Pošto sam već ranije radio prijedloge za logotip momčadi i neki su bili ok, drugi pak nisu odgovarali najbolja solucija je da svatko od timova napravi svoj logotip. Pošto bi svi željeli da to izgleda profesionalno i lijepo te u duhu auto-moto sporta, evo jedan prijedlog kako napraviti jako lijep logo a da bude u nekakvom standardu.
Sve što vam treba jest internet, te program u kojem možete određenu sliku resize-at (smanjiti ili povećati), za početak dobar je i MS Paint, a možete to napraviti i u Photoshopu. Za one koji se ne znaju snaći u navedenom, kasnije ću napisati što napraviti.
PRVI KORAK:
Odite na stranicu:
http://www.logomaker.com/" onclick="window.open(this.href);return false; Nakon što ste kliknuli na link, odite na DESIGN IT FOR FREE. Nakon toga, otvorit će vam se u novom prozoru jednostavni editor koji će vam ponuditi hrpu kategorija različitih logotipa, ja osobno preferiram
Automotive. Kada izaberete kategoriju, u mom slučaju Automotive, ponudit će se tri različite varijante, moj topli prijedlog je da izaberete ovu zadnju:
Abstract based icons. Kada odaberete to, onda će vam se prikazati hrpa ikonica s različitim motivima i bojama, e sada na vama je da izaberete logo kakav želite - samo ću spomenuti da imate 70 stranica i 20 logotipa po stranici, tako da je izbor stvarno i više nego bogat.
DRUGI KORAK:
Kada odaberete ikonicu koju želite za svoj logotip, onda će vam se ponuditi text editor. U njemu imate 2 prazna polja za tekst, od kojih je prvi za glavni naslov dok drugi služi za podnaslov. Na vama je da li želite koristiti 1 ili oba, u mom slučaju ja ću koristiti oba - prvi za naziv tima -
Ying and Yang, drugi za -
Racing Team. Nakon što sam upisao to, mogu odabrati font teksta u dva primjera, suggested fonts su oblici koji su automatski zadani i predloženi uz tematiku, dok je sekcija ''more fonts'' prilagođena drugim tipovima, u mom slučaju za naslov ću koristiti Serpentine Bold font, a za podnaslov Kaliber Round. Isto tako klikom na tekst možete mjenjati boju, veličinu i rotaciju fonta, sve se nalazi na desnoj strani.
TREĆI KORAK:
Nakon što smo ''osmislili'' i dizajnirali svoj logo, trebamo ga spremiti, pošto ovaj program nije besplatan jedini način jest print screen opcija, pa ćemo otvoriti svoj logo i jednostavno kliknuti na tipkovnici tipku ''
Prt Scr''. Nakon što to napravimo otvorit cemo novi dokument u MS Paint-u i kliknuti ''Crtl+V'' da zalijepimo prikaz loga. Select toolom cemo oznaciti logo i bijelu pozadinu i kliknuti ''Ctrl+C'' i u novom dokumentu ponovo kliknuti ''Ctrl+V''. Nakon toga možemo svoj logotip smanjiti i prilagoditi dimenzijama koje zelimo.
Pokušajte i pogledajte kako to izgleda. Najbolja rezolucija jest 300px X 150 px. Tko ne zna resizati neka mi pošalje na privat pa ću mu ja to napraviti.
Eto, nadam se da sam pomogao, a kome se ne da raditi isto tako neka meni pošalje PP i napravit cu mu ja.
Lijep pozdrav!