Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la F1NAC »

Scuderia je napisao/la:Ajmo redom :
F1NAC je napisao/la:ok prvo i osnovno vjerovat njemackom portalu koji nema nikakve veze s F1 je suludo,
Mjesas obicni BILD i sportbild.
Prvi objavili da se Schumacher vraca iz mirovine, prvi objavili aferu BE.

Toliko da nemaju veze s F1.
F1NAC je napisao/la: Scuderia imam filing da si jedva docekao neku ovakvu vijest vezanu za Alonsa, zao mi je al ne vjerujem da ce bit kako pise tvoj BILD koji je izmislio novinarstvo za 24 sata

Kakve ja veze imam sa Alonsom i navijanjem za istog ? :lol:
dobro ajd vjerovatno su pogodili jer sve stvari imaju veze s Njemačkom. A ovo drugo kad sam vidio ovaj komentar o tome kako Alonso pljuje i to onda sam napisao ovo da si jedva docekao da mozes napisat NHF stvarno
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Hmmm bilo bi zanimljivo vidjeti alonsa u red bullu :) da vidimo kolko vrijedi taj vettel
Darkness rises when silence dies
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

F1NAC je napisao/la:ok prvo i osnovno vjerovat njemackom portalu koji nema nikakve veze s F1 je suludo, koliko se buke diglo samo kad je Horner bio u Maranellu a svi znamo da je tamo zapravo bio sastanak vođa timova. Drugo da se malo vratim na te glasine glupe, mislim da se radi o carlosu sainzu JR (clanu red bull akademije) . Evo i slike -svijetlo plava maja Carlos Sainz, tamno plava menađer i ovaj treci je horner.

[ http://estaticos02.marca.com/imagenes/2 ... on_7_0.jpg ]

Scuderia imam filing da si jedva docekao neku ovakvu vijest vezanu za Alonsa, zao mi je al ne vjerujem da ce bit kako pise tvoj BILD koji je izmislio novinarstvo za 24 sata
Objavio je i autosport, a autosport ne piše gluposti.
Avanti FER, Avanti!!!
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Kao da su me čuli...bilo je i vrijeme već
http://www.gp1.hr/di-montezemolo-upozor ... komentare/" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Po meni bi bilo jako loše za njega kad bi otišao u Red Bull zato što ova struktura sa Allisonom, Fryom mora kad tad proraditi.
Ključni čovjek za 2014 je Luca Marmorini, sve zavisi kako će on i njegov tim da odradi posao na novom motoru.
Ako novi motor Ferrari-ja bude imao problema sa pozdanošću, potrošnjom goriva, snagom, veličinom itd, tada Fry, Allison, Tombazis, Byrne, Bigois mogu samo plakat, jer će njihov rad biti uzaludan.
Pored Marmorinija, na V6 jedinici aktivno radi i Paolo Martinelli ( navodno kao konsultant ), tvorac trenutnog V8 ( Type 056 ) iz 2006 godine, koja je homologirana i na kojoj je Simon vrsio dorade koje su se odnosile na pouzdanost, elektroniku, mape rada i sl. Martinelli je jos prosle godine poceo da radi na motoru, a inace je zaposlen u Fiat Powertrain ( FPT ), odjeljenju FIAT-a koji dizajnira i razvija motore i sve vezano za njih. A posto je Ferrari dio kompanije FIAT SpA, tako nije bilo problema da Martinelli radi na novom motoru, a da zvanicno ne bude dio Scuderija. Tako, motor bi trebao biti najmanji problem, ako svi znamo kakvi su njih dvojica strucnjaci za motore ( mozda i najveci u ovom sportu ).
Na sasiji rade Byrne, Tombazis, Bigois, Fry, Sanchez i ostala ekipa... tako da tu ne bi trebalo biti velikih problema. Plus, Allison stize kao pojacanje, tako da je realno ocekivati da ce Ferrari ipak imati dobar paket sljedece sezone.
Ferrari i Mercedes imaju najjace tehnicko osoblje u F1 u ovom momentu, pa cemo vidjeti ko ce najbolje iskoristiti eventualne rupe u pravilima ( tu je Byrne bio umjetnik ).

