Robert Kubica [#88]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač

Re: Robert Kubica

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

igor7007 je napisao/la: Jedno pitanje. Po vašoj procijeni, koliko je Kubica brzo vozio kad se ona zaštitna ograda uspjela probiti kroz cijeli motor i zabiti toliko duboko u auto da mu je sve desne udove polomila? (koliko sam shvatio, prije toga se još odbio od zida pokraj crkve)
mislim da je dovoljno je i 60ak kmh da ograda ovakvog oblika tj male povrsine (pop.preseka) a samim tim i velikog pritiska po cm2 probije tanki lim
a gledajuci onboard snimak odgore i uputstvo kopilota da se u tu krivinu ulazi cetvrtom brzinom rekao bih da je brzina bila oko 100kmh
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

jok.. nisu ti auti bas slabe gradje..
da je udar bio oko 60, prakticki bi "nastavili" dalje..

dolazna brzina je morala bit velika, s tim da je morao zakacit zavoj prije da ga je bacilo tamo gdje ga je bacilo..
rFactor F1 HR server Info
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Imaš ovdje pojašnjenje suvozača ...
... ukratko: odsklizali su šroko na ogradu i sklizali po njoj no u pitanju su dvije ograde, a ne jedna - nabili su se na početak druge što je on opisao kao razmak (gap) ...
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

doktor potvrdio da se kubica neće vratiti najmanje 1 godinu, a još je upitno koliko će mu ruka biti u funkciji, nema više opasnosti za amputaciju...
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Armanini je napisao/la:jok.. nisu ti auti bas slabe gradje..
da je udar bio oko 60, prakticki bi "nastavili" dalje..

dolazna brzina je morala bit velika, s tim da je morao zakacit zavoj prije da ga je bacilo tamo gdje ga je bacilo..
brkas neke stvari
auto nije slabe gradje pri 'normalnim' udarcima i tumbanju/prevrtanju zbog rol bara ali nije ojacan da izdrzi nabijanje na ostar celicni predmet kao sto je ograda pored puta
opet kazem,prevelika je to sila na maloj povrsini i zato je ovako rasporila auto ko konzervu sardina .... mozda da je ograda udarila u blok motora pa bi mozda bilo vise srece za kubicu

kao sto kaze i kubicin codriver
"That opening [between the two sections of barrier] makes no sense," he said. "But, most of all, we shouldn't have cars with so little protection at the front. It's not the first time a crash like this happens - the Federation should think of something to protect the cockpit."
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Ja mu želim sve najbolje i da se vrati još jači :D. Ne bi valjalo da propadne njegov talent :(
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

danas vec mice prstima i nadam se brzom povratku al bogami bice tesko da se vrati ove godine :(
Alonsista hasta la muerte..
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Odlično da je živ i da mu je spašena ruka i noga, a mislim da će dobar dio sezone prpustiti, ako ne i cjelu jer će trebat puno vježbat s njom da ona opet radi normalno
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Rally treba zabranit'. Ovdje nema ni ograde kako treba.
Avanti FER, Avanti!!!
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Michael is faster than you!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Pae (za mene) neviđenih fotki s mjesta nesreće...

slika

slika

slika

U cijeloj šugavoj nesreći, bilo je nešto i sreće.
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Samo ne kuzim kako je ta ograda bila postavljena da se tako "zapicila" u auto?
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Mansell je napisao/la:Samo ne kuzim kako je ta ograda bila postavljena da se tako "zapicila" u auto?

E to je kometirao i Kubičin menađer, mislim da se zove Morelli. Rekao je da je ta ograda bila postavljena paralelno uz cestu, i da su Kubica i
Gerber otišli široko i da su klizali po toj ogradi. Ali su se nabili na drugu ogradu, na istoj strani ceste. Znači između je bio nekakav razmak,a to je stvarno debilno. Nema smisla stavljati razmake u ogradi na jednom pravcu. Par postova gore imaš zvjerkov post, mislim da je tamo stavljen
link na tu izjavu.

