vidc je napisao/la:ja ne znam kako uvjerljivo najbolji (dominantan) bolid može biti isto kao najbolje sklopljen bolid? pa valjda je jasno kad je neki bolid dominantan u jednoj sezoni. red bull je to bio 2011., ali 2012. i 2010. nije.
pa 2010. vettel je, unatoč manjem broju grešaka od alonsa, jedva osvojio naslov.
možda samo ja imam pogrešnu definiciju dominantnog bolida... možda je u svijetu f1 svaki bolid koji osvoji naslov definitivno te godine bio dominantan i uvjerljivo najbolji.
ima nešto u tebi kolega...jer stotinu puta sam sebi kažem da nejdem odgovarat na tvoja postove i opet mi neda mira nego počnem pisati post...možda i zato kaj svaki puta od tebe saznam nešto novo...ja npr.nisam znao da se dominacija bolida mjeri po parametru prednosti prvaka nad viceprvakom i broju preostalih utrka kad on osvoji naslov...
recimo za Williams FW 15C dosta stručnjaka govori da je najdominantniji bolid u povijesti,među najdominantnijim zasigurno da,ali možda i nije jer su njegovi vozači izgubili 6 utrka od 16...a Hill i naslov viceprvaka od Senne
kaj se tiče 2010.g ako hočeš dokazivati superiornost Vettela nad osatatkom grida onda tu godinu bolje preskoči...te godine naime nije uveo ni red u svoju momčad spram Webbera i da je bodovna situacija na kontu bila par utrka prije kraja na kontra stranu vjerojatnogazda ne bi išao riskirat prvi naslov nego objasnio kak se ,tj.ko za koga vozi do kraja prvenstva...doduše,ovo je samo moje razmišljanje,možda skroz krivo...jbg,nemam ja insajderske informacije
ah da,spomenuo sam da nije uspostavio red u momčadi...malo u brojkama...
Vettel-Webber
bodovi- 256-242
pob 5-4
PP 10-5
pozicija 11-7
kvale 12-7
naj.krug 9-10 (al da ne ispadne iako ide u korist Webbera ovaj podatak nema nekog značaja)
eto ti odgovora na pitanje o 2010g...uspješniji...nešto da...superioran...definitivno ne...sad samo stavi u računicu da je razorio Webbera kako bi ta bodovna razlika izgledala...da li imaju najbolju postavu na gridu...nipošto...Lewis-Button je vjerojatno po velikoj većini jača,ali konstruktorski naslov bez brige odnosi RBR...da li je Massa ne može u isti koš s Webberom...sigurno može...
ah da...bila je Njemačka...zaboravio sam...pa Massa je zlostavljan,ali bila je i na početku sezone Australija gdje Alonso zbog momčadi nije napao nego čamio iza njega i čuvao leđa
i sve ovo nije upereno da pišem pritiv Vettela...ne služim se pljuvačinama jer to nije moj nivo...ispadao bih na taj način,ajmo reći smješan(kao neki

) jer ko sa ja da pljujem po trostrukom(uskoro četverostrukom)prvaku pred kojim je još mnoštvo godina i ko zna koje rekorde sve skine...pored ostalom smatram ga dijelom velike četvorke(doduše Kimi mi je trenutno malo iza al možda me on demantira kad sjedne pored Fernanda),ali sorry mišljenja sam da je Fernando malo ispred njega...opet ti ponavljam da mi je drago da su moje mišljenje potkrijepili i stručnajci(kad govorimo o 2012.g)...
stoga rezime svega...
Vettel odličan -apsolutno
RBR najbolji 4 godine -apsolutno