Robert Kubica [#88]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Robert Kubica

Post Postao/la Igor18 »

nekako sam skeptičan, ne oko oporavka, on teče fenomenalno i srećom moći će nastaviti normalno živjeti.
no za voziti trkači automobil ne znam baš nakon ovakve ozljede da će ruka bit 100 % kao prije nesreće.

takav stravičan sudar ostavlja i psihićki udarac, na svima bez obzira koliko psihićki jaki bili.. ako se i vrati ne znam baš da će biti na jednakom nivou kao prije.. daj Bože da se varam
Michael is faster than you!!
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Jergovic je govorio da Renault mora znat do polovice sljedeceg mjeseca dali je Kubica spreman ili ne zbog sponzora ..
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

“Robert Kubica has today informed Lotus Renault GP that, despite having started an intensive training programme, it is still too early for him to commit to driving in the 2012 championship. Robert’s progress remains impressive – he can now walk freely, and move his hand and elbow -, but he feels that he needs more time to return to full fitness.” - znači ništa od početka 2012.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

gringo73 je napisao/la:“Robert Kubica has today informed Lotus Renault GP that, despite having started an intensive training programme, it is still too early for him to commit to driving in the 2012 championship. Robert’s progress remains impressive – he can now walk freely, and move his hand and elbow -, but he feels that he needs more time to return to full fitness.” - znači ništa od početka 2012.
Znači u Renaultu su Grosjean i Petrov?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Kenny je napisao/la:Znači u Renaultu su Grosjean i Petrov?
Vjerojatno će bit ta postava, al ništa se još nezna. Čak ni Petrov nije 100% siguran, pogotovo nakon ovog napada na ekipu pred koji dan.
Ima dosta kandidata: Petrov, Grosjean, Senna, Rubens, Kimi...
2 od tih 5 će sigurno biti, al koja 2, vidjet cemo... :)
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

"I don't understand why Renault has changed Robert's words. It's not true he won't be ready for 2012: he stated he doesn't have certainty that he will be in shape for the first tests in February." - kaže Morelli, Kubičin menadžer. Nešto je trulo u državi Dan... u Renaultu. :roll:
LINK
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

gringo73 je napisao/la:"I don't understand why Renault has changed Robert's words. It's not true he won't be ready for 2012: he stated he doesn't have certainty that he will be in shape for the first tests in February." - kaže Morelli, Kubičin menadžer. Nešto je trulo u državi Dan... u Renaultu. :roll:
LINK
Meščini da onaj Boullier pokušava biti nešto kao Flavio (bully), ali očito nema pameti kao Flavio. On je Kubici prvi počeo postavljati ultimatume. Razumijem da su isfrustrirani, jer je Kubica stvarno glupo nastradao, ali malo više podrške svom prvom vozaču ne bi škodilo. Osim toga boljeg od njega sigurno neće uspjeti dovesti u Renault.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

gringo73 je napisao/la:"I don't understand why Renault has changed Robert's words. It's not true he won't be ready for 2012: he stated he doesn't have certainty that he will be in shape for the first tests in February." - kaže Morelli, Kubičin menadžer. Nešto je trulo u državi Dan... u Renaultu. :roll:
LINK
Mislis Lotusu ? :biggrin:
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

La Gazzetta placed Kubica at Ferrari in 2013, and in 2012 test. And if what they say ... They are the official newsletter of Maranello

Sa twittera
Alonsista hasta la muerte..
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Kubica splits with rehab doctor Ceccarelli - LINK
Ceccarelli kaže da imaju različita gledišta oko sljedeće faze rehabilitacije...
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Talijanski mediji su objavili vijest da je Kubica pao (zbog leda) i slomio nogu, i to desnu. Baš ga ide! :(
Link
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Ma daaaaj,nije moguce,pa covjek je bas baksuz :(
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Stvarno čovjek nema sreće, a i sad će sigurno neko vrijeme biti osjetljiv na ozljede tako da mora esktra paziti :(
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

I saw a picture of an x-ray, the tibia bone is split in two.

It was one of the fractures in the rally accident, it opened up again.

How was he expecting to drive an F1 car with a leg like that? Not this year, mates.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Alonso o Kubici http://www.autosport.com/news/report.php/id/96968" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Rumours of Robert Kubica's potential move to Ferrari - should he return to F1 - refuse to die down with the latest reports claiming Ferrari will aid his comeback.

Kubica has been sidelined since his a rally accident last February when he suffered broken bones on the right side of his body and an almost severed right hand.