A sto se tice Montezzemola i njegove opaske Alonsu. Sa tim se potpuno slazem. Treba da se zna sta se smije, a sta ne smije raditi, tacnije mora postojati disciplina. Ferrari je uvijek i uvijek bio iznad svakog pojedinca i tako ce ostati bez obzira ko vozio. Alonso prima placu od Ferrari-ja, zna gdje se nalazi i to mora da postuje, u suprotnom noga iz momcadi. Prost ( Profesor ) je tako izletio... U Ferrari-ju nema nedodirljivih. Samo je Ferrari nedodirljiv.
FORZA FERRARI !!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da se razumijemo, ne kažem ja da ne treba kritizirati...ali takve se stvari o ekipi ne pričaju nekom tamo novinaru nego se ono što ne valja kaže na sastancima

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Pojavile su se glasine da je Ferrari pitao Alonsa šta želi za rođendan a on je odgovorio da želi Red Bull.
E sad ne znam da li je mislio na piće ili bolid. :biggrin:

@nikolaf1
Ako je tačno da Martinelli radi na novom motoru onda šanse da Ferrari napravi dobar motor značajno rastu. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ovo je navodno bila izjava za Gazzetu koja je izazvala ovu Lucinu reakciju
Q: Tomorrow it’s your 32nd birthday, which car do you want?
FA: The other’s car.

slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ne krivim Alonsa, čovjek je frustriran jer već godinama vozi nekonkurentan bolid i bori se za naslov, a završava trke daleko od podijuma.
A ako Alonso ode u Red Bull onda je Ferrari propao totalno jer ne znam koga bi doveli namjesto Alonsa (možda vrate Raikkonena).
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ak je ovo istina da je na pitanje Što želi za rođendan odgovorio RB9 ja mu postajem fan do kraja karijere xD
I napisati ovako nešto na Alonsov rođendan, bravo Ferrari, kako stvari idu postajemo Mclaren. Oni fakat misle da mogu dobiti nekog drugog na njegovoj razini?

Tako im i treba, trebao je još i reci da želi novi Wind tunel, šefa koji nije papak i novi tehnical department. Može i isprika svima za 4 godine bolida koji su u razvoju.
Zadnja izmjena: Dero, dana/u 29 srp 2013, 23:33, ukupno mijenjano 1 put.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Moje je misljenje da ako mu se ide neka ide, zadnje sto zelim da vidim u Ferrariju je vozac koji vozi preko one stvari...Mozda je vrijeme za nekog novog Alonsa (Bianchi) da dodje iz Minardija (Marussia) u neki Renault (Ferrari)...
I Schumacher je cekao na naslov dugo pa je poslije meo sve redom kada se ekipa slozila, a evo i sada se ekipa slaze, ljudstvo se vrbuje, rezultati ce doci. Ako misli preko noci zaraditi jos koji naslov prevario se. Moze otici bilo gdje, a on sam zna da to nije tek tako osvojiti prvenstvo.

Nije sve ni u bolidu, neke stvari treba i on na svoju dusu uzeti (onaj Abu Dhabi nikad necu prezaliti...da se bar razbio pokusavajuci preteci onaj Renault manje bi mi bilo krivo)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ljudstvo je krivo koliko i vozači po meni, ili u najgorem slučaju za ljudstvo u ekipi 60-40 krivnja...Ferrari je, znamo to već svi, u Schumacherovo doba ovisio o danonoćnom vrćenju krugova na Fioranu, Mugellu, pa i Monzi i Imoli kad nisu bile zauzete...na jednoj stazi vrti Schumacher sa svojim inžinjerima, na drugoj nešto sasvim drugo vrti Rubens, na trećoj Badoer....i dok su oni sve resurse ulagali u najpreciznije testiranje (ono na stazi) ostali su ulagali u prvotno skuplje, ali kasnije kroz upotrebu znatno jeftinije simulatore, CFD opremu i nadogradnju zračnih tunela. To je ono što je po meni uhvatilo Ferrari 2009. na krivoj nozi i zbog čega se od toga još nisu oporavili. No tu sada dolazimo i do odgovornosti vozača: meni se čini da ni oni neznaju baš najbolje pojasniti inžinjerima što točno primjete za vrijeme vožnje. Ne želim reći da su neuki, daleko od toga, nego možda imaju problema sa pretakanjem onog što primjete u riječi i rečenice koje onda služe inžinjerima kao zvijezda vodilja u daljnjem razvoju samog bolida.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

@cuky

Ti baš tražiš način da opravdaš Ferrari a krivnju svališ na vozače.Kao prvo vozači nisu inžinjeri i to su bajke da vozači mogu značajno pridonijeti razvoju bolida.Druga stvar baš me zanima koji bi vozač postigao ovo što je Alonso napravio u 4 godine.Možda bi za Ferrari bolje bilo da nisu imali Alonsa pa bi njihovi rezultati bili realniji i na vrijeme bi padale nečije glave.Ovako je Alonso svojim vožnjama,poglavito 2010 i 2012 zamaskirao loš(uvjetno rečeno) bolid. i loš posao koji rade.
Ti prebacuješ lopticu na vozače a zar je tebi normalno da jedna takva institucija ne može riješiti zračni tunel već nekoliko godino,da konstantno donose nove djelove koji ne rade....

@ferrari bih

Zar tebi izgleda da Alonso vozi preko one stvari?

