ja ne vidim prevelike sličnosti u ove 2 slike..
ono gore izgleda koda je neko nogom probio rupe na nosu xD
zanima me kolko bolida će imati ovakve "pimpek" nosove
Jel mi moze netko objasnit razlog sto tolko bolida ima te "pimpek" noseve? Jel to neka prednost u odnosu na one normalno zaobljene noseve jer nisam nigdje nisam nasao pravilo koje bi ih prisililo na nesto takvo.
F1 FSONE2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP HISTORIC GTC2011 F1-HR LEAGUE CHAMP Mercedes-Benz 190E Cup Legends2012 F1-HR LEAGUE CHAMP F30002013 F1-HR LEAGUE CHAMP Race of Champions2014 BSR LEAGUE CHAMP
FIA je pravilima odredila da vrh nosa mora biti centriran na 185mm visine mjereno od referentne ravnine. Da bi spriječili noseve debljine čačkalice određena je i minimalna površina presijeka vrha nosa. U pravilima sve štima, svi očekivali noseve tipa McLarenovi iz 2006-2008 ere. No, ostala je mogućnost korištenja one ploče kojom je pokrivana grba i tu počinje priča:
Inžinjeri takvi kakvi jesu znaju da nizak nos ometa prolaz zraku ispod kokpita bolida, te samim time im kvari sve ono što su zadnjih godina kad su imali ove skroz visoke nosove naučili o struji zraka ispod kokpita i korištenju iste za poboljšavanje stražnjeg downforcea. Tako da su pametni ljudi koji dizajniraju bolide osmislili nos koji je širok taman koliko treba da zadovolji pravilo o minimalnoj površini presijeka nosa te su spustili vrh nosa na propisanu visinu. Zatim su tu masku sa kojom je grba pokrivana napravili "veći nos" koji je opet podosta visoko, iako niže nego prije jer je pravilima propisano iznad koje zamišljene linije ne smije biti nikakvih djelova. Time su zadovoljili pravilnik kojeg im je postavila FIA, a opet nisu izgubili toliko performansi koliko bi izgubili da su napravili najobičniji niski nos
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”
Hvala na pojasnjenju, sad mi je barem jasno zbog cega ovako smijesni nosevi
F1 FSONE2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP HISTORIC GTC2011 F1-HR LEAGUE CHAMP Mercedes-Benz 190E Cup Legends2012 F1-HR LEAGUE CHAMP F30002013 F1-HR LEAGUE CHAMP Race of Champions2014 BSR LEAGUE CHAMP
Makina nam uopće ne izgleda loše...dapače, meni je pre dobar izgled. Očito je da ovaj penis na nosu malo pika u oko ali priviknut ćemo se isto kao i na mini stražnja krila... Samo neka bude brz!
ja ocekujem da ce uskoro ovaj natpis MP-4/29 da bude zamijenjen nekim sponzorskim logom i da ce malo da dopune boje, ovo mi je nekako previse sivo i prazno. inace koliko vidim, furaju tu neku samo mclaren pricu ove godine, kao sami smo sebi sponzori i tako to.
Kad je bolid brz, onda nekim čudom postane i lijep.
Nego, nisam ja znao da su Lotus i Mclaren u partnerstvu? (sada vidim da stvarno imaju planove za muško ženske odnose) ...
dmarijon je napisao/la:Kad je bolid brz, onda nekim čudom postane i lijep.
Nego, nisam ja znao da su Lotus i Mclaren u partnerstvu? (sada vidim da stvarno imaju planove za muško ženske odnose) ...