Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
47
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Re: 2011 FORMULA 1 PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX

Post Postao/la 47 »

Jako dobra utrka, puno događanje, preticanja, stvarno se dalo uživati.
Jako mi je drago za Heidfelda, pokazao je da zna, nakon što su ga svi napali za Australiju. Renault očito dobar auto.

Šteta za Alonsa, mogao je do podija, ali eto, trkaći incidenti, ni prvi ni zadnji.
Ferrari je relativno brz u utrci, što je malo olakšanje.

Ne znam, bilo je svega u utrci, ne mogu sve popamtiti :D Schumacheru nije bilo dosadno, vjerovatno bi bilo i koje mjesto više da mu je DRS radio kako treba. Ali bolje i 9 nego bezu bodova. Bar se naigrao sa Kamuijem.

Nadam se da će Kina biti jednako zanimljiva
slika
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

pretjecanje utrke po meni webber vs massa s vanjske strane
47
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

E da, izjava utrke mi je Alonso: I'm pushing, I'm pushing, don't worry! :lol:
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

47 je napisao/la: Ferrari je relativno brz u utrci, što je malo olakšanje.
Ferrari je napravil pomak, ali ja bi rekel da su jos uvjek sporiji od Mclaren i Renoa. Malo mi je samo krivo da nije bilo i malo kise :) Mislim da bi onda zbilja bilo svega.
Darkness rises when silence dies
Mickey
Navijam za: male momchadi

Post Postao/la Mickey »

Pa bilo je 'malo' kiše. :D Al nedovoljno da bi išli po intermedije.
F1-Champ
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari-MSC

Post Postao/la F1-Champ »

Danas mi je bas bilo ocito (jer je bila uzbudljiva trka) koliko fali Blažičko.... koliko god je imo svoje bisere i izlijeve gluposti kad on prenosi nesto odma ima dimenziju "uzbuđenja" vise.... dns kad sam sluso ova mrtva puhala od Jergovica i Dijakovica opce nebi reko da je bila neka dobra trka, prije bi reko da se vozilo u Valenciji i poredak je isti ko i startna lista.... pogotovo onaj dvoboj i dodir Ham-Alo... Blaž bi svrsio.... :D Jergovic koda da recitira poeziju, samo sto izgovara podatke i cinjenice a GD se ubaci nekad s nekom kvazi forom i sam ponavlja za ovim...
slikaslika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

elder je napisao/la:
47 je napisao/la: Ferrari je relativno brz u utrci, što je malo olakšanje.
Ferrari je napravil pomak, ali ja bi rekel da su jos uvjek sporiji od Mclaren i Renoa. Malo mi je samo krivo da nije bilo i malo kise :) Mislim da bi onda zbilja bilo svega.
Moliiiim?

TI tvrdis care da su sporiji od Renoa i Mclarena, a Alonso je samo u ovoj utrci pretekao Hamiltona, Buttona i Petrova, od druge dvojice se odmah uspio distancirati, a Heidfeld mu takodjer nije mogao brzinom parirati, ne znam sad u kojem dijelu trke se nalazio u plasmanu iza Alonsa, ali mu po krugovima nije mogao parirati. Ferrari je u ovoj utrci na nivou Mclarena, nema dvojbe. Veliki deficit je ocigledno taj problem sa kvalifikacijama, navodno imaju problem sa Downsteerom kada je auto lagano i kad nema dovoljno gume na stazi... ALi u utrci su bili nevjerovatno brzi.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Da rezimiramo, situacija bi bila otprilike ovakva:

Red Bull - Alonso - McLaren - Renault/Massa - Sauber
47
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

slika

EDIT:

Hamiltonu 20 sekundi kazna zbog mjenjanja putanja više od jednom...
http://twitter.com/#!/adamcooperf1/s...49807272951808" onclick="window.open(this.href);return false; http://twitter.com/#!/adamcooperf1/s...49996062752768" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

47 je napisao/la: Hamiltonu 20 sekundi kazna zbog mjenjanja putanja više od jednom...
http://twitter.com/#!/adamcooperf1/s...49807272951808" onclick="window.open(this.href);return false; http://twitter.com/#!/adamcooperf1/s...49996062752768" onclick="window.open(this.href);return false;
I Alonsu 20 sekundi za sudar/incident. Ali ostaje na istoj poziciji.
slika
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

To nas moderatori zezaju malo a -.-
EDIT : Ne zezaju :oops:
izgledalo mi je malo sumljivo da bas obadvojica hamilton i alonso dobiju istu kaznu kad ono stvarno......
Zadnja izmjena: V3GI, dana/u 10 tra 2011, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

V3GI je napisao/la:To nas moderatori zezaju malo a -.-
http://www.autosport.com/news/report.php/id/90614" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

utrka odlicna, prepuna dogadjaja i bitnih preticanja..

