Komentatori i prijenosi utrka
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: Komentatori i prijenosi utrka
Serđo Perez WTF? Zar nebi trebo bit Serhio Perez?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
englezi, ako pišeš kako izgovaraš kažu "Sergio" ili "Serdžio" kako već koji. A pošto imamo razna izgovaranja imena, npr. Baričelo" i "Barikelo" i sl.. mislim da nema problema u tome. Jedini koji se sam izrazio je Ricciardo koji kaže da se njegovo prezime izgovara "Rikardo"...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Kenny
- Legenda
Bitno je kako kažu u Meksiku, a samo odakle im serđodamjan.cule je napisao/la:englezi, ako pišeš kako izgovaraš kažu "Sergio" ili "Serdžio" kako već koji. A pošto imamo razna izgovaranja imena, npr. Baričelo" i "Barikelo" i sl.. mislim da nema problema u tome. Jedini koji se sam izrazio je Ricciardo koji kaže da se njegovo prezime izgovara "Rikardo"...

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Sebastian Grosjean opet xD

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...ma meni je Blažičko danas bio jako dobar...čovjek se silno trudio uvjeriti svekoliko pučanstvo kako prisustvujemo epskoj utrci
...od nikakvih je događaja pokušavao stvoriti prvorazrednu senzaciju kako neki ne bi pozaspali zavaljeni u svoje fotelje...on mi je danas bio najbolja stvar na utrci...i svaka mu čast na tome...

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Kenny
- Legenda
Da, zaslužio je da ga se pohvali, mislim da bi uz neke druge komentatore zaspoToon je napisao/la:...ma meni je Blažičko danas bio jako dobar...čovjek se silno trudio uvjeriti svekoliko pučanstvo kako prisustvujemo epskoj utrci...od nikakvih je događaja pokušavao stvoriti prvorazrednu senzaciju kako neki ne bi pozaspali zavaljeni u svoje fotelje...on mi je danas bio najbolja stvar na utrci...i svaka mu čast na tome...

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Od VN Kanade više neće biti prijenosa slobodnih treninga
Pomalo neočekivano, iskreno gotovo sam uvijek pogledao slobodnjake otkad su ih počeli i naši prenosit, šteta.
Pomalo neočekivano, iskreno gotovo sam uvijek pogledao slobodnjake otkad su ih počeli i naši prenosit, šteta.

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
neka se renate riješe, mislim da ona nije nimalo jeftina, a tamo sluzi doslovce samo za ukras, o f1 pojma nema...Domi je napisao/la:Od VN Kanade više neće biti prijenosa slobodnih treninga
McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ma i tako i onako sumnjan da je bila neka velika gledanost petkom posto je to prikazivano u radno vrijeme tako da ... Šteta je al jebga , treba štedit , bolje to nego da totalno nestane f1 s ekrana

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Ima li tko stream Sky sporta za treninge ?
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
http://www.vipbox.tv/watch/48948/1/f1-- ... nline.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vipbox.tv/watch/32669/1/sky- ... nline.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tu ja gledam i treninge i utrke.
Na 1. je čišća slika, ali je zvuk malo čudan. Na 2. je čišći zvuk, ali je slika malo manje čista. Pa biraj
http://www.vipbox.tv/watch/32669/1/sky- ... nline.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tu ja gledam i treninge i utrke.
Na 1. je čišća slika, ali je zvuk malo čudan. Na 2. je čišći zvuk, ali je slika malo manje čista. Pa biraj

