Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: sve i nikog

Re: NOVOSTI - Lipanj 2011.

Post Postao/la 130R »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
Armanini je napisao/la:ma znam da se pricalo naveliko, al ocito od toga nis.. vw je rekao da bi razmisljao o ulasku jedino ako bi pol grida placalo njihove motore..

neznam kakve veze imaju kocnice i turbina :)
al opcenito turbaci "losije" koce jer nema puno kocenja motorom..
Bolidu čak i nije potrebno kočenje motorom. Inače kažu da F1 bolid kad se abgasa koči motorom tolikom silom kao obični auto pod punim pritiskom papučice kočnice.
Istina da mu pomaže malo u zonama kočenja.
U f1 nema kočenja motorom, kad se pusti gas bolid počinje jako usporavati, ali to nije zbog motora nego zbog otpora zraka. Downforce je u f1 velik, to je dobro za brzinu u zavojima, ali na ravnom to puno usporava bolid. Pogledaj koliko samo drs donosi prednosti, a to se samo jedan dio krila makne za 15 stupnjeva ili tako nešto.

Inače 1,6 motori sa turbom od 2,5 bara i ograničenjem na 12000 okretaja bi mogli s današnjom tehnologijom razvijati preko 1000 ks, ali problem je šta to nisu jedina ograničenja. Biti će ograničenje na pritisak ubrizgavanja goriva u cilindar (500 bara ja mislim) i još toga, tako da se ne treba očekivati preko 700 ks. Turbo rupe ne vjerujem da će biti, danas postoje anti-lag sistemi koji u potpunosti eliminiraju turbo rupu. Tako da će ti motori potezati od niskih okretaja i neče biti prevelikih skokova u snazi.

Ja sam za promjenu, samo ako puste da se motori slobodno razvijaju, uz neka ograničenja naravno, ali ne previše ograničenja. Inače volio bi proizvođači mogu birati dali će koristiti motor od 4 cilindra ili 6, da vidimo malo različitosti, a i da svi budu sretni. Ferrari se jako protivi motorima sa 4 cilindra jer se to protivi njihovoj tradiciji kao proizvođača sportskih auta, a prvi njihov naslov koji su osvojili 1952. je osvojen s bolidom sa 4 cilindra. :biggrin:
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Evo sto Helmut Marko kaže na bannanje difuzora

"What we hope now is that it doesn't hit us any harder than it does Renault, Mercedes and McLaren, while Ferrari is most certainly looking to gain an advantage," claimed Marko.

LINK
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Dero je napisao/la:Evo sto Helmut Marko kaže na bannanje difuzora

"What we hope now is that it doesn't hit us any harder than it does Renault, Mercedes and McLaren, while Ferrari is most certainly looking to gain an advantage," claimed Marko.

LINK

pa mislim da je Ferrariju a i ostalima zabrana difuzora jedina sansa,da nesto naprave,a ako se RBR jos tu pokaze jak onda nazalost mislim da je sezona zavrsena...
Alonsista hasta la muerte..
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da. Već vidim teorije urote, budući da se ukida na pola sezone, a Ferrari bo mogao imati najveću prednost. Slažem se da - bez obzira na to - gotovo je nezamislivo da će naslov osvojiti bilo tko drugi, osim Vettela. Pa čak i ako ne bude više pobijeđivao (tj. bude puno rjeđe pobjeđivao).
ali - ako sada Ferrari bude hvatao pobjede i bude u vrhu, smatram da sezona nije izgubljena, bez obzira na (ne)naslov.
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

dmarijon je napisao/la:Da. Već vidim teorije urote, budući da se ukida na pola sezone, a Ferrari bo mogao imati najveću prednost. Slažem se da - bez obzira na to - gotovo je nezamislivo da će naslov osvojiti bilo tko drugi, osim Vettela. Pa čak i ako ne bude više pobijeđivao (tj. bude puno rjeđe pobjeđivao).
ali - ako sada Ferrari bude hvatao pobjede i bude u vrhu, smatram da sezona nije izgubljena, bez obzira na (ne)naslov.
a ja citao da ce opet time najvise gubit red bull i ferrari, a da ce mclaren biti veliki dobitnik....
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

po meni vise smisla ima da ce McM bit na dobitku jer Ferrari ide na kopiranje Rbova ispusnog sustava i misiln da bi oni skupa s Red Bullom mogli imat gubitke s tin da ce Red Bull imat vece . Ko zna , čekam Silverstone
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

Opce je poznato da je FIA ustvari Ferrarijevo leglo za donošenje odluka u njihovu korist. Što god drugi izume to se zabrani, što god Ferrari izumi to ni dragbi bog nemože osporit a još manje zabranit. Tako da nema smisla trošit rijeci na te ološe koji tamo sjede.
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