And despite a minor setback, the result of a slip and fall on ice earlier this month, the Pole's recovery is reportedly progressing well.

According to Italian publication Omnicorse, Kubica is back driving using a Renault Megane with an automatic transmission.

He has a good range of movement is his right arm - 'flexing and extending of the right arm are already back to normal' - but there are still problems with rotation movements.

But, with his 'five hours a day' in physiotherapy, the 27-year-old is on the road to recovery and aiming to climb into a simulator in the not-too-distant future.

After that, the goal is a Formula One car, which is where Ferrari are believed to be entering the picture.

The Pole, who has reportedly signed a letter of intent with the Italian stable for the 2013 season, will, according to Omnicorse, get behind the wheel of a Ferrari F10 in June if everything goes according to plan.

The car, which will be fitted with the new turbocharged 1.6-liter V6 engine that will be introduced in 2014, will be outside the test ban regulations, allowing Kubica to put in the miles.

This will give the Pole the opportunity to evaluate his progress without too much pressure. And it could pave the way towards a comeback with Ferrari.
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Hoce li se Kubica ikad vratiti u F1 ?
Ob Robert Kubica nach seinem schweren Rallye-Unfall vom 6. Februar 2011 jemals wieder ein Formel-1-Rennen wird bestreiten können, ist ungewiss. Aus Italien drangen in der vergangenen Woche Informationen ans Tageslicht, wonach der Pole (im Juni einen zwei Jahre alten Ferrari F10 testen könnte). Die Hoffnung ist in diesem Fall wohl eher Vater des Gedanken, da derzeit niemand weiß, ob Kubica bis dahin wieder fit sein wird.

Gegenwärtig verbringt der bei den Valencia-Tests so vielversprechend ins Jahr 2011 gestartete ehemalige Renault-Pilot vier bis fünf Stunden am Tag mit Physiotherapie. Zu der ohnehin langwierigen Rekonvaleszenz in Folge seines Rallye-Unfalls kam im Januar ein weiterer Rückschlag, als sich der 27-Jährige bei einem Sturz beim Spazierengehen den rechten Knöchel brach.

Das Hauptproblem ist jedoch nach wie vor die arg in Mitleidenschaft gezogene rechte Hand Kubicas. Auch wenn er kürzlich wieder hinter dem Steuer eines PKWs mit Automatikgetriebe saß, so ist die Bewegungsfreiheit der rechten Hand nach Auskunft der Ärzte bis heute nicht wiederhergestellt. Speziell ein Drehen des Handgelenks fällt dem Polen nach wie vor schwer.

Rechte Hand nach wie vor die Problemzone
Die körperlichen Voraussetzungen, einen Formel-1-Boliden zu steuern, sind damit alles andere als optimal. Zwar gehen die Ärzte davon aus, dass die Nervenstränge der rechten Hand wieder zusammenwachsen werden, allerdings weiß derzeit niemand, wie lange das noch dauern wird.

Erst wenn Kubica tatsächlich irgendwann in einen Rennsimulator und später zu Testzwecken in ein Formel-1-Cockpit zurückkehren sollte, wird man wissen, ob ein Comeback im Bereich des Möglichen liegt oder nicht. Die Wahrscheinlichkeit für eine Wendung zum Positiven wird jedenfalls nicht größer, je länger die Abwesenheit und der Mangel an verlässlichen Informationen andauern.

Wie verhält sich Ferrari?
Da der vormalige Vertrag mit dem ehemaligen Renault- und jetzigen Lotus-Team inzwischen hinfällig ist, erscheint ein Ferrari-Test in der Tat wahrscheinlicher. Die Italiener hatten in der Vergangenheit bereits ihr Interesse an Kubica kundgetan und verfügten über eine Option auf den Polen für die Saison 2011. Diese ließ man zwar verstreichen, aus den Absichten, ihm bei einem möglichen Comeback zu unterstützen, machte man in Maranello aber nie ein Hehl.

Solange der Beweis für Kubicas Fitness nicht gegeben ist, ist in diesem Zusammenhang auch die Frage nach einer möglichen Nachfolge von Felipe Massa müßig. Zwar läuft der Vertrag des Brasilianers zum Ende der Saison 2012 aus. Ferrari verfügt jedoch neben Kubica über reichlich andere Optionen für das zweite Cockpit neben Fernando Alonso. Auch eine Verlängerung von Massas Kontrakt ist nicht ausgeschlossen, vorausgesetzt der langjährige Ferrari-Pilot findet in diesem Jahr wieder zur bewährten Form zurück.