I kriviš Alonsa za Abu Dhabi?Ja nikad neću oprostiti onima iz boksa koji su zasr...
I kakva korist sve da je pretekao Petrova kad bi još morao i KUbicu?
A zamisli scenu da se razbio a Vettel odustao ili pao na drugo mjesto bi li mu tada oprostio?Bi li to bilo bolje?
...put u raj nije posut ružama...
nikolaf1
Početnik
Početnik

Koliko primjetim, rasprava ide u sasvim suprotnom smjeru od linkova koji su postavljeni kao smjernice.

Problem je Alonsova izjava, da bi zelio RB9, koja je neprimjerena za jednog vozaca Ferrari-ja, pa makar Ferrari imao traktor na stazi. To u drugim top momcadima moze, u Ferrari-ju ne moze.. jednostavna stvar.

A Abu Dabi, 2011 godina, zracni tunel... to su sve stvari koje bi trebale biti u temi Ferrari, ako se vec o njima zeli raspravljati, iako je po meni ta rasprava nepotrebna. Nalazimo se u 2013-oj, gledamo na 2014... a sada opravdavati jedne, okrivljivati druge za neuspjeh u prethodnim godinama je malcice glupo. Ali, ako je vec o tome rijec, ja cu samo reci da je Domenicalli taj koji je glavni krivac. Na najodgovornijoj je poziciji, nije dobro vodio momcad u dosadasnjem mandatu. Nije vukao poteze kakvi su se ocekivali za sefa momcadi Ferrari-ja. Previse je pasivan, ne reaguje brzo kako bi trebao i nije postavio autoritet ( sto se vidi po izjavi Alonsa ). Volio bih vidjeti reakciju Todt-a na ovakvu izjavu njegovog vozaca - protjerao bi ga iz Formule 1, a ne iz Ferrari-ja.

Po mom misljenju, Alonso je prekoracio granicu dobrog ukusa sa svojim izjavama u zadnje vrijeme. Ferrari nije Renault, pa da se sve vrti oko jednog vozaca. Ovdje se sve vrti oko Ferrari-ja i to svakom vozacu treba da bude jasno, kao i tehnicaru, odmah kad pristupaju momcadi... Ali tu je opet krivac Domenicalli koji mu je dozvolio da ovako izleti u medijima.
FORZA FERRARI !!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Walter je napisao/la:Ne krivim Alonsa, čovjek je frustriran jer već godinama vozi nekonkurentan bolid i bori se za naslov, a završava trke daleko od podijuma.
A ako Alonso ode u Red Bull onda je Ferrari propao totalno jer ne znam koga bi doveli namjesto Alonsa (možda vrate Raikkonena).
Ferrari je uvijek imao jednog top vozača, tako da Ferrari sigurno neće propast ako Alonso ode, siguran sam da bi u tom slučaju doveli Kimija ili možda Vettela. ;)
Moram reći da mi Alonsova reakcija nije baš najjasnija, sigurno je frustriran što mu prvenstvo i ove godine izmiče ali znao je gdje dolazi, znao je kako stvari u Ferrari-ju funkcionišu, kakav je tamo PR i da se Ferrari ne smije dirati, ako već hoće da ispolji svoju nervozu i kritiku mogao je to da uradi na Domenicaliju a ne na Ferrari-ju, to je "sveta krava" :biggrin: , to se ne dira, valjda mu je to jasno kada pogleda u povijest.
Očigledno je narušen odnos Ferrari-Alonso, ako puknu što se rezultati tiče na Spa i u Monzi, moglo bi doći i do još većih potresa u Ferrari-ju. Samo dobar rezultat na Spa i u Monzi može ispeglat narušen odnos Ferrari-Alonso a kako stvari sada stoje teško će se to desiti.
Alonso ima ugovor sa Ferrari-jem do 2016 ali ako želi iz njega izaći očigledno je da on zna šta treba uraditi, udariti na Ferrari i kraj ugovora je blizu.
Ja i dalje mislim da je Domenicali taj čovjek koji treba da ode iz Ferrari-ja, ja sam za to da on ode pa i pod cijenu ako bi to značilo da i Alonso zajedno za njim odlazi iz Ferrari-ja.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Chuck Norris je napisao/la:@cuky

Ti baš tražiš način da opravdaš Ferrari a krivnju svališ na vozače.Kao prvo vozači nisu inžinjeri i to su bajke da vozači mogu značajno pridonijeti razvoju bolida.Druga stvar baš me zanima koji bi vozač postigao ovo što je Alonso napravio u 4 godine.Možda bi za Ferrari bolje bilo da nisu imali Alonsa pa bi njihovi rezultati bili realniji i na vrijeme bi padale nečije glave.Ovako je Alonso svojim vožnjama,poglavito 2010 i 2012 zamaskirao loš(uvjetno rečeno) bolid. i loš posao koji rade.
Ti prebacuješ lopticu na vozače a zar je tebi normalno da jedna takva institucija ne može riješiti zračni tunel već nekoliko godino,da konstantno donose nove djelove koji ne rade....