130R je napisao/la: U f1 nema kočenja motorom, kad se pusti gas bolid počinje jako usporavati, ali to nije zbog motora nego zbog otpora zraka. Downforce je u f1 velik, to je dobro za brzinu u zavojima, ali na ravnom to puno usporava bolid. Pogledaj koliko samo drs donosi prednosti, a to se samo jedan dio krila makne za 15 stupnjeva ili tako nešto.:
hvala kolega 130R na ispravku netočnog navoda, ja sam gledao dokumentarac na engl pa očito nisam dobro skužio ni povezo u svezi kočenja pri abgasanju.
A i ima logike da bolid ne koči motorom jer su današnji F1 mjenjači upravo napravljeni da ne padaju okretaju prilikom šaltanja u niže brzine.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ivan599 je napisao/la:Opce je poznato da je FIA ustvari Ferrarijevo leglo za donošenje odluka u njihovu korist. Što god drugi izume to se zabrani, što god Ferrari izumi to ni dragbi bog nemože osporit a još manje zabranit. Tako da nema smisla trošit rijeci na te ološe koji tamo sjede.
o cemu ti zabrijavaš dobro sam se uvijerio kad su im zabranili straznje krilo za barcelonu... ocito si jos u zapeo u doba 2000-ih pa te boli
Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 18 lip 2011, 20:28, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

ivan599 je napisao/la:Opce je poznato da je FIA ustvari Ferrarijevo leglo za donošenje odluka u njihovu korist. .
To je izrazito bilo od 1990 i neke pa sve do 2006g,pa me zanima jesi tada to isto mislio
...put u raj nije posut ružama...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

opci strah prilikom dolasak todta i ponavljanje ere dominacije crvenih se nije obistinio, cak dapace, do sada u ove 2 godine, ni jednom se odlukom nije podilazilo ferrariju..

nespretno je govorit oko ispravnosti sa moralne, tehnicke, il koje god strane, vezano uz zabranu navedenog..
s jedne strane, rbr je dominantan radi prestriktnih zadanih okvira koje su oni uspjeli iskoristit i slozit nesto sto drugi ne smiju (flexi ..) gdje ostali bolidi ne mogu slozit nesto dovoljno kompetitivno u tijeku sezone.. tu i tamo se neki napredak vidi, al to se izgubi u utrci.. po meni rbr "dozvoli" da im se ferr ili mcm negdje priblizi jer si mogu dopustit da puno vise stede motore, mjenjace, opcenito bolid, sto je vrlo vazno, dok ostatak mora pokusat iskoristit maximum samo da im se priblizi..

s druge strane, ukoliko nesto pregledas i dozvolis nikako nije fer to isto poslije oduzimati..

bilo kako bilo, vjerujem da ce mnogi docekat ovo sa nestrpljenjem, jer je vecina jasno anti rbr i vecina bi nas radije gledala malo drukcije obojane podije..
rFactor F1 HR server Info
slika
gagi_1
Navijam za: Schumacher

Post Postao/la gagi_1 »

F1NAC je napisao/la:jos malo pa ce motore od freze stavit u formulu
ja imam doma frezu ferrari :D :D :D
"Being second is to be the first of the ones who lose."
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

gagi_1 je napisao/la:
nedaleko od mene jedan seljak ima traktor Ferrari nisam vjerovao dok ga nisam iz bliza na svoje oči vidio. Vidio sam FIAT traktor i čuo za Lamborghini traktore al Ferrari... Kad sam malo proguglao vidio sam da postoji i Porsche traktor, očito su proizvođači skupih jurilica razmišljali i na one seljake koji žele bit brži u polju od ostalih i osvajat komade koji okopavaju krumpir :D
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ćale od Lewisa je napisao/la:
gagi_1 je napisao/la:
nedaleko od mene jedan seljak ima traktor Ferrari nisam vjerovao dok ga nisam iz bliza na svoje oči vidio. Vidio sam FIAT traktor i čuo za Lamborghini traktore al Ferrari... Kad sam malo proguglao vidio sam da postoji i Porsche traktor, očito su proizvođači skupih jurilica razmišljali i na one seljake koji žele bit brži u polju od ostalih i osvajat komade koji okopavaju krumpir :D

jao :) haha ludi cale..

a vjerujem da vecina zna pricu o Ferruccio Lamborghiniju koji je prvotno radio traktore, te se odlucio na sportske automobile iz "talijanske sujete"..

nego cale, jel taj tvoj seljak vozi po polju il se kurci po labinu? :)
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini je napisao/la: a vjerujem da vecina zna pricu o Ferruccio Lamborghiniju koji je prvotno radio traktore, te se odlucio na sportske automobile iz "talijanske sujete"..

