Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Toon
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: mclaren
Re: Fernando Alonso
Nitko mi ne komentira novi tekst našeg "omiljenog znalca" o Alonsu. Puno je teških rijeći (nebuloza?) palo. Ponešto zaključaka, informacija iz prve ruke, poneka anegdota i tako to
JERGOVIĆ O FERNANDU S LJUBAVLJU I POŠTOVANJEM

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
A šta komentirati
Pročitao sam još jučer,sramotan članak za nekog ko se smatra znalcem f1.Mislim da bi trebao početi pisati za f1racing.com.hr jer imaju istu politiku a to je skupljanje što više klikova
Pročitao sam još jučer,sramotan članak za nekog ko se smatra znalcem f1.Mislim da bi trebao početi pisati za f1racing.com.hr jer imaju istu politiku a to je skupljanje što više klikova
...put u raj nije posut ružama...
- Toon
- Veteran
...potpuno jednako mišljenje. Baciti kost i trljati ruke.Chuck Norris je napisao/la:skupljanje što više klikova
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
-
- Veteran
Moram citirati jedan komentar na taj Jergovićev tekst.Izvrstan osvrt i lijepo napisano
djm
odličan tekst.
šaroliki kolaž osobnih preferenci i subjektivnih dojmova.
fenomenalan subtekst.
meni kao f1 ovisniku ovo je fenomenalno. apsolutno se ne slažem s vama u većini napisanog, a istovremeno nevjerojatan uvid u dio f1 koji nikada nisam imao pristup, jer naprosto sam pasivan promatrač, što vi niste.
reći ću ovako, percepcija i dojam su jako z. stvar, pogotovo kad se treba opisati nešto što traje skoro cijelu godinu i ima 20-ak epizoda.
kraj je naravno najbitniji. ipak ostavlja okus u ustima. zar ne? ali zadnjih par poteza kistom ipak nisu cijelo djelo, ili jesu?
ipak malo mi smeta, i u krajnjoj liniji vrijeđa razum, selektivno baratanje statističkim podacima. ako ništa, nije vjerodostojno.
ipak, osvrnuti ću se na jednu stvar, vlastitu osobno preferencu, jer ipak se ovdje radi o tome.
alonso mi je prvi puta zapeo za oko nakon kvalifikacija za vn monaka 2006.g. vjerujem da se većina sjeća događaja sa tim kvalifikacija. ono što je meni ostalo upečatljivo jest ono što se, nažalost, nikada nije dogodilo jer je schumacher ipak bio kažnjen. naime, na pitanje što misli u schumacherovom potezu i treba li biti kažnjen, alonso je odgovorio u stilu: naravno da treba biti kažnjen (naravno) i ako ga ne kazne da će prije utrke u znak protesta leći na asfalt ispred prve startne pozicije, tik ispred crvenog krila. naravno, to se na moju veliku žalost nikada nije dogodilo, niti se dogodila prilika da alonso pokaže (još) dali samo laje ili i grize.
srećom nismo morali dugo čekati.
već sljedeće sezone šapanjolac je dobio priliku pokazati ima li muda za ugriz, ili još bolje, niski udarac u međunožje. sada više nije bilo sumnje, ima.
i zato simpatiziram fernanda alonsa. upravo iz razloga zbog kojeg ga većina ne može smisliti ili ga naivno mrzi, meni je simpatičan.
ušao je u ovaj showbiznis, hm, pardon sport, bez protektorata, skinuo rukavice i pokazao da ima muda pljunuti u lice establišmentu i udarati njihovim udarcima. works for me.
naravno da se u startu nije svidio bernardu, sve suprotno bilo bi čudno. ali to samo potvrđuje svu ingenioznost starog lisca, kako li ga je samo odmah nanjušio……
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ovo je bezveze komentar. pokazao muda tako što je ucjenjivao svoj tim i na kraju djelovao protiv njega zato što mu nisu dali da bude no.1 vozač... i još uz ti navijat za njega samo zato što je on jedini koji ima muda to napraviti je u krajnjem slučaju djetinjasto. ono idem ja volit vozača baš zbog onog zbog čega ga većina ne voli i bit ću poseban. alonso ustvari puno laje a baš i ne grize. tako je srao po ferrariju 2006. a sad mu je svetinja...djm
odličan tekst.
šaroliki kolaž osobnih preferenci i subjektivnih dojmova.
fenomenalan subtekst.
meni kao f1 ovisniku ovo je fenomenalno. apsolutno se ne slažem s vama u većini napisanog, a istovremeno nevjerojatan uvid u dio f1 koji nikada nisam imao pristup, jer naprosto sam pasivan promatrač, što vi niste.
reći ću ovako, percepcija i dojam su jako z. stvar, pogotovo kad se treba opisati nešto što traje skoro cijelu godinu i ima 20-ak epizoda.
kraj je naravno najbitniji. ipak ostavlja okus u ustima. zar ne? ali zadnjih par poteza kistom ipak nisu cijelo djelo, ili jesu?
ipak malo mi smeta, i u krajnjoj liniji vrijeđa razum, selektivno baratanje statističkim podacima. ako ništa, nije vjerodostojno.
ipak, osvrnuti ću se na jednu stvar, vlastitu osobno preferencu, jer ipak se ovdje radi o tome.
alonso mi je prvi puta zapeo za oko nakon kvalifikacija za vn monaka 2006.g. vjerujem da se većina sjeća događaja sa tim kvalifikacija. ono što je meni ostalo upečatljivo jest ono što se, nažalost, nikada nije dogodilo jer je schumacher ipak bio kažnjen. naime, na pitanje što misli u schumacherovom potezu i treba li biti kažnjen, alonso je odgovorio u stilu: naravno da treba biti kažnjen (naravno) i ako ga ne kazne da će prije utrke u znak protesta leći na asfalt ispred prve startne pozicije, tik ispred crvenog krila. naravno, to se na moju veliku žalost nikada nije dogodilo, niti se dogodila prilika da alonso pokaže (još) dali samo laje ili i grize.
srećom nismo morali dugo čekati.
već sljedeće sezone šapanjolac je dobio priliku pokazati ima li muda za ugriz, ili još bolje, niski udarac u međunožje. sada više nije bilo sumnje, ima.
i zato simpatiziram fernanda alonsa. upravo iz razloga zbog kojeg ga većina ne može smisliti ili ga naivno mrzi, meni je simpatičan.
ušao je u ovaj showbiznis, hm, pardon sport, bez protektorata, skinuo rukavice i pokazao da ima muda pljunuti u lice establišmentu i udarati njihovim udarcima. works for me.
naravno da se u startu nije svidio bernardu, sve suprotno bilo bi čudno. ali to samo potvrđuje svu ingenioznost starog lisca, kako li ga je samo odmah nanjušio……
očigledno je da danas svi traže nekog vozača sličnog Senni i nije slučajno da puno ljudi u Alonsu vidi novog Sennu zbog njegovih komentara i poteza...iako, Senna je neponovljiv i ta filozofija se ne može naći ni kod jednog vozača poslije njega jer nitko danas nije toliki fanatik.
alonso možda jest ušao bez protektorata, ali je skinuo rukavice tek kad je dobio ogromnu financijsku pozadinu u obliku telefonice i santandera

- Vuksa_KC
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Rezervni posel je tu 

-
- Veteran
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Nekako mi se čini da će on sljedeću sezonu voziti na sve ili ništaChuck Norris je napisao/la:Fernando Alonso says Ferrari shouldn't be afraid to push the limit of the regulations

- Toon
- Veteran
Uh, ja se ne mogu oteti dojmu da je ovo samo pozivanje i prozivanje "nekih drugih momčadi"...tražiti od momčadi da pleše na rubu regularnosti, da traži rupe u pravilnicima i da vjerojatno negdje i neprimjetno i sve to "zaobiđe" - meni se to ne sviđa. Da takvu izjavu da netko i iz McL jednako bih s gnušanjem i gađenjem to izrekao.Chuck Norris je napisao/la:Fernando Alonso says Ferrari shouldn't be afraid to push the limit of the regulations
- Cuky
- Moderator
zanimljiva izjava sa kojom se moram donekle složiti...prvenstva osvajaju oni koji najbolje protumače pravila ili oni koji nađu neku rupu koju drugi ne vide...a kad jedna ekipa pogpdi oboje onda imamo dominaciju
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- vidc
- Veteran
ne vjerujem da je prozivanje drugih momčadi. ferrarijev potez u austinu je dokaz da im nije problem "zaobilazit" pravila i da su spremni na sve za pobjedu, što je meni sasvim ok.Toon je napisao/la:Uh, ja se ne mogu oteti dojmu da je ovo samo pozivanje i prozivanje "nekih drugih momčadi"...tražiti od momčadi da pleše na rubu regularnosti, da traži rupe u pravilnicima i da vjerojatno negdje i neprimjetno i sve to "zaobiđe" - meni se to ne sviđa. Da takvu izjavu da netko i iz McL jednako bih s gnušanjem i gađenjem to izrekao.Chuck Norris je napisao/la:Fernando Alonso says Ferrari shouldn't be afraid to push the limit of the regulations
ali nije mi ok da vozač javno poziva momčad na to...prvo prizivanje kvara na red bullu,greške u boksu red bulla, sudara.... pa sad ovo. stav "pobjeda pod svaku cijenu" mi je svakako plus kad su u pitanju vozači, ali ipak su mi draži vozači koji to i pokažu na stazi
- Toon
- Veteran
...ferrarijev potez u austinu nije bio nikakvo zaobilaženje pravila - u stvari bi talijani bili totalni idioti da nisu pokušali pomoći Alonsu tada...ne da mi se vraćati na to no izreći tj. napisati nešto takvo ti i nije baš u redu...vidc je napisao/la: ferrarijev potez u austinu je dokaz da im nije problem "zaobilazit" pravila i da su spremni na sve za pobjedu, što je meni sasvim ok.
ali nije mi ok da vozač javno poziva momčad na to...prvo prizivanje kvara na red bullu,greške u boksu red bulla, sudara.... pa sad ovo. stav "pobjeda pod svaku cijenu" mi je svakako plus kad su u pitanju vozači, ali ipak su mi draži vozači koji to i pokažu na stazi
...ono što se tebi sviđa (vjerojatno i mnogim drugima) je "pobjeda pod svaku cijenu" - ja mogu samo na to "preokrenuti očima" i pomisliti: "Očaj!" Znam da su svi oni "rođeni pobjednici i ostalo nije bitno i slična sranja" - to je patetično i jadno...
- vidc
- Veteran
pa dobro, ta famozna red bullova prednja krila i nos nikad nisu prekršili nikakvo pravilo pa se hrpa ljudi hvata za to i to smatraju ilegalnim ili na rubu legalnosti. iako je jasno da se pod aero opterećenjem krila savijaju puno više nego na drugim bolidima. skontali su kako to napraviti i sad sve ostale prave budalama jer im to pravila dozvoljavaju.Toon je napisao/la: ...ferrarijev potez u austinu nije bio nikakvo zaobilaženje pravila - u stvari bi talijani bili totalni idioti da nisu pokušali pomoći Alonsu tada...ne da mi se vraćati na to no izreći tj. napisati nešto takvo ti i nije baš u redu...
...ono što se tebi sviđa (vjerojatno i mnogim drugima) je "pobjeda pod svaku cijenu" - ja mogu samo na to "preokrenuti očima" i pomisliti: "Očaj!" Znam da su svi oni "rođeni pobjednici i ostalo nije bitno i slična sranja" - to je patetično i jadno...
ista stvar i s "pokvarenim" massinim mjenjačem. zašto to ne iskoristiti kad se može, iako cijelom svijetu je jasno da se radi da bi se time okoristili a ne zato što je mjenjač stvarno pokvaren...
jašta su svi rođeni pobjednici, to nekome drugom možeš prodavati. pa među top vozačima postoji razlika u tom segmentu a kamoli npr.između hamiltona i karthikeyana
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
- grandealonso
Kako lijepo za Alonsa, slijedece godine ne Ferrariju br3.Mozda mu donese vise srece.
- F1NAC
- Moderator
https://www.facebook.com/photo.php?v=48 ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
Fernando na bicikli , kako bi rekli kod nas tera biciklu

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Veteran
da nebude i on otiso kod OprahF1NAC je napisao/la:https://www.facebook.com/photo.php?v=48 ... =2&theater

btw,mozda znas gdje se nalazi??
Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
mislim da je u Dubaiu .. gledajuc slike i zgrade , a i neki kometari upucuju na to ..Alonso-champ je napisao/la:da nebude i on otiso kod OprahF1NAC je napisao/la:https://www.facebook.com/photo.php?v=48 ... =2&theater
Fernando na bicikli , kako bi rekli kod nas tera biciklu![]()
btw,mozda znas gdje se nalazi??
edit:
Summary of the last 3 weeks of preparation. -936 Km bike -91 Km run -Swim 8h -Gym 7h -14h various (ski, tennis, soccer, etc.)

