Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- King iCool
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Re: Fernando Alonso
Alosno već dugo nije ispao ili završio van bodova tako da su šanse da se mu nešto desi svakom utrkom veće jer ne može stalno završavati utrke. Jednom će i on biti u krivo vrijeme na krivom mjestu.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Baš suprotno. Ako si ikada učio statistiku onda bi trebao znati da se takvo nešto naziva trend. Vozači koji često odustaju imaju veće šanse da će opet odustati, i suprotno. Što Alonso više utrka završi bez odustajanja i u bodovima, šanse da će odustati u narednoj utrci sve su manje (pogledaj kvote za takvo nešto na kladionici).King iCool je napisao/la:Alosno već dugo nije ispao ili završio van bodova tako da su šanse da se mu nešto desi svakom utrkom veće jer ne može stalno završavati utrke. Jednom će i on biti u krivo vrijeme na krivom mjestu.
A što se tiče Alonsove "kuknjave" na račun sporog bolida Vettel i Hamilton su to najbolje opisali kao psihološku igricu koju Alonso igra. To je normalno za ovu fazu prvenstva, jer sad se prvenstvo vrlo lako može prelomiti.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
I ne samo to.Stvari se izvlace iz konteksta.Sada cesto dobiva pitanje jel prvi favorit za osvajanje a recimo McLaren uzimaFerrari za 0.7 sekundi u kvalama u zadnje tri utrke.Znaci mogu po brzini komforno imati 1-2 ali iz nekih razloga im to ne uspijeva.Alonsu u prosjeku 6 u kvalama,9 utrka dokraja sezone i nekome nije jasno zasto se ne naziva favoritom nego kuka.
-
- Početnik
mislim da ste oboje u krivu. nije to da ima 10 jaja i među njima jedno pokvareno pa što više pogodi dobrih jaja to je već vjerojatnost da će uzeti loše (npr ako je uzeo prvih 6 dobrih jaja, šansa da će uzeti pokvareno penje se na 1/4)One and only je napisao/la:Baš suprotno. Ako si ikada učio statistiku onda bi trebao znati da se takvo nešto naziva trend. Vozači koji često odustaju imaju veće šanse da će opet odustati, i suprotno. Što Alonso više utrka završi bez odustajanja i u bodovima, šanse da će odustati u narednoj utrci sve su manje (pogledaj kvote za takvo nešto na kladionici).King iCool je napisao/la:Alosno već dugo nije ispao ili završio van bodova tako da su šanse da se mu nešto desi svakom utrkom veće jer ne može stalno završavati utrke. Jednom će i on biti u krivo vrijeme na krivom mjestu.
A što se tiče Alonsove "kuknjave" na račun sporog bolida Vettel i Hamilton su to najbolje opisali kao psihološku igricu koju Alonso igra. To je normalno za ovu fazu prvenstva, jer sad se prvenstvo vrlo lako može prelomiti.
