Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la gringo73 »

Vleki je napisao/la:
vidc je napisao/la: mp4-20 i mp4-22 su bili odlični bolidi.iako mp4-20 je uglavnom djelo neweya čini mi se,svejedno ovaj lik bi mogao dobro doći mercedesu.a vjerojatno je potpisao s mclarenom da nakon odlaska neko vrijeme neće raditi za druge ekipe,tako da teško može odmah preći u neku drugu ekipu
trabali bi nekog od mclarenovaca da nam potvrdi da je dobil otkaz na kraju 2009 recimo? onda bi možda mogel upast u mercedes sljedeće godine. A koliko uopće godina mora biti na burzi da bi prešel u drugi tim? :biggrin: !
Ovdje!
A finski Turun Sanomat (oni su poprilično pouzdan medij) ga povezuju još sa RBR, Toro Rossom i Force Vijay... Link
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

citao sam nesta na njemackom rtl teletextu da ce mercedesov F-duct biti automatski reguliran, a ne od strane vozaca... barem sam toliko ja razumio :D
McLaren u <3
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Dobro si razmel i haug je rekel da će im f-duct biti drugačiji od ostalih. Samo to su za sad špekulacije novinara i morat ćemo pričekati neku točniju istinu ili pričekati prvi trening. Mislim da za sad nema točne potvrde da je automatski, ali možda i griješim.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Zanimljivo.
Baš me zanima na koju foru će to funkcionirat.
Michael is faster than you!!
Barry
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Barry »

kako bi mogao biti automatski? da li bi bilo u skladu sa pravilima :S smrdi tu nessto :D
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ne vidim zaš nebi bilo u skladu s previlima. Svejedno kak se otvara/zatvara, rukom, nogom, glavom il neš četvrto (automatsko).
Samo ne znam kak će to "automatski" izvest.
Michael is faster than you!!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Nije svejedno. Ne smije biti pokretni dio bolida koliko se ja sjećam ( kod McL-a time upravlja vozač pa samim time nije dio bolida ).
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Dani je napisao/la:Nije svejedno. Ne smije biti pokretni dio bolida koliko se ja sjećam ( kod McL-a time upravlja vozač pa samim time nije dio bolida ).
bravo dani.. o tome je rijecc... nema automatskog pomijeranja... i kod McM i Ferrarija je tako.. stoga... sad opet ovo automatski sta podrazumijeva.. mislim da bi bili idioti kada bi napravili nesto ssto bi se razmontirali prije starta...
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Barry je napisao/la: bravo dani.. o tome je rijecc... nema automatskog pomijeranja... i kod McM i Ferrarija je tako.. stoga... sad opet ovo automatski sta podrazumijeva.. mislim da bi bili idioti kada bi napravili nesto ssto bi se razmontirali prije starta...
Za sada još ništa od "automatike", ako me moje čorave oči ne varaju!

Čekam drugi trening :-"
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Vleki je napisao/la:
Barry je napisao/la: bravo dani.. o tome je rijecc... nema automatskog pomijeranja... i kod McM i Ferrarija je tako.. stoga... sad opet ovo automatski sta podrazumijeva.. mislim da bi bili idioti kada bi napravili nesto ssto bi se razmontirali prije starta...
Za sada još ništa od "automatike", ako me moje čorave oči ne varaju!

Čekam drugi trening :-"
ne znam kako cce oni da ukomponuju f duct.. nemaju repa... gdje da ide to cudo ::D bar za sad :D
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Barry je napisao/la: ne znam kako cce oni da ukomponuju f duct.. nemaju repa... gdje da ide to cudo ::D bar za sad :D
Po nekoj mojoj teoriji, oni će na drugom treningu promjeniti poklopac motora i staviti tu cijev sa onim repom morkog pesa.
Druga teorija je da su ga napravili na totalno drugačiji način, u smisli da pomiču to stražnje krilo i da im ne treba zrak nego nekakva elektronika.
I treče, da jednostavno nisu došli sa promjenom/f-duct-om u tursku :biggrin:
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Vleki je napisao/la:
Barry je napisao/la: ne znam kako cce oni da ukomponuju f duct.. nemaju repa... gdje da ide to cudo ::D bar za sad :D
Po nekoj mojoj teoriji, oni će na drugom treningu promjeniti poklopac motora i staviti tu cijev sa onim repom morkog pesa.
Druga teorija je da su ga napravili na totalno drugačiji način, u smisli da pomiču to stražnje krilo i da im ne treba zrak nego nekakva elektronika.
I treče, da jednostavno nisu došli sa promjenom/f-duct-om u tursku :biggrin:
...a to bi onda značilo da imaju pomični aerodinaminčni element, što je zabranjeno. Stvar je u tome da se F-ductom ništa ne miče, i
zato je bio odobren od strane FIA-e. Prva i treća varijanta su izglednije.
slika
Brabus
Početnik
Početnik

Post Postao/la Brabus »

Zašto nemaju F-duct?
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Brabus je napisao/la:Zašto nemaju F-duct?
evo im f-duct !!
http://www.formula1.com/news/technical/ ... 0/758.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Promašio sam temu... :)

Danas solidno za njih, drago mi je da Schumi dobro vozi ponovno.
Zadnja izmjena: Schumy.d, dana/u 30 svi 2010, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.
spojler
Početnik
Početnik

Post Postao/la spojler »

Schumy.d je napisao/la:Čestitam na pobjedi. =D>
Ni krivi ni dužni uzeli 1-2. :D

Iako, baš im ne ide u prilog manjak goriva... Još jedan mali propust.
krivi topic,mislim da se ovo još neko vrijeme neće dogoditi :)
slika
mileni
Navijam za: MSC

Post Postao/la mileni »

Kamo sreće ;)
spojler
Početnik
Početnik

Post Postao/la spojler »

žao mi je kad su se već morali razbiti redbullovi,da nisu oba 2 odustala,da vidimo schumija na postolju
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Bravo za schumachera i rosberga, dobra utrka, ali fali im race pace (brzina u utrci) - trebaju još poraditi na tome
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Veli frajer iz boksa "Nico upotrijebi f-duct ako treba". Ja ga još uvijek čekam. Nisam imao dojam da ga imaju.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Dani je napisao/la:Veli frajer iz boksa "Nico upotrijebi f-duct ako treba". Ja ga još uvijek čekam. Nisam imao dojam da ga imaju.
Nisam ni ja vjerovao ali mislim da imaš na službenim stranicama (formula 1) objašnjenje da stvarno imaš f - duct na mercedesu, e sad on je još u razvojnoj fazi i nema onaj kanal koji vodi do stražnjeg krila što je i vidljivi nego su to napravili na neki drugi način, onaj mali otvor koji vidiš na slici na linku je zapravo prije bil namijenjen za hlađenje vozača a sad služi za dovod zraka u stražnje krilo i zatvara se nogom, e sad kažu da ovo dalje sa zrakom je dosta komplicirano, a i moram priznati da mi baš nejde engleski pa bum bubnul, kolko ja razmem taj zrak ide preko ove dvije stranice koje drže zadnje klilo, ali nisam siguran, evo link pa možda ti skužiš što je pjesnik htio reći KLIKNI ME
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

mečka je nažalost još uvijek prespora u odnosu na red bull,a sad i mclaren.očekujem da bi se bez problema mogli nositi s ferrarijem,ako uzmemo da imaju skoro duplo manje ljudi zaposlenih to je odličan uspjeh.mislim da bi ross trebao dovesti par ljudi koji će raditi na brzini bolida...kvalitetu i pouzdanost imaju,fali im performansi.čini mi se da je schumi danas uspio voziti solidna vremena pretkraj utrke jer mu webber nije puno bježao (ako je uopće i bio brži) iako je i on stiskao nakon što su mu javili da su mclarenovci kratki s gorivom,tako da nekakvog napretka očito ima.

imaju odlične pit stopove iako tu sigurno ima utjecaja to što kao konstruktorski prvaci imaju pravo izbora garaže pa im je jedan segment cijelog posla jednostavniji
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slika

The steering wheel is the driver’s primary interface with his car. Apart from the obvious use of actually steering the car around the circuit, the wheel is a complex and highly technical piece of equipment which gives the driver the information that he needs to drive the car and the facility to tune the car for various situations as they arise out on track.

Part II: Buttons, Switches & Displays

Shift Lights: The row of lights across the top of the steering wheel which shows the optimum point to change gear.

Gear Number: Shows the driver which gear he is currently in.

Marshall Lights: This cluster of three lights on either side of the display comes on if there is a red flag (race or session stopped), blue flag (a faster driver is lapping you) or yellow flag (incident ahead). These lights are switched on or off by the FIA Race Control and were introduced to help the drivers who sometimes find it difficult to see the flags waved by the marshalls.

Displays: The two display windows on either side of the gear number shows the driver important data such as oil or water temperatures. They can also show his laptime and during qualifying, he can see whether he is quicker or slower to a reference lap (normally his fastest lap).

+1/-1: These control the fail-safe software programmed into the car. If the engineers see a problem developing with a system or sensor through the telemetry, the driver can switch off or disable the relevant sensor if it is not safety critical or if activate a back-up sensor. The driver uses these buttons to scroll to the relevant mode and then uses the ON/OFF button to enable the mode.

Drink: Activates the drink system to help the driver avoid becoming dehydrated, especially at the hotter circuits (like Abu Dhabi!)

+10/Start Lights: This button has two functions. The +10 part is linked with the fail-safe modes of the +1/-1 button and allows the driver to ‘fast forward’ to the relevant number by 10 steps. The start light function is used during practice sessions when you will often see drivers carrying out practice starts at the end of the pitlane. He presses this button and the shift lights at the top of the steering wheel simulate the way the lights work at the beginning of the race. The engineers can then analyse reaction times.

O/Take: Can be used when a driver is fighting for position during a race and allows the software to momentarily raise the rev limiter (although not beyond the controlled 18,000rpm maximum!).

Pit Confirm: The driver presses this button to acknowledge that he has heard the engineer’s call or pit board signal to pit on his current lap. This is useful at circuits where the radio coverage is not so good.

Talk: Allows the driver to talk to his engineers over the radio.

BBAL: A shortcut button to show the current brake balance on the display.

REV: The driver can’t select reverse using the normal gear paddles so he has to press this button (at the same time as pulling in a clutch paddle) to put the car into reverse gear.

Rotary Switches: These switches can control a number of functions which the driver and engineers will define. Each position of each switch subtly changes a particular characteristic of the car, for example a mixture mode, the hydraulic differential or the torque map of the engine. These switches also come into play if a safety car comes out in the race or if it starts to rain to allow the driver to tune the car to his liking.

FFA: This allows the driver to adjust the position of the front wing angle. Using this switch (which stands for Front Flap Adjust) moves the front wing allowing him to adjust the aerodynamic balance.

Mark: If the driver feels something strange with the car or a point of interest, he can press this button and the engineers can pinpoint the data to analyse the issue.

ON/OFF: Used with the +1/-1 buttons to switch on or off a fail-safe mode.

Neutral: Similarly to the reverse button, the software stops the driver accidentally selecting neutral from the gear paddles. He has to press this button to go to neutral.

Pit Limiter: Enables or disables the pit lane speed limiter. At most races, the speed limit is 60km/h for practice sessions and 100km/h during qualifying and the race. Pressing this button too late (or not pressing it all!) can result in the driver receiving a fine in a practice session or a time penalty during the race.

BPF: Stands for Bite Point Find and is used by the engineers to analyse the characteristics of the clutch. This is then fed back to the driver to optimise his procedures during the race start process. Now that traction control and launch control is not allowed in Formula One, the start of the race has to be completely controlled by the driver so it is crucial for him to know how the clutch is going to react.
slikaslikaslika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Evo, jedan kratki prijevod sa njemačkih stranica Brawn - "We have to see if we can get the F-Duct to work and close the gap till mid-season"
"If it´s worth then to go for full attack for this year, we´ll do it. If not, we´re going to put everything to 2011"

Znači negdje do sredine sezone(canada i valencija) probat će izvuči iz čuvenog f-ducta čim više mogu, ako budu uspjeli u tome nastavit će sa punim napadom do kraja sezone, a ako ne sve resurse preusmjeravaju za 2011. godinu!

KLIK NA NJEMAČKU STRANICU (zadnji odlomak, poslije reklama)
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

Vleki je napisao/la:Evo, jedan kratki prijevod sa njemačkih stranica Brawn - "We have to see if we can get the F-Duct to work and close the gap till mid-season"
"If it´s worth then to go for full attack for this year, we´ll do it. If not, we´re going to put everything to 2011"

Znači negdje do sredine sezone(canada i valencija) probat će izvuči iz čuvenog f-ducta čim više mogu, ako budu uspjeli u tome nastavit će sa punim napadom do kraja sezone, a ako ne sve resurse preusmjeravaju za 2011. godinu!

KLIK NA NJEMAČKU STRANICU (zadnji odlomak, poslije reklama)

nadam se da nebu niš iz te patke, već da bu brawn i schumi krenuli u razvoj novog bolida puno prije ostalih, a onda je i 8 naslov bliže
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
Odgovori