? po najbržim krugovima, pobjedama? ja se slažem da red bull 2010. i prošle godine nije imao kvarova prvenstva bi bila odavno gotova i tad bi se to moglo nazvati dominantnim bolidom. bolid koji se kvari nije dominantan, koliko god bio brz. i mclaren 2005. je bio dominantan bolid samo nisu imali pravog vozača u timu?
Zadnja izmjena: vidc, dana/u 15 ruj 2013, 19:29, ukupno mijenjano 1 put.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Citat:
goran007 je napisao/la:za kraj natezanja s tobom,ja Vettela izrazito cijenim,ali opovrgavat da je sva tri naslova(ovaj će biti 4) osvojio s uvjerljivo najboljim bolidom može ili neko ko želi provocirat ili nema blagog pojma o F1
Citat:
goran007 je napisao/la:@toon
kolega,samo da znate da sam ja iznenađen...i uvređen :-D
pa od tebe sam očekivao nešto ozbiljnije...prvo nisam očekivao da izmišljaš...zbilja ne vidim da si me citirao
.
Poštovani kolega PantiĆu, Mijlojko PantiĆu onaj gore sam Vam dio citirao i spominje se "uvjeriljivo najbolji bolid" pa sam Vam na to odreagirao i spomenuo kao možda ipak malo hm,hm!
Sa ostalim dijelom posta bih se mogao složiti sa Vama mada sam osobno protivnik bilo kakvih velikih glorificiranja današnjih vozača...no svakako da Ferrari ponekad mora biti "zahvalan" onom gore ili G. Ronu - prema slobodnom odabiru) što u momčadi imaju Alonsa koji ih je u nekim situacijama držao malo više nego su objektivno zaslužili...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
tofa
Navijam za: McLaren

Post Postao/la tofa »

ne želim unositi nemir, ali po meni najdominantniji bolid unazad 25 godina je imao mclaren i to mp 4-4 sa rezultatom 15/16 1988

BRA SMR MON MEX CAN DET FRA GBR GER HUN BEL ITA POR ESP JPN AUS 199 1st
Alain Prost 1 2 1 1 2 2 1 Ret 2 2 2 Ret 1 1 2 1
Ayrt Senna DSQ 1 Ret 2 1 1 2 1 1 1 1 10 6 4 1 2
trenutačno mi je žao što ferrari i mclaren ne mogu sastaviti bolide da barem koliko toliko priprjete red bullu.
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

@toon
kolega,nijo to malo hm,hm al nema veze...sve 5...znam ja da ti to duboko u sebi znaš

@vidc
odgovor u skladu očekivanja...ni više ni manje...sad te samo molim pošto ja ne mogu,a ti očigledno s obzirom koliko si na forumu možeš,da brojkama i slovima napraviš kratku analizu Webber-Vettel sezone 2010.g...također i tebe molim da ne izmišljaš jer ja nigdje nisam napisao da je Webber bio bolji od Vettela
primjer sezone 1993 je baš bukvalan i u njemu sam se služio tvojom logikom da ti pokažem kak funkcionira tvoja teorija
da,ak odlučiš napravit ovu analizu bilo bi ok da se maknemo s tim s teme Alonso u temu o RBR-u

@tofa
kolega,mp4/4 takođe definitivno spada u najdominantnije bolide svih vremena,ali nemoj zaboraviti jednu jako bitno stvar...njega su vozila dvojica daleko najboljih vozača na gridu(nek samo niko ne pokuša kontrirati s Nigelom ili Nelsonom) dok su FW 15C vizili limitirani,skoro rookie Hill i Alain Prost na zalazu karijere...koliko su uspješni poslodavci njihovim vožnjama(u biti ciljam na Prostove) da su ga usred godišnjeg zvali na sastanak i objasnili mu da dovode Sennu,što on nije htio prihvatiti i dalje je povijest i ne spada tu...
stoga,probaj malo pogledati vremena iz kvala i trka i pokušaj zamisliti da su za upravljačem FW 15C bili Senna i Michael...koliko bi onda mrvica pripalo ostatku grida i koji bi to onda bili zaostaci