ovo sa alonsom je skroz drugi par cipela isto kao sa bacanjem novčića. premda je osoba možda 15 puta zaredom bacila novčić na pismo, šanse da će i 16-ti put past na pismo nisu ništa manje, već i dalje 50:50, ako je alonso već dugo u nizu završavanja utrka, kraj niza može doć danas, može za 2 mjeseca, a može za tri godine itd, nema nikakvog statističkog mehanizma koji bi matematički procjenjivao vjerojatnost kao sa onim jajima, već se radi o vrsti kladioničarske statistike i tu bi trend o kojem kolega govori igrao ulogu
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
slažem se sa padobrancem u ovome. Samo, prednost Alonsa je pouzdanost Ferrarija te njegova sposobnost da se kloni problema. Ne računajući ovaj vikend, Alonsov niz završavanja utrka (i to u bodovima) bi bio na 36 utrka, da ga nije Button prekinuo u Kanadi prošle godine kad ga je izbacio iz utrke. Dakle, Od tada pa do danas on je sve utrke završio i sve te utrke je završio u bodovima.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Mc Dietz
- Navijam za: Hamilton
Pozdrav ...padobranac je napisao/la:mislim da ste oboje u krivu. nije to da ima 10 jaja i među njima jedno pokvareno pa što više pogodi dobrih jaja to je već vjerojatnost da će uzeti loše (npr ako je uzeo prvih 6 dobrih jaja, šansa da će uzeti pokvareno penje se na 1/4)One and only je napisao/la:Baš suprotno. Ako si ikada učio statistiku onda bi trebao znati da se takvo nešto naziva trend. Vozači koji često odustaju imaju veće šanse da će opet odustati, i suprotno. Što Alonso više utrka završi bez odustajanja i u bodovima, šanse da će odustati u narednoj utrci sve su manje (pogledaj kvote za takvo nešto na kladionici).King iCool je napisao/la:Alosno već dugo nije ispao ili završio van bodova tako da su šanse da se mu nešto desi svakom utrkom veće jer ne može stalno završavati utrke. Jednom će i on biti u krivo vrijeme na krivom mjestu.
ovo sa alonsom je skroz drugi par cipela isto kao sa bacanjem novčića. premda je osoba možda 15 puta zaredom bacila novčić na pismo, šanse da će i 16-ti put past na pismo nisu ništa manje, već i dalje 50:50, ako je alonso već dugo u nizu završavanja utrka, kraj niza može doć danas, može za 2 mjeseca, a može za tri godine itd, nema nikakvog statističkog mehanizma koji bi matematički procjenjivao vjerojatnost kao sa onim jajima, već se radi o vrsti kladioničarske statistike i tu bi trend o kojem kolega govori igrao ulogu
Mislim da si u pravu ......
Za sve stvari i pojave nije upitno dali će se dogoditi, nego samo kada će se dogoditi....
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Sad će zlobnici reći da je opet imao sreće
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- Cuky
- Moderator
da, sad će biti priče da ima sreće jer da su ga pobrali u prvom a ne u zadnjem krugu