Vozači nisu inžinjeri to je istina, ali on mora znati objasniti inžinjeru što mu u vožnji ne odgovara, kako se auto ponaša i sl...ako to nezna kako će mu prilagoditi bolid?

2010. i 2012. Alonso nije u borbi za naslov bio samo zbog svojih briljantnih vožnji...bio je zato jer su suparnici sami sebi pucali u noge nebrojeno puta u te dvije sezone, a Ferrari se nije kvario i njega je mazila sreća da ga nitko ne pobere, sve do pred kraj sezone kada su ga pobrali 2 puta, od čega je za jedan sam kriv...

Što se zračnog tunela tiče, već sam pisao par postova prije: dok su svi ostali sređivali svoje tunele, CFD opremu i simulatore Ferrari je radio ono što nosi najpreciznije rezultate: vrtio krugove na stazi. Kada su testiranja zabranjena, a max. veličina modela u tunelu (koji je prije bio 100%, a sada je 60% pravog bolida) smanjena trebalo je napraviti ono što su ostali radili prije par godina - doraditi tunel...tako da je Ferrari na tom polju par godina u zaostatku i zato pate...

Što se tiče djelova koji ne rade...kako znaš da ne rade kad ih niti jednom ne koriste u utrci? Možda baš rade, ali nitko nema muda reć "Ok momci, donijeli smo djelove, ajmo se koncentrirati na setup sa njima" pa kud puklo puklo...može ispast pogodak, može ispast greška, ali bar ne tapkaju na mjestu...uostalom, evo i što Gary Andersson kaže na temu djelova kod Ferrarija
Ferrari have lost their way. In the last four races Alonso has had a second, third, fourth and fifth. That slide is going in the wrong direction.
They are bringing developments to the track - as they did with a new diffuser in Hungary - but they are not using them in races.
So all of that research and effort is not being turned into performance.
Caution can be a positive when it comes to engineering, but Ferrari are guilty of over-caution.
They spent Friday in Hungary trying to compare the new diffuser with the old one. But it is impossible to do so-called back-to-back runs on a part as influential as that with the track changing as quickly as it does in Hungary.
That's because you can never be sure what is influencing the changes in car behaviour and lap time - is it the track evolution, or the new parts?
Sometimes you simply have to have faith in your simulation data, put the part on the car and get on with it. Because Ferrari are not, they are effectively going backwards, because while they are standing still everyone else is going forwards.
Mercedes had new parts on the car. They had a new front wing and they just got on with it.
Ferrari are in a halfway house. They're neither optimising the car, nor benefiting from new parts. Mercedes, Red Bull and Lotus by contrast, tend to stick new parts on the car, believe in them, and get on with it.
This is why Ferrari badly need former Lotus technical director James Allison to start work in his new role. They need someone to stand up and make those decisions.
You have to make decisions. They might be wrong, but at least by committing to something you get the bits on the car and get the best out of it that weekend.
It might only be 95% of the total potential of the car, but at least you got that 95%. If you back-to-back things all weekend, you don't get the best out of the car either with or without the new parts, so your overall performance is worse.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Cuky je napisao/la:
Vozači nisu inžinjeri to je istina, ali on mora znati objasniti inžinjeru što mu u vožnji ne odgovara, kako se auto ponaša i sl...ako to nezna kako će mu prilagoditi bolid?
To spada u sferu nagađanja,nikad niko nije povukao to pitanje.Uostalom Alonsa su hvalili u Renaultu da daje povratne informacije u Mclarenu je Hamilton koristio njegov set up tako da mi ta priča baš ne drži vodu.
Cuky je napisao/la: 2010. i 2012. Alonso nije u borbi za naslov bio samo zbog svojih briljantnih vožnji...bio je zato jer su suparnici sami sebi pucali u noge nebrojeno puta u te dvije sezone, a Ferrari se nije kvario i njega je mazila sreća da ga nitko ne pobere, sve do pred kraj sezone kada su ga pobrali 2 puta, od čega je za jedan sam kriv...
Istina nije samo zbog svojih vožnji,imao je pouzdan bolid koji se ne kvari i koji nije baš bio brz u odnosu na glavne konkurente.