PRIJEVOD

Pitanje je hoce li se Robert Kubica nakon nesrece u Rallyu 6.2.2011 vratiti u F1. Iz Italije su proslog tjedna izjavili da bi Poljak mogao testirati stari Ferrari F10. Nada umire zadnja, jer nitko ne zna da li ce Kubica do tada biti spreman.

Proslogodisnji vozac Renaulta u Valenciji provodi cetri do pet sati na psihoterapiji. Da stvar bude gora, nakon nesrece i pocetka oporavka, 27 godinsnjak u setnji si slomio desnu nogu.

Glavni problem je Kubicina desna ruka. Iako je nedavno bio vozio auto ( automatik), pokretljivost desne ruke po rijecima doktora nije do danas ozdravila. Posebno, micanje tog dijela ruke pravi Poljaku probleme.

Desna ruka je i dalje glavni problem. Tjelesna predispozicija za upravljanje F1 bolidom nikako nije optimalna. Doktori govore da ce zivci ponovno zarasti, nitko ne zna koliko ce to dugo trajati.

Tek kada Kubica jednog dana sjedne u simulator, a kasnije u bolid, moci ce se sa sigurnoscu reci hoce li biti spreman za povratak ili nece. Vjerojatnost da ce sve to ici u pozitivnom smjeru nece biti velika, sve dok ne dodju pouzdane informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Kako se ponasa Ferrari?

Kako je ugovor sa bivsim Renaultom, sadasnjim Lotusom otpisan, velika je mogucnost da testira za Ferrari, da mu pomognu za mozebitni povratak.Talijani su u proslosti izjavili da su zainteresirani za Kubicu, i imali su s njim opcije prosle godine.
Sve dok se nemaju pouzdane informacije o Kubicinom fizickom stanju, pitanje je tko bi eventualno nasljedio Massu. Istina, ugovor Brazilca traje samo do ove sezone, ali Ferrari i bez Kubice ima raznorazne druge opcije tko bi mogao praviti drustvo Alonsu. Cak i produzivanje ugovora s Massom je jedna od opcija, ako dugogodisnji Ferrarijev vozac pronadje svoju staru formu.

Preuzeto : KLIK

Prijevod:made by ja
Napomena: Ako ima kakvih gresaka u recenicama, sorry, jebiga, takav je jezik. ;)

Pa raspalite.... sta mislite hoce li Kubica se ikada vise vratiti, ili nece.
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

Mora se, točka.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Pa sad kad sam ovo pricito sto si napiso,mogu reci da nisam vise bas toliki optimista,ali nadam se da Robi ima jaku volju,da se vrati u drustvo najboljih vozaca,i sa jakom voljom sve je moguce...ja mu zelim brz i sretan oporavak i volio bih ga vidjeti sa Fernandom u Ferrariju...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nakon 2007. mislim da oce definitivno :)
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Volio bih da se vrati, ali gledajući razvoj situacije nakon ozljede... čisto sumnjam :(

F1 je sport koji zahtjeva savršenu fizičku i psihićku spremu. Nakon svega što mu se dogodilo ne vjerujem da će Robert dosegnuti onu razinu spreme koju je imao do te jebene nesreće :(
Michael is faster than you!!
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Nadam se da hoće i da će za godinu dana bit u Ferariju.
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

nije dobro.šteta bi bilo da se ne vrati u formulu 1.

Ako je vjerovati Alguersuariju, Kubičino stanje daleko je od onog koje će mu omogućiti povratak u Formulu 1. Podsjetimo, Poljak se teško ozlijedio prošle godine u veljači na rallyju i nakon niza operacija liječnici su uspjeli spasiti desnu ruku, no oporavak traje vrlo dugo i zasad još uvijek nije sigurno hoće li se Kubica vratiti. Situaciju je dodatno pogoršao nedavni pad na ledu u Italiji, i ozljeda noge.

"Po onome što sam ja čuo, Kubica ne može samostalno podići čašu vode i piti, pa stvari ne izgledaju baš najbolje za njega", kaže Alguersuari. "Mislim da je Robert fantastičan vozač, brz i kompletan, i siguran sam da bi bio svjetski prvak. Nadam se da će se vratiti u Formulu 1, jer je njegovo mjesto ovdje", dodao je.
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

bojim se da taj trenutak (kad je spreman vratiti se) ćemo čekati dosta dugo :SS
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač