Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
McLewis
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren i Mercedes

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la McLewis »

ja mislim da je od 2008. god uvedeno pravilo da se bolid ako nije u boxu, nesmije vratit na stazu nicijom drugom pomoci nego da se sam izvuce..... sad.... ja mislim da je tako....
McLaren u <3
Matt_77
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Matt_77 »

Chuck Norris je napisao/la:
Matt_77 je napisao/la: Nemojte sad krivit suce i neznam koga...covjek je napravio gresku i ostao (vjerojatno) bez q3...ja bi volio da bude borbe lewisa i nanda, al jbg izgleda da je ferrari stvarno los
Ne osporavam ja njegovu grešku,napravio je grešku to je očito i s tom greškom je iako je bolid kanta zeznuo Q3.
Ne znam točno pravila ali ako je istina ovo što je damjan napisao onda itekako ima pravo ljutiti se na suca što ga nisu gurali
Ako je tako, slazem se, ima se pravo ljutit...al vratit ce se on (valjda ce i ferrari vec nesto popravit)
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ma koga briga za tu situaciju sad...

Da se to i nije desilo, ovaj Ferrari ne bi mogao puno brže. Pa ovo auto je sporije od Renaulta iz 2009.
Avanti FER, Avanti!!!
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Zalutao sam sada u temu pitajte jergovica i mladen je jednom prilikom napisao da suci ne smiju uci na pijesak ako vozac nije dao znak da odustane. Ne znam koliko je to tocno, ali...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Alonso said after Q3 that the lack of downforce isn't the main problem. He said top speed is 15 km/h slower than others and some other areas where the performance is poor.
............................................ !!!!!!!!!!!!!!!!!
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Caldor je napisao/la:Zalutao sam sada u temu pitajte jergovica i mladen je jednom prilikom napisao da suci ne smiju uci na pijesak ako vozac nije dao znak da odustane. Ne znam koliko je to tocno, ali...
Neću ponovo pisat što sam napisao na prethodnoj stranici, ali opet ću stavit tekst sa službene stranice F1: "If a car gets stuck in a gravel trap in a potentially dangerous position, marshals are allowed to push it back on to the track provided that it is still in running condition."
Očito je do procjene sudaca šta je to opasna pozicija.
slika
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Da je bolid los, los je ali ni priblizno toliko koliko vi ovdje pricate. Massa nije nikakvo mjerilo jer se radi o losem vozacu i nadam se njegovom skorasnjem otkazu jer njemu mjesto nije u Ferrariu, a Alonso bi komotno usao u Q3 i vjerujem bio negdje u rangu Red Bulla ako ne i bolji samo da nije bilo gazenja trave sto je njegova greska.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Uglavnom i nije toliko velika steta (barem sto se tice ove utrke).Startati 12. ili maksimalno 8.Ocito je da su vodeca trojka cak i Lotus brzi,a da su tu negdje sa WIlliamsom i Force Indijom,tako da ocekujem veliku bitku Alonsa sa njima.Sve ispod ispod osmog mjesta bilo bi zadovoljavajuce za Fernanda.

Vamos :D
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Alonso didn't make it out of Q2 after spinning off at turn one as he tried to make up time during the second part of qualifying. When asked what his target for the race would be he replied: "I think points will be the first priority and then the second priority the top five."

In admitting his mistake, Alonso also said he didn't know if he would have made it through to Q3 anyway.

"I think I touched the grass. I obviously didn't realise when I was driving but looking at the TV the left tyres were on the grass so I spun putting the tyres there and qualifying finished unfortunately in the gravel. I don't know what the position would be without the incident, maybe it was possible to go in to Q3, maybe not, because the times were very close. If you were in Q3 you'd have no new tyres for tomorrow so maybe at the end of the day it's a good compromise to be P12 with new tyres."

Alonso admitted that he suspected the team would not be able to challenge at the front of the grid during pre-season test.

"We're obviously not quick enough, we're obviously not competitive to fight for the top places at the moment so this is something that maybe we knew and we expected after winter testing. We had some ideas and today we have confirmed that we are not competitive. There's still a lot of work to do, we have to be more determined than either.

"We have to work and I'm sure we've worked 24 hours a day before this race, now we need to work 25 and it's the only way to improve the car and to win races soon. This is the target, the target maybe was to start the championship with a competitive car able to win races that was the message in the winter and all the second part of last year. We didn't arrive at that target of arriving in Australia with a winning car so we need to arrive as soon as possible with a winning car in the next couple of grands prix."
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

bice gadno sutra za Alonsa u prvoj krivini....nek mu je sa srecom...
Alonsista hasta la muerte..
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Alonso-champ je napisao/la:bice gadno sutra za Alonsa u prvoj krivini....nek mu je sa srecom...
Ma bit će njemu gadno i u prvoj i u zadnjoj krivini,i u prvoj i u zadnjoj utrci,nagledat ćemo se njegovih izljetanja ove godine jer je bolid nemiran a on će ga voziti preko granice mogućnosti :cry:
...put u raj nije posut ružama...
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Chuck Norris je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:bice gadno sutra za Alonsa u prvoj krivini....nek mu je sa srecom...
Ma bit će njemu gadno i u prvoj i u zadnjoj krivini,i u prvoj i u zadnjoj utrci,nagledat ćemo se njegovih izljetanja ove godine jer je bolid nemiran a on će ga voziti preko granice mogućnosti :cry:
eh to trkacko srce, gadno je to za gledat, znam od prosle sezone, ali nadam se da ce mu ferrari slozit bolid, da vidim lewisa protiv nanda....
McLaren u <3
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Alonso: "I had managed to keep the engine running and was hoping the marshals would be able to push me back on track"
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ona Alonsova reakcija je samo pokazatelj njegovog karaktera. NHF ali lik je strašno arogantan i egocentričan. Već nekoliko godina se vozačima koji ostanu u pijesku ne pomaže ali on je reagirao kao neka diva jer mu nisu pomogli...
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