start strasan, renoli zakon :) jos se vettel smije poslije da se nesto cudno dogadja iza njega kad je vidio crno u retrovizoru :)

quick nick odlicno pritisnuo, presao i drzao poziciju.. vidi se da je reno odlican bolid, jako stabilan i vrlo brz..
steta za petrova al je pokazao da ima velika *uda, sto vise vrijedi nego 2 boda :)
steta za volan, uvjeren sam da bi nastavio kao da nis ni bilo..

lewis u problemima, steta za utrku sto nije uspio ostat 2. na startu pa da vidimo koliko moze stiskat vettla..

button odlican, nekako sam kroz utrku mislio da bi mogao bit ispred lewisa i eto tako je i ispalo (slijedom dogadjaja jasno)..

alonso - lewis.. a cuj.. naravno da je greska alonsa, shodno tome i krivica u tom smislu, greska u smislu da nije smio ocekivat da ce lewis bit isto brz na izlazu, djelic sekunde je trebao kasnije udrit po gasu.. lewis jest nekako usporio, al je bio na samom rubu tako da jbga.. dogodi se..
srecom su obojica uspjeli zavrsit utrku pa eto..

al ovo se nekako cekalo jos od prosle sezone.. dvoboji njih dvojice.. vjerujem da ce bit jos toga..

sto se tice drsa - meni se nikako ne svidja.. zajedno sa kersom ogromnu prednost daje.. nikako u smislu utrkivanja..
eto pokazala je situacija sa alonsovim kvarom da se i bez fkng krila moze utrkivat, pritiskat i preticat..

massa odvezao iznenadjujucu utrku.. steta sto su ga zeznuli u 1. zaustavljanju gdje je izgubio nekih 4,5 sec.. dobro je ulovio i pritiskao buttona..

kobayashi me opet odusevljava.. ovo sto zvjerko kaze - ne brani se od brzih bolida sa kojima nije u borbi i to je ono sto se i meni svidja.. nema smisla stopat vodece kad se s njima ne utrkujes..

al zato i kad izgubi poziciju od bolida sa kojim se bori, odmah vrati il pokusa..

mecku necu vise ni komentirat.. samo nazaduju.. sreca njihova da je i williams katastrofa pa imaju bar jednu momcad ispod sebe..

lotus lijepo napreduje..

sad vidim za kazne.. cista glupost i skroz pogresno postavljanje fie.. zeli se akcije, zeli se bombasticnih okrsaja kao sto su upravo ova dvojica i onda ih se zbog toga kaznjava.. kretenizam..
Zadnja izmjena: Armanini, dana/u 10 tra 2011, 14:15, ukupno mijenjano 1 put.
rFactor F1 HR server Info
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

gringo73 je napisao/la:
47 je napisao/la: Hamiltonu 20 sekundi kazna zbog mjenjanja putanja više od jednom...
I Alonsu 20 sekundi za sudar/incident. Ali ostaje na istoj poziciji.
Sam da mi je znati od kud Vam sve to :)
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Koja glupost,uništavaju ovaj sport sa ovako glupom kaznom.Ne bitno mi je sad što to Alonsu ne znači ništa.Žele više pretjecanja pa onda ovo :roll:
Zadnja izmjena: Chuck Norris, dana/u 10 tra 2011, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.
...put u raj nije posut ružama...
47
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

elder je napisao/la: Sam da mi je znati od kud Vam sve to :)
gringo73 je napisao/la: http://www.autosport.com/news/report.php/id/90614" onclick="window.open(this.href);return false;
;)

Kaznu za Hamiltona recimo da podržavam, ali me zanima malo detaljnije objašnjenje za Alonsovu.
Dobro, sve u svemu ostaje 6. pa nije tako strašno. Ali ipak ostaje činjenica da je uopće i dobio kaznu za nešto što bi trebalo biti manje više normalno u utrkivanju.
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

47 je napisao/la: Dobro, sve u svemu ostaje 6. pa nije tako strašno. Ali ipak ostaje činjenica da je uopće i dobio kaznu za nešto što bi trebalo biti manje više normalno u utrkivanju.
Iskreno i mene zanima jer ako je razlog za kaznu to što je Alonso napravio kontakt sa Hamilton onda treba preurediti rezultate svih utrka ikada odveženih jer skoro na svakoj smo imali ne jedan nego više duela sa dodirima bolida. Stvarno ovo spada u vrh debilnih odluka FIA
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Moram pohvalit hrabar potez Heidfelda i Petrova u prvom zavoju. Gledajući helikoptersku snimku nisu startali ništa bolje nego Vettel i Hamilton. Hamilton je odlučio napast Vettela ili mu bar ostat čim bliže tako što će njegovom putanjom ić pa mu ostat na repu. Međutim Heidefiled vidi da niko ne brani vanjsku i koči kasnije, Vettel koči nešto ranije da si štima prolaz u drugi zavoj. Da je Hamilton išao s vanjske opet bi bio vjerojatno izgubio tu poziciju jer bi mu se Button ili Heidfeld ubacili u unutarnju. Kritična situacija gdje svi na startu žele čim bliže unutarnjoj a kad ono s vanjske se desi čudo.
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

47 je napisao/la: Kaznu za Hamiltona recimo da podržavam, ali me zanima malo detaljnije objašnjenje za Alonsovu.
Dobro, sve u svemu ostaje 6. pa nije tako strašno. Ali ipak ostaje činjenica da je uopće i dobio kaznu za nešto što bi trebalo biti manje više normalno u utrkivanju.
Ja opce ne vidim potrebe da dobi bilo tko kaznu, sad su uveli DRS i onaj ko je iza smije ga korisiti a onaj ko je napred nesmije. I nesmije zatvarati, pa jeba mu pas zake onda ne napisati stavku u pravilniku ako je neko unutar sekunde od bolida ispred treba javiti da se bolid ispred makne, da ga ovaj moze komotno i nesmetano proci. Sad su svi koji navijaju za ferrari zadovoljni Hamilton je dobil kaznu zbog tzv. nepravilnog zatvaranja, mozda bi bilo najbolje da je dobil diskvalifikaciju jer je htel obraniti svoju poziciju. E onda bi svi bil zadovoljni.

A kaj se tice alonsove kazne to su bedastoce, kaznili su ga za to kaj si je sam zaribal trku. Da je izbacil hamiltona onda da, ali po tome je i Weber prosle godine trebal dobiti kaznu i u austarliji i u singapuru.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

zasto onda kobayashi nije u suzuki dobio kaznu ? :roll: ili webber u turskoj ?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
roljicz

Post Postao/la roljicz »

Mozda se bas neuklapa sad ovaj moj komentar ali ono sto ja vidim a to je da je redbull ---gotov----.ferrari i meclaren ce odluciti o pobjedniku i vozaca i timova.U to sam bas siguran.
Dodatak...uopste mislim,ferrari i meclaren ce ih stici po pitanju aerodinamika a imaju bolji kers kad to bude trebalo,odsad ni na kvalama nece odskakati a kako bude odmicalo razlika ce biti izrazenija u koristih ferarija i meclarena.Vettel(zato sto je dobar vozac) izvlaci sad maximum,(dok vidimo Webbera) a kad mu se ovi priblize pocinju greske i problemi za redbull
Zadnja izmjena: roljicz, dana/u 10 tra 2011, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

a zasto to mislis? zbog kersa kojeg nisu sredili kako treba?
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

RB ovo krilo se uvija ko prokleto nis ova dva se jedva taknu odma penali to je to fia tako treba ..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

di mi je onaj koji me zvao djetetom kad sam rekao da ferrari nije vise pod okriljem fie, vec je to sada rbr..
nije da pametujem, svima nam je to jasno..

neznam, ja sam si nekako drukcije poslozio pa mi je zabavnije pratit i dozivljavat - odlicna mi je ova potjera ferrarija i mcma za rbrom, usputno gledajuci jedni na druge, naravno medjusobno se utrkivajuci..

dvoboji crveni i srebrnih uvijek ce biti poslastica i ono sto svi volimo, bile to borbe za 3. mjesto il za pobjedu..

meni je ovo skroz interesantno, vidjet kako se velikani ferr i mcm snalaze u ovim situacijama, koliko se prilagodjavaju kad nisu oni centar paznje, koliko uspjevaju progresirat, koliko uspiju poslozit utrke, koliko uspjevaju poslozit vozace..
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Armanini je napisao/la:di mi je onaj koji me zvao djetetom kad sam rekao da ferrari nije vise pod okriljem fie, vec je to sada rbr..
nije da pametujem, svima nam je to jasno..

neznam, ja sam si nekako drukcije poslozio pa mi je zabavnije pratit i dozivljavat - odlicna mi je ova potjera ferrarija i mcma za rbrom, usputno gledajuci jedni na druge, naravno medjusobno se utrkivajuci..

dvoboji crveni i srebrnih uvijek ce biti poslastica i ono sto svi volimo, bile to borbe za 3. mjesto il za pobjedu..

meni je ovo skroz interesantno, vidjet kako se velikani ferr i mcm snalaze u ovim situacijama, koliko se prilagodjavaju kad nisu oni centar paznje, koliko uspjevaju progresirat, koliko uspiju poslozit utrke, koliko uspjevaju poslozit vozace..
i onda to fia sve komotno s*ebe
slika
Zaključano