Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Toon
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Toon »

Dani je napisao/la: Mogli bi se presamouvjerni digići opet iznenaditi.
... :-$ pssssssssssssssssst...ne još sada, ne još sada...neka se još pumpaju, Cuky mi već dugo nije ovoliko prštio optimizmom ko ova dva dana...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

haha toon imaš onda slabo pamćenje...sjeti se samo 2013...a i prošle godine sve do FP1 u Melbourneu...ovaj puta se poprilično kontroliram...dobro raspoložen da, stvari izgledaju bolje nego prošle godine...ali pričekat ćemo kraj prvih 2-3 utrke prije nego počnem prštati (ako bude razloga za to).

Sad kad sam to pomaknuo u stranu...uvijek je zanimljivo kad možeš lagano prcati najljuće konkurente :P
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Dani je napisao/la:Despite the high-profile faults that hampered McLaren's first test with Honda in Abu Dhabi, there are rumours that the engine has a strong power output when compared to the 2014 Mercedes.

The power unit design has followed Mercedes' lead with a split turbo, low heat rejection and tight exhaust packaging, which - along with other Honda-specific details - has allowed McLaren to shrink the bodywork tightly around the rear end.
Mogli bi se presamouvjerni digići opet iznenaditi.
Haha daj molim te. Na temelju cega, sto su napravili instalacijski krug i vratili se u boks? mora da je jaka ta forca. Slusaj samo kako zvuci dok se krece, ko da su umjesto turbine stavili konzervu
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Ima moćan duboki glas ali i neku oscilaciju, može se čuti nekakav valovit titrajući zvuk?
https://www.youtube.com/watch?v=4W3cWK-YHQc" onclick="window.open(this.href);return false;
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Teoretski je moguće zvučno po zvuku izmjeriti snagu. Već se prije dve, tri godine dosta pričalo o tome. Ali da je to ovdje slučaj, ne znam baš...
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Meni zvuci kao da cilindri nedaju jednaku snagu tj ne dobivaju jednaku smjesu
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

24 kruga do sada i jos vozi jeeeej ;)
McLaren u <3
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

slika

Na ovoj slici se najbolje vidi koliko je zapravo uzak straznji kraj na McLaren-u. Zaista, Prodromou je napravio fantastican posao po pitanju sasije, bar gledajuci po ovome. Ocito je i Honda napravila masu stvari kako bi omogucila ovakvo pakiranje PU u bolid. Zaista djeluje impresivno i s obzirom da je Prodromou stavio potpis na ovaj bolid, mislim da je McLarenu veliki problem jedino Honda kojoj treba vremena da poslozi sve stvari u optimalan trkaci tempo.
Iskreno se nadam da ce do pocetka sezone biti na bar 70 % i da ce se tijekom sezone sve vise poboljsavati. Mislim da McLaren ide u dobrom smjeru, iako za sada imaju velikih problema, ali imalo ih je mnogo momcadi na proslogodisnjim testiranjima, prvenstveno Red Bull, pa su uzeli 3 pobjede.
FORZA FERRARI !!!
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Pa i Red Bull je prošle godine na testiranjima jedva odvozio 5 krugova u komadu i nije bašizgledalo da će u Australiji moći završiti utrku a kamoli jošbiti i brzi... Na kraju su bili jedini koji su uspjeli pobjediti na utrkama uz Merc. Tako da testiranja još uvijek ništa ne znače.
Ili kad je Button 2013. na prvom testu odvozio najbrži krug prvo su svi bili u transu i pričali kak je Mcl dobar, a znamo kako je godina završila rezultatski...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

bit ce impresivno ako ne budu busili ili prosirivali tu zadnjicu kad budu dosli u trkace uvjete
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

F1NAC je napisao/la:bit ce impresivno ako ne budu busili ili prosirivali tu zadnjicu kad budu dosli u trkace uvjete
upravo to. treba vidjeti kako će se ponašati kad temperature budu puno više nego sada, a i kad sve bude pod maximalnim naponom u uvijetima utrke
Michael is faster than you!!
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Uspjeli su do sad odvoziti 32 kruga. Nije loše, iako su to spori krugovi.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Toliko o tome
We've had a loss of cooling water pressure & have removed the power unit for inspection. That’s a long process, so it ends today's running.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Vidin da nisam jedini pa cu tu okacit. Zanimljivima je je struktura di se nalazi svijetlo. Nema monkey seata i sad me zanima neka bocna slika ali na temelju ove slike se pitam dali im ova struktura moze posluziti za coanda efekt i tako nekako dodat jos mrvicu downforcea na zadnji kraj. Monkey seat bi dizao zrak prema gore. treba pratit razvoj tog dijela. zanimljiv mi je i polozak zadnje vilice tako ful straga