ne mogu se složiti sa tobom. On je mahao da ga dođu gurnuti, ali oni su uredno stajali iza ograde. Kad je ugasio motor onda su došli do njega i nudili mu pomoć (pridržat mu volan dok izađe). S obzirom da je bio na opasnom mjestu mogli su ga gurnut (uostalom, da nije bilo opasno nebi bila crvena zastava).
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Nije mi želja da izazivam, ali mislim da netko mora ovo reči. Jako puno ljudi na ovom forumu, kao i vozača žali za starim stazama na kojima greška znači odustajanje. Pa evo, ovo vam je primjer ovoga. Nema guranja, nema ničega. Alosno je napravio grešku i trebao je odustati. A o njegovoj reakciji neću niti početi jer na onakav način odreagirati na suca pored staze koji je možda i njegov navijač...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja opet kažem, ako u pravilima stoji da se vozača koji nije ugasio motor može gurnuti natrag na stazu i ako vozač zove suce da ga gurnu zašto onda ne napraviti to nego se pravit blesav? Ja bih ga isto gurnuo...zamolim ga za pomoć a on me lijepo odj*be i onda kad mi više ne treba dođe i pita "treba ti pomoć"...

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Znači sudac bi morao ugroziti svoj život samo da bi Alonso nastavio kvale? Pa suci od Nurburgringa 2003. više ne pomažu nikome. Nisu pomogli niti Hamiltonu u Kini 2007. niti nikome drugom iako je nekoliko vozača to tražilo.
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

Sična situacija se desila Alonsu i u San Marinu 2004.

http://www.youtube.com/watch?v=UoFle5uOzZ8" onclick="window.open(this.href);return false;
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

damjan.cule je napisao/la:ja opet kažem, ako u pravilima stoji da se vozača koji nije ugasio motor može gurnuti natrag na stazu i ako vozač zove suce da ga gurnu zašto onda ne napraviti to nego se pravit blesav? Ja bih ga isto gurnuo...zamolim ga za pomoć a on me lijepo odj*be i onda kad mi više ne treba dođe i pita "treba ti pomoć"...
ja iskreno jos od 2007. nisam vidio da se ikoga guralo iz sljunka, tako da nevidim zasto bi se alonsa danas trebalo gurnit????
McLaren u <3
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Možda je sudac navijač Vettela ili Hamiltona pa zašto bi ga onda gurao :D

Di piše da ga sudac smije izgurat iz šljunka? Opasno mjesto? Neka mi netko to definira i navede primjer.
Ovo sigurno nije bilo opasno mjesto jer je bilo daleko od staze, napravio je grešku i to je to.
Ima na stotine situacija u kojima su vozači izletili i nisu se mogli iščupati iz šljunka, isto su sugerirali da ih se pogura (što je normalna reakcija) ali nisam vidili ili se barem ne sjećam da su nekog izgurali natrag.

Reakcija Alonsa pretjerana je ali to je vjerovatno rezultat nakupljenih frustracija zbog lošeg bolida.
Michael is faster than you!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Igor18 je napisao/la:Ovo sigurno nije bilo opasno mjesto jer je bilo daleko od staze, napravio je grešku i to je to
Složio bih se sa ovime da nije opasno mjesto da nije bila crvena zastava. Ona se izvjesi samo ako je bolid na opasnom mjestu te je život sucima ugrožen kad ga idu ukloniti. Da nije bio na opasnom mjestu bila bi najobičnija žuta zastava, kao kad je Massa npr. na FP1 izletio. Nitko ne poriče da je on grešku napravio...

A što se tiče toga da ga sudac smije gurati evo citat sa formula1.com kojeg je netko već prije stavio
If a car gets stuck in a gravel trap in a potentially dangerous position, marshals are allowed to push it back on to the track provided that it is still in running condition.
Dakle po pravilu:
1. If car gets stuck in a gravel trap - očito
2. in a potentially dangerous position - očito s obzirom na izvješenu crvenu zastavu
3. provided it is still in running condition - Alonsov bolid nije bio oštećen da ne može vozit i motor je radio

Pravilo po kojem ga smiju vratiti na stazu je zadovoljeno, ali oni ga ne vraćaju...

slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

ne piše da moraju
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Još da se nije ukopao kao Nijemci u Normandiji, možda bi ga i pogurali. Pa nije to fićo da ga samo tako poguraju kroz šljunak.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Evo ih..sve hejter do hejtera,nezna se koji je veci,niko nije rekao da su ga morali gurnuti,al bar da su probali i nebi bilo ovoliko diskusije o tome..slazem se-greska Alonsa...
Odgovori