Cuky je napisao/la:Što se tiče djelova koji ne rade...kako znaš da ne rade kad ih niti jednom ne koriste u utrci? Možda baš rade, ali nitko nema muda reć "Ok momci, donijeli smo djelove, ajmo se koncentrirati na setup sa njima" pa kud puklo puklo...može ispast pogodak, može ispast greška, ali bar ne tapkaju na mjestu...uostalom, evo i što Gary Andersson kaže na temu djelova kod Ferrarija
Dok god ti djelovi nisu u utrci i da su donijeli napredak oni ne rade.Kakva korist ako rade kako ti kažeš a da ih ne koriste,da je to istina,u što ne vjerujem,još gore po Ferrari toliko nesposobni ipak vjerujem da nisu
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa evo vidiš što GA kaže...donesu djelove i idu raditi usporebe na stazi koja se iz kruga u krug ubrzava (jer se gotovo i ne koristi kroz godinu pa su promjene još izraženije) i onda nisu sigurni dali je dobitak zbog novih djelova ili zbog promjene na stazi pa odluče ne koristiti nove djelove....čak i nije problem toliko što ne koriste onda taj novi dio koliko u tome što za vrijeme tog testiranja izgube dragocjeno vrijeme za pripremu utrke....

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Nešto je trulo u Ferrariju u proteklih par godina i sustavom eliminacije veoma jednostavno možemo doci do zakljucka da sve ukazuje da je vodstvo najslabija karika trenutne momčadi.
Montezemolo nije htio na čelo momčadi staviti ponovno neku jaku neovisnu figuru i tu dolazimo do srži problema. Stefano Domenicali. Naš vođa bez trunčice hrabrosti da se postavi i brani interese Ferrarija nego veoma poslušno prati instrukcije i pazi na svakom koraku da ne bi povrijedio necije osjecaje.
Kada je u hrpi afera koje su se dogodile u posljednjih par sezona Ferrari izvukao deblji kraj? Jel se ijedna promjena pravila dogodila u korist Ferrarija? Jedino što čujemo u proteklih par godina je "Mi moramo raditi više", "Mi se slažemo sa odlukom", "Mi poštujemo druge bla bla...

Ferrari je od slike beskompromisne, "ništa mi nece stati na putu" momčadi stekao sliku fair play igrača u kojoj nedaj bože da netko povrijedi pravila.

Vozači? Raikkonen, Alonso? To je materijal koji se nema često u timu i u njihovim slučajevima "Vozač je iznad Ferrarija" barem dok mu ne pružiš auto za pobjede. Pa ja bi se nakon prošle i 2010. sezone službeno ispričao Alonsu zbog govneta koje je morao voziti i zahvaljujuci samo svojim sposobnostima stavio tim u borbu za naslov.

I kada se dogode ovakve izjave zbog frustracija sigurno ne bi na čovjekov rođendan išao izjavljivati ovako nešto. To se riješi iza zatvorenih vrata za stolom a ne ovako stvarajuci sliku neželjenog vozača u posvađanoj momčadi. ( gledaj Red Bull Montezemolo i uči ) Ako ima imalo istine da postoje neki pregovori na relaciji Alonso-Red Bull jedino logično je stati na stranu Alonsa a ne dati još više motiva za mogući odlazak. Ja sam tu potpuno na strani Alonsa, čovjek ima 32 godine i ako završi svoju F1 karijeru sa samo 2 naslova to ce biti kriminalno. Vozač njegovog kalibra da ode u povijest kao "jedini čovjek koji je pružio nekakav otpor Red Bullu ".

Isto tako ne mogu kriviti toliko ni tehnički odjel Ferrarija. Jest da su bili problemi sa Wind tunelom, CFDom i prelaskom na trenutni set pravila ali po meni najviše što zakazuje je nedostatak vodstva i smjera unutar tima. Recimo pogledajmo primjer Aldo Coste i konstrukcije F150. Svi su bacali i drvlje i kamenje na čovjeka zbog konstrukcije takvog bolida što je i rezultiralo da dobije otkaz. Godinu dana kasnije lik napravi W04 koji je očita zvijer i jedini ima šansu zaustaviti Red Bull. Toliko o njegovoj nesposobnosti i krivici za propalu 2011. sezonu.
I sad svi podižu prašinu jer se Allison vratio u momčad. Moje predviđanje.. Istopiti ce se u moru stručnih ljudi koji su vec u momčadi i koji nemaju pojma što da rade ma koliko pametni i stručni oni bili.

Sve u svemu, možemo mi uperivati prste na sve žive no ja sam posve siguran da cemo ovakav Ferrari gledati sve dok se sam vrh momčadi ne promjeni.

Mislite da ce dogodine biti bolje? Samo čekajte da vidite koliko ce novi set pravila i regulacija imati rupa i sivih područja. Pa Newey i Brawn žive za ovakve promjene. Biti ce potrebno najmanje 2 sezone da se stabiliziraju pravila i utvrde sve "neregularnosti".
I kladim se da ce naš dobar Ferrari biti jedna od momčadi cije ce vodstvo interpretirati pravila baš onako kako piše na papiru a ne onako kako bi omogucili svom timu borbu za pobjede. Jer to je doba prošlo, ljudi su prestali smatrat Ferrari zlim dominatnim carstvom F1. Sada smo samo tim sa tradicijom, velikom fan bazom i vlastitim roller coasterom u srcu Abu Dhabija.
Zadnja izmjena: Dero, dana/u 30 srp 2013, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Ja sam Španjolčev ( možda ne još dugo ), ali drži me feeling, da bi mogao završiti kao Alain Prost, 1991.
Znam, da me nećete razumjeti, ali daj, Bože da se vrati u McLaren! [-o< [-o<

Objašnjenje: McLaren ima perspektivu sa Hondom.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Alonso ako želi da ode iz Ferrari-ja, neka ide, a ako ne želi iz Ferrari-ja onda nek vozi i šuti.
Ako ima nešto da kaže onda neka to kaže face to face poglavici LdM. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran

@Dero lijep post,drago mi je pročitati to od navijača Ferraria

Većina navijača Ferraria kuka i žali se na vodstvo Ferraria a kad Alonso uputi kritiku propnu se na zadnje noge.Možete misliti kako je on frustriran kad je vama tako.Ja bi još nakon Abu Dabia 2010 rigao vatru a on je šutio i trpio,a sigurno mu nije bilo lako
nikolaf1
Početnik
Početnik

Dero je napisao/la:Nešto je trulo u Ferrariju u proteklih par godina i sustavom eliminacije veoma jednostavno možemo doci do zakljucka da sve ukazuje da je vodstvo najslabija karika trenutne momčadi.
Prvo imamo Lucu di Montezemolu, naš karizmatični, bahati predsjednik koji sa svojim izjavama u proteklih par godina ništa pametno nije rekao osim izazvao medijske ratove kada to nije trebalo. On sam je zaslužan za raspad Todt-Brawn suradnje jer su njih dvoje počeli smetati poglavici u svojoj vladavini pa su izletili pod opravdanjem " nitko nije veci od Ferrarija".
Usputna žrtva bio je i Kimi Raikkonen koji kao vozač ništa loše nije napravio osim što je bio Todtovo pojačanje a budući da je Luca očistio Ferrari od svih Todtovih ljudi bilo je logično da i Kimi dobije nogu.
Montezemolo nije htio na čelo momčadi staviti ponovno neku jaku neovisnu figuru i tu dolazimo do srži problema. Stefano Domenicali. Naš vođa bez trunčice hrabrosti da se postavi i brani interese Ferrarija nego veoma poslušno prati instrukcije i pazi na svakom koraku da ne bi povrijedio necije osjecaje.
Kada je u hrpi afera koje su se dogodile u posljednjih par sezona Ferrari izvukao deblji kraj? Jel se ijedna promjena pravila dogodila u korist Ferrarija? Jedino što čujemo u proteklih par godina je "Mi moramo raditi više", "Mi se slažemo sa odlukom", "Mi poštujemo druge bla bla...

Ferrari je od slike beskompromisne, "ništa mi nece stati na putu" momčadi stekao sliku fair play igrača u kojoj nedaj bože da netko povrijedi pravila.

Vozači? Raikkonen, Alonso? To je materijal koji se nema često u timu i u njihovim slučajevima "Vozač je iznad Ferrarija" barem dok mu ne pružiš auto za pobjede. Pa ja bi se nakon prošle i 2010. sezone službeno ispričao Alonsu zbog govneta koje je morao voziti i zahvaljujuci samo svojim sposobnostima stavio tim u borbu za naslov.

I kada se dogode ovakve izjave zbog frustracija sigurno ne bi na čovjekov rođendan išao izjavljivati ovako nešto. To se riješi iza zatvorenih vrata za stolom a ne ovako stvarajuci sliku neželjenog vozača u posvađanoj momčadi. ( gledaj Red Bull Montezemolo i uči ) Ako ima imalo istine da postoje neki pregovori na relaciji Alonso-Red Bull jedino logično je stati na stranu Alonsa a ne dati još više motiva za mogući odlazak. Ja sam tu potpuno na strani Alonsa, čovjek ima 32 godine i ako završi svoju F1 karijeru sa samo 2 naslova to ce biti kriminalno. Vozač njegovog kalibra da ode u povijest kao "jedini čovjek koji je pružio nekakav otpor Red Bullu ".

Isto tako ne mogu kriviti toliko ni tehnički odjel Ferrarija. Jest da su bili problemi sa Wind tunelom, CFDom i prelaskom na trenutni set pravila ali po meni najviše što zakazuje je nedostatak vodstva i smjera unutar tima. Recimo pogledajmo primjer Aldo Coste i konstrukcije F150. Svi su bacali i drvlje i kamenje na čovjeka zbog konstrukcije takvog bolida što je i rezultiralo da dobije otkaz. Godinu dana kasnije lik napravi W04 koji je očita zvijer i jedini ima šansu zaustaviti Red Bull. Toliko o njegovoj nesposobnosti i krivici za propalu 2011. sezonu.
I sad svi podižu prašinu jer se Allison vratio u momčad. Moje predviđanje.. Istopiti ce se u moru stručnih ljudi koji su vec u momčadi i koji nemaju pojma što da rade ma koliko pametni i stručni oni bili.

Sve u svemu, možemo mi uperivati prste na sve žive no ja sam posve siguran da cemo ovakav Ferrari gledati sve dok se sam vrh momčadi ne promjeni.

Mislite da ce dogodine biti bolje? Samo čekajte da vidite koliko ce novi set pravila i regulacija imati rupa i sivih područja. Pa Newey i Brawn žive za ovakve promjene. Biti ce potrebno najmanje 2 sezone da se stabiliziraju pravila i utvrde sve "neregularnosti".
I kladim se da ce naš dobar Ferrari biti jedna od momčadi cije ce vodstvo interpretirati pravila baš onako kako piše na papiru a ne onako kako bi omogucili svom timu borbu za pobjede. Jer to je doba prošlo, ljudi su prestali smatrat Ferrari zlim dominatnim carstvom F1. Sada smo samo tim sa tradicijom, velikom fan bazom i vlastitim roller coasterom u srcu Abu Dhabija.
Brawn i Todt iz Ferrari-ja nisu otisli zbog Montezzemola i ovo su sve netacni navodi. Todt je sa mjesta sefa momcadi otisao poslije sezone 2008, jer je htio stati na loptu s obzirom na godine koje je imao i uspjehe koje je iza sebe nanizao. Cekao je da poslije 2004. godine osvoji jos jedan naslov, vrati Ferrari na pravi put i onda se povuce. Zatim je zauzeo rolu CEO Ferrari-ja, a kada je dobio priliku da aplicira za predsjednika FIA, to je ucinio jer je to posao koji mu u ovom momentu odgovara i koji je vrhunac njegove karijere.Dakle, ovo je istinita prica, kad govorimo o Todt-u.
Brawn je iz Ferrari-ja otisao poslije sezone 2006, kako bi odmorio godinu dana. Medjutim, Ferrari je osvojio naslov 2007 godine, kada je na celu tehnickog odjela bio Mario Almondo i onda je Ferrari krenuo u pogresnom smjeru, italijaniziranja momcadi, jer je tada Montezzemolo pomislio da se i sa Italijanima na celu moze osvajati, sto bi bio Ferrari san, ali i san cijele Italije. Medjutim, to se pokazalo kao nemoguce kada su se 2009 promijenila pravila. Tada italijanska klapa nije uspjela odgovoriti izazovima, a na celu klape je bio taj Aldo Costa, koji je najveci krivac za propalu 2010 godinu, kada je bolid bio tezak kao tenk ( sto je Fry-a zacudilo kada je dosao u Ferrari ), a u isto vrijeme je bio prilicno dobar bolid sa aerodinamicke strane. Tada je Ferrari izgubio naslov iskljucivo zbog konzervativnog pristupa izradi sasije, gdje su se koristili konvencionalni materijali ( tezi ) koji su koristeni i 2007 i 2008 godine. A za W04 Costa sigurno nije najzasluzniji, pored onoliko genijalaca u momcadi. I sada da se opet vratim na Brawn-a, on 2008 nije imao prostora da se vrati jer su na krilima 2007. Italijani zauzeli kljucne pozicije u Ferrari-ju, a to je bio potpuno pogresan pravac kada se pogledaju posljedice od 2009. godine. Zbog toga je Brawn otisao u Hondu, zatim osvojio naslov sa svojom momcadi 2009. sezone i 2010. je prodao Mercedesu.
Ono sto mene raduje jeste da je Montezzemolo shvatio da mora vratiti stari koncept funkcioniranja momcadi, sa dosta stranaca.. U tom pravcu djeluje. Allison je samo posljednji u nizu koji je dosao sa "strane". Ferrari vec sada ima sjajnu ekipu u tehnickom odjelu i siguran sam da ce napraviti odlican bolid za sljedecu sezonu. Oni su vec u Kolovozu prosle sezone formirali ekipu za bolid za 2014 godinu na cijem su celu Tombazis i Byrne. I upravo je to problem ove sezone, sto projekat f138 vodi Simone Resta, koji ocigledno nije bas neki kapacitet, a Ferrari nije htio posustati u razvoju bolida za sljedecu sezonu i povuci Tombazis-a i Byrna da rade na ovom bolidu, jer je svaki sat ogroman gubitak vremena. Optimistican sam, jer je ocito da je Ferrari mnogo resursa ulozio u sljedecu sezonu.
Ako pogledamo ekipu koja se formirala kroz posljednje 2 sezone: Pat Fry, Loic Bigois, Simone Resta, Nikolaos Tombazis, Rory Byrne, Luca Marmorini ( + Martinelli ), Sanchez, James Allison... Ovo je odlicna ekipa i uz Mercedes su najjaci. Samo se kroz ovo visegodisnje restrukturiranje momcadi ne moze ocekivati instant rezultat. Ako se sjetimo koliko je Todt-u trebalo da slozi pobjednicku ekipu, sce je ovo ok...
Ono pri cemu ja ostajem jeste Domenicalli, koji bi trebao sam odstupiti sa ovog mjesta da ima bar malo savjesti. Ali vidjecemo na kraju sezone sta ce se desiti. Ja licno mislim da on sljedece sezone nece biti sef momcadi. Cini mi se da je izgubio kredit kod "poglavice". Ali cemo opet vidjeti.
A na racun Montezzemola se ne moze reci nijedna jedina rijec, osim opaska na pogresnu procjenu iz 2007. godine kada ja pomislio da Italijani ipak imaju potencijal, sto se pokazalo kao netacno. Ostalo mu se ne moze prigovoriti. Covjek vodi Ferrari decenijama, kompaniju Ferrari je doveo do nivoa na kojem nikad u istoriji nije bila. Prave fantasticne automobile, prelijepe, prejake, inovativne... prodaju ih u velikom broju iz nevjerojatan kvalitet.. Posluju pozitivno decenijama. Inace je jedan od najsposobnijih menadzera u oblasti autoindustrije, na svjetskom nivou. Predavao je mnogim fakultetima, tipa Oxforda i Harwarda... Tako da, on je tu i bice tu... Imao je pogresnu procjenu, ali mislim da je polako ispravlja.
FORZA FERRARI !!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Chuck Norris je napisao/la:@Dero lijep post,drago mi je pročitati to od navijača Ferraria