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...a im'o je...ja sam mislio na početku da je jako nastradao...ovo je moglo tragično završiti za njega...beš rekorde bitno da je sve o.k.Sanel je napisao/la:Sad će zlobnici reći da je opet imao sreće
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Rekoh, biti će i on u krivo vrijeme na krivom mjestu...
- Cuky
- Moderator
to je ono što sam rekao...kad su problematični ispred onda ovisi sam o sebi i o tome kako će se snać. A kad su iza tebe možeš se samo nadat da te ne poberu

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Ni kriv ni dužan je odustao u prvoj krivini, ovo će ozbiljno naštetiti borbi za naslov.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
steta ovo je mogla bit dobra trka za njega .. Massa se dobro drzi zasad ... imao je i dobar start i onda paf glupan odiza napravi dar mar

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
Da nije ovog Grosjeana morona, imali bi i Alonso i Hamilton dobre sanse za pobjedu danas

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Hebi ga, imo je sreće da je ispo i Hamo...and vice versa
.

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Veteran
Pa naravno,kako god utrka završi i šta se god desi u utrci to je voda na Alonsov mlin i Alonsova srećaSlash je napisao/la:Hebi ga, imo je sreće da je ispo i Hamo...and vice versa![]()
.
...put u raj nije posut ružama...
- One and only
- Svjetski prvak
Ustvari statistički jako puno znači, jer nema nikakve veze s bacanjem novčića. Zašto neki vozači učestvuju u puno više incidenata nego drugi? Za bacanje novčića nema baš puno faktora, za vjerovatnoću odustajanja iz utrke ima mali milion faktora. Vozač koji je manje sklon greškama i u karijeri je učestvovao u manje incidenata statistički ima manje šanse da će odustati na svakoj narednoj utrci. Naravno kao što smo vidjeli danas postoje faktori na koje se ne može utjecati.padobranac je napisao/la:mislim da ste oboje u krivu. nije to da ima 10 jaja i među njima jedno pokvareno pa što više pogodi dobrih jaja to je već vjerojatnost da će uzeti loše (npr ako je uzeo prvih 6 dobrih jaja, šansa da će uzeti pokvareno penje se na 1/4)One and only je napisao/la:Baš suprotno. Ako si ikada učio statistiku onda bi trebao znati da se takvo nešto naziva trend. Vozači koji često odustaju imaju veće šanse da će opet odustati, i suprotno. Što Alonso više utrka završi bez odustajanja i u bodovima, šanse da će odustati u narednoj utrci sve su manje (pogledaj kvote za takvo nešto na kladionici).King iCool je napisao/la:Alosno već dugo nije ispao ili završio van bodova tako da su šanse da se mu nešto desi svakom utrkom veće jer ne može stalno završavati utrke. Jednom će i on biti u krivo vrijeme na krivom mjestu.

-
- Veteran
-
- Veteran
I ono što tvrdim odavno,male su šanse za naslov jer su Mclaren i RB znatno bolji bolidi i ne bude li evidentnog Ferrariovog napretka i ova sezona će otići u vjetar
...put u raj nije posut ružama...
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Zato jer su jedni dobri dok drugi ne i normalno je da manje izljećuOne and only je napisao/la: Ustvari statistički jako puno znači, jer nema nikakve veze s bacanjem novčića. Zašto neki vozači učestvuju u puno više incidenata nego drugi? Za bacanje novčića nema baš puno faktora, za vjerovatnoću odustajanja iz utrke ima mali milion faktora. Vozač koji je manje sklon greškama i u karijeri je učestvovao u manje incidenata statistički ima manje šanse da će odustati na svakoj narednoj utrci. Naravno kao što smo vidjeli danas postoje faktori na koje se ne može utjecati.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
Ma jbg, shit happens, okrenimo se Monzi koja je već idući vikend 

Pa Massa je po meni pokazao da ima brzine u Ferrari-ju danas, zavrsio je ispred WebberaI ono što tvrdim odavno,male su šanse za naslov jer su Mclaren i RB znatno bolji bolidi i ne bude li evidentnog Ferrariovog napretka i ova sezona će otići u vjetar

- One and only
- Svjetski prvak
Što znači da su statističke šanse za odustajanje ovih boljih mnogo manje nego ovih lošijih.Kenny je napisao/la:Zato jer su jedni dobri dok drugi ne i normalno je da manje izljećuOne and only je napisao/la: Ustvari statistički jako puno znači, jer nema nikakve veze s bacanjem novčića. Zašto neki vozači učestvuju u puno više incidenata nego drugi? Za bacanje novčića nema baš puno faktora, za vjerovatnoću odustajanja iz utrke ima mali milion faktora. Vozač koji je manje sklon greškama i u karijeri je učestvovao u manje incidenata statistički ima manje šanse da će odustati na svakoj narednoj utrci. Naravno kao što smo vidjeli danas postoje faktori na koje se ne može utjecati.
That was my point

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Normalno, neznam ni zašto se priča ovomeOne and only je napisao/la:Što znači da su statističke šanse za odustajanje ovih boljih mnogo manje nego ovih lošijih.Kenny je napisao/la:Zato jer su jedni dobri dok drugi ne i normalno je da manje izljećuOne and only je napisao/la: Ustvari statistički jako puno znači, jer nema nikakve veze s bacanjem novčića. Zašto neki vozači učestvuju u puno više incidenata nego drugi? Za bacanje novčića nema baš puno faktora, za vjerovatnoću odustajanja iz utrke ima mali milion faktora. Vozač koji je manje sklon greškama i u karijeri je učestvovao u manje incidenata statistički ima manje šanse da će odustati na svakoj narednoj utrci. Naravno kao što smo vidjeli danas postoje faktori na koje se ne može utjecati.
That was my point

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja