Kako ja vidim sa Lewisom je bilo slijedeće:
Teži za tih 5-6 krugova s time da je bio pozvan u box 3 kruga nakon Alonsa. U ta 3 kruga, Alonso je osim ulaznog vozio krugove napunjenim tankom u razini Lewisa (ovo bi se moglo objasniti prednosti novih guma, ali možda i tu leži dio istine da je McM mogao još brže).
Da li je pozvan ranije radi odredbe ili mu je to jednostavno bila planirana taktika to ne znam. Ali ti krugovi Alonsa mi govore da je praktički svejedno.
Sad bih se ja pozvao na te izjave Hamiltona u vezi utrke. Čovjek kaže da je stiskao koliko je mogao, a razmak između njega i Alonsa je bio skoro uvijek prilično velik. Dakle brzina ista. Koliko čovjek mora biti glup da stiže bolid sa istom brzinom (ako ne i malo većom) i pokušava ga pretjecati u Monacu, a još mu je timski kolega, drže 1-2 mjesta. I sam je izjavio da je bilo izuzetno teško voziti i 4 (ČETIRI) sekunde iza nekog, pa da li je uz sve to zaista bilo potrebno forsirati i riskirati ne samo završetak svoje utrke (sjetimo se par uleta u Rascasse, sitne greške koje su mogle kobnije završiti...) nego uspjeh čitavog tima? (ovdje sam skoro napisao "glup kao Schumacher ali on i Barrichelo nisu bili na 1-2 poziciji prošle godine

Ostaje još samo start, gdje je meni potpuno logičan taj potez na početku, momentalno zatvaranje Masse (ipak mislim da je mislio proći H. kroz box sa svojom strategijom al se iznenadio) i više bih volio da je sam došao do tog poteza no da mu je Ron rekao. Uči Hamilton polako, sve 5