Većina navijača Ferraria kuka i žali se na vodstvo Ferraria a kad Alonso uputi kritiku propnu se na zadnje noge.Možete misliti kako je on frustriran kad je vama tako.Ja bi još nakon Abu Dabia 2010 rigao vatru a on je šutio i trpio,a sigurno mu nije bilo lako
A šta bi dobio tom svojom kuknjavom, samo bi okrenuo tim protiv sebe, to ni kod jednog tima ne bi dalo pozitivnog rezultata a posebno kod Ferrari-ja bi izazvalo samo kontra efekat. Ferrari je zbog loše odluke u Abu Dabiju 2010 otpustio Dyera, 2011 zbog lošeg bolida Costu, zaposlio je nekoliko novih ljudi da ih sada ne nabrajam ali džaba sve to kada imaju nesposobnu budalu na čelu ekipe u vidu Domenicalija, čovjeka kojeg doslovno možeš žednog prevest preko vode. Koliki je on idiot koji nema viziju može se vidjeti i po tome što tek sada rade novi zračni tunel a to su trebali uraditi još 2010 i sada zbog toga mogu imati velikih problema sa bolidom za 2014 a znamo koliko se sada pravila mijenjaju i veoma ja važno imati pouzdan i dobar zračni tunel.
Što se tiče 2010 i izgubljene titule, ja kao navijač Ferrari-ja ću uvijek prvo da uperim prst prema Ferrari-ju zbog ne tako brzog bolida i prema pitwallu zbog greške u Abu Dabiju a Alonso i vi njegovi navijači prvo trebate vidjeti njegovu pogrešku u Monaku na 3 slobodnom treningu i pogrešku na SIlverstoneu kada se borio sa Kubicom i prošao ga van staze pa posle dobio kaznu prolazak kroz box, jeste da su ga tada i ovi sa pitwalla nasamarili ali i Alonso je kriv.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Chuck Norris je napisao/la:@Dero lijep post,drago mi je pročitati to od navijača Ferraria

Razlika je u tome što mi kukamo na forumima međusobno, a on u novinama izravno kaže da želi suparnikov bolid jer njegov nije dobar. Takve se stvari ne kažu u novinama, takve se stvari riješavaju iza zatvorenih vrata, na sastancima i sl.

@Dero: znači u redu je da vozač izađe sa željom za drugim bolidom u javnost, ali kad ga momčad dan kasnije opomene također u javnosti nije u redu?
Ono što se slažem sa tobom: da, problem je najviše u tome što nema odlučne ruke...vidiš da oni do subote ujutro neznaju koje djelove će staviti na bolid. Nitko nema hrabrosti reći "To ide na bolid, pa što bilo" jer se boje da ne završe kao spomenuti Costa koji ništa loše u svojih nekoliko sezona u momčadi nije napravio. Imao je dva ne baš najbolja uratka u svojoj karijeri u Ferrariju: F2005 i F60. F150°Italia je bio solidan bolid (pokazalo se u Silverstoneu) ali motor nije bio spreman za EBD. Nadamo se da će bar Allison biti ta čvrsta ruka kad treba donositi tehničke odluke

slika
Odgovori