Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la vidc »

Vleki je napisao/la:Ipak smo se prevarili kolega vidc, evo link sa autosporta: http://www.autosport.com/news/report.php/id/83340" onclick="window.open(this.href);return false;
Znači osim čuvenog produljenja međuosovinskog razmaka idu sa radikalnim usisom za zrak iznad glave vozača imate i mnju sliku na linku ;)
ha ti tite,ovo će bit ludilo,nadam se da će donijeti prednost.bogami su radili u mercedesu ova 3 tjedna
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Vleki je napisao/la:Ipak smo se prevarili kolega vidc, evo link sa autosporta: http://www.autosport.com/news/report.php/id/83340" onclick="window.open(this.href);return false;
Znači osim čuvenog produljenja međuosovinskog razmaka idu sa radikalnim usisom za zrak iznad glave vozača imate i mnju sliku na linku ;)
Stvarno je radikalna promjena. :shock: Rekle bi Vještice: Totalno drukčiji od drugih.

slika

slika
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

gringo73 je napisao/la:
Stvarno je radikalna promjena. :shock: Rekle bi Vještice: Totalno drukčiji od drugih.

slika

slika
Nisam ja dzaba govorio da se navijaci Ferrarija,McLarena i Red Bull-a istinski trebaju plasiti Mercedesa.Zaista radikalno rijesen usisnik zraka za motor i tko zna koliko je novih stvari na bolidu koji se kriju ispod sasije, ako je ovako radikalna vanjstina.Radilo se punom parom i to ne mislim samo u ova 3 tjedna, vec je ova solucija pokrenuta odmah poslije VN Australije, kada su vidjeli da su u zaostatku i to debelom za glavnim konkurentima.
Brawn je Brawn.. ;)
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Sve je ovo OK ali treba vidjeti na stazi da li je i koliko Mercedes dobio sa ovim poboljšanjima. Na VN Kini su bili veoma konkurentni a vidjet ćemo da li su sa ovim poboljšanjima stigli a možda i prestigli kokurenciju na vrhu. ;)
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

nikolaa je napisao/la: Nisam ja dzaba govorio da se navijaci Ferrarija,McLarena i Red Bull-a istinski trebaju plasiti Mercedesa.Zaista radikalno rijesen usisnik zraka za motor i tko zna koliko je novih stvari na bolidu koji se kriju ispod sasije, ako je ovako radikalna vanjstina.Radilo se punom parom i to ne mislim samo u ova 3 tjedna, vec je ova solucija pokrenuta odmah poslije VN Australije, kada su vidjeli da su u zaostatku i to debelom za glavnim konkurentima.
Brawn je Brawn.. ;)
Istina, ali ne mora značiti da je ovo rješenje bolje od starog. ;)
Treba pričekati malo...
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

a gdje im je F-duct???
McLaren u <3
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

niš od ovog...
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

McLewis je napisao/la:a gdje im je F-duct???
Ništa od F-duct-a, tek u turskoj

I rosberg kaže da su nova riješenja dosta inovativna i zna da mercedes je dosta jak u unaprijeđivanju bolida, te se nada da se mogu približiti red bull-u, isto tako osvrnuo se na timskog kolegu i ne usuđuje ga se još otpisati s obzirom na vremena koja je postizal na slobodnim treninzima u malaysiji. http://www.autosport.com/news/report.php/id/83345" onclick="window.open(this.href);return false;
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
BigBoss
Navijam za: Hakiranje f1-hr foruma

Post Postao/la BigBoss »

mclaren,red bull i ferrari su top 3 u španjolskoj..dolazi mercedes sa promjenama, ali dolaze i svi ostali
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

BigBoss je napisao/la:mclaren,red bull i ferrari su top 3 u španjolskoj..dolazi mercedes sa promjenama, ali dolaze i svi ostali
Tako, je i baš zbog toga ni mercedes, ni schumacher, ni rosberg, ništa ne tvrde nego se nadaju i [-o< da budu unutar prvih sljedbenika redbulla, mislim na ferrari a pogotovo mclaren. evo i schumacherovog mišljenja, u prvom djelu opet mora opravdavati svoje loše rezultate, ali u zadnjem odlomku upravo "spušta loptu na zemlju" kaže da to nije novi auto

došli su sa dužim međuosovinskim razmakom i tom aerodinamičkom promjenom iznad glave i to je to.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/83347" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Vleki, dana/u 06 svi 2010, 18:36, ukupno mijenjano 2 puta.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
BigBoss

Post Postao/la BigBoss »

Vleki je napisao/la:
BigBoss je napisao/la:mclaren,red bull i ferrari su top 3 u španjolskoj..dolazi mercedes sa promjenama, ali dolaze i svi ostali
Tako, je i baš zbog toga ni mercedes, ni schumacher, ni rosberg, ništa ne tvrde nego se nadaju i [-o< da budu unutar prvih sljedbenika redbulla, mislim na ferrari a pogotovo mclaren.
nada, nada..ali mislim da ništa od toga :?
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

vidc je napisao/la:
ha ti tite,ovo će bit ludilo,nadam se da će donijeti prednost.bogami su radili u mercedesu ova 3 tjedna
To ćemo tek vidjeti. O donošenju prednosti. Ali ima tu nešto drugo. Ono bitnije. Stvorena je nova ideja i realizirana. Vidit' ćemo koliko je to učinkovito. Ali za ideju sve pohvale. Doduše, imao je Benetton nešto slično 1989. Ali opet, trebalo bi više ovakvih dizajnerskih promjena. To je također čar F1. Dovitljivac Ross Brawn.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Nadam se da nećemo na tim radio čut: "your engine is overheating, shift left".
Neznam baš da je ovo ideja Brawna, možda naređenje. Zar on zna krojit aerodinamiku, proračunavat dinamiku i strujanje zraka?
slika
Brabus
Početnik
Početnik

Post Postao/la Brabus »

Meni je jako čudno da se nitko toga do danas nije sjetio, barem sto se tice moderne F1.
Toliko su sitnicavi oko aerodinamike, i onda odjednom ko grom se stvori na oko puno puno bolje, efikasnije rijesenje.
A koliko je za stvarno ovo bolje rijesenje vidjet cemo za vikend.

Osim sto je gornji dio pokrova puno tanji, tj. ima oblik aeroprofila (oblik koji ima najbolju aerodinamiku), zrak koji ude u usis ne skrece toliko prema dole, vec je kut nesto blazi.
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Nadam se da nećemo na tim radio čut: "your engine is overheating, shift left".
Neznam baš da je ovo ideja Brawna, možda naređenje. Zar on zna krojit aerodinamiku, proračunavat dinamiku i strujanje zraka?
jedno vrijeme je bio aerodinamičar.možda nije imao direktnu ulogu u realizaciji,ali što se tiče ideje,možda je ono došao do toga.ono kao: "hajmo probat stanjiti taj dio,malo spustit ove usisne rupe za hlađenje pa vidjet šta će se desit" pa su aerodinamičari to nekako realizirali.ali ništa ne mora značiti...osim što znamo da se taj tim otkako je brawn u njemu trznuo i došao do DD-a prošle godine,stvari oko koje su valjda svi bolidi danas dizajnirani...
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Na ovo sam mislio ( nije baš na istom položaju - kao kod Mercedes GP, ali izvorna ideja je ista, da nema usisnika na vrhu, iznad glave vozača ). Jako podražavam ovu ideju - čak i ako ne bude učinkovita koliko se očekuje, zanimljivo rješenje. Mislim da će bolid sada biti malo neobičnog vizuelnog dojma, čak pomalo i "ružan":

slika

Uploaded with ImageShack.us
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Succum
Navijam za: Williams

Post Postao/la Succum »

Svakao zanimljivo,inovacija je onom ćemu treba težiti.Izgleda sada dosat ćudnije,ali treba vidjeti hoće li biti funkcionalno na stazi.U svakom slućaju pohvalno za inovaciju ;)
Čovjek bez vlastitih principa je čovjek bez početka!!
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

vidc je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:Nadam se da nećemo na tim radio čut: "your engine is overheating, shift left".
jedno vrijeme je bio aerodinamičar.možda nije imao direktnu ulogu u realizaciji,ali što se tiče ideje,možda je ono došao do toga.ono kao: "hajmo probat stanjiti taj dio,malo spustit ove usisne rupe za hlađenje pa vidjet šta će se desit" pa su aerodinamičari to nekako realizirali.ali ništa ne mora značiti...osim što znamo da se taj tim otkako je brawn u njemu trznuo i došao do DD-a prošle godine,stvari oko koje su valjda svi bolidi danas dizajnirani...
A zanimljivo je da nisu Hodnini/Brawnovi aerodinamičari došli do ideje DDD-a, nego aerodinamičari Super Augurija.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Brabus
Početnik
Početnik

Post Postao/la Brabus »

Sto vise gledam ovu genijalnu ideju sa usisom zraka, to vise razmisljam da ce napraviti nesto jos dramaticnije.
Ross je genije, ima dobre ljude oko sebe i siguran sam da cemo se jos svega nagledati.

Ova promjena definitivno povecava top-speed na ravnom, kao da su time anulirali postojanje F-ducta na drugim bolidima, sada im preostaje smisliti kako jos dodatno na ovakav koncept ugraditi F-duct.
Zapravo, vjerojatno je vec smisljeno i priprema se u tvornici.
Mercedesov F-duct ne moze biti slican McLarenovom, Sauberovom i dr., jer nema usis toliko visoko, jedva cekam da vidim kako ce u Mercu to izvesti.
Siguran sam puno efikasnije nego drugi.
gradski
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la gradski »

što god bilo, da su napravili, MSC uspijeva voziti (konačno) kako treba
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

jednostavno tessko za vjerovati da u modernoj f1 niko se ne uspije sjetiti ovako jednostavnih a uccinkovitih ideja... sliccno kao ona rupica na nosu ... pa f duct ... merz djeluje dosta zanimljivo.. siguran sam da i gazda tu ima upetljane prste.. :D
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Succum
Navijam za: Williams

Post Postao/la Succum »

One and only je napisao/la: A zanimljivo je da nisu Hodnini/Brawnovi aerodinamičari došli do ideje DDD-a, nego aerodinamičari Super Augurija.
Inaće kad si več spomenuo momćad Super Agurija,moram ih spomenuti,meni jako dragi momci,koji su izvlaćili maksimum iz onog čega su imali,to je nerijetko bilo jako malo,imali su sjajnog Takuma Sata i bili su ultra simpatićni,Ovo je još jedan dokaz(nisam to znao do sada ;) ),da su mogli opstat i postati samostalni konstruktor da ih Honda doslovno nije ugušila i bacila u propast.Ironije ista ta sama Honda je propala nakon godinu dana.No dobro ovo je treći par postola,ali bilo ih se lijepo sjetiti. ;)
Čovjek bez vlastitih principa je čovjek bez početka!!
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Neznam sto dizete ovoliko Mercedes nakon dva treninga.Treninzi (skoro) nemaju nikakve veze sa pravi sa pravim stanjem.Ako prenesu brzinu na kvale i na utrku ,e tek se onda moze reci da su uspjeli u necemu.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Felipe Massa je napisao/la:Neznam sto dizete ovoliko Mercedes nakon dva treninga.Treninzi (skoro) nemaju nikakve veze sa pravi sa pravim stanjem.Ako prenesu brzinu na kvale i na utrku ,e tek se onda moze reci da su uspjeli u necemu.
U dosadašnjim utrkama slobodni treninzi pokazali su se poprilično dobrim pokazateljem
Michael is faster than you!!
BigBoss

Post Postao/la BigBoss »

Igor18 je napisao/la:
Felipe Massa je napisao/la:Neznam sto dizete ovoliko Mercedes nakon dva treninga.Treninzi (skoro) nemaju nikakve veze sa pravi sa pravim stanjem.Ako prenesu brzinu na kvale i na utrku ,e tek se onda moze reci da su uspjeli u necemu.
U dosadašnjim utrkama slobodni treninzi pokazali su se poprilično dobrim pokazateljem
treći su bili najbolji poakzatelji
prva dva baš i ne
Odgovori