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Evo šta kaže Vojan Jagić o dilemi f1 ili nogomet
Ako ne volite nogomet, stvar je jednostavna, gledajte prijenos Formule 1. Ako ne volite Formulu 1, što onda radite ovdje? Volite li jedno i drugo, a želite gledati prijenose u napetosti ne znajući kako je završilo, onda gledajte nogomet i snimajte Formulu 1. Gledate li u direktnom prijenosu Veliku nagradu Kanade mogu vam gotovo garantirati da će vam komentatori spomenuti kako se kreće rezultat nogometne utakmice. Pa čak i da se to ne dogodi čut ćete petarde kad naša reprezentacija postigne gol. S druge strane, komentatorima HRT-a neće pasti na pamet da vam spomenu tko je pobijedio na VN Kanade. Alfa-mužjacima to nije bitno.
Znam da ovo što pišem nekomu može zvučati kao svetogrđe, ali postavite si jednostavno pitanje: Koliko puta možete pogledati nogometnu utakmicu kad znate konačan rezultat, a koliko puta možete pogledati utrku Formule 1 kad znate da je Michael Schumacher pobijedio u svom Mercedesu nakon što je Kamuiju Kobayashiju pukla guma dva kruga prije kraja i poslije spektakularnih izlijetanja nekolicine vozača kad je kišica počela padati u 55. krugu? U tome je osnovna razlika Formule 1 i nogometa. Već je u direktnom prijenosu mučno gledati previjanja nogometaša kako se savijaju na travnjaku poslije laganog dodira protivničke ruke s njihovim licima, a kamoli u snimkama. Kad se konačno uspiju povratiti od tog K-1 udarca i ustanu slijede zvižduci. U Formuli 1 ako se vozač zabije u zid pri brzini od 250 km/h, gledatelji strijepe, a kad se vozač uspije izvući iz kokpita i mahne publici slijedi pljesak i oduševljenje od kojeg vam se dižu sve dlačice na rukama. Pljesak kakvog nogometaš može doživjeti samo ako ga s terena odnose na nosilima poslije teže ozlijede.
...put u raj nije posut ružama...
- Kenny
- Legenda
Nebi baš reko da nemaju hebenu zaradu od toga, da nemaju love nebi imali ni onaj tim u Talianskoj Formuli RenaultDomi je napisao/la:Od VN Kanade više neće biti prijenosa slobodnih treninga

- McLewis
- Veteran
veceras nas fino obraduju najavom snimke utrke veceras, kad ono banana, ispadnemo budale....
McLaren u <3
- Kenny
- Legenda
Di je Blažičko?

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Novak ne može izdržat, on JEDINI ne vidi da je Maldonado bio izvan staze! 

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Ovaj Cvijanovic je boah... nemam rijeci.
Drugi krug i prebacio sam na rtl.

Drugi krug i prebacio sam na rtl.

- Kenny
- Legenda
Navikni se na njegagringo73 je napisao/la:Novak ne može izdržat, on JEDINI ne vidi da je Maldonado bio izvan staze!
@ Scuderia i ja sam tako nešto na Sky

- McLewis
- Veteran
cvijanović je uffff, prebacio sam na rtl njemacki.... polako mi se cini da kreator gubi konce a i gledatelje....
McLaren u <3
- Kenny
- Legenda
Neznam jel ih gube, ali je sigurno da će ih gubit, pogledaj samo koliko reklama imaju, a ove sezone je Blaž ko Dijaković prošle često ga nema

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...neoprostiv neprofesionalizam...kvazistručnjak koji to nije vidiogringo73 je napisao/la:Novak ne može izdržat, on JEDINI ne vidi da je Maldonado bio izvan staze!

