Pogrešno sam se izrazio trebao sam napisati kako ga nije sramSlash je napisao/la:NijeChuck Norris je napisao/la:
je li ga sram djeliti kritike.

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Pogrešno sam se izrazio trebao sam napisati kako ga nije sramSlash je napisao/la:NijeChuck Norris je napisao/la:
je li ga sram djeliti kritike.
Taman kad smo mislili da televizijsko komentiranje Formule 1 u Hrvatskoj ne može pasti na puno niže grane od onog za vrijeme vikenda Velike nagrade Europe u Valenciji, eto nam dokaza da kod nas ništa nije nemoguće.
Nekoliko minuta nakon što je (pre)jaka kiša prekinula drugu seriju kvalifikacija u Silverstoneu, jedini komentator prijenosa odjavio se i nestao na pola sata ˝radi konzultacija s režijom˝, onda protrtljao neke poluinformacije i opet nestao na novo, neodređeno vrijeme.
Bez obzira što će me neki od vas opet optuživati, treba reći da cijela stvar već postaje patetično loša, da vrijeđa inteligenciju hrvatskih TV gledatelja i da nemjerljivo spušta ionako nisku razinu pokrivanja najelitnijeg svjetskog sporta u Hrvatskoj.
Naravno, razlog ovog kukavičkog povlačenja iz etera nesposobnost je voditelja da prati odlične slike izravnog prijenosa F1 pauze adekvatnim komentarima. To svakako nije previše lako, ali nije niti nemoguće, ukoliko se posjeduje nešto znanja i bazične sposobnosti da se pruže relevantne i zanimljive informacije. U ovom slučaju, nemoguća misija.
No, možda je sve to bilo i bolje. Ono što smo od dotičnog komentatora čuli ranije, za vrijeme prijenosa Q1 kvalifikacija i prvog dijela Q2, uistinu je donijelo začuđujuću razinu šlamperaja, nesposobnosti, čak i lošeg ukusa.
Uzmimo, recimo, informacije o nesreći španjolske vozačice Marije de Villote prije neki dan u engleskom Duxfordu, za vrijeme Marussijinog testa po ravnom. Naš komentator nije se čak potrudio niti zapamtiti (ili pročitati) ime vozačice. Po njemu, radi se o Paoli de Violti, i ona je doživjela nesreću na kraju prvog instalacijskog kruga na testu. Molim? Cijela je nesreća prouzročila za ekipu Marussije jedan ˝neugodan vikend˝. Prestrašno.
Komentator nas jednom jedinom riječju nije obavijestio o golemim problemima organizatora u Silverstoneu s lošim vremenom, o gledateljima koji za subotu čak savjetovani da uopće ne dolaze na stazu. Njegov odabir vremena za reklame redovito je pogađao najgluplja moguća mjesta za napuštanje akcije u Silverstoneu, voditelj se jadnostavno nije uspijevao zaustaviti, pa su njegove beskrajne (i besmislene) rečenice prelazile preko zvuka team-radio komunikacije. I tako dalje, i tako dalje.
Ponavljam, bio sam prošle sezone nekoliko puta u situaciji da sam komentiram F1 kvalifikacije i utrke, i znam vrlo pouzdano da to izgleda puno lakše nego što stvarno jest. No, ovaj sadašnji komentator – a još jednom je, bez najave ili objašnjenja, izostao njegov puno kvalitetniji i iskusniji kolega – na najtežem se iskušenju pokazao uistinu kolosalno neadekvatnim, bilo kad je govorio, bilo kad je pobjegao u zlatnu šutnju.
Možda je tako i najbolje. Možda je tek ovaj i ovakav ispit pokazao pravo stanje stvari, i nadam se uvjerio sve kojima je to još uvijek trebalo da hrvatski TV gledatelji Formule 1 sramotu, kakvu nam je u prijenosu iz Silverstonea priuštio tehnički realizator prijenosa NetTV, uistinu ne zaslužuju.
a što bi ti radio dok svi stoje na mjestu ...Kenny je napisao/la:WTF? otišao sa posla, nema mi smisla, a ovo za izgovaranje krivih imena je stalno radio njegov kolega za nekoliko vozače, a isto tako nije dolazio ko na zadnjoj trci i izgleda ovoj Blaž. Za reklame me nečudi ako ih je davo u krivom vremenu kad ih imaviše nego trke
Isto, ali zato nisam komentator. Jergović to nije napravio kad je imao take trkeF1NAC je napisao/la:a što bi ti radio dok svi stoje na mjestu ...Kenny je napisao/la:WTF? otišao sa posla, nema mi smisla, a ovo za izgovaranje krivih imena je stalno radio njegov kolega za nekoliko vozače, a isto tako nije dolazio ko na zadnjoj trci i izgleda ovoj Blaž. Za reklame me nečudi ako ih je davo u krivom vremenu kad ih imaviše nego trke?
Iskreno meni je ljepše bilo slušati bez komentatora onu pauzu jer smo bolje mogli čuti razgovore u boksu i atmosferu na staziCuky je napisao/la:To mu je posao i on je trebao ostati na svom radnom mjestu raditi ono za što je plaćen. Pa Brundle i Croft su se prisjećali nekih prijašnjih utrka, spominjali Schumacherove pobjede i lom noge, ukratko pričali su o povijesti utrka na stazi u Silverstoneu. Uz to su komentirali i o stanju parkinga te kako se to već neko vrijeme pokušava riješiti, pričali su o glasinama o nadogradnjama na bolidima za nastavak sezone, prijelazima vozača iz ekipe u ekipu...a sve te informacije koje su oni u toj pauzi spominjali se vrlo lako mogu naći na internetu prije GP vikenda, pa čak i za vrijeme GP vikenda jer sumnjam da tamo nemaju pristup internetu i pripremiti se da ljudima kažu nešto normalno. Razumijem da oni ne mogu voditi razgovore sa ljudima iz momčadi, sucima i sl. jer nemaju svoju ekipu na stazi. Ali neke osnovne stvari se lako nađu na internetu.
Jeste.Kenny je napisao/la:Jel se pojavio Blaž na trci? Chuck ima uvjek onih koji nerazumiju Engleski, pa im je sigurno bolje da slušaju Novaka nego vozače, a nerazumiju
potpisujem sve sta si naveo, meni se cini da projekt KREATO polako ali sigurno propada.....Slash je napisao/la: Sve u svemu Kreator je od jednog odlično zamišljenog i projekta za pohvalu, napravio cirkus, privatnu prćiju. Od broja reklama, preko stalnih izmjena (užasno loših) komentatora (osim Blaža), sve do ''stručne analize'' s Renatom i Nevenom koja je u biti tragikomična.
Pobjeda je, međutim, bila izrazito relativne prirode, budući da je Peter jedne večeri u Londonu susreo grupu mrkih i decidirano nedobronamjernih tipova. Sljedeće što je znao bilo je buđenje u nekakvom jarku na periferiji Londona, vezanih ruku i nogu. Njegov je auto bio parkiran u neposrednoj blizini i Peter je shvatio da je doživljaj tek uvjerljivo upozorenje. Naravno, on nije imao pojma tko je stajao iza ove neprijatne epizode…
Ja sam kad sam čuo Cvijanovićev glas reko ''a u k*r*c'', a nakon što sam čuo gospona ''zit'', posvetio sam se Sky streamu i slabijoj kvaliteti slike, ali kudikamo boljoj zvuka. Utrku ću isto gledati na Sky-u ako ne bude Blažićka koji je trenutno jedina svijetla točka prijenosa Formule 1 u RH.The Greatest je napisao/la:Umro sam od smijeha danas.
Danas je bila fenomenalna slika Sky streamu, spojis komp na tv prek hdmi-a i evo ko da gledas org na tvSlash je napisao/la:Ja sam kad sam čuo Cvijanovićev glas reko ''a u k*r*c'', a nakon što sam čuo gospona ''zit'', posvetio sam se Sky streamu i slabijoj kvaliteti slike, ali kudikamo boljoj zvuka. Utrku ću isto gledati na Sky-u ako ne bude Blažićka koji je trenutno jedina svijetla točka prijenosa Formule 1 u RH.The Greatest je napisao/la:Umro sam od smijeha danas.
A jeb... neki ne mogu priuštit to. Ja osobno ne mogu.elder je napisao/la:Danas je bila fenomenalna slika Sky streamu, spojis komp na tv prek hdmi-a i evo ko da gledas org na tvSlash je napisao/la:Ja sam kad sam čuo Cvijanovićev glas reko ''a u k*r*c'', a nakon što sam čuo gospona ''zit'', posvetio sam se Sky streamu i slabijoj kvaliteti slike, ali kudikamo boljoj zvuka. Utrku ću isto gledati na Sky-u ako ne bude Blažićka koji je trenutno jedina svijetla točka prijenosa Formule 1 u RH.The Greatest je napisao/la:Umro sam od smijeha danas.