slika

Btw obratit paznju na rukavice. Znaci da je ERS operativan
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

po meni, tj. po onome koliko ja shvaćam aerodinamiku, nema smisla na tome dijelu ispušne plinove vući dolje. Želiš ih podići gore jer na taj način zajedno sa njima dodatno povlačiš i struju zraka koju podiže difuzor, a cilj je da se ta struja koja ide sa difuzora i ona koja ide sa stražnjeg krila što efikasnije susreću. Na taj način nastaje manje vrtloga iza bolida, a što je manje vrtloga manji je i drag.

evo ti bočni pogled na tu strukturu. Ne izgleda mi puno drukčije od ostalih, osim što je dosta viša (na dijelu koji ide na mijenjač) nego kod npr. Red Bulla kojem počinje puno niže pa se uzdiže da bi kraj bio u pravilima propisanom prostoru.
slika

Također zaboravljaš da coanda ispuh u 2012. i 2013. nije služio da bi se stvarao downforce. Služio je da bi se radilo ono što se prije radilo sa ispuhom smještenim na rubu difuzora - spriječilo da neuredna struja zraka koja dolazi sa stražnjeg kotača ulijeće u difuzor i tako remeti njegovu efikasnost.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ja sam mislio coanda na njen princip djelovanja a to je kad se fluid koji struji priljubi uz strukturu obliznju. Nisam mislio da ce zrak gurat prema dolje nego bi mozda nekako potiskivali tu strukturu dolje makar gledajuc ovu bocnu sliku nije neka efikasnost . Ovo drugo sto si napisao znam ali nisam vidio jos monkey seat koji pomaze usmjeravat zrak prema gore a i neka dugacka mi izgleda ova crash struktura
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

struktura je pravilima definirana gdje mora biti pozicionirana i tu se ne može previše mudrovati. Krilce iznad ispuha će sigurno doć kasnije, vjerojatno je ovaj test više provjera svih sustava nego traženje aero-performansi.

Inače, MP4-30 je vesele zadnjice na gasu

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

Cuky je napisao/la:struktura je pravilima definirana gdje mora biti pozicionirana i tu se ne može previše mudrovati. Krilce iznad ispuha će sigurno doć kasnije, vjerojatno je ovaj test više provjera svih sustava nego traženje aero-performansi.

Inače, MP4-30 je vesele zadnjice na gasu
Pa cini se da je bolid jako nestabilan i na kocenju, tj. pri downshift-u, a jos nestabilniji pri dodavanju gasa. Mercedes i Ferrari koji su se nasli na snimku su neuporedivo mirniji na ovom dijelu staze.

Cini se da imaju jako puno posla sa PU i prenosom snage na kotace. Djeluje kao Ferrari F14-T na proslogodisnjim testovima, ako ne i gore.
FORZA FERRARI !!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo još jedan video sa Kravitzom gdje stoji na vanjskoj strani T2 i pričaju ponajviše o McLarenu...može se vidjeti kako Mercedes prolazi dosta mirno (na intermedijima), McLaren također na intermedijima poprilično nestabilno i onda za njima Raikkonen na slickovima kao na tračnicama

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Kako je driftabilan ovaj Mclaren, mogu komotno ići u D1GP s tim bolidom :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kako bi se reklo. V tec kicked in :D
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Čitam kako Boullier hvali ponašanje bolida.... pa možda je ovo Nando malo za gušt bacio, da se sjeti starih dana :D
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Pa i alonso kaze da je stabilan auto ;) mozda su otkrili novu tehniku rally prolazaka kroz zavoje, samo neznam kako ce s pirellijem izaci na kraj haha
McLaren u <3
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Stabilan nego šta!? Mora biti stabilan kad stoji na četri gume u garaži?
Ništa nisu slagali. :biggrin:
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Jel to opet veselo u mclarenovom boksu... "10:46 - Meanwhile, the Honda V6 is being fired up in the garage right below us. Still no time for JB and the MP4-30 today..."!
Samo neka se trkaju.
Odgovori