@canzve
baš se ne bi složio za sve godine koje si pobrojao...dosta njih da,ali baš sve ne
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

goran007 je napisao/la: @vidc
odgovor u skladu očekivanja...ni više ni manje...sad te samo molim pošto ja ne mogu,a ti očigledno s obzirom koliko si na forumu možeš,da brojkama i slovima napraviš kratku analizu Webber-Vettel sezone 2010.g...također i tebe molim da ne izmišljaš jer ja nigdje nisam napisao da je Webber bio bolji od Vettela
primjer sezone 1993 je baš bukvalan i u njemu sam se služio tvojom logikom da ti pokažem kak funkcionira tvoja teorija
da,ak odlučiš napravit ovu analizu bilo bi ok da se maknemo s tim s teme Alonso u temu o RBR-u
napravit ću analizu ako mi kažeš na koji način je vettel trebao uvoditi red u svoju ekipu? navodiš kako nije uspio uvesti reda i kao dokaz staviš bodove. jasno je da bi ta tabela bodova izgledala potpuno drugačije da vettel nije npr. izgubio dva čista prva mjesta zbog odustajanja. kad mi objasniš na koji način je vettel mogao utjecati na to da ne izgubi te bodove i dovede red u svoju momčad? naravno, ta dva odustajanja nisu jedini gubici bodova te sezone zbog tehničkih problema, ali su najviše bodova odnijele pa samo njih navodim.
Zadnja izmjena: vidc, dana/u 15 ruj 2013, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
canzve
Početnik
Početnik

Post Postao/la canzve »

@canzve
baš se ne bi složio za sve godine koje si pobrojao...dosta njih da,ali baš sve ne[/quote]

Pa, ne mogu vec vise da se setim. Mislim da je `99 hakinen osvojio prvenstvo, ali je ferrari osvojio konstruktorski naslov. Za ostale ne mogu da se setim.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Daj nemojte mu više odgovarati možda napokon prestane trollati
...put u raj nije posut ružama...
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

vidc je napisao/la:
goran007 je napisao/la: @vidc
napravit ću analizu ako mi kažeš na koji način je vettel trebao uvoditi red u svoju ekipu? navodiš kako nije uspio uvesti reda i kao dokaz staviš bodove. jasno je da bi ta tabela bodova izgledala potpuno drugačije da vettel nije npr. izgubio dva čista prva mjesta zbog odustajanja. kad mi objasniš na koji način je vettel mogao utjecati na to da ne izgubi te bodove i dovede red u svoju momčad? naravno, ta dva odustajanja nisu jedini gubici bodova te sezone zbog tehničkih problema, ali su najviše bodova odnijele pa samo njih navodim.
kolega,bez ovoga kaj sam te tražio moj razgovor s tobom je gotov...dosta mi je tvojih tračeva iz žute štampe,tvojih analiza bez vremena i brojeva,tvojih zaključaka bez realne podloge...samo na način koji sam predložio razgovaram s tobom
doviđenja...nije bed ak je i zbogom
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

TEMA?! :batine:
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Martin bi ga rado vidio u McLarenu,a i ja bih.Nije Alonsu 15 godina da ga Luca povlaci za uho i to iznese. u medije.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Alonso Fernando je napisao/la:Martin bi ga rado vidio u McLarenu,a i ja bih.Nije Alonsu 15 godina da ga Luca povlaci za uho i to iznese. u medije.
Ajd ne baljezgaj.
Avanti FER, Avanti!!!
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ja isto ga isto baš i ne bih želio vidjeti jer koliko su oni glupih poteza napravili u zadnjih par godina to nije normalno. Jedini dobar, je deal s Mercom i Hondom.
Zanima me samo, ako se ovo nekim čudom ostvari, kakva će biti Dennisova faca kad Alonso pobijedi u njegovom kombinezonu (znam da on, službeno, s McLarenovom F1 momčadi više nema nikakve veze, ali).

Kakvi su oni juniori, Magnussen i Vandoorne?

EDIT:
Evo i njegov komentar:

Podsjeća me na onu Kimijevu "nemam problema s nikim u Ferrariju osim 1 osobe" od početka ove ili prošle sezone, više se ne sjećam.
Zadnja izmjena: speedy56, dana/u 20 ruj 2013, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