Da tog razmaka nije bilo Kubica bi možda čak i nastavio reli, a o ozljedama nebi bilo ni govora. S obrzirom na okolnosti još je imao i puno
sreće. Želim mu potpun oporavak od ove strahote, a čujem da odmah nakon operacije može micati prstima tako da zasad to izgleda jako dobro. :thumbup:
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Sad kad gledam ove slike, užasnut sam ali i shvaćam kolko je sreće bilo u ovoj nesreći. Lako je mogao poginut, ta ograda mogla ga je cijelog poderat.
Ne shvaćam te organizatore, da ostave rupu između postavljanja ograda, pa to sa druge strane strši kao nož.
F1 uložila je znatne napore i sredstva u poboljšanje sigurnosti, bilo bi krajnje vrijeme da se i u reliju učini nešto po tom pitanju.
Kvragu pa oni jure po 150 km/h po šumskim putevima, između stabala jedva dovoljno da se 1 auto provuče, iznad provalija od kojih ih razdvaja ovakva šugava ograda....
Jedino kaj ih štiti je onaj kavez koji u ovakvim situacijama ne pruža nikakvu zaštitu.
Michael is faster than you!!
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

Arai je napisao/la:
Mansell je napisao/la:Samo ne kuzim kako je ta ograda bila postavljena da se tako "zapicila" u auto?

E to je kometirao i Kubičin menađer, mislim da se zove Morelli. Rekao je da je ta ograda bila postavljena paralelno uz cestu, i da su Kubica i
Gerber otišli široko i da su klizali po toj ogradi. Ali su se nabili na drugu ogradu, na istoj strani ceste. Znači između je bio nekakav razmak,a to je stvarno debilno. Nema smisla stavljati razmake u ogradi na jednom pravcu. Par postova gore imaš zvjerkov post, mislim da je tamo stavljen
link na tu izjavu.

Da tog razmaka nije bilo Kubica bi možda čak i nastavio reli, a o ozljedama nebi bilo ni govora. S obrzirom na okolnosti još je imao i puno
sreće. Želim mu potpun oporavak od ove strahote, a čujem da odmah nakon operacije može micati prstima tako da zasad to izgleda jako dobro. :thumbup:
Tipična talijanska šlampavost, bahatost i neodgovornost. :x
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

zato jer se reli vozi po public putevima i uglavnom se jako malo vrse sigurnosne dorade na istim
a sad se i vidi koliko je reli slozeniji i opasniji za voznju od f1 :(
kevin
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la kevin »

kako se kaže recesija je,a zaštitne ograde puno koštaju.A Robiu želim brz i što bezbolniji oporavak!
kad bi svaki čovjek bio čovjek,onda bi svaki kamen bio dragulj
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Klasicno postavljena ograda; svaki dan na putu od posla do kuce vidimo barem par tako postavljenih ograda. Slicna nesreca se prije desetak godina dogodila na cesti kojom cesto prolazim i cijela obitelj je na mjestu poginula. Od tada su na cestama poceli zastitne ograde (guard rail) montirati na nacin da zavrsni dio ide koso u tlo (slika 1), a ne ostaje "u zraku" kao kod standardnih ograda (slika 2), cime se smanjio mortalitet prilikom frontalnog sudara sa guard rail-om.

slika
(slika 1)

slika
(slika 2)

Bernardinac je napisao/la:Tipična talijanska šlampavost, bahatost i neodgovornost. :x
:roll: :roll:
Zaboravljate da se reli vozi na "obicnoj" cesti, a uz to ovo nije bilo natjecanje najvise kategorije (WRC), sto znaci da sigurnost nije na najvisem nivou.
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

evo i kompjuterske simulacije nesreće:
http://www.gpupdate.net/en/videos/752/c ... -accident/
iako mislim da ovo nije 100% točno jer je kubičin suvozač rekao da je bio razmak izmedju dviju ograda (lupio je u ovaj kraj ograde kako je piquet20 napisao), a ne kao što je prikazano na videu...
slika
igor7007
Navijam za: M. Schumacher + Ferrari

Post Postao/la igor7007 »

Meni još uvijek nije jasno zašto novinari redom u svim hrvatskim medijima pišu da je Kubica autom udario u ZID, kad je suvozač lijepo izjavio da su strugali po zaštitnoj ogradi i onda se drugi dio ograde poput ogromne igle zabio u auto. Je li to krivica neinformiranih novinara ili su oni stvarno prvo udarili u zid, a tek onda završili na zaštitnim ogradama? (to nikako ne mogu skužiti)

Mislim da je simulacija jako dobra.
Nadopuna:
''Prema pisanju njemačkog Bilda, tom su statusu najbliže dvojica Nijemaca: Nico Hülkenberg i Nick Heidfeld.'' (a prenosi indeks.hr http://www.index.hr/sport/clanak/talija ... 36982.aspx ) - ne znaš koji je medij od navedenih više žut :D
Michael Schumacher i Ferrari u srcu
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Evo kako je prošao Loeb sa drvom.

i McRae sa onim stupićem na cesti.

Ipak s2000 nije wrc automobil.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Šteta za Kubicu, nadao sam se da ćemo ga ove sezone gledati u vrhu ali ništa od toga.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Come on Robert, our thoughts are with you!
evo i ferrarija
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

Piquet20 je napisao/la:
Klasicno postavljena ograda; svaki dan na putu od posla do kuce vidimo barem par tako postavljenih ograda. Slicna nesreca se prije desetak godina dogodila na cesti kojom cesto prolazim i cijela obitelj je na mjestu poginula. Od tada su na cestama poceli zastitne ograde (guard rail) montirati na nacin da zavrsni dio ide koso u tlo (slika 1), a ne ostaje "u zraku" kao kod standardnih ograda (slika 2), cime se smanjio mortalitet prilikom frontalnog sudara sa guard rail-om.

Bernardinac je napisao/la:Tipična talijanska šlampavost, bahatost i neodgovornost. :x
:roll: :roll:
Zaboravljate da se reli vozi na "obicnoj" cesti, a uz to ovo nije bilo natjecanje najvise kategorije (WRC), sto znaci da sigurnost nije na najvisem nivou.
O tome i govorim, o običnoj cesti. Ne kudim ja organizatore, već ljude koji postavljaju te iste ograde po običnim cestama. Fušeraj na talijanski način.
Da se vozilo u Njemačkoj ova ograda bi morala biti dupla (ispod ceste je okomita strana 90 stupnjeva) i sigurno bi izdržala ili u najgorem slučaju bila bi otrgnuta kompletna bez da se odvoji i tako postane smrtonosno oružje. O tome ja pričam.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

kad je o ogradama riječ, Piquet20 je postavio 2 slike. Prva slika s ogradom prema zemlji se postavlja tako da auto koji dolazi iz tog pravca u slučaju izleta popne se na nju. Pošto je u primjeru bio seoski put (1 trak dvosmjeran) nema smisla postavljat na oba okraja takvu ogradu jer takva ograda je skuplja od obične a i brzine u naselju su predviđene max 50kmh tako da svaki normalan inženjer bi tamo predvidio najobičnije ograde. Ceste i sigurnost se ne može tužit jer su u pravu, oni izmjenjuju i poduzimaju stvari na cesti tek kad se zabilježe mrtvi (kad mjesto postane crna točka). Rally i sva ta organizacija bi trebali sa sobom nosit neke dodatne odbojnike i ulaživače za postavljat po stazama.

Svaki vozač u Rallyu zna da vozi glavu u torbi... a sad zamislite kad su Rohlr, Vatanen, Toivonen vozili duplo jače aute, manje sigurne s slabijim kočnicama.
Nisu ni staze bile ništa bolje
slika
Odgovori