...srozavaju projekt do negledljivosti i žalosno je da ljudi počinju tražiti alternative za gledanje F1... kraj reklama s blokom utrka nisu zaslužili ništa drugo nego da odu u povijest zapamćeni kako zbog još većeg profita uništiti odlićnu ideju...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Da se pridružim kolegama, inače volim pogledat na telki čisto zbog bolje kvalitete slike nego što je to na streamu Sky-a, ali ovo danas je bilo toliko loše da i dok sam gledao na TV-u, bio je na ''mute''. Glavni adut im je Blaž i onda njega nema, i to na UTRCI!! Ovaj Cvijanović je takva katastrofa da uopće nemam riječi. Čovjek samo nabrije ton glasa da zvuči ko da je na WC-u i trkelja gluposti i govori ono što svi vide na ekranu ''Fernando Alonso, Alonso hoće liiiiiii Alonso, da,da Alonso, drugo mjesto Fernando Alonso.'' A da ne pričam kolko iritantno zvuči dok to sve izgovara. KA-TA-STRO-FA!
Novaka ne komentiram jer on za mene ni ne postoji, čim počne svoju proširenu složenu rečenicu slagat proljev dobijem.
EDIT: Dok je bio Hamov incident sam gledo (fala bogu na Sky-u), pretpostavljam da je gospodin Novak uvjeren kako je to izričito Hamiltonova krivica i u to je uvjeravao i gledatelje u ''stručnoj analizi'' ?
Novaka ne komentiram jer on za mene ni ne postoji, čim počne svoju proširenu složenu rečenicu slagat proljev dobijem.
EDIT: Dok je bio Hamov incident sam gledo (fala bogu na Sky-u), pretpostavljam da je gospodin Novak uvjeren kako je to izričito Hamiltonova krivica i u to je uvjeravao i gledatelje u ''stručnoj analizi'' ?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Kasnije je (u pregledu trke) NOvak ipak malo smekšao svoje emocije koje su bile jače od objektivnosti i reko da je Maldonado prije kontakta izašao sa staze, ali u trenutku kontakta bio na stazi 
A i meni je smetao ovaj tip (Cvijanović) danas, sve mi je djelovalo isforsirano uz gomilu fraza. A kad bi se raspalio zvučao je poput...vjerojatno je tako danas zvučao i Glock sa scvojom crijevnom infekcijom. Nadam se samo da Blaž nije kao i slobodni treninzi....ex.

A i meni je smetao ovaj tip (Cvijanović) danas, sve mi je djelovalo isforsirano uz gomilu fraza. A kad bi se raspalio zvučao je poput...vjerojatno je tako danas zvučao i Glock sa scvojom crijevnom infekcijom. Nadam se samo da Blaž nije kao i slobodni treninzi....ex.

- Kenny
- Legenda
I meni je isto njegov glas na početku bio ko da sere
i zaboravio na to kad sam gledao na skyu
EDIT: http://www.gp1.hr/obavijest-o-reprizi-u ... vn-europe/" onclick="window.open(this.href);return false;
Po komentarima nije bilo reprize

EDIT: http://www.gp1.hr/obavijest-o-reprizi-u ... vn-europe/" onclick="window.open(this.href);return false;
Po komentarima nije bilo reprize