The Greatest je napisao/la:
Alonso Fernando je napisao/la:Martin bi ga rado vidio u McLarenu,a i ja bih.Nije Alonsu 15 godina da ga Luca povlaci za uho i to iznese. u medije.
Ajd ne baljezgaj.
Mozda si slijep ali se iz aviona vidi da ljubavi izmedju Alonsa i Luce vise nema.Da je Luca imao dobre namjere ,rekao bi Alonsu sto mu se ne svidja kod njega u cetiri oka.Alonso je inteligentan momak i on to cita.
Sacekat ce ih godinu da vidi moze li Ferrari s novim pravilima nesto napraviti, ne bude li titule, 2015 nece voziti za Ferrari.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Biće ovdje svašta...živi bili pa vidjeli...
Alonsista hasta la muerte..
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

a meni pak komentar jasan i glasan i potpuno zapravo potvrdio da nece taj alonso vozit u drugoj boji do kraj karijere..
ta realno - sto se tice f1 ima top job i mislim da bi morao bit malo lud da si ne sacuvas najbolje mjesto koliko god je moguce..

zanimljiv odgovor za kimija - "i was pushing lot for that decision"
rFactor F1 HR server Info
slika
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Najbolje mu je da ode iz F1 jer svakako tip nema srece i nema vise naslova za njega sto je osvojio osvojio je
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Alonso Fernando je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:
Ajd ne baljezgaj.
Mozda si slijep ali se iz aviona vidi da ljubavi izmedju Alonsa i Luce vise nema.Da je Luca imao dobre namjere ,rekao bi Alonsu sto mu se ne svidja kod njega u cetiri oka.Alonso je inteligentan momak i on to cita.
Sacekat ce ih godinu da vidi moze li Ferrari s novim pravilima nesto napraviti, ne bude li titule, 2015 nece voziti za Ferrari.
Možda si ti slijep pa ne vidiš da, ako je inteligentan čovjek kao šo ti kažeš, ostat će tu gdje jeste. Dosta je bilo mijenjanja timova. A i zašto bi ga mijenjao? Najbolji je poslije Red Bulla, aza iduću godinu ima zavodnu tehničku strukturu.
Avanti FER, Avanti!!!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Možda si ti slijep pa ne vidiš da, ako je inteligentan čovjek kao što ti kažeš, ostat će tu gdje jeste. Dosta je bilo mijenjanja timova. A i zašto bi ga mijenjao? Najbolji je poslije Red Bulla, a za iduću godinu ima zavidnu tehničku strukturu.
Avanti FER, Avanti!!!
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Zasto bi mijenjao?Alonso je vec par puta u izjavama izrazio zelju da zavrsi karijeru u Ferrariju te da produzi vazeci ugovor na jos par godina.Drugim rijecima hoce da se osigura da nece cekati istek sadasnjeg i nadati se da ce se to i dogoditi.
Luca je rekao da ce Vettel voziti za Ferrari i Alonso se naucio na Kimmijevim greskama da ne dobije nogu recimo 2015 i bude isplacen a svi dobri bolidi popunjeni.
Kao drugo nema drugi najbolji bolid vec treci ili cetvrti ali ga on dovozi na drugo mjesto i od svih ljudi u Ferrariju samo su njegove usi izvucene.Mene to boli a siguran sam i Fernanda.
Pratim Fernanda sve ove godine i citam mu govor tijela i izraz lica.Nije sretan.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Armanini je napisao/la:a meni pak komentar jasan i glasan i potpuno zapravo potvrdio da nece taj alonso vozit u drugoj boji do kraj karijere..
ta realno - sto se tice f1 ima top job i mislim da bi morao bit malo lud da si ne sacuvas najbolje mjesto koliko god je moguce..
zanimljiv odgovor za kimija - "i was pushing lot for that decision"
...mišljenja se u F1 mijenjaju ko neki moji čarape (dva puta mjesečno)...kao što sad uporno ponavlja na glupa novinarska pitanja jedno te isto - "ostat ću, želim novi ugovor i bla, bla, bla..." ne možeš uzeti nadu nekim navijačima McL da će se mali Alonso vratiti strogom tati Denisu :D i shvatiti da je njegova obitelj ipak tamo a da ga je ova samo privremeno udomila...
...ozbiljnije - pomalo su već imbecilna stalna kopanja novinara po Alonsu i postavljanje jednih te istih pitanja s kojima ga se pokušava izbaciti iz takta...a ovaj odgovor za Kimija me možda malo iznenadio čisto zbog onog dijela gdje potvrđuje da je i on bio dio "odlučivanja" - nekako nisam baš siguran u to i mislim da je bez obzira na njegov "blagoslov ili ne" jedan tip već odlučio da će Kimi biti dio momčadi...no svakako da je vrlo lijepo da je barem javno pokazao da želi dobrodošlicu novom partneru kao i da se sjetio starog pajde Masse s kojim je proveo lijepe godine u momčadi...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Odgovori