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Schumy.d
- Legenda
Pa i nije nešto punoF1NAC je napisao/la:Summary of the last 3 weeks of preparation. -936 Km bike -91 Km run -Swim 8h -Gym 7h -14h various (ski, tennis, soccer, etc.)

Kad gledaš, to je dnevno cca 45 km na biciklu (koje odradiš za 2h lagane vožnje) i 4 km trčanja (pol sata), svaki treći dan sat plivanja i teretane i ovo ostalo je za opuštanje.

- Cuky
- Moderator
nije sve u fizičkoj pripremi...osobno, mišljenja sam da je on dosta truda uložio u psihičku pripremu
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Armanini
- Svjetski prvak
Pa i nije nešto punoSchumy.d je napisao/la:

Kad gledaš, to je dnevno cca 45 km na biciklu (koje odradiš za 2h lagane vožnje) i 4 km trčanja (pol sata), svaki treći dan sat plivanja i teretane i ovo ostalo je za opuštanje.

ma cuj ti njega, nije puno

a zanimljivo je sto si stavio ove podatke nakon sto je cale pricao o vozacima nekad kakve su barabe bili, pusili prije utrke, pili, i bili u losijoj spremi cak i od mene..
bas dobar kontrast koji pokazuje koliko je danas intezivnija i zahtjevnija voznja po pitanju g sila i ostalih nekih karakteristika.. a druga stvar sto pokazuje/dokazuje kako vozaci zele i moraju bit atlete da mogu izgleda kao sportasi na tvu

al ima u toj fizickoj spremi dosta.. i neki tamo schumaher je provodio sate u teretani i bio spreman za maraton valjda..
ne bi rekao, alonso je takav flegma tip po karakteru, baca ga van takta ukoliko nije po njegovom, kad mu je po volji taj je vise cool od snijega na zavizanu..osobno, mišljenja sam da je on dosta truda uložio u psihičku pripremu
prisjeti se prosle 3 sezone kad je sve po njegovom - niti na jedno izbacivanje iz utrke zbog nekog vozaca nije reagirao i sve je to prihvatio kao utrkivanje sto i jest, za razliku od mnogih drugih..
- Schumy.d
- Legenda
Naravno da moraju bit fizički spremni, ali ova 3 tjedna i nije neki naporan trening. Uzmi u obzir koliko moraju toga podnesti tokom sezone tako da je ovo sića. Ovo bi svaki malbolji sportaš izdržao.
Međutim oni ne vježbaju samo u tih 3 tjedna, već cijelu godinu i sigurno se preko zime Alonso nije prežderavao svaki dan sa kobasicama, čvarcima i kremenadlima, gledao TV i pio kavu.
Oni paze na svoju formu otkad su ušli u ovakvu razinu autosporta tako da mu ne treba velika fizička priprema zbog svoje konstante treniranja.
Međutim oni ne vježbaju samo u tih 3 tjedna, već cijelu godinu i sigurno se preko zime Alonso nije prežderavao svaki dan sa kobasicama, čvarcima i kremenadlima, gledao TV i pio kavu.

Oni paze na svoju formu otkad su ušli u ovakvu razinu autosporta tako da mu ne treba velika fizička priprema zbog svoje konstante treniranja.
- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Joj što ne volim kad mi se Fernando ovako "raspriča":
http://www.autosport.com/news/report.php/id/105841" onclick="window.open(this.href);return false;
Začepi i vozi!
http://www.autosport.com/news/report.php/id/105841" onclick="window.open(this.href);return false;

Začepi i vozi!

Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- vidc
- Veteran
nije čovjek ništa glupo rekao, ali nekako mi se čini da on misli da pričanje ima nekakav utjecaj na protivnike a davno je trebao shvatiti da ta taktika ne pali
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Alonso provozao Massu i malo se nepristojno ponašao 3:20s

EDIT:
Oni tipuju na Alonsa za WDC: Damon Hill, Lewis Hamilton, Gary Anderson