nego cale, jel taj tvoj seljak vozi po polju il se kurci po labinu? :)
ma ne vozi po Labinu, on je malo dalje od Labina u Čepić polju al sam jednom prolazeći onuda namjerno se zaustavio i otišao do vlasnika tog traktora da to vidim na svoje oči. Čiča kaže da je proizvoden negdje 60tih te zadnjih 35god dok je kod njega da nije imao nikakvih kvarova.
Meni je ipak bilo čudno da je Ferr proizveo nešto gdje možeš pod punim gasom brojat okretaje u minuti.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

To je seljak i po . On bar ima Ferrarija zajebi ti to . :D
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

i to oldtimera ;)

zamisli asa kad pride kamo va birtiju pa stavi kljuc na sank :)
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

ne znam uz koju temu da stavim, jer je ona o prijenosima zaključana :(
Samo patološki zavidan tip na Jergovića i lokalne televizije može zaklučiti da: ... "U slučaju da je vijest uistinu točna, bit će to udarac i hrvatskoj F1 zajednici čiji najveći dio Formulu 1 prati upravo preko BBC-a." :)
http://f1racing.com.hr/formula-1/bbc-kr ... -formule-1" onclick="window.open(this.href);return false;

Kako god, šteta za bbc
Samo neka se trkaju.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

bbc ne zeli prenositi formulu 1 sa malim motorcicima :P

nadajmo se da nis od toga, jer cemo ostat bez najboljeg prijenosa (izuzev dakako naseg :)

al do 2013 je jos ohoho tako da..
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Da mi je znati ko još u Hrvatskoj prati F1 preko BBC-a kad imamo vrlo solidan prijenos na našim postajama? UUUUAAAAAA

Dijaković je izgleda dobio nogu. E da hoće Blaža dovest... Makar u studio umjesto onih ženskih.
Avanti FER, Avanti!!!
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

The Greatest je napisao/la:Da mi je znati ko još u Hrvatskoj prati F1 preko BBC-a kad imamo vrlo solidan prijenos na našim postajama? UUUUAAAAAA

Dijaković je izgleda dobio nogu. E da hoće Blaža dovest... Makar u studio umjesto onih ženskih.

guilty as charged :)

svaka čast mladom gosponu koji nam je osigurao prijenos i mladenu jergoviću, ali dokle god mogu gledati spektakl koji daje bbc to ću i činiti. cijela trka bez ijedne reklame, coulthard, brundle i jordan govore stvari koje ne možeš čuti od ljudi koji nisu vozili trke na tom nivou. emisija prije i poslije, sav onaj šušur u garažama i na samoj stazi, sve začinjeno britanskim humorom - neprocjenjivo.
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

btw di je dijakovic? ta bolest mu malo duze traje ?
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

zizi je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Da mi je znati ko još u Hrvatskoj prati F1 preko BBC-a kad imamo vrlo solidan prijenos na našim postajama? UUUUAAAAAA

guilty as charged :)

svaka čast mladom gosponu koji nam je osigurao prijenos i mladenu jergoviću, ali dokle god mogu gledati spektakl koji daje bbc to ću i činiti. cijela trka bez ijedne reklame, coulthard, brundle i jordan govore stvari koje ne možeš čuti od ljudi koji nisu vozili trke na tom nivou. emisija prije i poslije, sav onaj šušur u garažama i na samoj stazi, sve začinjeno britanskim humorom - neprocjenjivo.
Onda uživaj kad još možeš jer “Times“ piše da BBC ne namjerava produžiti ugovor sa FOM-om koji ističe krajem 2013. Pre skupo im je davati više od 3milijuna €po utrci...
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Nece biti neka velika tragedija - cijela tv-ekipa ce preci na ITV ili neku drugu postaju koja preuzme prijenose, kao sto su uostalom i presli sa ITV-a na BBC prije dvije godine. ;)

zizi je napisao/la:svaka čast mladom gosponu koji nam je osigurao prijenos i mladenu jergoviću, ali dokle god mogu gledati spektakl koji daje bbc to ću i činiti. cijela trka bez ijedne reklame, coulthard, brundle i jordan govore stvari koje ne možeš čuti od ljudi koji nisu vozili trke na tom nivou. emisija prije i poslije, sav onaj šušur u garažama i na samoj stazi, sve začinjeno britanskim humorom - neprocjenjivo.
Kljucna razlika koja se nemoze nadoknaditi.
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Ja bih htio gledat prek BBC-a al' kad počne prijenos streamovi uvijek štekaju, a za to nemam živaca. Da imam mogućnost gledat BBC-ev prijenos sigurno bih ga gledao. Ova trojica su odlični, i Jack, i one intervjue imaju prije/nakon/usred utrke kad netko odustane, ma prepredobro, baš dignu kvalitetom prijenosa cijelu utrku za jedno 50%.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Zaključano