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Mladen JergovićŠto se ne bi moglo reći za hrvatske F1 TV komentatore. Ne samo da su domaći TV gledatelji (i to baš vi, koji Formulu 1 najviše volite) ostali bez prijenosa prva tri slobodna treninga – što će reći da je trenutni hrvatski nositelj TV prava unilateralno otpilio više od 60 posto dosadašnjih prijenosa, navodno zbog štednje i / ili slabe gledanosti tih prijenosa, nego beskonačne rošade i promjene voditeljskih kombinacija polako već sve dovode do ludila.
Kombinacija koja je, u neobjašnjenom odsustvu dosadašnjeg standardnog i vrlo solidnog voditelja koji je obavljao posao u subotu popodne i u nedjelju, posao odradila u vrijeme prijenosa iz Valencije druga je najgora stvar koja nas je mogla zadesiti (prva je onaj voditelj koji vel ˝zit˝ umjesto zid…) i uistinu inducira skoro nagonsku želju za priskanjem onog gumbića na daljinskom iznad kojeg je crtež malog, prekriženog zvučnika.
Ovaj je voditeljski dvojac, prije svega, posve nesposoban pobjeći od beskonačnog i strahovito iritantnog aaakanja i eeekanja. Drugo im je obilježje raskošni nedostatak bilo kakvog smisla za humor (osim ako se tu ne računa isprana fraza ˝samo da ga sada ne ureknemo˝, popularna kod našeg dvojca tijekom cijelog vikenda). Treće, nevjerojatna sporost u zapažanju i detekciji bitnih događaja na stazi i oko nje. Četvrto obilježje je frapantni nedostatak logičkog zaključivanja, što se najmučnije manifestira kad treba prepoznati nekog vozača na stazi, premda smo, recimo, njegovog ekipnog kolegu prije dvije sekunde vidjeli u boksu. Peto obilježje im je strahovito oskudno i površno baratanje činjenicama iz (čak i vrlo skore) F1 povijesti. Recimo, jedan je od njih ustvrdio da se Heikki Kovalainen u Valenciji po prvi put ove sezone kvalficirao u Q2, zatim da je prošlogodišnja utrka u Valenciji bila prva u povijesti u kojoj su svi vozači na startu stigli do cilja (nije, nego treća – a prva je bila čak davne 1961.). I tako dalje…
Mogli bismo nabrajati jako dugo, ali evo još samo malo. Jedan od voditelja je tijekom vikenda u kojem se uloga F1 sudaca pokazala iznimno bitnom ustvrdio da je vozački sudac u Valenciji Talijan Emanuele Pirro. Nemam pojma odakle ta informacija, kad je na ovoj utrci stvarno sudac bio Finac Mika Salo. Iskusniji od dvojice voditelja istog imena nastavio je sa svojom iritantnom navikom da se upetlja u obeshrabrujuće dugačka objašnjenja, osobito tehničke problematike, obeshrabrujuća za našu pažnju i zdrav razum, koji bi ubrzo odlutao u neke druge sfere i promptno se opet sjetio onog crteža na daljinskom.
Što tek reći o čestim upadanjima u riječ jednog drugome? Epilog bi, naravno, uvijek bila glasovna kakofonija i nemogućnost da se, čak i da je bilo bitno, razumije što je bilo koji od njih dvojice htio reći. I, naravno, vrhunac siromašne profesionalnosti: i u subotu i u nedjelju voditelji jednostavno nisu uspjeli zašutjeti prilikom prelaska na one intervjue s vozačima nakon kvalifikacija i utrke.
Konačno, jedan od voditelja (onaj puno lošiji i manje iskusan, ali koji je i u subotu i u nedjelju, valjda, bio primarni voditelj, budući da je on počinjao prijenose) umislio si je da TV gledateljima treba po svaku cijenu urlikanje i skoro nekontrolirana galama kad god bi sa stazi Valencije netko krenuo u pretjecanje, čak i kad bi, zbog DRS-a i značajne razlike u istrošenosti guma, rezultat pretjecanja bio više nego izvjestan unaprijed (˝… i Webeeer prolaziii di Restuuuu!!!˝).
Blatantna nepripremljenost i nepoznavanje elementarnog F1 gradiva očito nisu, u trenutnog konstelaciji F1 TV distribucije u Hrvatskoj, nikakva prepreka kompletnim amaterima i neznalicama u dobijanju i obavljanju posla koji bi trebao privući nove gledatelje ovom sportu u ovoj zemlji i, što je također, valjda, važno, nove sponzore koji bi osigurali sredstva za prijenose do kraja sezone. Autogol par excellence.
Ova kritika nije rezultat želje da taj posao radim ja. To jednostavno, u okolnostima kakve jesu sada, ne želim. Ali da me mora biti sram kad slušam komentare uz sport kojeg volim, to isto ne želim. Pogotovo kad znam da kvalitetni ljudi mogu, recimo, i od dosadnih nogometnih utakmica na europskom prvenstvu napraviti pravi praznik – kao što su to uspijevali baš svi HRT-ovi komentatori, i njihovi stručni suradnici, u prijenosima iz Poljske i Ukrajine. Da ću ikada priznati da sam više uživao u TV prijenosa nogometa nego u onima Formule 1? Strašno.
Ja potpisujem od riječi do riječi, ono je bilo ne-gled-ljivo!!
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.